Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا، وحید پورمردان گفت: در طی گشت و کنترل های انجام شده توسط مأموران اجرایی یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سراوان به اتفاق همیاران و دوستداران محیط زیست در بخش اسفندک این شهرستان یک دهنه غار در این منطقه شناسایی شد‌.

پورمردان افزود: طول این غار که به نام غار جنگل در بین مردم محلی منطقه معروف است بیش از 70 متر بوده و محل زیست خفاش میوه خوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خفاش ها تنها پستاندارانی هستند که بال دارند و می‌توانند پرواز کنند.

وی اظهار کرد: خفاش میوه خوار بزرگترین خفاش و تنها خفاش میوه خوار ایران است. اندازه طول سر و بدن آن 118 تا 148 میلی متر و وزن 100تا170گرم است. دارای صورتی روباه مانند، دم بسیار کوتاه و پرده های میان رانی تحلیل رفته است. انگشت دوم دارای چنگال، فاقد گوشک است و لبه های گوش به هم می رسند. رنگ بدن این گونه در پشت خاکستری تیره تا قهوه ای و در سطح شکمی اندکی روشن تر است. جنس نر این گونه در ناحیه گلو غدد ترشح کننده مواد بدبو دارند و موهایشان سیخ است. چشم های درشتی دارند که برای دید در شب مناسب است.

وی گفت: جنس نر و ماده در خفاش های میوه خوار از لحاظ ظاهری متفاوت بوده و نرها از ماده ها بزرگ ترند‌.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: خفاش های میوه خوار شب فعال هستند و فعالیتشان هنگام طلوع وغروب به اوج می رسد. کلنی ها معمولاً از 50 تا500 فرد تشکیل می شود اما در مواردی تا 3 هزار فرد هم گزارش شده است. از میوه های بسیار رسیده ونرم مانند خرما، انجیر و مرکبات، سیب و کنار تغذیه کرده، چند همسری در میان افراد این گونه مشاهده شده است و ‌سالی یک یا دو بار تولید مثل می کند‌.

وی تصریح کرد: این گونه غارزی بوده و در مناطق خشک تا مرطوب یافت می شود و تا وقتی که غذای کافی و جای خواب مناسب داشته باشد، بردباری زیادی نسبت به شرایط زیستگاهی نامناسب نشان می دهد و در غارها معادن متروک، ویرانه ها و قنات ها می خوابد‌.

پورمردان در پایان اظهار کرد: خفاش های میوه خوار دارای جمعیت و پراکندگی خوبی در ایران می باشند اما متأسفانه شایعه خرید و فروش لانه خفاش به مبالغ هنگفت جهت مصارف پزشکی، موجب شده است برخی افراد ناآگاه با تخریب غار‌ها و برهم زدن زندگی خفاش ها، آرامش این گونه‌های آرام و شب زی را مختل کنند. شایعه گرانبها بودن لانه خفاش‌ها در شرایطی که این گونه اصولا لانه‌ای در محیط‌های طبیعی ندارد، موجب تخریب زیستگاه‌ها و غار‌ها می شود از اینرو اجرای برنامه های مدیریت حفاظت از زیستگاه و خوابگاه های این گونه ضروری است‌.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرنده حفاظت محیط زیست خرما سیستان و بلوچستان وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۹۹۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار

آقای احمدی گفت: همه ساله آفات برگخوار و جوانه خوار بلوط خسارات سنگینی را به عرصه‌های جنگلی استان وارد می‌کنند و در سال ۱۴۰۳ سطحی معادل ۴۵۰۰۰هکتار از جنگل‌های استان را آلوده نموده که منطقه مشایخ شهرستان کیار نیز از این موضوع مستثنا نبوده و مورد هجوم این آفات قرار گرفته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با توجه به اعتبارت خود اقدام به مبارزه با این آفات در سطح ۳۰۰ هکتار در جنگل‌های منطقه مشایخ نموده است.

وی افزود: از آنجایی که در جنگل‌ها استفاده از سموم شیمیایی ممنوع می‌باشد عملیات مبارزه با ترکیب بیولوژیک BT صورت پذیرفته است.

بیشتر بخوانید

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

احمدی اضافه کرد: بخش عمده‌ای از این مناطق در منطقه حفاظت شده محیط زیست واقع شده و اداره کل منابع طبیعی استان با توجه به اعتبارات خود هر ساله اقدام به مبارزه می‌نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • حضور ناشران پخته‌خوار در نمایشگاه کتاب محدود می‌شود
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • این موجود، جد گاوها و گوزن‌هاست
  • طوطی دراکولا ؛ این خون آشام عاشق میوه است! (+تصاویر)