Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ چند سالی است که دارویی به نام زولپیدم وارد بازار دارویی ایران شده است. دارویی تازه وارد و کمتر شناخته شده که توسط بسیاری افراد جایگزین بیشتر خواب‌آور‌ها شد، با این تفاوت که حتی نگرانی‌های مرسوم در مصرف سایر آرامبخش‌ها و خواب‌آورها، ابتدا به ساکن از بابت مصرف داروی زولپیدم ظاهرا وجود نداشت.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، «زولپیدم» به هیچ‌وجه داروی بدون نسخه نیست، مصرف خودسرانه و خود تجویزی آن منجر به برخورد با موارد متعدد افرادی شده که بدون مصرف زولپیدم، اینک حتی قادر به ادامه زندگی روزمره نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیش ازین کارشناسان بار‌ها گزارشاتی از اعتیاد به زولپیدم در میان جوانان، ورزشکاران، دانشجویان و دانش آموزان داده‌اند که لزوم پرداختن به این اعتیاد مدرن و هشدار در مورد مصرف خودسرانه این دارو را روشن می‌سازد.

با این نگاه، نه تنها زولپیدم آن داروی به ظاهر کم عارضه سابق نیست، بلکه سوء مصرف و مصرف خودسرانه آن عوارض متعددی مثل اختلال حافظه، رفتار‌های عجیب و لجام گسیخته، اختلال خواب، اختلال شناختی، اعتیاد و بعضا مواردی از مرگ مشکوک را به دنبال داشته است.

پیشتر رییس گروه مطالعات اعتیاد سازمان پزشکی قانونی گفته بود شوربختانه هنوز حتی بعد از اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۳ میلادی زولپیدم را در ردیف دارو‌های پرخطر قرار داده که لازم است حتی طبیبان هم با احتیاط و در موارد لزوم نسخه کنند، همچنان در کشور ما به عنوان همان تازه وارد بی‌خطر به حساب می‌آید.

یافته‌ها حکایت از آن دارد با توجه به توانایی زولپیدم در برداشتن مهار‌های ذهنی، شباهت عملکردی به الکل دارد و هنگامی که در دوز‌های بالا استفاده شود می‌تواند سبب عوارض فراوانی شود.

بر خلاف باور ابتدایی و آنچه در میان برخی جوانان مشهور است، این دارو سبب ایجاد تحمل، وابستگی و اعتیاد می‌شود و لازم است مانند سایر اعتیاد‌ها مورد توجه قرار گیرد.

هرگونه ارایه این دارو بدون نسخه و تجویز پزشک خلاف مقررات دارویی کشور بوده و قابل پیگرد قانونی است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 زولپیدم خواب آور آرام بخش سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۰۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، شهروند خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در پیامی از کمبود داروی افسردگی ترازدون در داروخانه های های سطح کشور خبر داده و اعلام کرده که این موضوع سبب ایجاد نگرانی هایی در بین بیماران شده است.

در همین راستا، ناصر هیراد معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در حال حاضر برای رفع کمبود داروی افسردگی ترازودون در داروخانه ها٬ سازمان غذا و دارو اقدام به واردات کرده است.

وی بیان کرد: واردات داروی افسردگی ترازودون انجام شده و سازمان غذا و دارو منتظر جواب آزمایشگاه جهت اطمینان از سلامتی محموله های وارداتی است و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش٬ داروی ترازدون در بازار کشور توزیع خواهد شد.

معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در حال حاضر یک شرکت داخلی هم در حال تولید داروی ترازدون است و واردات این دارو تا زمان متعادل شدن عرضه با تقاضا در بازار انجام می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است