Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@06:58:57 GMT

ادامه یک قانون عجیب در آموزش و پرورش!

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۳۱۹۳

به گزارش خبرگزاری تقریب، اگر فیلم «ورود آقایان ممنوع» را دیده باشید، فیلم با موضوع اخراج یک دختر متاهل از مدرسه و تلاش‌های دوستانش برای راضی کردن مدیر، به برگشت او شروع می‌شود. دوستان دختر اخراج شده عقیده دارند که مدرسه نباید کسی را که باعلاقه ازدواج‌کرده و به قول خودشان «به عشقش رسیده» را اخراج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مدیر مدرسه می‌گوید جای دختر متاهل در مدرسه نیست. البته درنهایت هم مدیر می‌پذیرد که متاهل شدن یک دختر دانش‌آموز، اتفاق بدی نیست و او می‌تواند به مدرسه برگردد.

اخراج دختران متاهل از مدرسه، یکی از سوژه‌هایی بود که در سامانه فارس من ثبت شده بود و به دلیل جمع‌آوری بیش از ۵۰ امضا، خبرگزاری فارس بر اساس تعهد خود به مخاطبان، به پیگیری آن پرداخته‌است.

در خاطرات دانش‌آموزی اکثر دخترها، نمونه‌هایی از داستان فیلم «ورود آقایان ممنوع» هست. همکلاسی‌ای که یک روز با یک حلقه در دست چپ به مدرسه می‌آید و چند روز بعد خبردار می‌شوید که دیگر همکلاسی شما نیست و از این مدرسه‌ رفته است.

داستان اخراج از مدرسه یا تبعید دختران متاهل به کلاس‌های بزرگسالان به یک قانون نانوشته در مدارس تبدیل‌شده است. خیلی از مدیران مدارس مثل مسئولین آموزش‌وپرورش، دختران متاهل را دارای حق تحصیل به‌صورت عادی و در دوره روزانه می‌دانند. اما هنوز هم دختران دانش‌آموزی هستند که مجبورند پشت در مدرسه، حلقه ازدواجشان را از دستشان دربیاورند و هرروز برای دادن کپی شناسنامه خود به مدرسه، بهانه بیاورند. چون هنوز هستند مدیرانی که معتقدند جای دختر متاهل در مدرسه نیست. همه این‌ها در حالی است که جامعه ما این روزها دچار بحران بالا رفتن سن ازدواج شده و نهادهای فرهنگی تلاش می‌کنند این آمار را پایین بیاورند. درحالی‌که به نظر می‌رسد دختری که در سن دبیرستان تصمیم به ازدواج بگیرد مجبور می‌شود قید ادامه تحصیل در مدرسه عادی را بزند.

 

ادامه تحصیل در کلاس بزرگ‌سالان

چند روز پیش سرپرست معاونت آموزش متوسطه آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با فارس لزوم اخراج دانش آموزان دختر متاهل از مدرسه را رد کرد و گفت: «بر اساس ماده ۵۳ آیین‌نامه اجرایی مدارس، دانش‌آموزان دختری که ازدواج می‌کنند، می‌توانند به چند روش ادامه تحصیل دهند.

در روش اول، دانش‌آموز دختر متاهل بدون تغییر ظاهر و عدم صحبت درباره مسائل خانوادگی با دانش‌آموزان دیگر، می‌تواند در مدارس روزانه مانند گذشته ادامه تحصیل دهد. در غیر این صورت دانش‌آموز می‌تواند، در مدرسه بزرگ‌سالان ادامه تحصیل دهد یا اینکه در همان مدرسه روزانه ثبت‌نام کند اما فقط در امتحانات شرکت کند و همچنین امکان تحصیل در مراکز آموزش از راه دور نیز وجود دارد.»

عبدالرسول عمادی در این مصاحبه تاکید می‌کند که تصمیم‌گیری در این خصوص بر عهده شورای مدرسه است. موضوعی که خانم رضایی مدیر مدرسه‌ای در قم هم روی آن صحه می‌گذارد و می‌گوید: «ما از دانش آموزان متاهل تعهد می‌گیریم که بدون صورت آرایش شده و بدون اینکه درباره مسائل خصوصی خود با دیگران صحبت کنند می‌توانند مثل گذشته در دوره روزانه به درس خواندن ادامه دهند. اما تشخیص اینکه دانش‌آموز متاهل این موارد را رعایت می‌کند یا نه به عهده مدیر و شورای مدرسه است. درواقع بخشنامه رسمی برای این موضوع وجود ندارد و بسیاری از مدیران به خاطر اینکه خیال خود را راحت کنند از همان ابتدا پرونده دانش‌آموز متاهل را به دوره‌های شبانه ارجاع می‌دهند یا به خاطر رعایت نکردن آیین‌نامه او را اخراج می‌کنند»

 

دانش‌آموز متاهل مفسده دارد!

خانم فیروزی که دریکی از مدارس تهران معلم ادبیات است، اخراج دانش‌آموز متاهل از مدرسه را کار درستی می‌داند و می‌گوید: «به‌هرحال ما موظف هستیم محیط مدرسه را سالم نگه‌داریم. قرار گرفتن یک دانش‌آموز متاهل در کنار دختران مجرد مفسده دارد و در مدرسه ما اگر از تاهل یک دانش‌آموز خبردار بشویم محترمانه از ورود او به مدرسه جلوگیری می‌کنیم. چون همه بچه‌ها امکان ازدواج در این سن را ندارند و یک دانش‌آموز متاهل ممکن است چشم و گوش بقیه را هم باز کند.»

این معلم ادبیات در پاسخ به این سوال که منع ازدواج دختر دبیرستانی با تشویق به ازدواج و تشکیل خانواده در سن پایین در تناقض نیست می‌گوید: «محیط مدرسه جای تشویق به ازدواج نیست. معلم‌ها و مسئولین مدرسه ترجیح می‌دهند بچه‌ها سرشان به درس و کتاب باشد تا موارد دیگر. ترویج ازدواج را باید جای دیگری انجام بدهد نه مدرسه!»

 

اخراج غیرقانونی است

درهرحال اخراج یک دانش‌آموز متاهل از مدرسه کاری غیرقانونی است اما با توجه به اینکه بعضی از مدارس هنوز هم این کار را انجام می‌دهند راه‌حل را از «علی زرافشان»؛ معاون سابق آموزش متوسطه آموزش‌وپرورش جویا شدیم. آقای زرافشان در این رابطه گفت: «در مجموعه مصوبات شورای عالی آموزش‌وپرورش روش‌های تحصیل دخترانی که ازدواج می‌کنند به‌صراحت بیان‌شده است. اگر دانش‌آموزی مقررات آیین‌نامه انضباطی مدارس را رعایت کند مثل رعایت عدم تغییر چهره و...، مدرسه مطابق آیین‌نامه موظف است او را ثبت‌نام کند.

 

اما اگر بازهم مدیری تصمیم به منع ثبت‌نام دانش‌آموز بگیرد، دانش‌آموز می‌تواند به اداره آموزش پرورش منطقه خود مراجعه کند، اگر در ایام ثبت‌نام باشد معمولاً ستادهای ثبت‌نام فعال هستند، اما در غیر ایام ثبت‌نام باید به معاونت متوسطه مراجعه کند و در آنجا مشکل بررسی و حل خواهد شد. اما به‌صورت کلی تشخیص اینکه دانش‌آموزی آیین‌نامه انضباطی را رعایت کرده یا خیر به عهده مدیر و شورای مدرسه است.»

 

دانش‌آموز متاهل خطاکار نیست

با همه این توضیحات بازهم به نظر می‌رسد مدیران مدارس می‌توانند با تشخیص خودشان دانش‌آموز متاهل را از تحصیل در مدارس روزانه منع یا به‌صورت کلی اخراج کنند. نکته‌ای که خانم صالحی، مربی پرورشی دبیرستانی دخترانه آن را برای روحیه این دانش آموزان مضر می‌داند و می‌گوید: «در اینکه باید دانش‌آموز متاهل را مجاب کرد که با ظاهری متناسب در ایام تحصیل به مدرسه بیاید و حرمت و حدود سخن درباره روابط شخصی را مخصوصاً در قبال دانش آموزان مجرد حفظ کند بحثی نیست. اما استرس مداوم اینکه ممکن است از مدرسه اخراج بشوم و یا فرستاده شدن به مدارس شبانه و تحصیل در کنار بزرگسالان حق این دانش‌آموزان نیست. در مدارس شبانه معمولاً کسانی که از تحصیل بازمانده‌اند و سنشان از ایام دانش‌آموزی گذشته تحصیل می‌کنند. فرستادن دانش‌آموز به چنین فضایی مانند تبعید کردن اوست. آن‌هم تبعید به خاطر یک کار توصیه‌شده دینی و عرفی. اما بادانش آموز متاهل طوری برخورد می‌شود که گویی خطا کرده است. این موضوع قطعاً روی روحیه او و حتی نگاهش به مقوله ازدواج تاثیر بسیار منفی خواهد داشت. همه این‌ها قطعاً برخلاف آموزه‌های دینی تشویق به ازدواج و حتی بحران فرهنگی این روزهای جامعه یعنی بالا رفتن سن ازدواج است.»

 

خانم صالحی ادامه می‌دهد: «رسالت مدارس فقط آموزش علومی که در کتاب‌ها آمده نیست. مدارس باید دانش‌آموز را برای آینده و مهارت‌های زندگی مشترک، آن هم در انواع موضوعات آماده کنند»

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۳۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش: درِ مدارس به روی گروه‌های مردمی باز می‌شود
  • بزرگ‌ترین عملیات تبیین با ۵۰ هزار گروه جهادی
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند