Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: تقاضای انجمن قطعه سازان از هر دو خودروساز بزرگ کشور این است که پس از اعلام قیمت ها از سوی سازمان حمایت، سریعا و بدون فوت وقت قیمت های مروبط به قطعه سازان را به روزآوری کنند. برآورد ما این است که در صورت اصلاح قیمت، طی ۶ تا ۸ هفته می توانیم تولید را ریکاوری کرده و به تولید حداقلی دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مازیار بیگلو در این نشست خبری اظهار داشت: گام قیمت گذاری برداشته شده، هرچند می دانیم که پس از قیمت گذاری نیز مشکلات نقدینگی وجود خواهد داشت. اما در حال حاضر منتظر هستیم تا ابتدا مشکل اول را حل نموده و سپس به سراغ تامین نقدینگی رویم و به آن بپردازیم.

وی افزود: در خصوص قیمت گذاری، شورای رقابت تقریبا از این موضوع خلع شده و مساله قیمت گذاری به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارجاع داده شده که البته قرار است تنها در مورد خودروهای با قیمت زیر ۴۵ میلیون تومان انجام شود و قیمت خودروهای با قیمت بیش از ۴۵ میلیون تومان بر اساس حاشیه بازار تعیین خواهد شد.

وی افزود: مقرر بود این هفته سازمان حمایت قیمت های محاسبه شده را اعلام نماید و ما کماکان منتظر اعلام قیمت ها هستیم. ما ایده هایی نیز داریم و بررسی ها و مکاتباتی نیز با سازمان حمایت داشته ایم و امیدوار هستیم که این هفته قیمت ها اعلام شود.

وی افزود: تقاضای انجمن قطعه سازان از هر دو خودروساز بزرگ کشور این است که سریعا و بدون فوت وقت قیمت های قطعه سازان را بروزآوری کنند، زیرا قطعه سازان با زیان حدود ۵۰ درصدی در حال کار هستند و این مساله نه تنها توان تولید را از قطعه سازان سلب نموده بلکه روند و میزان نقدینگی قطعه سازان را روز به روز کاهشی تر نموده و منجر به این شده که نه تنها انگیزه ای در قطعه سازان به دلیل زیان دهی وجود ندارد بلکه پولی نیز وجود ندارد.

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو افزود: بعضی از قطعه سازان می گویند اصلا بهتر است که مطالبات ما پرداخت نشود زیرا در حال حاضر هر چقدر که به ما از محل مطالبات پرداخت شود دو برابر باید برای ادامه تولید به آن بیفزاییم و هزینه کنیم. بنابراین حتی اگر فی الحال و درلحظه، مطالبات بروز پرداخت شوند نیز دردی را درمان نمی کند.

بیگلو افزود: با این همه فعلا قدم اول قیمت است. به محض اینکه قیمت های جدید اعلام شوند و خودروسازان بر اساس قیمت های اعلامی سازمان حمایت، قیمت قطعه سازان را تعدیل کنند قطعه سازان این آمادگی را دارند که به سمت تامین نقدینگی حرکت کنند. برآورد ما این است که در صورت اصلاح قیمت، طی ۶ تا ۸ هفته می توانیم تولید را ریکاوری کرده و به تولید حداقلی و تامین قطعات روزانه ۲ هزار خودرو برای هر خودروساز بپردازیم.

وی درخصوص مطالبات قطعه سازان از خودروسازان گفت: جمع مطالبات قطعه سازان از خودروسازان با قیمت های قدیم حدود ۷ هزار میلیارد تومان است. اگر قیمت ها بروزآوری شود مطالبات قطعه سازان از دو خودرو ساز حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود و با مجموع مطالبات از خودروسازان کوچکتری که قطعات کم و بیشی را خریداری کرده اند این عدد مجموعا حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

وی درخصوص میزان زیان قطعه سازان گفت: در صد روز کاری ابتدای سال ۹۷ دو خودروساز مبلغ ۵۵۰۰ میلیارد تومان زیان داشته اند و زیان قطعه سازان در همین بازه زمانی رقم مشابهی است، به عبارتی جمعا حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان در ۱۰۰ روز کاری ابتدایی سال زیان داشته ایم و وضعیت صنعت خودرو و قطعه به اینجا رسیده که صبح ساعت ۷ صبح ۵۰ میلیارد تومان و عصر نیز ۵۰ میلیارد تومان زیان می دهیم. بنابراین، تعلل و تاخیری که سازمان حمایت یا هر نهاد قیمت گذاری دیگر به وجود می آورد باعث می شود که که صنعت خودرو و قطعه روزانه مجموعا ۱۰۰ میلیارد تومان زیان دهی داشته باشند.

وی افزود: آنچه که قطعی است این است که برای چند ماه گذشته این قیمت ها باید تعدیل شوند و وجوه به حساب قطعه سازان واریز شود و ضرر و زیان مربوط به آن را -حتی اگر خودروساز نپذیرد- قطعا باید نهادهای دیگر که باعث بروز این قیمت گذرای دستوری و تاخیر و تعلل در قیمت گذاری شده اند باید به خودروسازان و قطعه سازان بپردازند.

دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو گفت: ما سنگ خودروسازان را به سینه نمی زنیم بلکه سنگ خود را به سینه می زنیم هرچند که منافع ما با خودروسازان کاملا مشترک است. قطعه سازان همواره گلایه هایی داشته اند. اگر تعداد جلسات ما در این خصوص ارائه شود شاید حدود ۱۰ مجلد کتاب باشد که از حوصله خارج است و مسائل مطرح شده، دیگر تکراری شده اند. از ۲۲ فروردین تا کنون ۵۰ جلسه را خود بنده شخصا شرکت کرده ام و واقعا حرفها تکراری است و ای کاش به قول یکی از دوستان همانقدر که همت برای کارآمدی تحریم ها وجود دارد نیمی از این همت برای ناکارامدی تحریم ها وجود داشت.

بیگلو افزود: درخصوص محاسبه قیمت ها ما مذاکرات و بررسی های مستمری داشته ایم و مدارک و مستندات بسیاری ارائه شده است. بحث این است که در حوزه قیمت خودرو، خودروساز راضی نشده است. سازمان حمایت پارامترهایی را در نظر می گیرد و خودروساز از نتیجه راضی نیست و اعلام می کند که هزینه های بانکی، مالی و دستمزدها و هزینه های سربار انها بیش از اینها است و خودروسازان راضی نیستند ولی در بخش مواد اولیه که مربوط به قطعه سازان می شود فرمول مورد نظر، رضایت ما قطعه سازان را براورده می سازد زیرا قیمت مواد اولیه را بر مبنای ارز نیمایی و بورس کالا قرار داده اند و ما این امر را قبول داریم و اینکه خودروساز راضی نیست معضل خودروساز با سازمان حمایت است. ما قطعه سازان باید حقمان را بگیریم و ضرر و زیان ها را باید خودروساز یا نهادهای مسئول بپردازند.

وی افزود: در حوزه خودروهای زیر ۴۵ میلیون تومانی، در محاسبات و بررسی های ما از نظر قطعه ۱۵۱ درصد افزایش قیمت مواد اولیه وجود داشته است یعنی قیمت ها ۲.۵ برابر شده است. متاسفانه قطعه ساز بین گازانبر دولتی قرار گرفته زیرا هم فروشنده مواد اولیه داخلی دولتی است و هم فروشنده مواد اولیه خارجی ( ۹۱ درصد ارز را بانک مرکزی تامین می کند) و از طرف دیگر قیمت گذاری قرار است دولتی باشد. قطعه ساز این را قبول ندارد، کار قطعه ساز بر مبنای سود و کیفیت و تیراژ و پلتفرم و تکنولوژی جدید بوده و مسیر کار قطعه سازی از مسیر قیمت گذاری آزاد عبور می کند و راه دیگری ندارد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۰۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت سکه و طلا امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی