Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@12:36:40 GMT

از این علایم چشمی، چشم پوشی نکنید

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۷۲۵۴۶

از این علایم چشمی، چشم پوشی نکنید

بسیاری از مشکلات چشمی هستند که اولین علامت آن‌ها به صورت یک تغییر کوچک در چشم‌ها تشخیص داده می‌شود. بنابراین، این علامت‌ها را نادیده نگیرید.

افتادن ناگهانی پلک‌ها
اگر یکدفعه متوجه شدید که یکی از پلک‌های شما دچار افتادگی شده است، آگاه باشید که این وضعیت می‌تواند نشان دهنده آنوریسم مغزی باشد، یعنی بزرگ شدن بیش از حد یکی از سرخرگ‌ها به دلیل ضعف دیواره عروق مغزی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این وضعیت معمولا در شرایطی ایجاد می‌شود که مردمک‌های چشم‌های فرد از لحاظ اندازه متفاوت باشند. در حقیقت آنوریسم، با فشار به اعصاب کنترل کننده چشم‌ها باعث تغییر وضعیت پلک‌ها و اندازه مردمک چشم‌ها می‌شود. در این وضعیت معمولا فرد احساس دوبینی را هم تجربه می‌کند.
آنوریسم همیشه هم خطرناک نیست. اما در مواردی که باعث پارگی عروق مغزی می‌شود، احتمال آسیب مغزی و مرگ وجود خواهد داشت.
علت: بیشتر آنوریسم‌های مغزی به دلیل ضعیف شدن دیواره یک شریان ایجاد می‌شوند. در برخی موارد نیز دلیل آنوریسم ضربه به سر و تروما خواهد بود.

چه اقدامی لازم است؟ در این شرایط مراجعه به پزشک ضروری خواهد بود.

افتادگی مزمن پلک‌ها در هر دو چشم
افتادگی مزمن چشم‌ها گاهی اوقات با تاری دید و دوبینی، خستگی فک یا ضعف عمومی همراه است که با گذشت زمان بدتر و بدتر می‌شود. این‌ها در حقیقت علامت‌های بیماری میاستنی گراویس هستند. بیماری گسترده‌ای که از اختلال عملکرد اعصاب و عدم توانایی آن‌ها در کنترل ماهیچه‌ها ناشی می‌شود.
مواردی که هیچ ضربه و جراحتی در کار نباشد، درد چشم‌ها می‌تواند ناشی از گلوکوم یا همان آب سیاه باشد.
علت: میاستنی گراویس یک بیماری خودایمنی است که سیستم ایمنی بر علیه خود آنتی بادی‌هایی را تولید می‌کند که به گیرنده‌های سلولی استیل کولین حمله کرده و آن‌ها را تخریب می‌کند؛ بنابراین ارتباط بین اعصاب و عملکرد عضلات دچار اختلال خواهد شد.
با این حال علت واقعی و شروع کننده این بیماری مشخص نیست. به نظر می‌رسد که یک ارتباط بین این بیماری و اختلالات غده تیموس وجود داشته باشد.

چه اقدامی لازم است؟
در صورت مواجهه با این علامت حداکثر تا یک هفته به پزشک مراجعه کنید. اگر این علائم در شما با مشکلات ریوی همراه است، مراجعه سریع‌تر به پزشک ضروری خواهد بود.

درد چشم‌ها
مواردی که هیچ ضربه و جراحتی در کار نباشد، درد چشم‌ها می‌تواند ناشی از گلوکوم یا همان آب سیاه باشد، شرایطی که از افزایش فشار داخل چشم‌ها ناشی شود. البته از دلایل دیگر درد و ناراحتی چشم‌ها می‌توان به التهاب و خشکی چشم‌ها اشاره کرد.

علت: انواع مختلفی از گلوکوم وجود دارند که علت اولیه همه آن‌ها افزایش فشار داخل چشمی است. این شرایط معمولا از اختلال در تخلیه آب چشم‌ها ناشی می‌شود که باعث افزایش سطح مایعات در چشم خواهد شد.

چه اقدامی لازم است؟
اگر شما هم احساس درد متوسط تا شدید را در چشم‌های خود دارید، بهتر است همین روز‌ها به یک چشم پزشک مراجعه کنید.

تاری دید
وجود یک لخته در عروق خونی چشم می‌تواند خونرسانی به شبکیه چشم، عصب بینایی و یا مغز را مسدود کند. بیماران مبتلا به این نوع لخته معمولا افراد دارای سابقه سکته قلبی و مغزی هستند و یا افرادی مستعد سکته.
از سایر شرایط بالینی که می‌توانند منجر به چنین عارضه‌ای شود می‌توان به التهاب عروق خونی، پارگی شبکیه و یا التهاب عصب بینایی اشاره کرد.

علت‌های سکته: همان عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی مانند دیابت، فشار خون بالا و سیگار هچنین می‌توانند باعث ایجاد سکته شوند. عصب بینایی و شبکیه چشم نسبت به کاهش جریان خون بسیار حساس اند. حتی یک کاهش جزئی در این جریان خون می‌تواند باعث تغییر بینایی شود.

چه اقداماتی لازم است؟
به محض احساس این گونه علائم مراجعه به پزشک ضروری است، مخصوصا اگر فرد در شرایط پر تنش و تحت استرس باشد.

ازدحام چراغ‌های چشمک زن و لکه‌های شناور
دیدن لکه‌های شناور علائمی هستند که همه ما تجربه کرده ایم. این اتفاق زمانی می‌افتد که ماده شفاف داخل چشم، رشته‌ای از سلول‌ها را ترشح می‌کند که به طور محدودی دیده می‌شود. دیدن گاه به گاه این علامت‌ها بی ضرر است. اما دیدن مکرر اجسام شناور (مگس پران چشم) و چراغ‌های چشمک زن (جرقه چشمی) می‌تواند نشانه پارگی یا جداشدگی در حال گسترش شبکیه باشد که در صورت عدم درمان سریع، از دست دادن بینایی و کوری حتمی خواهد بود.

چه اقداماتی لازم است؟
در صورت مواجهه با این علائم، هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید. لازم است مراجعه به پزشک در مدت زمان کمتر از ۲۴ ساعت ضروری است.

نکته مهم
در برخی افراد دیدن لکه‌های شناور به طور مکرر می‌تواند نتیجه‌ی خونریزی چشمی باشد، مثلا در افرادی که به بیماری‌هایی مانند رشد نابهنجار عروق خونی، دیابت، فشار خون بالا و یا کم خونی داسی شکل مبتلا هستند

 

منبع: سلامت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مشکلات چشمی چشم بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۲۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • جای خالی نام تراکتور در لیست قربانیان روزبه
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • هشدار مهم به مردم؛ افزایش احتمال مرگ‌ومیر با این عمل پرطرفدار!
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟