Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - جشنواره‌ي موسيقي فارس با دبيري «احمد پژمان» از هشتم تا شانزدهم آذرماه در شهر شيراز و در سه بخش رقابتي، غيررقابتي و پژوهش برگزار شد و طبقِ روال دوره‌هاي پيشين، نشست‌هاي تخصصي و کارگاه‌هاي آموزشي متناسب با موضوع جشنواره با حضور هنرمنداني چون حسين عليزاده، محمدرضا درويشي، هومان اسعدي و محمدرضا فياض انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اين ميان «احمد پژمان» (آهنگساز برجسته‌ي موسيقي ايران) اين رويداد را يکي از نجيب‌ترين و شريف‌ترين جشنواره‌هاي استاني مي‌داند. او اما با انتشار نامه اي که متن آن براي انتشار در اختيار «موسيقي ما» قرار گرفته، از حضور تعدادي از چهره‌هاي سياسي که بي‌آنکه نقشي در اين رويداد داشته باشند، تلاش کردند تا آن را از آنِ خود کنند، گلايه کرد و آنان را مهماناني ناخوانده دانست.
به گزارش خبرگزاري آريا احمد پژمان در اين نامه چنين نوشته است: «جشنواره‌ي موسيقي فارس از نجيب‌ترين و شريف‌ترين جشنواره‌هاي استاني‌ست که در سراسرِ کشور برگزار مي‌شود. به همّت جوانانِ همان منطقه و با پول و سرمايه‌ي بخشِ خصوصي که به عشقِ موسيقي و اعتلاي فرهنگ پا به ميدان گذاشته‌اند. تا جايي که من خبر دارم اين جشنواره در دو سالِ گذشته نه از هيچ نهادِ دولتي و حکومتي کمک گرفته و نه کسي از دولتي‌ها و حکومتي‌ها ابرازِ تمايلي به کمکي داشته ولوُ اندک. ايرادي هم ندارد هنرمندانِ موسيقي سال‌هاست خو کرده‌اند به اين‌که کارشان را خودشان سامان بدهند و معطّل رسيدنِ دستي براي هم‌ياري نباشند.
از حق نمي‌توان گذشت که جشنواره‌ي امسال خوب برگزار شد. نظم و انضباط و رعايتِ حقوق هنرمندان و دقت در داوري‌ها و کوشش براي برگزاريِ جشنواره‌اي با حدِّاکثر تواني که در شهرستان وجود دارد از نکاتي بود که دو دوره‌ي اخيرِ اين جشنواره را از سال‌هاي پيش و کليّتِ جشنواره‌ي موسيقيِ فارس را از ديگر جشنواره‌هاي استاني آشکارا ممتاز مي‌نمود. همين بود که دعوت دوستان شيرازيم را بي‌درنگ پذيرفتم . بي‌شک براي من بسيار دلپذير بود که چند روزي را در کنارِ هنرمندان جوانِ استان فارس و داوران ارجمندِ مدعو بودم و در معيّت ايشان روز و روزگارمان خوش شد. مضاف بر آن که هيئتِ داورانِ امسال در نوعِ خود بي‌نظير و متشکّل از بهترين‌هاي موسيقيِ ايران بود.
تنها چيزي که شيرينيِ جشنواره را در کامِ همه تلخ کرد، همان بود که خصوصي به دوستان گفتم و اينک ناگزير و موظف هستم به آشکارا گفتن‌اش. از ميانِ سياسيّوني که در شبِ اختتاميه سخنراني کردند و براي جماعتي که خود همه موسيقي‌شناساني حرفه‌اي بودند درباره‌ مطالب پيش‌پا افتاده‌ي موسيقي توضيحِ واضحات دادند، چند نفر در برگزاريِ اين جشنواره حضور مستقيم و موثّر داشته‌اند؟ چند نفر نفوذِ اداري‌شان را براي برگزاريِ بهترِ اين جشنواره به‌کار گرفته‌اند؟ چند نفر اصلاً مي‌دانستند که چنين جشنواره‌اي در جريان بوده‌است؟ بديهي‌ست اگر بنا باشد کسي در چنين جمعي سخن براند، يا بايد از سياست‌گذاران فرهنگي باشد يا از هنرمندان. سخنرانيِ اشخاصِ غيرِ مرتبط با فرهنگ و موسيقي هرچه‌قدر هم که محترم باشند در چنين مجلسي منطقي به‌نظر نمي‌رسد. بيرون نشستن و تماشا کردن و بعد بي‌مقدمه و سرزده از راه رسيدن و مجلسي را که ديگراني زحمت‌اش را کشيده‌اند از آنِ خود کردن زيبنده‌ي هيچ سياستمدارِ اخلاق‌مندي نيست.
به اين عزيزان که ناگهان و به واسطه موفقيت و فراگير شدن اين رويداد هنري علاقمندِ به موسيقي شدند و قدم‌رنجه کردند و سخنراني‌هايشان اسبابِ چندين عکسِ يادگاري را فراهم کرد که لابد در انتصابات و انتخاباتِ بعدي به‌کار خواهد آمد عرض مي‌کنم: خوش آمديد امّا خاطرجمع‌ايد که مجلس را درست آمده‌ايد؟ اگر به چنين مجالسي علاقمند هستيد زهي افتخار، فقط در برگزاري‌شان هم کمي کمک بفرماييد تا شما را هم بشود صاحب‌مجلس تلقّي کرد و نه مهمانانِ ناخوانده.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۷۹۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرحسین سمیعی مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه حامد جلیلی مدیر دفتر سرود و محمدعلی مرآتی دبیر جشنواره موسیقی نواحی عصر روز گذشته ۹ اردیبهشت وارد استان فارس شد و با جمعی از فعالان موسیقی استان فارس دیدار کرد.

در این دیدار که در تالار گفت‌وگوی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان فارس انجام شد، در ابتدا مدیر انجمن موسیقی استان فارس، رهبر ارکستر فیلارمونیک فارس، برخی از اساتید، نوازندگان و اهالی هنر و موسیقی به بیان نکات و دیدگاه های خود درباره وضعیت موسیقی از جنبه‌های گوناگون پرداختند. این در حالی است که بعد از صحبت هنرمندان و فعالان موسیقی، سمیعی و همراهانش به پاسخ و بررسی مسایل پرداختند.

کم و کاستی ها را می پذیریم

امیرحسین سمیعی اظهار کرد: هدف از سفر به استان‌های مختلف بررسی مشکلات و پیگیری معضلات مربوط به جامعه موسیقی است؛ همچنین بررسی و به رای گذاشتن ظرفیت‌های عظیمی که در استان‌های مختلف وجود دارد و پرداختن بی چون و چرا به همه مناطق از دیگر اهداف دفتر موسیقی وزارت ارشاد به شمار می‌رود. البته که نگاه ما در جشنواره موسیقی فجر ۱۴۰۲ توجه به عدالت فرهنگی بود؛ لذا تلاش کردیم تا این عدالت فرهنگی را با توجه به بضاعت نخستین سالی که این جشنواره برگزار شد ایجاد کنیم. البته کم و کاستی‌هایی وجود داشت و به این نتیجه رسیدیم که قدم اصلی برای رفع این کاستی‌ها، خارج شدن از تهران و سفر به استان‌های مختلف کشور برای ارزیابی وضعیت موسیقی است.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ظرفیت‌های خوب و ارزشمند استان فارس پیرامون حوزه موسیقی گفت: من معتقدم که در حوزه موسیقی شیراز اتفاق فوق‌العاده‌ای در حال رخ دادن است و اگر نسبت به این اتفاقات بی‌توجه باشیم از نگاه اصلی وزارت که عدالت فرهنگی است دور خواهیم شد. البته رصد استعدادها و موسیقی‌هایی که در جهت تقویت فرهنگ و ریشه‌های ما عمل می‌کند، ضرورت دارد. ضمن اینکه من بر این باورم بسیاری از مشکلات در عرصه موسیقی مساله اعتبارات و نقدینگی نیست؛ ۹۰ درصد از مشکلات افراد فعال در این عرصه مبنای مالی و حمایتی ندارد بلکه مبنای معنوی دارد.

نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: اتفاقاتی که در شیراز و استان فارس می‌افتد می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها باشد. ممکن است در برخی استان‌ها موسیقی نواحی جلوتر باشد، در برخی استان‌ها موسیقی جهانی به صورت علمی‌تری دنبال شود و در بعضی دیگر نیز موسیقی ایرانی پیشتاز باشد اما در استان فارس هم در موسیقی ایرانی هم در آواز جمعی، هم در موسیقی جدی و ارکستری اتفاقات خوبی رقم خورده است؛ حتی می‌توان گفت این حرکات خودجوش و باکیفیت را در پایتخت هم نداریم؛ در شیراز یک جوشش اساسی در حال جریان است.

وی عنوان کرد: ارکسترها در بعضی استان‌ها به دشواری شکل می‌گیرد اما در استان فارس این ارکسترها به صورت حرفه‌ای شکل گرفته و در حال فعالیت هستند، حتی نگاه به آواز کلاسیک در شیراز تخصصی‌تر از تمام استان‌هاست. من معتقدم نباید موسیقی جدی در صف اجراهای دیگر پاپ قرار بگیرد. مبنای این سفر این است که ما این سیستم فرآیند بروکراتیک را کنار بگذاریم و باور کنیم که می‌توانیم مشکلات را با گفت‌وگو حل کنیم. ضمن اینکه بایستی شرایطی فراهم شود تا گروه‌های موسیقی جدی برای اجرای صحنه‌ای مجبور نباشند در لاین نوبت قرار بگیرند چراکه این نوع موسیقی است که به فرهنگ ما ضریب می‌دهد.

برای موسیقی فارس باید کار ویژه انجام داد

وی با بیان اینکه موسیقی جدی در فارس به مرزی رسیده که باید دیده شود، گفت: بررسی وضعیت موسیقی در فارس و تناسب‌سنجی این برآیند نشان از موفقیت فوق‌العاده فارس در حوزه موسیقی می‌دهد، لذا برای فارس باید کار ویژه انجام داد. بایستی فعالان در این عرصه دغدغه‌های خود را بی واسطه بیان کنند، ما هم در مرکز موسیقی تمام تلاشمان را به کار می‌گیریم تا این سد شکسته شود و ارتباطات با مرکز موسیقی به یک مکاتبه اداری محدود نشود.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در دولت سیزدهم تلاش شده تا این سدها شکسته شود؛ سفر به استان‌های مختلف با این هدف انجام می‌شود تا ما بتوانیم بدون واسطه با افراد فعال در این عرصه رو در رو شویم و تدابیر کافی برای اجرایی شدن سیاست‌ها و حل مشکلات در این بخش اتخاذ شود.

دفتر موسیقی، بیمه اهالی سرود را پیگیری می کند

حامد جلیلی مسؤول دفتر سرود اداره کل موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه گفت: هدف دفتر سرود در ۲ سال گذشته ارتقای سطح کیفی گروه‌های سرود، ساماندهی گروه‌ها و پیدا کردن استعداهایی بوده که در این زمینه وجود دارند و دیده نمی‌شوند، برای تحقق این امر راهکارها و برنامه‌هایی ارایه شده و بدون شک امسال نیز گام بزرگی در این مسیر برداشته خواهد شد. در حال حاضر آموزش مربیان گروه سرود به صورت جدی پیگیری می‌شود و این اقدام در مراحل بعدی به صورت پیشرفته‌تر در هر استان دنبال خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیمه اهالی سرود توسط صندوق هنرمندان به صورت جدی در حال پیگیری است، گفت: معمولا گروه‌های سرود در هیچ رسته‌ای از هنر جای داده نمی‌شوند، لذا پیگیری‌هایی برای حل مشکل بیمه آنها صورت گرفته و در سال جاری بیمه اهالی سرود انجام خواهد شد.

جلیلی درباره کمک‌های مالی به گروه‌های سرود گفت: ۱۰ هزار گروه سرود در کشور داریم؛ گروه‌هایی از کوچک‌ تا بزرگ که قابلیت بالایی در این عرصه دارند. ما معتقد هستیم گروه‌های بزرگ باید آنقدر توانمند شوند که بتوانند گلیم خود را از آب بیرون بکشند؛ به اعتقاد ما گروهی که به اجرای میدانی نرسد گروهی است که در اجرا موفق نبوده است. ما براین باوریم بحث هنری جداست و بحث سلیقه مردم هم که باید در ساخت کارها لحاظ شود، به صورت جداگانه مورد توجه است.

وی ادامه داد: باید به همه گروه‌ها رسیدگی شود و اگر بخواهیم بحث مالی را برای همه آنها پیش ببریم حقوق بسیاری از گروه‌ها ضایع می‌شود، در بحث آموزش هم بحث رسانه به صورت جدی تعریف شده و بر این باور هستیم که اگر مربی، رسانه را بشناسد می‌تواند اثر تولیدی خود را در فضای مجازی منتشر کند.

پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی

محمدعلی مرآتی دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران هم گفت: از سال گذشته پوست‌اندازی برای عدالت فرهنگی شنیداری موسیقی نواحی ایران آغاز شد؛ ملاک برای شرکت در این جشنواره به احترام بزرگان موسیقی بر اساس یک فراخوان تعریف شد.

محمدعلی مرآتی ادامه داد: موسیقی نواحی ایران یک موسیقی سطح هنری است که نخبگان و بزرگان گروه‌های شرکت کننده را انتخاب می‌کنند و ما تلاش می‌کنیم شرایط را برای اجرای شرکت کنندگان در این جشنواره ایجاد کنیم، متأسفانه هنوز این ظرفیت را نداریم که از همه گروه‌ها برای حضور در این جشنواره دعوت کنیم. ظرفیت استان فارس از منظر موسیقی در تنوع فرهنگ شنیداری موسیقی اقوام بر همگان روشن است؛ در این استان اقوام مختلفی در کنار هم موسیقی فراقومیتی ایجاد کردند.

دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در پایان گفت: امسال به زودی از اداره‌کل‌ها خواسته می‌شود که ظرفیت موسیقی را اعلام کنند؛ بدون شک ساز و کار امسال دقیق‌تر خواهد بود. خود منطقه‌ها افراد را معرفی می‌کنند و ظرفیت‌بندی‌ها مشخص می‌شود تا بتوانیم از این طریق عدالت موسیقی نواحی را ایجاد کنیم.

کد خبر 6091776 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • بیمه فعالان سرود پیگیری می‌شود/چند پیشنهاد به موسیقی فارس
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • ۱۳ هزار سگ صاحب‌دار در کهگیلویه و بویر احمد واکسینه شدند
  • داستان تیتراژ سریال دلیران تنگستان