Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@03:57:38 GMT

کاهش دمای ابررایانه با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۰۳۶۰

کاهش دمای ابررایانه با فناوری نانو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، با پیشرفت روزافزون فناوری، سامانه‌ها و قطعات الکترونیکی همواره کوچک و کوچک‌تر و قدرتمند و قدرتمندتر می‌شوند. افزایش کارایی آنها با افزایش توان مصرفی و در نتیجه افزایش تولید گرما در این قطعات همراه است.

ازاین‌رو مسائل مربوط به خنک کردن و مدیریت گرما در تراشه‌های الکترونیکی از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان دانشگاه صنعتی قوچان و فردوسی مشهد نانوسیالی حاوی نانولوله‌های کربنی سنتز کرده‌اند که قابلیت بالایی در خنک‌کنندگی ریزتراشه‌های الکترونیکی از خود بروز می‌دهد.

دکتر محمد سردارآبادی استادیار گروه مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی قوچان ضمن اشاره به روش‌های مختلف خنک‌کاری تراشه‌های الکترونیکی گفت: تاکنون روش‌های مختلفی نظیر خنک‌کاری با تهویه‌ هوا توسط فن، استفاده از هیت سینک و استفاده از سامانه‌های ترکیبی حاوی سیال به‌منظور خنک‌کاری تراشه‌های الکترونیکی استفاده شده‌ است.

وی افزود: نانوسیالات، نسل جدیدی از مواد خنک کننده هستند که گروه‌های مختلفی در سرتاسر جهان بر روی توسعه‌ آن‌ها متمرکز شده‌اند. در طرح حاضر یک نانوسیال متشکل از نانولوله‌های کربنی و ماده با قابلیت تغییر فاز در دمای مناسب، جهت خنک‌سازی تراشه‌های الکترونیکی سنتز و معرفی شده‌ است.

این محقق تصریح کرد:‌ استفاده از این نانوسیال ضمن خنک‌کنندگی مؤثرتر تراشه الکترونیکی، موجب کاهش مصرف انرژی مورد نیاز برای خنک‌سازی و جلوگیری از نوسانات دمایی سیستم و در نهایت موجب افزایش عمر مفید سیستم نیز می شود.

به گفته وی، پارافین به‌عنوان یک ماده تغییر فازدهنده شناخته می‌شود. این ماده با تغییر فاز از جامد به مایع می‌تواند حرارت ایجادشده در تجهیزات و تراشه‌های الکترونیکی را جذب کرده و دمای تراشه را کاهش دهد. یکی از معایب اصلی پارافین کم بودن ضریب هدایت حرارتی آن است. در طرح حاضر تلاش شده با افزودن نانولوله‌های کربنی به پارافین، کارایی این ماده بهینه شود.

به گفته‌ دکتر سردارآبادی، در این طرح از سه روش خنک‌کاری شامل استفاده از فن، استفاده از هیت سینک و استفاده از نانوسیال به‌صورت هم‌زمان جهت کاهش دمای تراشه‌های الکترونیکی استفاده شده‌است. به‌منظور بررسی تأثیر حضور نانولوله‌های کربنی، درصدهای مختلف نانولوله کربنی به پارافین اضافه شده و کارایی آن‌ها مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. به‌منظور تحلیل فرایند ذوب و انجماد نانوسیال، از روش پردازش تصویر استفاده شده‌ است.

وی ادامه داد: مقایسه‌ عملکرد نانوسیالات حاوی درصدهای مختلف نانولوله کربنی در شرایط جابجایی آزاد، بیانگر افزایش کارایی ۶۰ درصدی نانوسیال حاوی نانولوله کربنی با ۲ درصد وزنی، در مقایسه با سیال فاقد نانولوله کربنی، در شارهای حرارتی پایین است.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های دکتر محمد سردارآبادی عضو هیئت علمی گروه مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی قوچان دکتر محمد پسندیده‌فرد عضو هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد و امین فرزانه‌نیا و میثم خطیبی دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد است.

نتایج این کار در مجله‌ ‌ Energy Conversion and Management با ضریب تأثیر ۶.۳۷۷ (جلد ۱۷۹، سال ۲۰۱۹، صفحات ۳۱۴ تا ۳۲۵) منتشر شده‌ است.

کد خبر 4488586 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: انرژی دانشگاه فردوسی مشهد فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۰۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه بارشی در خراسان شمالی فعال می‌شود/ کاهش ۱۰درجه‌ای دمای هوا

نوربخش داداشی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی اظهار کرد: وزش باد لحظه‌ای نسبتاً شدید و فعالیت سامانه بارشی پیش‌بینی می‌شود.

وی در ادامه افزود: وزش باد لحظه‌ای نسبتاً شدید، بارش باران، در بعضی ساعات رگبار باران و رعد و برق، در نقاط مستعد با احتمال تگرگ و مه قابل پیش‌بینی است.

مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی بیان کرد: زمان شروع این هشدار ظهر سه شنبه و زمان پایان آن پنجشنبه صبح خواهد بود.

داداشی لغزندگی جاده‌ها، صاعقه، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، خسارت به سازه‌های موقت و کاهش محسوس ۸ تا ۱۰ درجه‌ای دمای هوا طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه قابل انتظار است.

کد خبر 6095560

دیگر خبرها

  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان
  • تهران تا فردا ظهر بارانی است/ احتمال وقوع تندر و آذرخش
  • سامانه بارشی در خراسان شمالی فعال می‌شود/ کاهش ۱۰درجه‌ای دمای هوا
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • دمای زنجان کاهش یافت
  • کاهش نسبی دمای هوا در مازندران
  • کاهش ۵ درجه‌ای دمای هوا در خراسان شمالی از هفته آینده
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • آخر هفته بارانی برای کرمانشاهیان/دمای هوا کاهش می‌یابد