Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:33:02 GMT

گزارشی از حادثه آتش سوزی مدرسه غیر دولتی زاهدان

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۱۵۷۹۶

گزارشی از حادثه آتش سوزی مدرسه غیر دولتی زاهدان

زاهدان - ایرنا - دبستان و پیش دبستانی غیرانتفاعی دخترانه اسوه حسنه زاهدان روز سه شنبه دچار حریق شد که از چهار دانش آموزی که دچار سوختگی بالای 90 درصد شده بودند 2 تن جان باختند.

به گزارش ایرنا، امروز زاهدان و بویژه جامعه فرهنگی سیستان و بلوچستان از حادثه تلخ آتش سوزی دبستان و پیش دبستانی دخترانه به یکباره در شوک فرو رفت و فوت 2 دختر نونهال در این حادثه مردم را داغدار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خبر به سرعت در رسانه ها و فضای مجازی منتشر و شایعات دامنه دار شد.
با وقوع این حادثه غم انگیز خبرنگاران ایرنا با حضور در محل با فرمانده انتظامی زاهدان و کارشناسان پلیس آگاهی که در حال بررسی علل حادثه و حواشی بودند، گفت و گو کردند.
خبرنگاران ایرنا همچنین گفت و گوی بین کارشناسان و متخصصین را نیز در گزارش خود لحاظ کرده اند.
60 نفر در مقطع پیش دبستانی این مدرسه و هفت نفر پایه اول بودند که حادثه آتش سوزی در کلاس دانش آموزان پایه اول رخ داده است.
در نگاهی اجمالی به این مدرسه وضعیت نامطلوب فضای آموزشی آن به راحتی مشهود بود به طوری که تنها کلاس پایه اول این دبستان از یک اتاق سه در چهار تشکیل شده که دفتر مدیر مدرسه نیز در همین کلاس قرار داشت و تنها با استفاده از پنل چوبی نازک از هم جدا می شدند.
به گفته یکی از کارکنان این دبستان که از ذکر نامش خودداری کرد؛ در همین فضای غیر استاندارد و کوچک هفت دختر دانش آموز پایه اول درس می خواندند.
برای وارد شدن به این اتاق باید از یک راهروی باریک استفاده می کردند که وقتی یکی از ماموران قصد ورود به داخل اتاق از این راهرو را داشت نتوانست عبور کند و مستخدم مدرسه گفت معلم کلاس خیلی از شما لاغرتر است.
گفت وگوی دو مامور انتظامی با یکدیگر توجهم را جلب کرد، یکی از آنان می گفت: سهل انگاری مسئولان این مدرسه تا حدی بوده که در چنین فضای نامطلوبی برای گرم کردن دانش آموزان از یک چراغ نفتی غیر استاندارد (معروف به آترا) استفاده می کردند.
کارشناسی هم به کارشناس دیگر می گفت: حادثه دردناکی است و دلیلش استفاده از بخاری نفتی غیر استاندارد آن هم در فضای آموزشی نامطلوب است که 67 دانش آموز دختر در آن مشغول به تحصیل بودند .
یک شاهد صحنه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حوالی ساعت 9 صبح هنگام زنگ تفریح، دانش آموزان در حیاط مدرسه بودند که یکی از دانش آموزان برای برداشتن کیفش به کلاس باز می گردد اما بند کیف وی به چراغ (بخاری آترا) گیر کرده و با افتادن آن آتش سوزی رخ داد.
وی که حاضر به ذکر نامش نبود افزود: قرار گرفتن این بخاری در کنار دیواره چوبی و پرده باعث شده که به محض افتادن چراغ برروی موکت کف اتاق آتش شعله ور شده و چهار کودک باقی مانده در کلاس گرفتار شوند.
مادر بزرگ صبا عرب دانش آموز فوت شده این حادثه گفت: متاسفانه هیچ یک از مسئولان و مربیان مدرسه برای نجات جان بچه ها اقدامی نکرده تا اینکه یکی از مغازه داران روبرو خودش را به محل حادثه رسانده و کودکان را خارج کرده اما متاسفانه این چهار کودک دچار سوختگی زیاد شده بودند.
نگاهی به کلاس نشان می دهد دیوار کلاس از دود آتش سیاه شده بود اما یک گوشه اتاق سفید مانده است؛ کارشناسان می گویند اینجا جایی است که کودکان به آن پناه برده و یکدیگر را در آغوش گرفته بودند.
یک گالن نیم سوخته در کنار چهارچوب اتاق مدیر و کلاس درس افتاده بود که توجه کارشناس انتظامی را جلب کرد از مستخدم مدرسه پرسید این گالن چیه، گفت که گالن نفت است که سوخته!
این کارشناس پس از شنیدن این پاسخ عنوان کرد: وجود فضای غیر استاندارد آموزشی، استفاده از وسایل گرمایشی نامطلوب آن هم با وجود یک گالن نفت در اتاق، نامناسب بودن درب ورود و خروج دانش آموزان همه همه گواه سهل انگاری کادر آموزشی این مدرسه است.
بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) زاهدان جایی است که دانش آموزان حادثه دیده را پذیرش و تحت درمان قرار داده است.
در راهرو بیمارستان گریه و شیون خانواده ها دل هر بیننده ای را به درد می آورد.
در بین والدین پدری زحمتکش دیده می شود که 2 دختر دوقلوی وی در این مدرسه غیر انتفاعی تحصیل می کردند اما یکی از آنان گرفتار آتش شده و جزو چهار دانش آموز حادثه دیده بود.
با وجودی که صحبت کردن برایش سخت بود اما حاضر به گفت و گو با خبرنگاران ایرنا می شود .
میرشکار به نقل دختر دیگرش گفت: زنگ تفریح دوستش «صباح» به داخل کلاس برگشته و در حین برداشتن وسایل از داخل کیف، دسته کیفش به چراغ نفتی گیر کرده و سبب واژگونی و آتش سوزی شده است.
وی افزود: دخترم «یکتا» که در این آتش سوزی دچار سوختگی شده است با مشاهده آتش برای نجات دوستش وارد کلاس می شود اما شدت آتش سوزی مانع خروج آنان شده و به همراه 2 نفر دیگر در کلاس و در میان آتش گرفتار شده اند.
میرشکار ادامه داد: دخترم به همراه دوستش صبا از ترس تا آخرین لحظه همدیگر را در آغوش داشتند که متاسفانه هر دو به همراه 2 نفر دیگر از همکلاسی هایشان در این آتش سوختند.
مادر صبا عرب نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این مدرسه به تازگی به این مکان جدید نقل مکان کرده بود؛ ما از همان روز اول از فضای جدید به ویژه کلاس پایه اول که دخترم در آن تحصیل می کرد رضایت نداشتیم و بارها نارضایتی خود را به مدیر مدرسه اعلام کرده بودیم.
وی افزود: با توجه به مشکل تنفسی دخترم چندین بار حتی روز قبل از حادثه به مسئولان مدرسه گفتم «برای گرم کردن کلاس از چراغ نفتی استفاده نکنید و به جای آن من با هزینه شخصی بخاری برقی برای کلاس تهیه و هزینه برق آن نیز پرداخت می کنم».
مادر صبا ادامه داد: چرا باید دختران ما در آتش ندانم کاری و بی مسئولیتی دیگران بسوزند؛ مسئولان آموزش و پرورش وظیفه دارد به وضعیت مدارس از نظر گرمایشی و سرمایشی نظارت کنند.
وی افزود: امروز این حادثه برای دخترم من اتفاق افتاد فردا امکان دارد با توجه به استفاده تعداد زیادی از مدارس سیستان و بلوچستان از وسایل گرمایشی نامطلوب این اتفاق برای دیگران رخ دهد.
وی تاکید کرد: چرا در این حادثه هیچ یک از مسئولان و مربیان مدرسه صدمه ندیده اند و تنها فرزندان ما در آتش سوختند.
مادر صبا گفت: در هنگام آتش سوزی کادر آموزشی برای نجات دانش آموزان گرفتار اقدامی نکردند و ظاهرا یکی از کسبه محل خود را سریع به محل حادثه رسانده و برخی از بچه ها را نجات داده است.
مادر یکی دیگر از دانش آموزان که از ناراحتی قلبی رنج می برد تنها در چند کلمه به خبرنگار ایرنا گفت: خداوند بعد از چند سال نذر و دعا همین دختر را به ما عطا کرده و تنها فرزندم بود که اینگونه داغدارش شدیم.
رئیس بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار دانش آموز این مدرسه که برای درمان به بخش سوختگی این بیمارستان منتقل شدند دارای سوختگی بالای 90 درصد هستند.
دکتر محمد کاظم مومنی افزود: این بیمارستان با تمامی امکانات اعم از نیرو و تجهیزات تمام تلاش خود را برای نجات جان این کودکان بکار گرفته است.
وی افزود: برای کمک به بهبود وضعیت دانش آموزان یک تیم به همراه معاون وزیر بهداشت راهی زاهدان شده اند.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه بازدید از این مدرسه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: علت این حادثه با جدیت در دست بررسی است.
محمد هادی مرعشی افزود: باید به سرعت بحث گازرسانی در سطح شهر زاهدان جدی گرفته شود تا شاهد بروز این گونه حوادث نباشیم.
مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: صبح امروز واحد آموزشی پیش دبستانی و دبستان غیر انتفاعی طعمه حریق شد.
علیرضا نخعی ادامه داد: در این حادثه متاسفانه چهار دانش آموز این مدرسه دخترانه به نام های مونا خسروپرست، صبا عربی، مریم نوکندی و یکتا میرشکار دچار سوختگی بالای 90 درصد شدند.
وی افزود: تاکنون مونا خسروپرست و صبا عربی به دلیل شدت سوختگی جان خود را در بیمارستان از دست دادند و سومین دانش آموز به نام نوکندی که تصور می شد فوت کرده است با تلاش پزشکان احیا شد و اکنون به همراه چهارمین مصدوم این حادثه با حال وخیم در بخش ویژه در حال مداوا هستند.
در پی وقوع این حادثه مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 زاهدان استعفا کرده است.
به گفته رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان حکم بازداشت مدیر و مربی مدرسه یادشده را صادر کرده است.
7316 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي آموزش و پرورش زاهدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۱۵۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!


به گزارش تابناک ، با توسعه مدارس غیردولتی، برخی مدارس بویژه دولتی‌ها که دانش‌آموزان زیادی را پوشش می‌دهند در سایه قرار گرفتند. اگرچه پرداخت هزینه‌ مدارس غیرانتفاعی‌ در توان بخشی از خانواده‌ها نیست اما نباید در این میان از کیفیت مدارس دولتی کاسته شود تا آنها که از بضاعت مالی کمتری برخوردارند یا به هر دلیلی اعتقاد به آموزش غیر انتفاعی ندارند، از کیفیت آموزشی مطلوب جا نمانند.

گلایه والدین از افت کیفیت آموزشی در مدارس دولتی، در ازای هزینه‌ای که مدارس از آنها اخذ می‌کنند همچنان ادامه دارد.

در این گزارش صحبت‌های چند نفر از والدین را می‌خوانیم که فرزندانشان را در مدرسه دولتی ثبت‌نام کرده‌اند اما با توجه به هزینه‌هایی که در طول سال تحصیلی به مدرسه می‌دهند با کیفیت نامطلوب آموزشی مواجه‌اند البته که در این میان برخی والدین رضایت خود از مدارس دولتی را صرفاً به دلیل وجود معلم خبره می‌دانند.

پول پرداخت نکنید از کارنامه خبری نیست!

یکی از والدینی که فرزندش در مقطع دوازدهم تحصیل می‌کند گفت: در ابتدای سال دقیقاً زمان ثبت‌نام، مدرسه از ما مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گرفت و گفتند این قانون مدرسه است و اینجا هزینه دارد.

در صورتی که در این مدرسه در تمام ماه‌های گرم سال از کولر و هیچ سیستم خنک‌کننده‌ای استفاده نمی‌شود و در زمستان تمام شوفاژها خاموش است و دانش‌آموزان با لباس گرم در کلاس می‌نشینند.

علاوه بر این حتی مدرسه ما را تهدید می‌کند که اگر پول را پرداخت نکنید از کارنامه خبری نیست.

وی افزود: فرزند من در پایه دوازدهم تحصیل می‌کند و امسال باید در کنکور شرکت کند اما در مدارس دولتی کمتر به کنکوری‌ها توجه می‌شود و عموماً برنامه آموزشی خاصی مدنظر مدرسه نیست، مگر اینکه والدین اگر خودشان بخواهند و بضاعت مالی داشته باشند، برای فرزندشان معلم خصوصی بگیرند. به این شکل که چند دانش‌آموز با هم برنامه‌ریزی می‌کنند و یک معلم خصوصی می‌گیرند.

پول از ما گرفتند اما وعده‌هایشان عملی نشد

مادر یک دانش‌آموز دیگر که فرزندش در مقطع اول ابتدایی یک دبستان دولتی تحصیل می‌کند گفت: اولین اتفاقی که با ورود به مدرسه دخترم با آن مواجه شدم این بود که ابتدا ۷۰۰ هزار تومان پول برای کمک به مدرسه و ۵۰۰ هزار تومان برای خرید برگه امتحانی از ما گرفتند. ما تمام این هزینه را همان ابتدا پرداخت کردیم اما مدرسه مجدداً در طول سال برای برگه‌های امتحانی از والدین هزینه گرفت.

آنها حتی برای هزینه‌های جانبی مدرسه از والدین پول گرفتند و وعده دادند که مثلاً دوربین مداربسته بگذارند، برای پله‌ها ترمز بگذارند، لوله‌کشی کنند و… ولی هیچ کدام از این وعده‌ها عملی نشد. مدرسه حتی بابت هواگیری شوفاژها از ما پول دریافت کرد اما در طول زمستان شوفاژها خاموش بود.

وی گفت: مسأله دیگری که با آن مواجه هستیم لباس فرم دانش‌آموزان است. ما لباس فرمی را که ارزش آن بیرون از مدرسه در حدود ۴۰۰ هزار تومان است با مبلغ ۸۰۰ هزار تومان تهیه کردیم و کیفیت پارچه به قدری ضعیف بود که من بعد از چند ماه مجدداً یک مقنعه دیگر برای دخترم خریدم. ناگفته نماند من از معلم فرزندم رضایت دارم و اگر به خاطر معلم نبود، قطعاً مدرسه فرزندم را عوض می‌کردم.

تدوین آیین‌نامه جدید برای افزایش کیفیت مدارس دولتی

یکی از مسئولان آموزش و پرورش در پاسخ به مجموعه گلایه‌های والدین از تدوین یک آیین‌نامه جدید خبر داد.

محمدمهدی کاظمی، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی آیین‌نامه جدید تدوین شده است توضیح داد: در این زمینه آموزش و پرورش باید اقدامات جدیدی داشته باشد به همین خاطر یک آیین‌نامه جدید تدوین شده، زیرا تقویت مدارس دولتی از مسائل مورد تأکید رئیس جمهور است.

علاوه بر این آیین‌نامه، پیشنهاد طرح کاهش تنوع مدارس در راستای کیفیت‌بخشی مدارس دولتی از دیگر موضوعات در حال بحث و بررسی است. وی در پاسخ به این سؤال که برای کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی چه میزان بودجه نیاز دارید، گفت: موضوع توانمندسازی معلمان، تجهیز مدارس، عواملی مانند شاداب‌سازی مدارس که در یادگیری مؤثر است و... همه اینها هرکدام به طور جدی نیازمند بودجه هستند.

کاظمی در پاسخ به این پرسش که چند ماه پیش درباره این موضوع گفت‌وگو کردیم و اکنون انتظار می‌رود برنامه‌ای که شما به عنوان کیفیت‌بخشی مدارس به آن تأکید کردید اکنون در حد مقدماتی نتیجه داده باشد و حالا نتیجه آن چه بوده است، گفت: یک بخشی از بازخورد این اقدامات معطوف به میانگین نمرات امتحان نهایی بوده است که تاکنون تنها امتحان و ارزشیابی که به صورت ملی انجام داده‌ایم، امتحانات نهایی پایه دوازدهم بوده است اما از امسال پایه دهم و یازدهم هم اضافه شد.

کاری که در روزهای پایانی اسفند ماه انجام دادیم سنجش دستاوردهای متوسطه اول بود که بیش از ۳ میلیون دانش‌آموز در سنجش ما شرکت کردند. نتیجه این سنجش می‌تواند برای مدارسی که باید ارتقا یابند، کمک‌کننده باشد.

مدارس می‌توانند طبق این سنجش و بررسی نمرات امتحان نهایی دانش‌آموزان برای رشد خود برنامه داشته باشند. امیدوارم با این رویه نمرات ما رشد کند و این بخش ناظر بر امر نظارتی بود که به آن اشاره کردم زیرا هر مدرسه‌ای ترسیم روشنی از وضعیت خودش دارد. اما بازخورد مدارسی که وضعیت آموزشی ضعیف‌تری نسبت به برخی از مدارس دارند از پارسال آغاز شده و بازخوردها، جدی‌تر از قبل به مدارس اعلام می‌شود.

وی درباره هزینه‌هایی که مدارس از اولیا تحت عنوان کمک‌ به مدرسه دریافت می‌کنند گفت: مدارس دولتی به صورت خاص نباید هیچ پولی از والدین بگیرند اما در قالب فوق‌برنامه ممکن است هزینه‌ای دریافت شود.

البته مبلغی که بابت فوق‌برنامه اخذ می‌شود سقف دارد و این سقف بر اساس استاندارد مدرسه تعریف خواهد شد. اگر غیر از این باشد و هزینه‌ها به اجبار از والدین گرفته شود، آنها می‌توانند به دفتر ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش گزارش دهند.

اخذ شهریه در مدرسه دولتی با برنامه مازاد

علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش، در زمینه هزینه‌هایی که برخی مدارس دولتی از اولیا مطالبه می‌کنند اما در قبال آن فعالیتی صورت نمی‌گیرد، گفت: آمار این مدارس قابل توجه نیست اما مانند یک لکه روی صفحه سفید است و خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد و نسبت به عملکرد آموزش و پرورش ادراک منفی ایجاد می‌کند. قطعاً این‌گونه نیست که همه مدارس چنین شرایطی داشته باشند.

بجز مدارسی مانند مدارس هیأت امنایی و تیزهوشان که در آن دریافت وجه بلامانع است، در سایر مدارس هزینه‌ای که از والدین گرفته می‌شود باید برای فعالیت‌های مازاد باشد. حتی در مدرسه تیزهوشان هم با پیگیری رئیس جمهور قرار شد اقشاری که قدرت مالی مناسبی ندارند اما در مدارس تیزهوشان درس می‌خوانند از پرداخت هزینه معاف شوند و دولت شهریه آنها را پرداخت خواهد کرد.

فرهادی تأکید کرد: مدارسی که از والدین هزینه می‌گیرند اول باید بررسی شود که آیا جزو آن مدارسی هستند که می‌توانند هزینه دریافت کنند یا نه، و اگر جزو آن نبودند قطعاً بخش نظارت آموزش و پرورش ما در مناطق پاسخگو است. والدینی که فرزندشان در مدارس عادی تحصیل می‌کند و مدرسه از آنها شهریه دریافت می‌کند باید حتماً آن را به آموزش و پرورش مناطق گزارش دهند.

وی در این زمینه که برخی از مدارس نه تنها در زمان ثبت‌نام بلکه در حین سال تحصیلی هم از والدین دانش‌آموزان هزینه دریافت می‌کنند، گفت: آن چیزی که به عنوان شکایت یا اطلاع‌رسانی در مناطق آموزش و پرورش باشد از سوی والدین منعکس نمی‌شود در حالی که مناطق آموزش و پرورش در این موارد بسیار جدی است.

در برخی از مواقع اتفاقاتی می‌افتد که والدین خوب توجیه نمی‌شوند مثلاً مدیر و معلم به اولیا اطلاع داده‌اند که یک فوق برنامه برای دانش‌آموزان در نظر داریم و هزینه‌ای که اخذ می‌شود بابت همین فوق برنامه است. اما مدارس به هیچ عنوان برای تجهیزات و تعمیر مدارس حق ندارند هزینه‌ای از والدین بگیرند.

وی در واکنش به این موضوع که برخی از مدارس کارنامه دانش‌آموز را به آنان نمی‌دهند تا شهریه و یا کمک مردمی به طور کامل پرداخت شود، گفت: اخذ هزینه از والدین در مدارس دولتی با عناوین کمک به مدرسه یا شبیه آن مطلقاً اجباری نبوده و کاملاً داوطلبانه است.

مدارس نباید والدین را اجبار کنند تا در ازای ارائه کارنامه حتماً هزینه بدهند، این کار کاملاً غیرقانونی است.

اما در مواقعی که انجمن اولیا و مربیان در این زمینه تصمیم می‌گیرد، مدرسه می‌تواند آن تصمیم را اجرا کند زیرا بر اساس اساسنامه اجرایی مدارس، انجمن اولیا و مربیان یک نهاد تصمیم‌گیر است. بنابراین می‌توانند تصمیمات داخلی بگیرند ولی در این زمینه هیچ اجباری نداریم.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • معلمان خاطره‌انگیز در قاب تصویر
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • آتش سوزی کامیون حامل بیسکویت در محور فهرج ـ زاهدان
  • معلم خلاق، دانش‌آموز هنر آفرین
  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت