Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: دولتمردان به جای آنکه نگران از دست دادن فرصت‌های تولید و سرمایه انسانی باشند نگران صادرات نفت خام هستند. ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران امروز در جلسه هیئت نمایندگان این اتاق که با حضور وزیر اقتصاد در حال برگزاری است اظهار کرد: موضوع اقتصاد کشور با موضوعات امنیتی و سیاسی ما رشد و حرکت نکرده است و یک جامانده به حساب می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اقتصاد کشور سالها است که با بیماری حاد مواجه است و بخش دلالی و بخش‌های زمین و مستغلات همواره در مقایسه با بخش‌های تولیدی و خدماتی فعالیتهای بیشتری داشته‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: بخش‌های غیرمولد و دلالی همواره به عنوان رقیبی بزرگ برای تولید و صادرات بوده‌اند و دولتها رویکردهای جدی نسبت به بخشهای تولیدی از خود نشان نداده‌اند.

شافعی تصریح کرد: از سال 68 تا 96 بالغ بر 1742 میلیارد دلار در بخشهای نفت، گاز، کالا و خدمات، صادرات داشته‌ایم؛ چه کسی باید پاسخ دهد که علی‌رغم این منابع چرا به چنین وضعی دچار شده‌ایم؛ چون پاسخگویی وجود ندارد این کاروان به مسیر خود ادامه می‌دهد.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد که دولت‌ها همواره مشکلی بابت تامین منابع مالی خود نداشته‌اند.

* دولتمردان به جای نگرانی از دست دادن سرمایه انسانی و فرصت‌های تولید نگران صادرات نفت خام هستند

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: تراز میان سرمایه در بخش‌های نامولد با مولد در چه وضعی است؟ همچنان دولتمردان ما پیش از آنکه نگران از دست دادن فرصت‌های تولیدی و سرمایه‌های انسانی و اجتماعی باشند نگران صادرات نفت خام هستند.

شافعی افزود: در دوران جنگ تحمیلی این سرمایه‌های انسانی این کشور را در جنگ نابرابر به پیروزی رساندند و همچنین بنیان‌های تولیدی را در کشور ایجاد کردند اما اکنون این سرمایه انسانی با ایجاد نابرابری‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفته‌ است و این کار کماکان ادامه دارد.

وی ادامه داد: گسست میان دیوان‌سالاری دولتی و نخبگان کشور سالها در جریان است و مشورتی از بخش خصوصی گرفته نمی‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران  افزود: فاصله میان سودآوری بخشهای مولد و با بخش‌های غیرمولد زمین و مستغلات باعث شده که انگیزه لازم برای فعالیتهای بخش‌های تولیدی وجود نداشته باشد.

شافعی گفت: براین اساس نمی‌توان انتظار تولید با ارزش افزوده و کاهش فقر در جامعه را داشت چرا که سیستم پاداش‌دهی کشور در انتظار فعالیتهای دلالی است.

وی افزود: بارها درخواست اصلاح نظام بانکی را داشته‌ایم؛ سیستم بانکی باید در خدمت ارتقای توسعه کشور باشد و ضوابط بانک مرکزی باید با دقت در بانکها اعمال شود. همچنین صورتهای مالی بانکها به صورت شفاف باید ارائه شود.

رئیس اتاق بازرگانی ایران  گفت: آیا حق است که از کیسه مردم کمبودهای موسسات مالی ورشکسته پرداخت شود و فشار بیشتری به بخش‌های فقیر جامعه وارد آید.

شافعی افزود:‌ اصلاح نظام مالیاتی  در جامعه مورد نیاز است به طوری که بخشهایی از اقتصاد کشور که بر خان نعمت نشسته است اما حاضر به پرداخت مالیات نیستند و بخشهای غیرمولد و غیرشفاف مالیات پرداخت نمی‌کنند.

وی خطاب به وزیر اقتصاد گفت: از شما به عنوان رئیس شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی انتظار می‌رود که این فرصت قانونی موجود را به صحنه عمل برسانید.

* با توجه به محدودیت‌های تحریم باید تسهیلات بیشتری ارائه دهیم

رئیس اتاق بازرگانی ایران  گفت: با وجود همه مشکلات در بخش تولید ما فرصت‌های جدیدی در داخل و حتی بخشهای صادراتی ایجاد شده است اما دل آدم می‌سوزد که این فرصتها در حال از دست رفتن و سوختن هستند.

شافعی گفت: ما نیازمند افزایش اطمینان در جامعه هستیم و منطقا باید در مقابل محدودیت‌های تحریم تسهیلات بیشتری ارائه دهیم اما در خیلی از موارد عکس آن عمل می‌شود؛ امیدواریم که با حضور شما شاهد حرکت مناسبی در بخشهای اقتصادی باشیم.

سمنان| نرخ بالای تسهیلات بانکی جلوی افزایش تولید را می‌گیرد‌

انتهای پیام/

 

R1342/P1012122/S7,78/CT11 واژه های کاربردی مرتبط واحد‌های تولیدی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واحد های تولیدی واحد های تولیدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست

رییس‌جمهور گفت: ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس جمهور افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس جمهور بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید.

رئیسی یادآور شد: خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد. باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد.

در حال تکمیل

دیگر خبرها

  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • ۳۰ رئیس اتاق بازرگانی به اکسپو ایران می‌آیند
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • آسیای توانمندتر با استفاده از تکنولوژی و اشتراک دانش تحقق می یابد
  • ریسک‌های سیاسی بازرگانان پوشش داده می‌شود
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست