Web Analytics Made Easy - Statcounter

انباشت بی رویه پسماند های شهری به دلیل استفاده از ظروف پلاستیکی و سفره های یکبار مصرف سلامت شهروندان در برابر مخاطرات زیست محیطی را به شدت تهدید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ آلودگی پلاستیکی به عبارتی آلودمی سفید در سال های اخیر به یکی از مهمترین معضلات زیست محیطی در جهان تبدیل شده است به گونه ای که نوزدهم خردادماه سال جاری  به نام  روز مبارزه با آلودگی زیست محیطی انتخاب شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظروف پلاستیکی و کیسه های نایلونی در شهرهای توسعه یافته و در حال توسعه از جمله مسائل زیست محیطی می باشد که دامن گیر اکثر شهرها شده است.

با توجه به اینکه مقوله رفاه یکی از فاکتورهای زندگی مدرن است لذا با گسترش شهرها و کارکردن بانوان دوشادوش مردان سبب شده تا خانم های خانه دار زمان کافی برای شستن ظروف و سفره های سنتی را نداشته باشند.

استفاده از ظروف مسی در گذشته طرفدارن بیشماری داشت اما اکنون به واسطه توسعه تکنولوژی و صنایع به دلیل  استفاده از ظروف شیشه ای و کریستال و از آن بدتر ظروف یکبار مصرف سبب شده تا این گونه ظروف در مرز فراموشی مطلق قرار بگیرند.

از آنجایی که تجزیه ظروف یکبار مصرف در طبیعت ممکن است تا چهار قرن طول بکشد  لذا مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید این گونه ظروف خسارت جبران ناپذیری را به چرخه حیات گیاهان وارد می سازد.

تحقیقان نشان می دهد که هرساله 3 میلیون تن پلاستیک در ایران تولید می شود و از آنجایی که مواد نفتی و فسیلی مواد اصلی تشکیل دهنده پلاستیک ها می باشند لذا تجزیه آن ها هزار سال به طول می انجامد.

جدال سلامت شهروندان با ظروف پلاستیکی

طروف و کیسه های پلاستیکی هنگامی که در دمای بیش از 65 درجه سانتیگراد قرار می گیرند مواد چرب و اسیدی آن ها ضمن رهاسازی خطر ابتلا به سرطان را دوچندان می کند.

رهاسازی زباله های ناشی از استفاده طروف و سفره های یکبارمصرف در محیط پیرامون و در نزدیکی محل زندگی شهروندان علاوه بر اینکه از زیبایی چهره شهر و مناظر طبیعی می کاهد حیات انسان ها  و جانواران زنده را به خطر می اندازند.

احمدی یکی از شهروندان بندرعباسی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به استفاده روز افزون ظروف یکبار مصرف توسط مردم گفت: ظروف پلاستکی و ظروف یکبار مصرف  اطراف خانه های بندرعباس به شدت مشاهده می شود.

وی افزود: علاوه بر اطراف منازل شهروندان، پارک ها و سواحل بندرعباس از ظروف یک بار مصرف پوشیده شده اند به نحوی که از فاصله دور می توان آن ها را مشاهده کرد.

این شهروندان بندرعباسی با اشاره به جولان حیوانات موذی در شهر اظهار کرد: رهاسازی زباله های ظروف یکبار مصرف و پس از آن انباشت نخاله های ساختمانی و تکه های شیشه شکسته محل مناسبی را برای زندگی حشرات و حیوانات ناقل بیماری فراهم کرده است.

پسماند زنگ خطر برای سلامت شهروندان

احسان کامرانی، استاد تمام دانشگاه هرمزگان با اشاره به اینکه 80درصد زباله ها در ساحل کیسه های پلاستیکی است، اظهار کرد: این کیسه ها به مرور زمان به میکروپلاستیک تبدیل شده و به چرخه غذایی وارد شده و باعث سرطان و تومور می شود که اگر این موضوع به درستی مدیریت نشود سلامت مردم به مخاطره میفتد.

وی تاکید کرد: فرهنگسازی و آموزش از مدارس، جانمایی سطل های زباله دربدار با فاصله کم در ساحل و استفاده از کیسه های زباله پارچه ای و کاغذی به جای پلاستیک از راهکارهای مهمی است که در حال حاضر می توان برای برون رفت از مشکلات زیست محیطی وجود پلاستیک در ساحل استفاده کرد

استاد تمام دانشگاه هرمزگان با تاکید بر اینکه پسماند زنگ خطر برای سلامت شهروندان است، خاطرنشان کرد: شورای شهر بندرعباس متولی و‌مسوول اصلی برای برنامه ریزی در مورد سلامت شهروندان در برابر مخاطرات زیست محیطی در ساحل می باشد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۸۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه و رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: وقتی مردم بودجه شهرداری را تأمین می‌کنند انتظار دارند که نتیجه و تأثیر آن را در زندگی خود ببینند و اگر اینچنین باشد موجب مشارکت مردمی گسترده خواهد شد.

احد یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: اگر به فرهنگ و مقوله‌های فرهنگی در تمامی حوزه‌ها توجه کرده و ویترینی نگاه نکنیم بسیاری از مسائل و مشکلات کشور حل خواهد شد.

وی افزود: مدیریت شهری، سازمانی بسیار گسترده است و در تمامی مسائل زندگی و خانوادگی شهروندان تأثیرگذار است و مردم همواره درگیر با فعالیت‌های شهرداری هستند و از همین رو مقوله فرهنگ و فرهنگ‌سازی بسیار مهم بوده و توجه به این موضوع موجب پایین آمدن هزینه‌هایی می‌شود که خود شهروندان آن را پرداخت می‌کنند.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه و رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی گفت: وقتی مردم بودجه شهرداری را تأمین می‌کنند انتظار دارند که نتیجه و تأثیر آن را در زندگی خود ببینند و اگر اینچنین باشد موجب مشارکت مردمی گسترده خواهد شد.

یوسفی ادامه داد: اولین کمیسیون تقویم اجرایی برنامه‌های سال ۱۴۰۳ مکتوب شده و تمامی برنامه‌های ملی، مذهبی و بومی-محلی احصا و تثبیت شده و چشم‌انداز یک‌ساله در مدیریت شهری مشخص است و تلاش داریم که از موازی کاری دوری کرده و اقدام به هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها کنیم.

وی تصریح کرد: تعدادی از جشنواره‌ها مانند سیب و انگور به علت مصادف شدن با ایام محرم و صفر به مدت چند سال برگزار نشدند اما امسال به‌صورت ویژه به آن‌ها پرداخت خواهد شد.

یوسفی با اشاره به برنامه‌های آینده مدیریت شهری عنوان کرد: در دانشگاه‌های ارومیه ۲۰۰۰ دانشجوی خارجی تحصیل می‌کنند و با مشارکت دانشگاه و شهرداری ارومیه ویژه برنامه‌ای با حضور خانواده‌ها و سفرای کشورهایی که دانشجویان از آن هستند در مردادماه برگزار خواهد شد.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه خاطرنشان کرد: نتوانسته‌ایم ارومیه را آن طور که شایسته است معرفی کنیم و در این راستا باید از تمامی ظرفیت‌ها مانند اقتصادی و گردشگری و رسانه‌ای نسبت به شناساندن شهر اقدام تا شأن و جایگاه ارومیه را بتوانیم حفظ کنیم.

یوسفی عنوان کرد: تلاش داریم برخی رویدادهای محلی ارومیه همانند جشنواره‌های بیدمشک و انگور و سالروز حماسه دوم بهمن را در تقویم رسمی کشور ثبت و جانمایی کرده و این ایام را در سطح ملی برگزار کنیم و قطعاً به اقتصاد شهر کمک خواهد شد.

وی با بیان افزایش ۱۱۰ درصدی بودجه شهرداری ارومیه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل خاطرنشان کرد: عمده این افزایش‌ها در ردیف‌های بودجه عمرانی، خدمات شهری، نوسازی و بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و ماشین‌آلات سنگین شهرداری است و بخش ویژه هم مقوله فرهنگی است تا به دغدغه‌های شهروندان بتوانیم جواب دهیم که ورزش نیز در ذیل بودجه ۱۷۰ میلیارد تومانی فرهنگی آورده شده است.

یوسفی افزود: در مدیریت پسماند و تفکیک از مبدأ با مشکل فرهنگی و نهادینه کردن فرهنگ این حوزه روبه‌رو هستیم که نیازمند فرهنگ‌سازی برای استفاده از ثروت خاموش هستیم که با مشارکت مردم به دست می‌آید.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه تصریح کرد: در نگه‌داشت فضای سبز چنانچه مشارکت و نگه‌داشت شهروندان نباشد موجب افزایش هزینه‌های مدیریت شهری خواهد شد.

وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد تماس‌های تلفنی با سامانه ۱۲۵ آتش‌نشانی مزاحمت تلفنی است و این موضوع جز دغدغه‌های فرهنگی مدیریت شهری است چرا که این سامانه نباید مشغول باشد تا در حوادث به سرعت وارد عمل شود.

یوسفی گفت: باید مردم را برای شهری که برازنده نام ارومیه در هر بعدی است آماده کنیم و سپس برای گردشگران برنامه‌ریزی کنیم چرا که اگر در این امر موفق باشیم گردشگران نیز خواهند آمد.

وی با اشاره به نتایج فصل گذشته تیم والیبال شهرداری ارومیه افزود: در سایه حمایت هواداران فصل گذشته نتایج را به آن‌ها مدیون هستیم و تیم شهرداری ارومیه توانست از جایگاه والیبال شهر دفاع کند.

یوسفی اظهار کرد: اقدامات لازم و مجوزات قانونی برای دو سال آینده اخذ شده و ساختار اصلی تیم فصل قبل حفظ و نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را مرتفع و ترمیم خواهیم کرد.

وی افزود: حمایت از ورزش‌های همگانی و بسترسازی برای این ورزش‌ها رسالت اصلی شهرداری‌ها است و امسال در تمامی رشته‌های ورزشی و در بحث همگانی کردن ورزش حمایت مدیریت شهری را شاهد خواهیم بود و خواهیم کوشید تا شهر ارومیه به عنوان یک شهر ورزشی در سطح کشور بشناسانیم.

دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه خاطرنشان کرد: بودجه شهرداری از جیب شهروندان تأمین می‌شود و شهروندان هرچقدر در عوارض نوسازی، پسماند و سایر موارد مشارکت داشته باشند شاهد توسعه و عمران شهری خواهیم بود و بدون مشارکت مردم مدیریت شهری مفهومی ندارد.

کد خبر 750578

دیگر خبرها

  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • شهر و حیات مدنی
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان