Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@14:39:22 GMT

گزارشی از اعتبارسنجی در بانک قرض الحسنه رسالت

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۲۳۹۷

از طرفی درخواست وثیقه‌های گوناگون بانکی و ضمانت‌نامه‌ها، دریافت تسهیلات را به کام مشتریان تلخ کرده و از سوی دیگر مطالبات معوق و عدم تعهد برخی مشتریان بر سخت‌گیری بانک‌ها دامن زده و دود آن به چشم همه مشتریان رفته است.
نقش اساسی وام‌ها در صنعت بانکداری، افزایش تعداد درخواست تسهیلات و ریسک موجود در این صنعت، ارائه روشی مدیریتی برای تسهیل در روند تسهیلات و به دنبال آن، کاهش مطالبات معوق را انکارناپذیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بانک قرض‌الحسنه رسالت با شعار بانکی اجتماعی با خدمات نوین، مدت‌هاست شرعی، آسان و ارزان بودن خدمات مدرن را مبنا قرار داده و توجه به خواست‌ها و دغدغه‌های مشتریان را سرلوحه قرار داده است. این بانک با سنجش اعتبار مشتریان برای پرداخت تسهیلات، برای اولین بار در کشور، اعتبارسنجی افراد حقیقی را اجرایی کرده است.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت با بیان اینکه اعتبارسنجی، ارزیابی و سنجش توان بازپرداخت مشتریان اعتباری به صورت انفرادی و محاسبه احتمال عدم بازپرداخت اعتبارات دریافتی آن‌ها است، گفت: اعتبارسنجی و رتبه‌بندی مشتریان روشی جایگزین برای وثیقه‌گذاری در این بانک است.
محمدحسین حسینزاده با تاکید بر اینکه در اعتبارسنجی، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با استفاده از اطلاعات حال و گذشته متقاضی، توان بازپرداخت وام توسط وی را ارزیابی کرده و به مشتری امتیاز (سطح اعتباری) خاص خود را می‌دهند، افزود: این روش ابزاری عینی برای مدیریت ریسک اعتباری بانک‌هاست و مشتریان اعتباری را بی‌طرفانه و براساس آمار و اطلاعات کیفی و کمی طبقه‌بندی می‌کند.
وی اظهار داشت: برای تحقق این مهم، شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت، با تکیه بر تجربه همکاری با مؤسسه «فیچ» یکی از بزرگترین موسسات رتبه‌بندی اعتباری در جهان، مرکز اعتبارسنجی مرآت را با بهره‌گیری از تخصص کارشناسان مجرب و همکاری و همفکری این بانک، راه‌اندازی و اعتبارسنجی اشخاص حقیقی را برای اولین بار در کشور پیاده‌سازی کرد.
به گفته حسین‌زاده، با اجرایی شدن نظام اعتبارسنجی در بانک قرضالحسنه رسالت، در یک سال گذشته، بیش از ۷۰۰ هزار مشتری به عضویت این سامانه درآمده و اعتبارسنجی شده‌اند.
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه رسالت گفت: به منظور اعتبارسنجی دقیق متقاضیان، معیار‌های متنوعی از قبیل: شغل، درآمد و ضریب پایداری آن، عملکرد مالی، تاهل و تجرد، استان محل سکونت، رفتار اعتباری و ... مبنای ارزیابی قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اهمیت اعتبارسنجی اظهار داشت: افراد اعتبارسنجی‌شده، با پرداخت به موقع اقساط تسهیلات دریافتی خود راحت‌تر می‌توانند تسهیلات بعدی را در آینده دریافت کنند و هرگونه بدحسابی در پرداخت آن، موجب سخت‌تر شدن این فرایند خواهد شد. علاوه بر این، بازپرداخت مسئولانه تسهیلات، کاهش مطالبات معوق را نیز به دنبال خواهند داشت.
حسین‌زاده یادآور شد: برخلاف وام‌های مرسوم در نظام بانکی، که متقاضیان بر حسب گردش مالی مورد احترام و تفقد قرار می‌گیرند، اساس این سیستم، بر تکریم مشتریان و ارائه ساده و بی‌دردسر تسهیلات، مطابق قواعد مشخص و به میزان امتیاز اعتبارسنجی آن‌ها است.
وی همچنین افزود: اشخاص میتوانند وضعیت اعتباری خود را مستقیما از سامانه اعتبارسنجی دریافت کرده و جهت هرگونه ارزیابی اعتباری در مواردی همچون تقاضای وام، خرید اعتباری و … به کار ببرند. حسین‌زاده با بیان اینکه نتیجه اعتبارسنجی هر شخص، شناسنامه رفتار اعتباری وی به شمار می‌رود، تاکید کرد: در این صورت وام‌گیرنده تمامی تلاش خود را به کار خواهد بست تا رفتار اعتباری خود را مثبت نگه داشته و از خدمات عمومی مالی و اعتباری کشور بهرهمند شود و این امر موجب بهبود فرهنگ اعتباری اشخاص در جامعه خواهد شد. اشخاص خوش‌حسابی که رتبه اعتباری بالاتری دارند، به سهولت و با ارائه وثایق و محدودیت‌های کمتری، تسهیلات دریافت خواهند کرد که این امر سبب می‌شود بانک‌ها به صورت فراگیر و عادلانه‌ای به ارائه منابع مالی در سطح جامعه اقدام کنند و ریسک اعتباری آن‌ها کاهش یابد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۲۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات

به گزارش خبرگزاری مهر، ‬ بررسی آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، حاکی از آن است که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش، کماکان صفر است و از تعداد ۸۶۹ هزار و ۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، ۷۹۳ هزار و ۷۳۲ نفر موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.

در همین راستا، سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.

وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است؛ چنانکه این بانک از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.

حسینی با بیان اینکه بانک مسکن با وجود کمبود منابع مالی، همواره تمامی تلاش خود را برای تحقق تعهدات دولت مردمی و خانه‌دار کردن مردم انجام داده و در این مسیر از منابع داخلی خود نیز بیشترین پرداخت ها را انجام داده است؛ افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله: تکمیل پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شده، احداث پروژه‌های ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانواده‌ها اقدام کرده است.

حسینی افزود: همچنین بانک مسکن در سال ۱۴۰۲، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۱۶ هزار و ۹۵۸ جوان پرداخته است.

وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان عزیز بوده است.

کد خبر 6093563 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • پست بانک ایران بخشنامه پرداخت تسهیلات مسکن فرزند سوم یا بیشتر را در سال ۱۴۰۳ را ابلاغ کرد
  • سومین نشست صمیمی؛ مدیرعامل پست بانک ایران با معاونین ادارات مستقل و ستادی برگزار شد
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • جریمه دیرکرد بابت وام مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود
  • جریمه دیرکرد وام از مددجویان کمیته امداد دریافت نمی شود