Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@06:52:24 GMT

برای مدیریت تغییر اقلیم باید آگاهی ها افزایش یابد

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۸۸۲۶۸

برای مدیریت تغییر اقلیم باید آگاهی ها افزایش یابد

کاشان - ایرنا - مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: گام نخست برای رویایی با مشکلات زیست محیطی و تغییر اقلیم، شناخت کافی پدیده است و در صورت فقدان آن نمی توان به سایر مسائل پرداخت و مدیریت خوبی بر آنها اعمال کرد.

به گزارش ایرنا، رضا شهبازی شامگاه دوشنبه در جلسه تشکل غیردولتی سرا در نطنز افزود: امروزه تغییر اقلیم به عنوان مساله ای بسیار مهم مطرح است، چنانکه سران کشورها در لهستان گردهم آمدند تا پیرامون این موضوع به بحث و تبادل نظر بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان کرد: تغییر اقلیم چالشی است که از گرم شدن زمین و تغییر دما اثر می پذیرد و در همه بخش ها چالش ایجاد می کند اما استفاده از ظرفیت های محلی با تمرکز بر مخاطرات زیست محیطی موجب می شود تا با کمک گرفتن از فناوری های نوین به راهکارهای بهتری برسیم.
مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: موضوع گرد و غبار نیز پدیده جدیدی است که خشکسالی ها در دنیا به آن دامن میزند و این مساله ای سوای از بحث تپه های ماسه ای می باشد.
وی اضافه کرد: کمبود آب در نقاط مختلف کشور از جمله اصفهان وجود دارد و کشورهای همسایه مانند عراق نیز همگی با این چالش رو به رو هستند اما خشکسالی در ایران از اواخر دهه 70 گسترش یافت.
شهبازی عنوان کرد: رویدادی که سال 80 کلید خورد، در سال 95 تبدیل به پدیده گرد و غبار شد و این امر منجر به مهاجرت همه دنیا به سمت ارتفاعات شده که واکنشی در برابر تغییرات محیطی است.
وی افزود: علت های گوناگونی برای بروز این شرایط عنوان می شود که از جمله بی ثباتی های سیاسی منطقه نیز می تواند عوامل زیست محیطی را هم تحت تاثیر قرار دهد.
مدیرکل دفتر مخاطرات سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور بیان کرد: فقدان دیپلماسی زیست محیطی یکی از مشکلات بود که مسوولان با توجه به همین مهم امروزه به سمت دیپلماسی زیست محیطی رفتند.
شهردار نطنز نیز در این جلسه گفت: محیط زیست مقوله ای مهم است اما در 60 سال گذشته چنان عمل شده که امروز با مشکلاتی فراوان در این زمینه رو به رو هستیم و مسائل امروز هم برای آینده شهر اثرگذار خواهد بود.
علی پیراینده افزود: باید با طبیعت آشتی کرده و به آن نزدیکتر شویم، گرچه با توجه کامل به موضوع توسعه پایدار در مدیریت شهری فاصله داریم.
تغییر اقلیم (Climate change) به تغییر در توزیع آماری الگوهای اقلیمی یا آب و هوایی گفته می‌شود که برای یک دوره طولانی دوام می‌آورد و بنابر تعریف کنوانسیون چارچوب تغییر اقلیمی سازمان ملل متحد (UNFCCC)، تغییر اقلیم به واقع تغییرات آب و هوایی می باشد که به طور مستقیم یا غیر مستقیم با فعالیت‌های انسانی نسبت داشته و ساختار اتمسفر زمین را در سراسر جهان تغییر می‌دهد.
پیش تر هیات بین دولتی تغییر اقلیم (IPCC) در گزارشی هشدارآمیز در مورد اثرهای گرم شدن زمین، از سیاستگذاران و تصمیم سازان خواسته بود تا اقدام های مناسب و فوری جهت حفظ دمای جهان در سطحی کمتر از 1.5 درجه سانتیگراد تا سال 2030 در دستور کار قرار دهند.
بنابر اعلام دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات وزارت جهاد کشاورزی، تنها در 6 ماهه نخست سال جاری 220 هزار میلیارد ریال بخش کشاورزی کشور به دلیل تغییر اقلیم خسارت دیده است.
8123

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي مخاطرات زيست محيطي تغيير اقليم نطنز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۸۸۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم

سید محمدرضا بهشتی پور مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی، چیدن گونه‌های گیاهی از جمله ریواس و گیاهان دارویی در مناطق حفاظت شده ممنوع است و با متخلفان برخورد می‌شود. 

وی در ادامه افزود: متأسفانه حضور بدون مجوز مردم در منطقه حفاظت شده پلنگ دره، موجب اختلال در امنیت منطقه و انجام وظایف محیط بانان، ریختن زباله و آلودگی زیست محیطی و روشن کردن آتش و افزایش احتمال آتش سوزی در منطقه شده است. 

وی در پایان تصریح کرد: از کانال‌های خبری و تبلیغاتی در فضای مجازی خواهشمندیم به هیچ عنوان با انتشار فیلم‌ها و تصاویر از ریواس چینی در منطقه پلنگ دره، مردم را نسبت به انجام این عمل غیرقانونی تشویق و ترغیب نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • سهم همدان از اقتصاد گردشگری افزایش یابد