Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:29:02 GMT

برای حل مشکلات منطقه نیاز به همکاری جمعی داریم

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۲۹۰۸

برای حل مشکلات منطقه نیاز به همکاری جمعی داریم

به گزارش خبرنگار مهر، سید جلال دهقانی فیروزآبادی رئیس دبیرخانه دائمی کنفرانس امنیتی تهران صبح امروز در "همایش صلح و ثبات در غرب آسیا، یک منطقه، یک سرنوشت"، درباره برگزاری این کنفرانس،گفت: عنوان کنفرانس امنیت منطقه ای در غرب آسیا، چشم انداز و ثبات، همکاری و پیشرفت جمعی و با شعار احترام، اعتماد، گفت وگو، همکاری متقابل، امنیت و پیشرفت جمعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس دبیرخانه دائمی کنفرانس امنیتی تهران با اشاره به برگزاری کنفرانس امنیتی تهران در سال‌های ۹۵ و ۹۶، یادآور شد: سومین کنفرانس بر خلاف دو کنفرانس پیشین دو روزه خواهد بود و پیش از آن دو یا چند همایش علمی کاربردی برگزار خواهیم کرد که دستاوردهای آن می‌تواند زمینه‌ساز برگزاری کنفرانس اصلی باشد.

وی با بیان اینکه سومین کنفرانس در ۱۰ پنل برگزار خواهد شد، ادامه داد: فاجعه یمن، جنایات جنگی و نقض امنیت انسانی، تجربه سوریه در مبارزه با تروریسم و چشم انداز ثبات در غرب آسیا، معامله قرن، راه حل مسئله فلسطین یا نابودی مسئله فلسطین، فرآیند جامع مذاکرات افغانستان و فرصت‌های پیش‌رو از جمله این پنل ها خواهد بود.

فیروزآبادی، عدم التزام آمریکا به قوانین و معاهدات بین المللی و امنیت غرب آسیا، نقش همکاری‌های مشترک امنیتی در مبارزه با تروریسم تکفیری، حاکمیت اینترنت، ثبات، همکاری و پیشرفت جمعی در منطقه، چشم انداز روابط دوستانه اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی، آینده عراق و صلح ثبات و غرب آسیا و دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران را از دیگر موضوعات پنل های ده گانه این کنفرانس عنوان کرد.

رییس دبیرخانه دائمی کنفرانس امنیتی تهران با بیان اینکه ما در یک منطقه بسیار متشنج، ناامن و بحران زا قرار داریم، تاکید کرد: بدون یک اراده و همکاری جمعی نمی‌توانیم مسائل و مشکلات امنیتی را حل کنیم و بنابراین تامین امنیت یک مسئولیت جمعی است.

فیروزآبادی گفت: امنیت یکی از منافع مشترک در منطقه است که برای تأمین آن راهکارهای مختلفی وجود دارد و به زعم ما یکی از لوازم و پیش نیازهای اصلی برای رسیدن به چنین امنیتی، رسیدن به یک ادراک و تفاهم مشترک است.

وی افزود: برای تامین امنیت در منطقه نیازمند گفتمان و درک واحد برای تصمیم گیری و تصمیم سازی هستیم و بدون یک درک مشترک نمی توانیم به امنیت برسیم.

رییس دبیرخانه دائمی کنفرانس امنیتی تهران در پایان خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن تهدیدات و بحران‌ها به امنیت منطقه کمک نمی‌کند و رسیدن ما به یک درک مشترک می تواند به حل اختلافات در منطقه کمک کند و این نیازمند همه جانبه گری است.

کد خبر 4487315 محمد مهدی ملکی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا تروریسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۲۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران

درباره علل این سفر در شرایط کنونی با دکتر جعفر قنادباشی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا به گفت‌وگو نشستیم.


پس از ماجراهای مقر موساد و ماجرای انتقال تروریست‌ها از اقلیم اصلاً تصور نمی‌شد هیئتی از اقلیم به تهران بیاید علت این سفر چیست؟ 
جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان هیچ‌گاه وارد روابط خصمانه‌ای که موجب قطع مراودات بشود، نشده‌اند؛ بنابراین این سفر تعجب‌آور نیست و در عرصه سیاسی عادی و در عرف مراودات دیپلماتیک می‌گنجد و با توجه به علت سفر و شرایط فعلی اقلیم کردستان، این سفر مورد اهمیت واقع شده است.

اقلیم کردستان در حال حاضر از دو نظر دارای شرایط ویژه‌ای است که ادامه حیات سیاسی این منطقه خودمختار را می‌تواند به مخاطره بیندازد و هیچ‌گاه تاکنون شرایط برای اقلیم بدین شکل نبوده است. نخست، اختلافات میان دو حزب اصلی بر سر انتخابات است که موقعیت حزب دموکرات را در خطر قرار داده است و بخشی از این دیدار برای کمک ایران به منظور حل مشکلات داخلی است. 

از طرفی، شرایط منطقه‌ای نیز اصلاً به سود اقلیم کردستان نیست و بارزانی‌ها به‌خوبی متوجه هستند ایران دست برتر را در منطقه دارد و می‌تواند برای حل مشکلات اقلیم کمک کند.

 با  توجه به سوابق حملات ترکیه و دست‌اندازی به شمال عراق و سوریه و امکان تکرار آن، این مسئله بارزانی‌ها را نگران می‌کند. ایران به‌عنوان همسایه‌ای مقتدر و با حسن‌نیت در توافق امنیتی با کشورهای مختلف از جمله عراق است و می‌تواند شرایط را برای همکاری با اقلیم فراهم کند. طبیعی است با توجه به این شرایط رئیس اقلیم در دشواری‌های داخلی و خارجی ایران را به عنوان طرف گفت‌وگو انتخاب کند.

آیا در این سفر، امضای قراردادهای بزرگ امنیتی اقتصادی در دستور کار قرار دارد؟
در حال حاضر شرایط برای توافق امنیتی بزرگ و قراردادهای اقتصادی-امنیتی جدی فراهم نشده و سخنی هم به میان نیامده است. البته همکاری‌های محدودی همواره وجود دارد. اقلیم، قابلیت‌های زیادی دارد و ایران نیز می‌تواند با همه کشورهای منطقه و عراق روابط تجاری خوبی برقرار کند، اما همواره همکاری اقتصادی ایران و اقلیم، در چارچوب خاص تعریف شده است که مسلماً باید در ماه‌ها و سال‌های آینده منتظر ورود به آن بود.

آیا ممکن است نزدیک شدن اقلیم به ایران روی قسد و کردهای سوریه هم اثرگذار باشد؟
هرگونه همکاری میان نیروهای منطقه‌ای می‌تواند تأثیراتی را بر گروه‌های مختلف داشته باشد، اما بازی با مهره‌ها در سوریه در چارچوب‌های دیگری حرکت می‌کند و مناسبات ما با اقلیم عمدتاً در پایان دادن به تحرکات مخالفان ایران از خاک اقلیم کردستان دارای اهمیت است و موجب ناامید شدن رژیم‌هایی خواهد شد که در حال بهره‌برداری از خاک کردستان علیه منافع جمهوری اسلامی ایران هستند.

در واقع تأثیرپذیری گروه‌ها در سوریه از روابط ایران و اقلیم غیرمستقیم است و با توجه به شرایط کنونی افزایش قدرت ایران و شرایط فعلی اقلیم ، تأثیر جدی بر گروه‌های کرد قسد ندارد، بلکه بیشتر از تحرکات حضور آمریکایی‌ها در منطقه اثرپذیری دارند و عمدتاً از ضعف حضور آمریکایی‌ها در منطقه متأثر خواهند شد.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • آمدوشدهای غیرمنتظره دیپلماتیک/ نگاهی به سفر ناگهانی نچیروان بارزانی و هیئت بلندمرتبه همراهش به ایران
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است