Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@02:47:38 GMT

وزیر ارشاد در مجلس چه گفت؟

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۱۷۷۶

وزیر ارشاد در مجلس چه گفت؟

به گزارش الف به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی با تشریح اقدامات این وزارتخانه در ایام اربعین و بعد از آن اظهار کرد: رویکردها در این موضوع توسط رهبر معظم انقلاب، دولت و مجموعه سیاست گذاران فرهنگی تنظیم شده است، مبنی بر این که راهپیمایی و زیارت اربعین باید ماهیت مردمی خود را حفظ کند و دولت نقش تسهیل گری و کمتر تصدی گری داشته باشد و ما بتوانیم فرهنگ و حرمت کشور میزبان را حفظ کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این که باید از فرصت راهپیمایی اربعین حداکثر بهره برداری را داشته باشیم به تشریح اقدامات این وزارتخانه در این راهپیمایی بزرگ پرداخت.

صالحی، چاپ و توزیع دو میلیون کتاب راهنمای زائر در سال های ۹۶ و ۹۷، حضور سه هزار مبلغ (مبلغان داوطلب)، تهیه و تولید کلیپ‌های آموزشی در شبکه‌های اجتماعی، ساماندهی بیش از ۱۰۰ موکب سازمان اوقاف و امور خیریه که از لحاظ مادی و معنوی نیازهای زائران را توجه داشته از مهم ترین اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راهپیمایی اربعین امسال ذکر کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این موکب‌ها فرصت‌هایی را فراهم کردند که زائران بتوانند در داخل ایران، پایانه‌های مرزی و داخل خاک عراق بهره مند شوند.

او بیان کرد: ما نمایشگاه‌ها و اجراهای نمایشی در پایانه‌های مرزی برای استفاده زائران در سال گذشته و امسال برگزار کردیم از جمله سینما سیار که در پایانه مرزی مستقر شد تا فیلم‌های متناسب با شرایط معنوی اربعین ارائه کند.

صالحی افزود: در طول مسیر راهپیمایی نمایشنامه‌ها و آیین‌های نمایشی توسط هنرمندان اجرا شد، ۲۰ گروه از مربیان کودک و نوجوان با ۳۰ هزار بسته در فضاهای پایانه‌ها و عراق امور فرهنگی و معنوی را برای کودکان و نوجوانان که همراه با خانواده حرکت می کردند، ارائه کردند و ۹۰ قاری ممتاز با بیش از ۱۳۰۰ برنامه در فضای عراق کار می‌کردند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ۴۰ نوحه و موسیقی متناسب با فضای اربعین تولید شد، ۱۲۰ سخنران و ۱۴۰۰ مراسم سخنرانی در ایام اربعین برگزار شد، پیوست فرهنگی برای همه موکب‌ها ابلاغ و ارسال شد.

او یادآور شد: با آسیب شناسی که از سال‌های گذشته اتفاق افتاده این پیوست‌های فرهنگی آسیب‌هایی که در موکب‌ها اتفاق می‌افتد را به حداقل می رساند.

صالحی بیان کرد: برنامه‌های از این قبیل با این نگاه بوده است که ایام زیارت اربعین در داخل ایران و خارج از ایران فضای مناسبی داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سامانه سماح اربعین ثبت نام کردند و حجم زوار حجم قابل توجهی بود، اما حرکت‌هایی با این نگاه انجام شد تا از فضای زیارت برای ارتقای فرهنگی استفاده کنیم.

او اضافه کرد: ما پس از مراسم اربعین حسینی برنامه‌های فرهنگی متعددی برای فضای فرهنگی اربعین برگزار کردیم، بیش از ۲۰ عنوان کتاب در موضوع اربعین با نگاه داستانی، شعر و دلنوشته چاپ شده، سوگواره عبرات با موضوع اربعین در سال ۹۶ و ۹۷ برگزار شد و هفت جلد آثار منتخب این سوگواره چاپ شده است.

صالحی گفت: جشنواره فیلم و عکس اربعین با عنوان مسیر عشق بیش از سه هزار و ۵۰۰ اثر داشته است، نمایشگاهی از هنرهای تجسمی از اربعین برگزار شده است، مسابقه بین المللی فیلم مستند با عنوان مهر محرم برگزار شده است که این مسابقه آثار قابل توجهی را ارائه کرده است. در ایام زیارت اربعین و بعد از آن باید نگاه و فضای فرهنگی اربعین را منتقل کنیم و در این راستا پیش می رویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی از وظایف این وزارتخانه را مستندسازی موضوع اربعین ذکر کرد که در این باره ۳۰ فیلم مستند و دو فیلم کوتاه ساخته شد.

او با بیان این که حمایت از تولید فیلم سینمایی ناشناس در دستور کار قرار گرفته است، اظهار کرد: در سال ۹۶ و ۹۷ از حدود ۵۰۰ نویسنده با موضوع اربعین حمایت ویژه شده است، ضمن این که با همین نگاه هم کتابی با عنوان روایت پیاده‌روی اربعین با اسلوب خاصی توسط ۲۰ نویسنده که یکی از آنها پاکستانی بوده نوشته شده است.

صالحی گفت: حمایت از خبرنگاران خارجی برای حضور در اربعین منجر به تهیه گزارش‌های مختلف و انتقال مفاهیم اربعین شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هم‌اندیشی نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام از ۱۴ کشور جهان در ایام اربعین در کربلا برگزار شد، ضمن این که در خصوص دیپلماسی فرهنگی بر مبنای اربعین بین ایران و عراق رایزنی‌های خوبی با دانشگاه کربلا صورت گرفته است اما باید زیرساخت‌های حوزه اربعین در تمامی بخش‌ها توسعه یابد.

او اظهار کرد: سامانه پنج زبانه اربعین و کتابخانه تخصصی اسناد این امر راه‌اندازی شده است، همچنین بانک اطلاعات اربعین بر اساس اطلاعات موکب‌های خصوصی و عمومی تنظیم شد، ضمن این که سند شورای فرهنگ عمومی درباره اربعین هم تهیه شد.

او اضافه کرد: باید فرصت لازم را در خصوص حداکثر استفاده از فرهنگ دینی و معرفتی و اجتماعی با موضوع اربعین داشته و به کار گیریم. با هم افزایی و همکاری‌های نهادهای عمومی و همچنین حمایت‌های حداکثری مردم فرصت لازم از اربعین به عمل آمده و ارتقا یابد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت حاج عیسی قلی پور معروف به عیسی بخشی از بزرگان عرصه موسیقی مقامی خطه خراسان شمالی را تسلیت گفت.

متن پیام، محمدمهدی اسماعیلی، وزبر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است:

در نهایت تاسف و تاثر خبر درگذشت زنده یاد  از بزرگان موسیقی در خراسان شمالی را دریافت نمودم.
شادروان حاج عیسی قلی‌پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه‌اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب، عشق، عرفان، حماسه و احساس را تجلی می بخشید.
دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.
اینجانب ضمن نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، ضایعه درگذشت ایشان را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت عرض نموده و غفران و رحمت الهی را برای او از درگاه خداوند رحمان مسئلت می نمایم.


به گزارش ایسنا آیین تشییع «عیسی قلی‌پور» معروف به «عیسی بخشی»، استاد چیره دست موسیقی مقامی خراسان شمالی امروز برگزار شد.
استاد عیسی قلی پور از بخشی‌های موسیقی مقامی شمال خراسان، نوازنده دوتار و پیشکسوت موسیقی محلی در این خطه است که چندین دهه سابقه بخشی‌گری دارد.
وی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای گودعلی سلاخ در ۱۸ کیلومتری شمال غرب بجنورد و از آخرین بازماندگان بخشی‌های شمال خراسان است.
عیسی بخشی علاوه بر نوازندگی دوتار، خواننده قهاری نیز بود و به زبان‌های ترکی، ترکمنی، کرمانجی و کردی خراسانی آواز می‌خواند.
استاد قلی‌پور در جشنواره‌های بین‌المللی، ملی و استانی بارها خوش درخشیده بود و همچنین نشان درجه یک هنری را نیز دریافت کرده بود.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت هنرمند موسیقی خراسان شمالی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی