Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-26@21:20:04 GMT

اما و اگرهای اجرای سند امداد و نجات حیات وحش

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۰۸۳۸۹

به گزارش وانانیوز، 

دکتر مجید خرازیان‌ مقدم درباره آخرین وضعیت سند ملی امداد و نجات حیات وحش گفت: قسمت زیادی این سند نهایی شده و قرار است به صورت خلاصه در قالب یک دفترچه آورده شود.

 وی با بیان اینکه هدف‌مان این است که این سند را به چند استان ابلاغ کنیم، اظهارکرد: امیدواریم بتوانیم امداد و نجات حیات وحش را به صورت پایلوت در استانهای لرستان، گلستان و تهران انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرازیان‌ مقدم افزود: اگر از نظر اعتباری و سایر مسائل لجستیک مشکل ما حل شود سند امداد و نجات را در این سه استان از سال ۹۸ اجرا خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: هم اکنون نیز امداد و نجات گونه‌های حیات وحش انجام می‌شود اما هدف این است که امداد و نجات به صورت منسجم‌تر، تخصصی‌تر و به‌روزتر صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه حوادث جاده‌ای و مصدوم شدن حیوانات را داریم و امداد و نجات صورت می ‎‌گیرد،گفت: با ابلاغ این سند در استان‌ها امداد و نجات حیات وحش صد درصد طی بازه زمانی استاندارد و با تشکیلاتی به روزتر انجام خواهد شد.

خرازیان مقدم افزود: برای این سند تا به حال در لرستان کارهایی انجام و تجهیزات نیز در قالب اعتبارات استانی و ملی ۹۸ پیش‌بینی شده که اگر تامین و تخصیص داده شود، پیگیری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه فراهم کردن تجهیزات اولویت ماست، گفت: از جمله مهمترین چالش‌هایی که ما در بحث حیات وحش داریم تخریب زیستگاه‌ها و شکار غیرمجاز است و تعداد زیادی سلاح و مهمات غیرمجاز و مجاز وجود دارد که جمع‌آوری آنها عزم ملی می‌طلبد.

مدیرکل دفتر حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست به بیماری‌های حیات وحش نیز اشاره کرد و آن را شایع‌ترین چالش برشمرد و تصریح کرد: بیماری‌های واگیر و سرایت آن از دام‌های اهلی به ویژه دام‌هاب سبک مانند طاعون نشخوارکنندگان کوچک باعث تلفات زیادی در حیات وحش می‌شود اما با توجه به تعامل خوبی که با سازمان دامپزشکی کشور داشتیم ایده ‎ آل ما این بود که واکسیناسیون را فراگیر و مستمر انجام دهند ولی به دلیل محدودیت، تنها در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، واکسیناسیون دام‌های اهلی سبک انجام شد که خروجی خوبی داشتیم.

خرازیان‌ مقدم افزود: امسال این بیماری در چند استان به صورت بسیار کم مشاهده شد و تا حدود زیادی کنترل شده است. امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که داریم در سال ۲۰۳۰ با ریشه‌کنی این بیماری کمک شایانی به محیط زیست کنیم.

خرازیان مقدم خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر تلفات زیادی داشتیم چراکه با خشکسالی، قاچاق اعضای گونه‌ها و خود گونه ‎ ها و... روبرو بودیم اما بیشترین مشکلات مربوط به تخریب زیستگاه، شکار غیرمجاز و بیماری‌ها است.

وی با اشاره به اینکه سرشماری حیات وحش هر ساله انجام می ‎‌شود،گفت: سرشماری پستانداران در پاییز انجام می‌شود که در بعضی استان‌ها ممکن است دو بار صورت ‎ پذیرد.

خرازیان مقدم با بیان اینکه سرشماری پرندگان آبزی و کنار آبزی یک برنامه بین‌المللی است که در نیمه اول دی‌ماه با کشورهای دیگر انجام می‌شود، اظهارکرد: نتایج سرشماری امسال سه ماهه اول یا دوم سال آینده اعلام می‌شود اما با توجه به برآوردهای اولیه رشد قابل توجهی داشته‌ایم.

مدیرکل دفتر حیات‌وحش سازمان حفاظت محیط ‌زیست خاطرنشان کرد: با توجه به آمار سال گذشته ۲۰۰ هزار راس انواع علفخواران شامل کل، بز، قوچ، میش، جبیر و آهو در کشور داریم که رشد خوبی است اما به معنای این نیست که تمام مشکلات ما حل شده بلکه باید ظرفیت برد مناطق را بر اساس کارهای دانشگاهی برآورد کنیم.

وی تصریح کرد: بر اساس این ظرفیت می‌توانیم پذیرای حیات وحش در منطقه باشیم که نسبت به سال‌های گذشته وضعیت بهتری داریم اما از حد مطلوب فاصله داریم.

 خرازیان مقدم با بیان اینکه در کشور ۱۱۷۰ گونه جانوری در پنج رده داریم که بر اساس فهرست سرخ اتحادیه IUCN ، ۸۷ گونه آن‌ها در معرض تهدید و انقراض هستند،گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه مکلف هستیم در حد اعتباراتی که به ما داده می‌شود از این ۸۷ گونه، برنامه عمل ۳۰ مورد را تهیه کنیم و برای اجرایی شدن به استان‌ها بدهیم.

مدیرکل دفتر حیات‌ وحش سازمان حفاظت محیط ‌زیست در پایان گفت: تا به حال ۱۰ برنامه عمل با هدف حفاظت از برخی گونه‌ها تدوین و برای اجرایی شدن به  استان‌ها ابلاغ شده است و ۱۰ برنامه دیگر توسط مرکز پژوهش محیط زیست و توسعه پایدار امسال تهیه خواهد شد تا در نیمه اول سال آینده در استان‌های هدف اجرایی شود. برنامه عمل وزغ تالشی بر اساس ظرفیت‌های سازمان حفاظت محیط زیست تدوین می‌شود.

منبع: وانا

کلیدواژه: حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست طاعون نشخوارکنندگان کوچک مناطق حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۰۸۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: براساس دستور العمل کاهش مصرف پلاستیک و شیوه‌ نامه اجرایی ماده سه مصوبه هیئت وزیران مقرر شد از این هفته ارائه کیسه پلاستیک در فروشگاه‌های سراسر استان همزمان با کشور رایگان نباشد تا مصرف آن کمتر شود.
یوسفی با اشاره به اینکه هدف از اجرای این فکر دولت کاهش استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در جهت حذف مصرف آن است، ادامه داد: ۱۰ تا ۱۲ درصد پسماند‌های شهری و خانگی پلاستیک‌هایی هستند که قابلیت چند بار استفاده دارند یا می‌توان کمتر از آنها استفاده کرد.
او بدون اشاره امکان بازیافت پلاستیک در صورت مدیریت پسماند افزود: آلایندگی‌هایی که این پلاستیک‌ها با ورود به طبیعت ایجاد می‌کنند برای محیط زیست، سلامت و خاک بسیار مضر است.
یوسفی افزود: از سوم تا نهم اردیبهشت ماه هفته زمین پاک است که شعار آن «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک» و «نجات زمین» طراحی شده که در زمینه کاهش مصرف پلاستیک پویش «مسیر سبز، ایران پاک» اجرا شده و تاکنون ۱۰ هزار پاکت زباله از پلاستیک‌های رهاشده در طبیعت با مجموع وزن ۴۰ تن جمع‌آوری شده است.

دیگر خبرها

  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • تزریق ۳.۵ میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان
  • اجرای طرح ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان
  • اجرای طرح پاکسازی کیسه های پلاستیکی حاشیه سایت زباله شهری آواجیق چالدران
  • امدادرسانی به حادثه دیدگان ۷ استان در اثر آبگرفتگی و سیل
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • اجرای مصوبه کاهش مصرف پلاستیک در قزوین