Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، فریبا علاسوند، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه خواهران شامگاه دوشنبه، 26 آذرماه در مراسم رونمایی از کتاب «المراة فی اللغة القرآن» که در این مرکز برگزار شد، گفت: امیداریم بتوانیم گام‌های مؤثری را در کشورهای اسلامی در راستای ارائه نگاه ناب معارف اهل بیت(ع) به مسئله زن و خانواده ارائه دهیم؛ این نشست نیز با همکاری دو مرکز برگزار شده است و امیدواریم بحث ترجمه مباحثی که دارای نگاه استراتژیک و راهبردی‌تر هستند در مقیاس بزرگی در این مرکز دنبال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده بیان کرد: جریان ترقی‌خواهی و اصلاحی در کشورهای عربی و پیش از ایران و قبل از قرن بیستم ایجاد شد؛ کشورهای عربی نسبت به جریان اصلاح در کشورهای غربی نسبت به مسئله حجاب حساس شدند و مباحثی مطرح کردند؛ محمد عبده در آن زمان طرح خود را در‌خصوص پالایش فرهنگ عربی نسبت به آنچه در دین نیست، مطرح می‌کند.

وی گفت: مطالعه این وضعیت نشان می‌دهد که وضعیتی که سه جریان در شکل‌گیری وضعیتی که آن زمان در کشورهای عربی و ایران و برخی کشورهای آفریقایی رخ داد دخالت داشتند که شامل جریان فقهی، کلامی و تفسیری است.

استاد حوزه اظهار کرد: جریان کلامی، پدیده تحول‌خواهی را تئوریزه کرد و این جریان در بستر کلام، تا به امروز نیز ادامه دارد؛ این بحث ابعاد پیچیده‌تری پیدا کرده است؛ جریان فقهی، طبق گزارش‌های موجود از کشورهایی چون مصر آغاز می‌شود و عثمانی و سوریه و عراق و... نیز آن را پذیرفتند؛ جالب این است که این تحول‌خواهی از تحول‌خواهی کلام شکل گرفت.

علاسوند یادآور شد: قانون اساسی مصر بر اساس دکترین ضرورت و ولایت حاکم به اندازه نیاز در احکام دخالت کردند و البته پیش از این نیز تصریح کردند که اسلام را نیز محترم می‌شمریم.

وی افزود: عبده در سال 1929 پیشنهاداتی برای تغییر قانون اساسی مصر می‌دهد که جریان‌های دیگری را ایجاد کرد؛ قانون حمایت خانواده در سال 1946 و 1353 که در ایران به تصویب رسید از این پیشنهادات عبده ناشی شده بود؛ پیشنهاداتی در زمینه سه طلاقه شدن و تغییرات در قوانین طلاق و ازدواج و... که در مصر رخ داد، در ایران نیز شاهد همین پیشنهادات هستیم.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده بیان کرد: بستر تفسیری سومین بستر است؛ در جریان تفسیری تاریخ اسلام، تفاسیر 150 سال قبل و 150 سال اخیر دوره‌های خاص تفسیری است؛ ادبیات قیم‌محور و سلطه‌محور و تعابیری که در نظر کسانی که از آنها استفاده کردند بار معنایی خاصی نداشتند تغییر می‌کند و تفاوت معنایی در متفکران شکل می‌گیرد؛ این مباحث در فهم قرآنی عبده و شاگردان او و سیدقطب شکل گرفت.

وی ادامه داد: علامه طباطبایی نیز دیدگاه‌هایی در مقام تکریم زن بیان می‌کنند که ممکن است برخی نیز مدعی شوند که این نگاه در اثر فشار فرهنگی جامعه مدرن بوده است که البته نظر مخالفی نیز وجود دارد که مبتنی بر نظریات ناب اسلامی بود که کمتر به آنها توجه شده بود.

استاد حوزه اظهار کرد: کشورهای اسلامی به شکل مشترک، یک تغییر را تجربه کردند؛ این تجربه در کشورهای عربی منطقی بود زیرا در این کشورها مسئله اقلیمی و بومی وجود داشت که همان سلطه فرهنگ اهل سنت است؛ اگر کسی به منابع اهل سنت در بحث زنان توجه کند، این جریانات تحول‌خواه را توجیه می‌کند.

علاسوند یادآور شد: اگر این اتفاق را در مسیر درست یعنی بر مبنای مکتب اهل بیت(ع) دنبال نکنیم این جریان قطعا در مشرب‌های مدرن و پست مدرن خود منتظر ما نخواهند نشست و همان طور که امروز در میدان هستند میدان را به دست می‌گیرند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا قم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۱۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم

 


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان ، در این مراسم از تعدادی از خانواده شهدا، و نیرو‌های کادر و وظیفه مرکز آموزش  امام رضا و خانواده‌های آنان قدردانی شد.


طالبی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار هم با تبریک روز معلم گفت:معلمی جایگاه رفیعی دارد و هر چه امروزه با آن دست یافتیم از همین میز‌های مدرسه بوده است.


امیر شاطری ارشد نظامی آجا در این مراسم گفت: نیرو‌های مسلح به جهانیان نشان داند که برای دفاع از وطنشان همیشه اماده هستند.


در پایان مراسم هم یگان‌های حاضر در میدان، رژه رفتند.

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • نجات جوان اهل گرمی اردبیل از چوبه دار
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • انتقاد از واکنش برخی کشورهای عربی بعداز حمله سپاه به اسرائیل (فیلم)
  • تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه و راه‌حل ۲دولتی در نشست ریاض
  • تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم