Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،از چند سال گذشته تا کنون همواره مشکلات معلولان تیتر یک رسانه ها بوده تا مسئولان به این موضوع رسیدگی های لازم را داشته باشند و بخشی از مشکلات آنها را برطرف کنند اما این موضوع پس از گذشت این سالها همچنان پا برجاست و گاهی اخباری در جهت برآورده شدن برخی از نیازهای آنها به گوش می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا کتابخانه ای در جنوب تهران در مرکز  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان, بچه های سالم و معلول را دور هم جمع کرده و کلاس هایی متنوع برای آن ها برپا می کند.ما به این کتابخانه رفتیم تا با آنها گفتگویی داشته باشیم که در ادامه می خوانید:

کار را به دور از هر نگاه آزار دهنده انجام می دهیم

مریم دختری هفده ساله است که از ۱۰ سال گذشته به این مرکز آمده و هنر‌هایی یاد گرفته در باره مزیت های این کتابخانه می گوید:در این چند سالی که به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آمده ام در کنار بقیه افراد هنر‌هایی مثل نقاشی و سفالگری را یاد گرفته ام اینجا خانه امنی است که به دور از هرنگاه آزار دهنده‌ای می‌توان به راحتی ساعات خوبی را گذراند، حس خوبی که ما بچه‌ها کمتر در جامعه آن را تجربه می‌کنیم.

گاهی در خیابان که راه می‌روم از نوع نگاه مردم ناراحت می‌شوم و دوست دارم آن‌ها هم ما را مثل بقیه افراد ببینند و ما را جدای از جامعه نبینند؛ اینجا تنها مکانی است که این نوع نگاه روی ما وجود ندارد.

برای شکوفایی استعداد هایمان به توجه بیشتری نیاز داریم

سارا دخترروشن دلی بود که در این کتابخانه کتاب های مورد علاقه اش را پیدا کرده بود و به داستان نویسی مشغول بود او هم در ادامه این گفت و گو گفت:کتابخانه این مرکز از آن دست کتابخانه هایی است که نیاز ما رابه خوبی برآورده می کند و برای من که روشن دل هستم، کتاب هایی دارد که می توانم قصه های شاهنامه را بخوانم و همچنین کتاب هایی با تصاویر قابل لمس دارد.استفاده از این امکانات به ما امید می دهد که مسئولان ما را می بینند و نیاز ما را می فهمند و برای  رفع آن قدم بر می دارند.

تلاش می کنیم بچه های معلول  را اجتماعی پرورش بدهیم

مریم شمس اللهی سرپرست  کتابخانه با اشاره به روحیه حساس  بچه ها گفت:بچه های معلول دارای روحیات حساس و شکننده ای هستند و ما اینجا تلاش می کنیم تا آن ها را اجتماعی پرورش بدهیم  به طوری که بتوانند در کنار دیگر افراد به زندگی عادی خود ادامه دهند و همچنین به خانواده های دیگر این آگاهی را بدهیم که رفتار درستی با آن ها داشته باشند و با نوع نگاهشان آن ها را آزرده خاطر نکنند.

ما اینجا هیچ تفاوتی بین بچه ها قائل نیستیم و تنها فرقشان با دیگر بچه ها این است که تنها برخی از کارها را نمی توانند انجام دهند که ما به آنها کمک می کنیم و با نوع رفتارمان به آن ها قوت قلب می دهیم و حس مفید بودن را درونشان تقویت می کنیم.

رفتار برخی از مردم با ما خوشایند نیست

فاطمه که قبل از نابینایی به این کتابخانه رفت و آمد داشت و هنر های بسیاری را در کنار دوستانش آموخته بود،گفت:قبل از نابینا شدنم کلاس های متنوعی مثل نقاشی، شعر و گل سازی می رفتم اما بعد از این اتفاق مشغول یادگیری خط بریل شدم تا بتوانم شعر هایم را بنویسم؛اینجا همه باهم همدل و یک رنگ  هستند و نگاه های اطرافیان آزارمان نمی دهد، متاسفانه برخی از مردم به شکلی با ما رفتار می کنند که خوشایند نیست و فکر می کنم این محیط ها می تواند به سطح آگاهی مردم کمک کند تا آن ها هم ما را جدای از این جامعه نبینند.

وی در ادامه از مشکلاتش در سطح جامعه گفت: پله ها در شهر و جوی های بدون پل مانع رفت و آمد مان می شود.اگر مسئولان به این مشکلات توجه کنند ما هم همچون دیگر افراد می توانیم به راحتی زندگی کنیم.

معلولیت نباید مانع رسیدن به آرزوهایم شود

رضا  پسر روشن دلی بود که در کنار دیگر هنرهایش صدای گرمی هم داشت او در ادامه این گفت و گو گفت:معلولیت های ما نباید باعث شود که از جامعه کنار گذاشته شویم ، نباید معلولیتم باعث شود از رسیدن به آرزوهایم محروم شوم. کانون محیطی است که تلاش می کند تا با هموار کردن مشکلاتمان راهی برایمان باز کند اما باز هم به همیاری بیشتری در این زمینه احتیاج داریم.

زینب صباغ دیگر سرپرست این کتابخانه در ادامه گفت: در این موارد اولین اقدام این است که باید از خودمان آغاز کنیم و فرقی بین خود و آن ها قائل نشویم و با برطرف کردن نیاز هایشان رنگ زندگی به آن ها بدهیم، این بچه ها حق زندگی کردن دارند و تا ما قدمی برنداریم نمی توانیم جامعه مفیدی داشته باشیم.

معلولان سال ها است که چشم انتظار توجه مسئولان هستند تا با برنامه ریزی  دقیق آنها مسیر برای پیشرفتشان همانند دیگر افراد در جامعه فراهم شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات معرفی ک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۵۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد

  به گزارش جام جم آنلاین از گرگان حیدر آسیابی در  نشست با کارگران و کارفرمایان که به مناسبت گرامیداشت  هفته کار و کارگر در دادگستری استان برگزار شد با اشاره به سخنان  رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران  در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی  ، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان بر پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.
آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قراردادهای خاص و تحمیلی به کارگران ،  از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است گفت:  اگر  کارگران نسبت به این نوع قراردادها معترض باشند می توانند شکایت کنند .
وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی  یا وکیل در پرونده های خود دارند نیز  در رایزنی با کانوی وکلای  قوه قضاییه، سهمیه ویژه  برای وکلای معاضدتی ، در نظر گرفته خواهد شد.
حیدر آسیابی افزود: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می یابد  تا افراد به جای مراجعه به محاکم ،  اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند .
آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحدهای تولیدی است  افزود: این رویکرد  هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است  که در نتیجه آن فقط ر سال گذشته  110 واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی آنها جلوگیری شد .
وی ادامه داد:  حفظ حدود 3 هزار فرصت شغلی نتیجه احیای این واحد ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل  کاهش 15 درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم  به علت رونق این واحدها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.
وی گفت: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهادهای مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران  تلاش شود.
وی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.
وی  گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت های خود آموزش های فنی و حرفه ای را جدی تر بگرند .
وی گفت: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.
حسینعلی خواجه مظفری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این نشست با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: 188 هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در 43 هزار کارگاه کار می کنند .
وی ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده  الان به 16 روز رسیده است که رتبه سوم کشور  راداریم .
وی با اشاره به کاهش 15 درصدی تعداد افرادی که در استان  بیمه بیکاری دریافت می کنند افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستا د اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی است .
بیمه کارگران ساختمانی ، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه های بالای 50 نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز،  قراردادهای چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری  مطرح شد

دیگر خبرها

  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • تجلیل جامعه معلولان از یک برنامه تلویزیونی/«نامیرا» فرهنگسازی کرد
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • دستگاه قضایی آخرین ملجأ و پناهگاه مردم است
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • مسئولان، صدای مردم میمند درخصوص موقوفه میمند باشند
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد