Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@06:00:50 GMT

لزوم تامین مالی بنگاه‌ها از طریق بورس کالا

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۲۶۴۸

لزوم تامین مالی بنگاه‌ها از طریق بورس کالا

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روش‌های تامین مالی بنگاه‌ها گفت: بورس کالا به دلیل داشتن چندین ابزار مالی همچون اوراق سلف موازی استاندارد، گواهی سپرده کالایی و ابزارهای مشتقه می‌تواند یک گزینه مناسب برای تامین مالی بنگاه های اقتصادی شود.

ولی نادی قمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مهمترین مزیت‌های تامین مالی از مسیر  بازار سرمایه اظهار کرد: با بررسی ابزارهای تامین مالی در این بازار، می‌توان راهکارهایی را برای سهولت تامین مالی از مسیر بازار سرمایه برای صنایع ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر یکی از ابزارهای تامین مالی مهم در بورس کالا، اوراق سلف موازی استاندارد است که این امکان را برای فروشندگان کالا در بورس کالا ایجاد کرده که بتوانند از طریق پیش‌فروش کالا و با سرعت و هزینه کمتر به نسبت سیستم بانکی تامین مالی کنند.

وی گفت: با استفاده از اوراق سلف موازی امکان تامین مالی شرکت‌ها از طریق پیش فروش کالاهای تولیدی و تحویل کالاها در آینده امکان پذیر می‌شود که این یکی از مزیت‌های تامین مالی در مسیر بورس کالا است.

این کارشناس بازار سرمایه همچنین به گواهی‌های سپرده کالایی اشاره کرد و گفت: علاوه بر این، گواهی سپرد کالایی نیز به عنوان ابزاری برای تبدیل موجودی انبار شرکت به قبوض انبار در فرآیند تامین مالی شرکت‌ها از طریق وثیقه کردن این قبوض نزد بانک‌ها برای اخذ تسهیلات کمک شایانی کرده است.

وی به ابزار اختیار خرید و فروش نیز اشاره و اظهار کرد: با تعریف اختیار خرید و فروش برای ابزارهایی همچون سلف موازی استاندارد، امکان متضرر شدن خریدار و فروشنده اوراق مرتفع شده و از سوی دیگر برای این بازار، معاملات ثانویه راه‌اندازی شده است.

نادی قمی امکان تامین مالی و دسترسی به منابع سرمایه‌گذاران خرد با هزینه کمتر و حجم بالاتر خارج از سیستم بانکی را هم  از دیگر مزیت‌های تامین مالی در بورس کالا دانست و افزود: تامین مالی از طریق گواهی سپرده کالایی باعث می‌شود کالاهای راکد با استفاده از این گواهی‌ها امکان تبدیل به نقدینگی را داشته باشند.

وی درباره استفاده از گواهی سپرده کالایی به عنوان وثیقه در زمان جذب منابع تامین مالی در بازار پول و سرمایه اضافه کرد: با این وجود بازار سرمایه برای توسعه نقش خود در تامین مالی بخش مولد باید راهکارهایی را طراحی و تدوین کند تا از همه ظرفیت‌های این بازار برای تامین مالی استفاده شود.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه امروزه، کمبود نقدینگی و مشکلات تامین مالی از معضلات اصلی تولیدکنندگان کشور است، گفت: طراحی و معرفی بیشتر ابزارهای جدید برای تامین مالی در بورس کالا و ایجاد سهولت در جذب منابع از این بازار، می تواند جایگاه بورس کالا را ارتقا دهد.

نادی قمی در ادامه افزایش میزان سطح آشنایی عرضه کنندگان با این ابزارها و الزامات موردنظر بورس کالا را هم مورد توجه قرار داد و افزود: افزایش میزان آشنایی فعالان صنایع با ابزارهای بورس کالا در زمان انتشار اوراق سلف موازی نیز باعث فراهم شدن زیرساخت‌های لازم برای انتشار اوراق در مدت زمان کمتر خواهد شد.

وی گفت: متنوع کردن ابزارهای تامین مالی، روان‌سازی صدور مجوزهای تامین مالی و فرهنگ‌سازی جهت استفاده از ابزارهای جدید تامین مالی راهکار رونق تامین مالی از بورس کالاست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابزار مالی بورس كالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد