Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ در نوبت بعدازظهر آیین روز پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برگزیده که امروز، یکشنبه، ۲۵ آذرماه، در سالن اجلاس سران برگزار شد، نشست علمی - تخصصی «پژوهش و رسانه‌ها؛ تبیین نقش رسانه‌ها در معرفی، تبیین و تشریح دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناورانه» با حضور هادی خانیکی، مدرس ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی، مهدی فرقانی، مدرس روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی و غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  فرقانی در این نشست گفت: خوشحالم در ماه‌های اخیر توجه ویژه‌ای به پیوند حوزه علم و رسانه پیدا شده است. امیدوارم با بحث، گفت‌وگو و هم‌اندیشی کمک کنیم که هم گرایی‌های تازه‌ای بین حوزه علم، فعالیت‌های پژهشی با رسانه‌ها شکل بگیرد.

وی ادامه داد: رسانه‌ها در تار و پود زندگی ما رسوخ کرده‌اند، خود من به عنوان کسی که ۴۷ سال در این حوزه فعالیت داشته‌ام گاهی از دست رسانه‌ها فرار می‌کنم اما راه فراری وجود ندارد باید راه هم‌زیستی را بیابیم.
رئیس دانشکده ارتباطات علامه طباطبایی گفت: نیازمند اصلاح نگرش در حوزه تولید علم و رسانه هستیم، در گذشته تصور بر آن بود حوزه علم اگر رسانه‌ای شود مبتذل خواهد بود. در سال‌های اخیر تحولات مهمی در هر دو عرصه اتفاق افتاده است. در کشور ما علی‌رغم اینکه ۱۶۰ سال است از آغاز انتشار نخستین نشریه علمی می‌گذرد اما گفتمان ما در این حوزه جدید است و باید مورد بحث قرار گیرد و کاربردی شود.

وی اظهار کرد: نگاه جدید به عرضه جهانی شدن علم باید به گونه‌ای باشد که علم اگر بخواهد به جامعه ورود کند باید تبدیل به فرهنگ شود و کاربرد عمومی پیدا کند، این کاربردی شدن بدون کمک رسانه ممکن نیست.

فرقانی بیان کرد: امروز به جای نفی یا انکار رسانه‌ها، باید به یک پیوست رسانه‌ای در حوزه خود بیاندیشیم. امروز زندگی بدون رسانه غیر ممکن است.

وی افزود: متاسفانه درحوزه رسانه از داشتن روزنامه نگاران علم و با روزنامه نگارانی که وظیفه داشته باشند در زمینه رویدادهای علمی و پژوهشی تولید محتوا داشته باشند، کم هستند. جذابیت لازم برای تولیدات علمی که مخاطب پسند شود، تخصص روزنامه نگاران علمی است، این افراد باید تلاش کنند امور علمی را با زبان مردم ترجمه کنند.

فرقانی ادامه داد: باید توجه داشت هر رویدادی برای رسانه‌ها ارزش ندارد، رسانه‌ها هستند که با توجه به شناخت افکار عمومی اخبار خود را منتشر می‌کنند. ما نیازمند تربیت خبرنگار علم هستیم، خبرنگاری که در حوزه علوم انسانی کار می‌کند نمی‌تواند در حوزه هنری ورود کند. امروز بسیاری از کشورهای دنیا دارای انجمن‌های روزنامه نگاری علم هستند.

رئیس دانشکده ارتباطات دانشکده علامه گفت: مردم زمانی به محتوای رسانه‌ای استقبال می‌کنند که احساس کنند در زندگی آن‌ها تغییر مثبتی ایجاد خواهد کرد. ما مقالات بسیاری در حوزه علم تولید می‌کنیم اما این مقالات باید آثار خود را در زندگی مردم نشان دهد و اثر وجودی پیدا کند.

بر اساس این گزارش در ادامه نشست علمی پژوهش، فناوری و رسانه‌ها، غلامرضا غفار، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: بی‌تردید اگر بخواهیم بدانیم جایگاه رسانه در مناسبات فرهنگی و اجتماعی جامعه کجاست باید بدانیم در صورت معنای تحولات و جایگاه آن می‌توانیم این اقدام را انجام داد یا خیر.

وی ادامه داد: جایگاه رسانه در حیات آکادمیک و دانشگاه کجاست؟ اگر بخواهیم به تحولات نسلی دانشگاه‌ها نگاهی بیندازیم، در می‌یابیم نسل‌های دانشگاهی که امروزه ایفای نقش می‌کنند، تحقق این ماموریت و رسالت بدون توجه به رسانه و علم ارتباطات میسر نیست.

معاون فرهنگی وزارت علوم گفت: در دوره جدید از علم و پژوهش و دانشگاه مردم‌مدار صحبت می‌شود، دانشگاهی که نسبت به مسائل پیرامون خود حساس است، در زمانه خود جا دارد و آن‌ها را درک و مورد واکاوی قرار می‌دهد. امروزه به نوعی مشاهده می‌کنیم از هر جایی که به نظام دانشگاهی ورود پیدا کنیم نمی‌توانیم بخش رسانه را نادیده بگیریم.

وی اظهار کرد: زمانی که به حق رسانه به میان می‌آید و البته بحث مدرن آن به اشکال مختلف منظورمان است، اگر به علوم و تکنولوژی‌هایی که در علوم خانواده قرار می‌گیرد و پیشنهادات لازم در این زمینه توجه نداشته باشیم، نمی‌توانیم رضایت عموم‌را کسب کنیم. ما با نسلی مواجه هستیم که ارتباط و پیوند آن با بخش رسانه فراگیرتر از نسل‌های قبلی است.

غفاری گفت: اگر از ابعاد ترویج و عمومی شدن علم و پژوهش تمرکز داشته باشیم که نیازمند رسانه هستیم، در عرصه چگونگی مصرف و استفاده از آن سهم مهمی را باید برای رسانه‌ها قائل باشیم. زمانی که رابطه رسانه و پژوهش مطرح می‌شود، نیازمند استفاده از دانش و عمومی کردن  گسترش آن اقدامات لازم را داشته باشیم.

در ادامه این نشست هادی خانیکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در سخنانی اظهار کرد: دست اندرکاران امر پژوهش انتظار دارند رسانه‌ها کمک کنند و بگویند کدام کار با اهمیت را آنها باید انجام دهند. در مقابل روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها می‌گویند بگذارید خودمان تشخیص دهیم چه چیزی برای انتشار خوب است. همین جا نقطه اختلاف دو طرف است. اگر معنای مشترکی بین طرفین وجود داشته باشد در شناخت اولویت‌ها به مشکل نمی‌خوریم.

وی افزود: جامعه زمانی به مسئله رسانه تبدیل می‌شود که فعالیت‌های پژوهشی صورت گرفته در آن به برایند دغدغه‌های جامعه تبدیل شود. تبدیل نشدن به امر دور از دسترس مهمترین ویژگی در این زمینه است. آیا نهاد دانشگاه نباید جلوتر از جامعه حرکت کند؟ کار دانشگاه این است که افق‌ها را در جامعه و در هر زمینه‌ای که هست گسترش دهد و جامعه را به پیش ببرد.

خانیکی گفت: امروزه رسانه‌ها حلقه وصل جامعه و دانشگاه نیستند. رسانه‌ها وقتی می‌توانند موفق عمل کنند که یک گفتگویی بین این دو طرف شکل دهند و به این دلیل تنها ابزاری برای انتقال دستاوردهای پژوهشی نیستند و‌ رسانه‌ها بخش هوشمندی از چرخه ارتباط متقابل بین نهاد دانشگاه و جامعه هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: پژوهش و رسانه ها هادی خانیکی خبرگزاری ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، آیین امضای توافق‌نامه همکاری بین معاونت علمی و دانشگاه علمی و کاربردی این گروه صنعتی تولید کننده نان در راستای تأسیس دانشگاه صنعت ماشین سازی با حضور جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، سید محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی و مهدی خان‌محمدی، رئیس هیئت مدیره این گروه صنعتی تولید کننده نان برگزار شد.

مشایخ در آیین امضای این توافق‌نامه با اشاره به حمایت جدی از توسعه بازار و اقتصاد دانش‌بنیان در صنایع مختلف عنوان کرد: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مأمن بخش خصوصی علاقمند به فناوری و نوآوری در تمامی حوزه‌ها است و از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و رسوخ فناوری در حوزه‌های مختلف از تجهیزات پزشکی پیشرفته گرفته تا حوزه کشاورزی و غذا حمایت می‌کند.

وی با اشاره به اقدامات ارزشمند ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان ماشین‌سازی برای ورود فناوری و نوآوری به این حوزه عنوان کرد: این همکاری با این گروه صنعتی که در زمینه ماشین‌آلات فعالیت‌هایی داشته و مسیر تربیت نیروی انسانی را نیز پیموده است، قطعاً می تواند زمینه‌ساز اقدامات و دستاوردهای ارزنده‌ای در حوزه ماشین‌سازی شود.

مشایخ یکی از ارکان مهم برای صاحب فناوری شدن در هر حوزه را تسلط بر صنعت ماشین سازی آن حوزه دانست و افزود: در سالیان گذشته، از این مهم غفلت شده و صرفاً وارد کننده ماشین آلات و سخت افزار برای پاسخ گویی به نیازهایمان بودیم. این نقیصه در دوران تحریم ‌ها اثر خود را نشان داد و اگرچه صاحب کارخانه بودیم اما پشتیبانی و توسعه در گروی پشتیبانی سازندگان تجهیزات بود. با توسعه فناوری توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق زیست‌بوم اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، گام‌های اساسی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه توسعه فناوری ماشین آلات صنعتی برداشته شده و امروز، کشورهای مخاطب محصولات دانش‌بنیان ایران‌، درخواست فناوری و خط تولید محصولات دانش‌بنیان را نیز دارند و این موضوع، نشان‌دهنده آگاهی کشورها از اهمیت برخورداری از فناوری و تکمیل زنجیره ارزش صنعت در کشورشان می‌باشد.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی تصریح کرد: در سال‌های اخیر به قدر مقدورات خود به این موضوع توجه داشته‌ایم و برنامه هایی همچون لیزینگ تجهیزات و ماشین آلات صنعتی آغاز شده است. البته باید دیگر دستگاه ها نیز به این موضوع توجه داشته باشند و تلاش های معاونت علمی به تنهایی کافی نیست.

وی با تاکید بر این که اگر می خواهیم در توسعه اقتصاد دانش بنیان موفق باشیم، باید حوزه های جا افتاده و معمول همچون آب و غذا و کشاورزی را فراموش نکنیم، افزود: موضوع امنیت غذایی برای همه کشورها امری راهبردی است و در کشور ما توسط وزارتخانه های مختلفی در حال پیگیری است. معاونت علمی نیز وظیفه خود می داند با حمایت از شرکت های شاخص و ‌توانمندی که در این حوزه دستاوردهای خوبی داشته اند، تلقی از اقتصاد دانش بنیان را گسترده کند.

هادوی، دبیر ستاد توسعه فناوری ماشین‌سازی معاونت علمی نیز در این نشست با بیان این‌که یکی از ضرورت های توسعه فناوری ماشین‌سازی، مهارت افزایی نیروی انسانی است، عنوان کرد: بدون توجه به این امر مهم، نمی توانیم شاهد جهش قابل توجه در صنایع باشیم.

وی با بیان این‌که یکی از مباحث مطرح در دنیا، ارتباط صنعت و دانشگاه است، ادامه داد: وجود نیروی انسانی دانش آموخته و زبده، لازمه توسعه ماشین آلات صنعتی است و معاونت علمی نیز توجهی ویژه به این موضوع دارد. گروه صنعتی نان سحر در زنجیره ارزش نان، ضمن آن‌که محصول نهایی را تولید می‌کند، در ساخت ماشین آلات صنعتی نیز توانمند است که نتیجه این توانمندی، کیفیت محصول نهایی و ماشین آلات تولیدی کارآمد است. بر همین اساس، قرار است در این توافق‌نامه، تجربه این گروه صنعتی در ماشین سازی را با شکل تازه‌ای در حوزه توسعه ماشین آلات و تربیت نیروی انسانی و با همکاری معاونت علمی در قالب یک مدل جامع دنبال کنیم.

کد خبر 6086493 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • بیش از ۸۰۰۰ عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • بیش از ۸ هزار عضو هیئت علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • بیش از ۸ هزار عضو هیات علمی خانم در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • طهرانچی: نسل جوان به دنبال توانایی است، نه دانایی