Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: نسبت به پژوهش قصورهایی داریم که باید اندیشید از کجا است؛ در گذشته شاید برا این قصور می توانستیم عذر قرار دهیم، اما امروز با وجود امکانات و موقعیت عذری پذیرفته نیست.

 آیت الله محمد تقی مصباح یزدی صبح امروز در همایش «حوزه علمیه، پژوهش، دستاوردها و ظرفیت ها» که در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد اظهار کرد: علم یکی از بزرگ ترین ویژگی های انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: از اشرف ترین و متقن‌ترین علومی که به بشر داده شده علومی است که از راه وحی رسیده شده و بهترین نمونه آن هم قرآن است.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام  خمینی(ره) افزود: تحقق علوم تدریجی می باشد و تاریخ هم این را نشان می دهد که پیشرفت و ترفی و تکامل علوم تدریجی است.

وی با بیان اینکه علوم نوساناتی داشته و گاهی دچار علوم و افول و ضعف شده تصریح کرد: علم یک تکامل کمی دارد که تدریجا در طول زمان با دلایل مختلفی که دارد کثرت کمی مسائل و از عام به خاص آمدن را موجب می شود.

آیت الله مصباح یزدی با بیان اینکه علم از لحاظ عمق مسائل نیز مراتب دارد گفت: یک رشد کمی و یک رشد کیفی علوم داریم که این دو را تکامل علوم می گوییم و اگر در جامعه ای مسائل علمی رشد می کند و کسانی درصدد پیداکردن جواب های صحیح برای ان هستند این جامعه از لحاظ علمی در حال رشد و تکامل است اما  اگر کمیت مسائل تقریبا ثابت باشد این علم در حال توقف و رکود است.

وی ابراز کرد: این مسئله که برای هر علمی مسائل جدیدی را کشف و تحقیق کنیم از لحاظ کمیت بر تعداد مسائل بیفزاییم و از لحاظ کیفیت جواب های متقن تری عرضه کنیم تولید علم کرده ایم.

* با رکود علم، انسان تنزل پیدا می کند

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: تحقیقات جدید و دادن جواب های متقن و عمیق فکری نشان از رشد علم و پژوهش دارد؛ اگر علم که موجب برتری انسان شده رشد نکند و راکد بماند و تنزل یابد، انسانیت تنزل می کند.

وی به نگاه تاریخی اشاره کرد و توضیح داد: با نگاه تاریخی به وضع علمی کشور و دنیا در همین معلومات اطمینان بخشی که در تاریخ به دست ما رسیده یا خود مشاهده کردیم حدس ما این است که تاریخ ما نوسان داشته و در مواقعی بوده که ایرانیان در بین مسلمانان برجسته بودند.

آیت الله مصباح یزدی گفت: با این سابقه، کسانی که جزو بربرها و وحشی بودند میدان دار علم دنیا شدند و همین مسلمانان و حتی ایرانیان دست به طرف آنان دراز کردند؛ آن هم نه تنها در علوم تجربی؛ بلکه در بسیاری از مسائلی فلسفی و عقلی اینگونه شده است؛ شهید دکتر بهشتی می فرمود: اگر همین صورت پیش رویم طولی نمی کشد ما برای تحقیقات قرآنی احتیاج به پژوهش های اروپاییان پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: طرح مسائل جدید از مهم ترین فعالیت های آنان بوده که از عوامل رشد علم نیز همین مسئله می باشد.

* نسبت به پژوهش قصور داریم

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام  خمینی(ره) با بیان اینکه آسیب شناسی پژوهش این است که باعث محرومیت حتی از میراث موجود و موهب الهی در قرآن شود، گفت: نسبت به پژوهش قصورهایی داریم که باید اندیشید از کجا است؛ در گذشته شاید برا این قصور می توانستیم عذر قرار دهیم، اما امروز با وجود امکانات و موقعیت عذری پذیرفته نیست.

وی ابراز کرد: خداوند بنده ای از بندگانش را برانگیخت که با انقلاب کاری کارستان کرد و کسی باور نمی کرد به نتیجه برسد؛ لذا باید قدر انقلاب را بدانیم و از برکاتی که به این واسطه نصیب ما شده به خوبی استفاده کنیم.

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: طولی نکشید که برخی از افراد در حوزه مقالاتی به زبان خارجی نوشتند و موجب تحسین پروفسور های آنان شد؛ این برکتی بود که در ظرف یک دهه برای حوزه پیدا شد و هر روز آثار و برکات تولید علم و  پژوهش در حوزه بیشتر دیده می شود.

وی تأکید کرد: اگر در قبل انقلاب عذری می توانستیم داشته باشیم که نمی شود تحقیق و پژوهش کرد، اکنون عذری برای تنبلی نداریم؛ چه از لحاظ وسعت کمی علم و چه از لحاظ وسعت کیفی و عمق مسائل و ارائه راه های بهتر و روش های تحقیق متقنتر، جواب های مطمئن تر و قاطع به شبهات.

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۱۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان

 رئیس انجمن هسته‌ای ایران در آیین آغاز به کار این کنفرانس بین المللی گفت: در این رویداد بین المللی با حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشور‌های مختلف در زمینه آخرین دستاورد‌های به روز فناوری هسته‌ای بحث و تبادل نظر می‌شود.


جواد کریمی ثابت افزود: در این دوره از برگزاری این کنفرانس بین المللی استقبال پژوهشگران از داخل و حارج قابل توجه و بیش از انتظار است.


وی گفت: ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد ارسال شده و استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله‌ها مشارکت دارند.


رئیس انجمن هسته‌ای ایران با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، افزود: ۱۰۰ سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد ارائه می‌شود.

جواد کریمی ثابت، برگزاری این رویداد را در قالب ۱۳ محور و چهار بخش اصلی شامل سخنرانی علمی، میزگرد‌های تخصصی، نشست‌هایی با موضوع همکاری‌های علمی با موسسه‌های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاورد‌های فناوری هسته‌ای برشمرد و گفت: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگرد‌ها حضور خواهند داشت.


رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محور‌های این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش‌های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محور‌هایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتو‌ها بویژه در زمینه رادیو دارو‌ها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.


جواد کریمی ثابت با اشاره به تجربه‌های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته‌ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

در آغاز به کار نخستین کنفرانس بین المللی علوم وفنون هسته ای پیام دبیر فدراسیون هسته ای روسیه قرائت شد.

در بخشی از این پیام به دانش وفناوری ایرانی در توسعه فناوری هسته ای و کاربردی کردن آن در علوم وفنون مختلف و صنایع گوناگون اشاره شد.

همچنین در این پیام، توسعه همکاری دوجانبه در حوزه های چرخه سوخت ، رادیو داروها و زیرساخت ها هم توصیه شده است.

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ در اصفهان تا ۱۹ اردیبهشت در اصفهان ادامه دارد.


کاربرد پرتو‌ها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتور‌های هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای و حکمرانی هسته‌ای از جمله محور‌های سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته‌ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • تولید و مصرف گاز در ایران سربه‌سر شده است
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • آغازهمایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • رئیس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب دیدار کرد
  • تشدید فعالیت سامانه بارشی از امروز تا فردا
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • علی مطهری: نوه‌ها، نتیجه‌ها و نبیره‌های آیت الله مطهری دچار بن بست فکری یا پوچی در زندگی نشده‌اند