Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@23:41:58 GMT

اجرای برنامه بروز صفر تالاسمی ماژور

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۹۸۳۷۵

اجرای برنامه بروز صفر تالاسمی ماژور

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در استان تا قبل از سال ۷۶ سالیانه شاهد تولد حدود ۲۵ بیمار مبتلا تالاسمی ماژور بودیم، گفت : برنامه کنترل بروز بیماری بتاتالاسمی ماژور از سال ۷۶ با هدف کاهش بروز این بیماری با غربالگری کلیه داوطلبین ازدواج و شناسایی زوجین ناقل تالاسمی، همزمان با دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت : در قالب این برنامه و با برگزاری جلسات آموزشی، مشاوره، مراقبت و خدمات تشخیص پیش از تولد و سقط درمانی جنین مبتلا به بیماری، پس از گذشت سه سال از اجرای برنامه، بروز بیماری به متوسط سه تولد در سال کاهش یافت که بیانگر موفقیت بسیار چشمگیر این برنامه است.

شکیبا عنوان کرد: از ابتدای اجرای این برنامه تاکنون حداقل از تولد حدود ۴۵۰ بیمار تالاسمی ماژور پیشگیری شده که با توجه به درد و رنج بیماران و آسیب‌های روحی خانواده‌های درگیر بیماری اقدامی بسیار ارزنده و انسانی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه تولد هر بیمار تالاسمی حدود ۱۰۰ هزار دلار خسارت به سرمایه‌های ملی وارد می‌کند گفت: با این احتساب اجرای موفق این برنامه حدود ۴۵ هزار دلار صرفه جویی ارزی به دنبال داشته است.

شکیبا با بیان اینکه از ویژگی‌های برنامه تالاسمی حساسیت و مراقبت ویژه زوجین از بدو شناسایی تا پایان سن باروری است که هر ماهه بطور فعال تحت مراقبت و مشاوره کارشناسان و پزشکان مشاور سیستم قرار می‌گیرند گفت: با احتساب حدود ۱۲۰۰ زوج ناقل در استان سالیانه شاهد حدود ۳۶ هزار مراقبت و مشاوره فعال در سیستم شبکه‌های بهداشتی درمانی هستیم که بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است .

 

 

انتهای پیام/د

برنامه کنترل بروز بیماری بتاتالاسمی ماژور از سال ۷۶ آغاز شد

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۸۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد

سیدحیدر محمدی با اشاره به تلاش‌های سازمان بیمه سلامت در کنار دیگر ارگان‌های حوزه سلامت در خدمات‌دهی به بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله بیماران مبتلا به تالاسمی گفت: تالاسمی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ژنتیکی است که در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای دنیا شیوع دارد، این بیماری که در زمره بیماران خاص و صعب العلاج قرار گرفته ۲۳ هزار مبتلا در ایران دارد و خوشبختانه کشورمان در زمینه دانش پزشکی درمان تالاسمی پیشگام بوده و عمر این بیماران با خدمات ارزشمند پزشکان طی سالیان گذشته افزایش یافته است.

رئیس سازمان غذا و دارو، با اشاره به اینکه درمان این بیماری برای بسیاری از خانواده‌ها دارای هزینه‌های بسیار بالایی بوده و در برخی شرایط برای آن‌ها امکان پذیر نیست، افزود: سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۲ داروهای موردنیاز بیماران تالاسمی را نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تامین کرد.

وی با اشاره چالش‌های داخلی و خارجی کشور در تامین داروها، گفت: تلاش‌های سازمان غذا و دارو در انجام وظایف بویژه تامین انواع دارو علی رغم وجود همه محدودیت‌ها بیشتر نمایان می‌شود؛ اما این سازمان هیچ چالش بالفعل و بالقوه‌ای را بهانه کوتاهی از انجام وظایف خود قرار نمی‌دهد.

محمدی با بیان اینکه در تامین دارو های تالاسمی تلاش شده که نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد، اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوان از بیماران خاص حمایت های بیشتری صورت داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم