Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مهرداد خدیر- خبر انتصاب «کامبیز مهدی زاده» داماد آقای رییس جمهور به معاونت وزارت صنعت، معدن و تجارت و ریاست سازمان زمین شناسی بر خلاف انتظار تکذیب نشد اما خوش بختانه با خبر شدیم که ایشان استعفا کرده و به خواست افکار عمومی احترام گذاشته است و می توان حدس زد که شخص رییس جمهوری دخالت کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همان روزی که این خبر منتشر شد انتظار داشتم این خبر راست نباشد یا تکذیب شود یا رییس جمهور دخالت کند یا اطلاعات بیشتری کسب کنم که نشان دهد آقای مهدی زاده جدای انتصاب در وزارت صنعت ریشه دارد. این اتفاق اما نیفتاد و وزیر «صمت» به جای تکذیب بر «شایسته سالاری» تأکید ورزید و گفت«نسبت با یک شخصیت مهم جرم نیست» اما حالا می شنویم که کامبیز جوان استعفا داده است.

با این حال با استعفا این دفتر بسته نشده و برای آقای وزیر که به تازگی عهده دار این سمت شده یک نقطه مثبت به حساب نمی آید و به این بهانه می توان این نکات را یادآور شد:

1.این جوان متولد 1364 است. یعنی تنها 33 سال دارد. آیا هیچ 33 ساله دیگری را آقای وزیر نیافت؟ ظاهرا فارغ التحصیل دانشگاه آزاد هم هست.

اگر دانشجوی نخبه دانشگاه صنعتی شریف می بود و قبل از آن که با خانواده روحانی وصلت کند نیز به همین استعداد و توانایی شهرت داشت باز قابل توجیه بود. چنان که وزیر اقتصاد درباره پسر رحمانی فضلی گفت او را از دورانی که دانشجوی خودش بوده می شناخته و با هم کار می کردند و ربطی به این ندارد که پسر وزیر کشور است و از پروژه های دانشگاهی نام برد که با او در دانشگاه شهید بهشتی همکاری کرده است.

2.مرحوم صادق طباطبایی (برادر همسر حاج سید احمد خمینی) در دولت موقت معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت شد. برادرش هم بعد از محمد نبی حبیبی و قبل از غلامحسین کرباسچی شهردار تهران شد. اما به خاطر انتساب نبود با به صرف نسبت خانوادگی نبود. یک دوره بودند و رفتند. در حالی که اگر به خاطر نسبت خانوادگی بود باید بیشتر می ماندند یا کسی جرأت نمی کرد آنان را تغییر دهد یا انتقاد کند. نکته دیگر این که شهرت اصلی صادق طباطبایی به این بود که خواهر زاده امام موسی صدر است نه برادر عروس امام خمینی.

دولت موقت هم که کنار رفت او کنار رفت. کاندیدای ریاست جمهوری شد اما خود را در معرض انتخاب مردم قرار دادن با انتصاب متفاوت است.

3. این که فرد قبلا مطرح بوده باشد و بعد وصلت کند و منصب بگیرد یک بحث است و این که چون فامیل شده پست بگیرد یک بحث دیگر. حساسیت مردم به خاطر تصور دومی است. وگرنه مهندس بنی اسدی هم با مهندس بازرگان نسبت داشت. دکتر شهریار روحانی هم با دکتر ابراهیم یزدی. اما اینها قبلا هم شهرت داشتند و به صرف فامیلی بود. دوست بداریم مهندس کامبیز جوان متولد 64 قبلا چه فعالیت سیاسی یا اقتصادی یا فرهنگی یا اجتماعی یا خیریه داشته که بدون انتساب به آقای روحانی هم قابل طرح باشد؟

مثال بهتر این که هیچ کس بر روحانی خرده نگرفت که چرا داماد ناطق نوری وزیر راه وشهرسازی شده چون هویت عباس آخوندی ربطی به باجناق او ندارد و دیدیم که اقای ناطق با شهردار شدن او مخالفت کرد ولی خودش به صحنه آمد و تا فینال هم رفت. هر دو داماد مرحوم رسولی محلاتی هستند و طبیعی است که یک روحانی زاده که با دختر یک روحانی دیگر وصلت کند با روحانیون دیگر هم فامیل می شود. اما اگر پسر آقای آخوندی مدیر کل راه یک استان می شد همه حساس می شدند.

4. در مواردی البته نسبت خانوادگی به تحقق آن هدف یاری می رساند. مثلا اگردختر مرحوم هاشمی رفسنجانی در رأس بنیاد بیماری خاص نبود یا دیگری رییس شورای همبستگی ورزش های زنان کشورهای اسلامی بخشی از کارها انجام نمی شد و جلو نمی رفت. حالا اگر همین ها سفیر و معاون وزیر بودند قصه تفاوت داشت.

این که صاحب منصبی پسرش یا دامادش را به عنوان بازرس ویژه یا نمایندۀ ویژه منصوب کند اشکال ندارد. چون چشم فرد است و در همۀ ساعات شبانه روز هم به آن مقام ارشد دست رسی دارد. اما سمت های دیگر شایبه ناک است.

5. انقلاب ایران یک انقلاب ضد سلطنتی بود. اما ضدیت با سلطنت فقط به خاطر یک فرد نبود. مناسبات سلطنتی هم بود. در مناسبات سلطنتی صرف نسبت کافی است. امام خمینی در بدو ورود به ایران در همان 12 بهمن 1357 به صف استقبال کنندگان گفت: به رسم طاغوت با دست بسته نایستید. این جمله آن قدر مهم و متفاوت بود که تیتر روزنامه کیهان شد.

دو سال بعد وقتی اولین رییس جمهوری ایران برای خروج از بن بست انتخاب نخست وزیر سید احمد خمینی را پیشنهاد کرد امام شخصا مخالفت و تصریح کرد: بنا ندارم منسوبان من عهده دار تصدی این گونه امور شوند.
داماد امام سال ها رییس مؤسسه مطالعات فرهنگی در یوسف آباد بود. اما این سمت را سکوی وزارت علوم نکرد. ضمن این که در این مسؤولیت منشأ خیر بود و برخی از استادان را که امکان کار در دانشگاه و پس از انقلاب فرهنگی نداشتند جذب کرد.

نتیجه این که:

1.اگر شخص قبل از مطرح شدن منسوب اصلی مطرح بوده باشد سمت گرفتن او قابل قبول است. مثلا زهرا رهنورد برای خود شهرت داشت در حالی که هنوز میر حسین موسوی نخست وزیر نشده بود.

2.اگرمسؤولیت آن منسوب متضمن منافع ملی باشد قابل ذقبول است. مثل دو مثالی که اورده شد یا در امور بازرسی و دفتر. کما این که هیچ کس بر سه رییس جمهور خرده نگرفت که چرا منسوبان خود را برای دفترشان انتخاب کردند. چندان که هاشمی رفسنجانی، پسرش محسن را و سید محمد خاتمی برادرش علی را و محمود احمدی نژاد برادرش داوود را به ریاست دفتر یا بازرسی ویژه منصوب کردند. ولی همان آقای خاتمی با انتخاب برادرش به ریاست مجلس ششم مخالفت کرد. در حالی که نماینده اول تهران بود و هویت سیاسی او با دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و حلقه پیرامون موسوی خویینی ها تعریف می شد و مدتی که معاون وزارت بهداشت بود نیز به تخصص و پیشینه خودش ربط داشت تازه آن هم کوتاه بود.

3. همین که همه تیتر زده اند «داماد روحانی» کافی است. یعنی شناسه دیگر نداشته است. در حالی که اگر شهرت خاص خود را داشت دامادی رییس جمهوری یکی از مشخصات او بود نه مهم ترین ویژگی.

4. وقتی موضوعی شایبه ایجاد می کند باید افکار عمومی را قانع کرد. اصرار وزیر صمت برای دفاع از کار خود قابل توجیه نیست و باید دید به جای کامبیز جوان، چه کسی را منصوب می کند و این یک آزمون جدی برای اوست تا معلوم شود واقعا به خاطر شایسته سالاری منصوب کرده بود یا انتساب خانوادگی.

از استعفای کامبیز جوان استقبال می کنیم چون باید استعفا می کرد. چون به روحانی رأی دادیم که این مسخره بازی ها تمام شود. چون 33 ساله های شایسته دیگر فراوان اند. چون در عصر جدید هیچ خبری پنهان نمی ماند. چون فضای مجازی وشبکه های اجتماعی دنیا را تغییر داده و آقای وزیر صمت احتمالا هنوز در حال و هوای دهه 60 به سر می برده است.

منسوبان مقامات، اگر می خواهند منصبی بگیرند راه باز است:

یا کارهای اجتماعی و خیریه انجام دهند. یا در احزاب فعالیت کنند و مهم تر از همه خود را در معرض رأی بگذارند.
سمت هایی مثل معاونت وزارت صمت ولو در بخش زمین شناسی شایبه ناک است و چه خوب که این شایبه را زدودند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کامبیز مهدی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۶۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیفیت هوای تهران در اولین روز هفته

به گزارش خبرآنلاین، کیفیت هوای شهر تهران در نخستین روز دومین هفته اردیبهشت ماه همچون روزهای گذشته در شرایط سالم یا همان قابل قبول قرار دارد.

ایرنا در خبری نوشت: شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای شهر تهران صبح شنبه و در ساعت انتشار خبر بر روی عدد ۷۷ و در شرایط قابل قبول یا همان سالم قرار دارد همچنین در ۲۴ ساعت گذشته نیز شاخص کیفیت هوا با قرار گرفتن روی عدد ۹۰ در شرایط سالم بود.

بر اساس اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوای شهر تهران تمامی مناطق در وضعیت سالم قرار دارد.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان پنچ روز هوای پاک و ۳۴ روز هم هوای سالم استنشاق کرده اند.

سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی در مجموع ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900044

دیگر خبرها

  • عروس و داماد درچه‌ای راهی خانه بخت شدند
  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • کیفیت هوای تهران در چه وضعیتی است؟
  • کیفیت هوای مشهد «قابل قبول» است
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • کیفیت هوای تهران در اولین روز هفته
  • امروز در هوای تهران نفس بکشید
  • امروز در تهران نفس بکشید
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است