Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@09:00:07 GMT

قیمت خرده‌فروشی برخی خوراکی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۳۷۱

بر اساس گزارش بانک مرکزی درباره قیمت خرده‌فروشی برخی مواد خوراکی در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه، قیمت چهار گروه میوه‌های تازه، حبوبات، قند و شکر و سبزی‌های تازه کاهش یافت اما لبنیات، تخم‌مرغ و گوشت و مرغ افزایش یافت. ناطقان: بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه را اعلام کرد که طی آن قیمت شش گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و چهار گروه کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این هفته نرخ لبنیات ۴.۹ درصد، تخم‌مرغ ۴.۶ درصد، برنج ۰.۴ درصد، گوشت قرمز ۵.۳ درصد، گوشت مرغ ۰.۷ درصد و چای ۰.۲ درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ حبوب ۰.۵ درصد، میوه‌های تازه ۱.۶ درصد، سبزی‌های تازه ۰.۹ درصد و قند و شکر ۰.۱ درصد کاهش یافت. قیمت روغن نباتی نیز ثابت بود.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت ماست غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل معادل ۱.۸ درصد، ماست پاستوریزه ۱۲.۷ درصد، پنیر غیرپاستوریزه ۱.۷ درصد و پنیر پاستوریزه ۳.۱ درصد افزایش داشت و بهای سایر اقلام بدون تغییر بود. قیمت تخم مرغ معادل ۴.۶ درصد افزایش یافت و شانه‌ای ۱۳۸ هزار تا ۲۵۰ هزار ریال فروش رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج وارداتی غیرتایلندی معادل ۰.۴ درصد و برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب ۰.۲ درصد و دو درصد افزایش داشت. در گروه حبوب، قیمت لوبیا چیتی معادل ۰.۳ درصد و لوبیا سفید ۱.۴ درصد افزایش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۱.۵ درصد کاهش یافت.
میوه‌ها و سبزی‌های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه دو و هندوانه عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آن‌ها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه ‌شد.
میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه، قیمت سیب قرمز معادل ۲.۷ درصد، پرتقال درجه یک ۰.۸ درصد، گلابی ۰.۳ درصد، هندوانه ۱۱.۵ درصد و کیوی ۱.۳ درصد افزایش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۶ درصد تا ۱۲.۵ درصد کاهش داشت.
در گروه سبزی‌های تازه، قیمت پیاز معادل ۲.۹ درصد و سبزی‌های برگی ۱.۵ درصد افزایش، ولی بهای سایر اقلام بین ۰.۶ درصد تا ۴.۱ درصد کاهش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش، قیمت گوشت گوسفند معادل شش درصد، گوشت تازه گاو و گوساله ۲.۶ درصد و گوشت مرغ ۰.۷ درصد افزایش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای چای خارجی معادل ۰.۲ درصد و روغن نباتی جامد ۰.۱ درصد افزایش، ولی قیمت شکر ۰.۳ درصد کاهش یافت. بهای قند و روغن نباتی مایع ثابت بود.
تغییرات یکساله
متوسط قیمت خرده‌فروشی در هفته منتهی به ۱۶ آذر ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد که نرخ لبنیات ۶۶.۵ درصد، تخم مرغ ۶۱.۵ درصد، برنج ۲۳.۸ درصد، حبوب ۱۴.۴ درصد، میوه‌های تازه ۵۳.۸ درصد، سبزی‌های تازه ۳۷.۱ درصد، گوشت قرمز ۴۸.۲ درصد، گوشت مرغ ۴۴.۱ درصد، چای ۲۳.۲ درصد، روغن نباتی ۴۳.۸ درصد و قند و شکر ۳۹.۸ درصد افزایش یافته است.
منبع: ایسنا برچسب ها: بانک مرکزی ، قیمت خرده‌فروشی ، مواد غذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بانک مرکزی قیمت خرده فروشی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد

محمد قنبری گفت: به عنوان مثال قیمت هر کیلو گوجه فرنگی از ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار ریال طی ۲ روز گذشته به ۳۲۰ هزار ریال رسیده، قیمت بادمجان نیز تا حدی نوسان داشته است، اما این افزایش قیمتها موقتی بوده و طی چند روز آینده قیمت محصولات جالیزی فروکش خواهد کرد.

وی همچنین قیمت نوبرانه های بهاری امسال میادین بار مشهد مانند گوجه سبز را رو به کاهش دانست و گفت: روزهای پرفروش این محصولات رو به پایان است و در کنار عرضه فراوان آن در بازار قیمت شان کاهش یافته است.

رییس اتحادیه بارفروشان مشهد در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر نوسان قیمتهای میوه و تره بار در بهار امسال اظهار کرد: با توجه به قیمت تمام شده تولید و همچنین افزایش نرخ کرایه حمل نمی توان قیمتهای میوه و تره بار را در بازار زیاد دانست و در واقع گرانی در این بخش رخ نداده است.

وی ادامه داد: امسال بازار میوه و تره بار در مشهد نسبت به سال گذشته با عرضه بیشتری مواجه شده، در مقابل میزان خریدار کمتر شده و همین موضوع بر قیمتهای آن تاثیر گذاشته است و میانگین قیمتها نسبت به شرایط بازار کمتر است. این در حالی است که قیمت برخی میوه های وارداتی مانند موز متناسب با افزایش نرخ دلار رشد داشته است.

قنبری با اشاره به اینکه روزانه بین چهار تا پنج هزار تن بار میوه و تره بار وارد میادین بار سه‌گانه زیر مجموعه صنف بارفروشان شهر مشهد می شود، بیان کرد: آنچه مردم گرانی میوه و تره بار می دانند به شرایط اقتصادی کشور مربوط می شود.

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد نیز گفت: قیمت میوه و تره بار با وجود نوبرانه های بهار از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بازار آرامی را پشت سر گذاشته و چندان تغییری نداشته، افزون بر این قیمت سیب زرد و توت فرنگی کاهش ۱۰ درصدی و فقط قیمت گوجه و پیاز افزایش ۱۰ درصدی داشته اما قیمت سایر اقلام میوه ثابت بوده است.

محسن صیادی اظهار کرد: مدیریت بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در گشتهای مشترک خود از ابتدای امسال، ۶۵۰ واحد صنفی در حوزه میوه و تره بار را بازرسی کرد، در این بازرسی ها ۸۲ فقره پرونده تعزیری تنظیم و یک واحد صنفی نیز پلمب شده است.

روزانه پنج هزار تن میوه و تره بار در سه میدان بار مشهد به فروش می‌ رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • جدیدترین قیمت رمزارزها: ۱۷ ارديبهشت
  • قیمت روز مرغ و ماهی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار