Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@20:30:05 GMT

عاقبت خوش‌بینی دولت به خارجی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۲۶۷۷۱

عاقبت خوش‌بینی دولت به خارجی‌ها

به گزارش جهان نيوز، در حالی که مسئولان دولت و وزارت نفت در پاسخ به انتقادات نسبت به خروج بی‌هزینه توتال از ایران، می‌گفتند قرارداد فاز 11 پارس جنوبی را به طوری هوشمندانه بسته‌اند که با خروج توتال، شریک چینی جایگزین آن شده و پروژه نمی‌خوابد که این شرکت چینی هم به قرارداد پشت پا زد.
شرکت فرانسوی توتال که در سال گذشته از سوی مسئولان دولت ایران، قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را منعقد کرده و وعده داده بود حتی در صورت بازگشت تحریم‌های آمریکا هم ایران را ترک نمی‌کند، امسال بلافاصله پس از خروج آمریکا از برجام، از ایران خارج شد و دست بیژن زنگنه و حامیان واگذاری پروژه‌های نفت و گاز ایران به شرکت‌های خارجی را در پوست گردو گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مسئولان دولت روحانی برای حضور توتال در ایران، اقدام به تدوین قراردادهای جدید نفتی کردند و با وجود مخالفت‌های بسیار کارشناسان، با فشار فراوان آن را تصویب و اجرایی کردند. بیژن زنگنه وزیر نفت در سال گذشته امضای قرارداد با توتال را به انتخاب مجدد روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گره زد.   او در تیرماه 1396 پس از امضای قرارداد با توتال، این قرارداد را دستاورد برجام و انتخابات نامید.

مسئولان وزارت نفت به هنگام امضای قرارداد با توتال وعده داده بودند که توتال به هیچ وجه حتی در صورت بازگشت تحریم‌های آمریکا هم ایران را ترک نخواهد کرد؛ اما این شرکت فرانسوی با خروج فوری از ایران در سال جاری با خروج آمریکا از برجام، زنگنه را سنگ روی یخ کرد.

اما مسئولان دولت به جای پذیرش اشتباه خود در خوش‌بینی به شرکت‌های خارجی برای توسعه میادین نفت و گاز کشورمان، با اعتماد به نفس از این سخن گفتند که با خروج توتال از فاز 11 پارس جنوبی مشکلی پیش نمی‌آید زیرا آنها هوشمندانه به گونه‌ای قرارداد را منعقد کرده‌اند که با خروج توتال، شرکت چینی جانشین آن خواهد شد.

به عنوان مثال حسن روحانی 13 آذرماه در جمع دانشجویان در مورد انتقادات نسبت به انعقاد قراردادهای نفتی با شرکت توتال و خروج این شرکت از کشور بعد از خروج آمریکا از برجام، گفت: وزیر نفت بلد بود چگونه با توتال قرارداد ببندد. یک شرکت چینی هم در کنار توتال بود که امروز با خروج توتال کار را به دست گرفته است.

اما هنوز یک هفته از این سخنان روحانی نگذشته بود که شرکت چینی هم اعلام کرد به علت تحریم‌های آمریکا از پروژه فاز 11 پارس جنوبی خارج خواهد شد.

رویترز به نقل از سه مدیر نفتی دولتی چین خبر داد شرکت ملی نفت چین (CNPC) سرمایه‌گذاری در پروژه گاز طبیعی پارس جنوبی ایران را در واکنش به فشار آمریکا و به حداقل رساندن تنش‌ها در مذاکرات تجاری میان پکن و واشنگتن، معلق کرده است.

یکی از این مدیران چینی به رویترز گفت: توقف سرمایه‌گذاری پس از چهار دوره گفت‌وگو در پکن روی داده که آخرین دور آن در اکتبر برگزار شد و طی آن مقامات آمریکایی از CNPC خواسته بودند تزریق فاینانس جدید در ایران را متوقف کند.
یک منبع آگاه اظهار کرد: ایران ۱۲۰ روز زمان دارد تا نقش CNPC در پارس جنوبی را بازبینی کند و تصمیم بگیرد که این شرکت چینی را به عنوان یک سرمایه‌گذار خاموش نگه دارد یا قرارداد را لغو کند.

سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا راه برای بازگشت شرکت‌های خارجی برای حضور در صنعت نفت ایران هموار خواهد بود؟ شرکت‌هایی که پیش از تحریم‌ها مصرانه پای میز مذاکره می‌نشستند و اکنون تحت فشار آمریکا زیر قرارداد خود می‌زنند.

منبع: مشرق

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۶۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا رئیس روابط عمومی شرکت ملی نفت در نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، کار پالایش و پتروشیمی گفت: نمایشگاه از تاریخ ۱۹ لغایت ۲۲ اردیبهشت ماه در محل بین‌المللی نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود نمایشگاه نفت سالانه بزرگترین رویداد کشور و یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های غرب آسیا است که این موضوع مسؤولیت ما را دو چندان می‌کند.

مدیر نمایشگاه نفت با اشاره به اینکه امسال با حضور و استقبال شرکت‌های داخلی و خارجی روبه‌رو شدیم، خاطر نشان کرد: امسال میزبان ۱۱۰۰ شرکت داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی خواهیم بود. که نشان دهنده حضور دوبرابری شرکت‌های خارجی در بیست و هشتمین دور از نمایشگاه است که نشان دهنده اعتماد به صنعت نفت ایران است.

وی بیان داشت: علیرغم تمام تحریم‌ها علیه دیپلماسی انرژی و صنعت نفت این میزان استقبال نشان می‌دهد اعتماد به صنعت نفت افزایش می‌یابد و تمایل شرک‌های خارجی برای مشارکت با صنعت نفت ایران در حال افزایش است.

به گفته مدیرکل روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران از ۱۲ کشور جهان شرکت کننده که شامل چین، المان، روسیه، کانادا، هند، فرانسه، ژاپن، آرژانتین، بلاروس و… در این دور از نمایشگاه حضور دارند.

وی ادامه داد: شرکت‌های دانش بنیان و فناور در این نمایشگاه حضور دارند در حاشیه این حضور پر رونق رویدادهای جانبی هم داریم که بسیاری از آنها به انعقاد تفاهم نامه و قرار داد مخصوصاً در بخش خصوصی می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از کارکردهای نمایشگاه اتصال بخش خصوصی به بخش دولتی است، ارتباطی بدون واسطه برای ایجاد بازار کار برای شرکت‌های نوپا است که می‌تواند که گردش مالی منجر شود.

جمالی خاطر نشان کرد: شعار ما جهش تولید و بهینه سازی فناورانه است که در راستای این شعار از برخی از محصولات و تجهیزات بار اول رونمایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه امسال کسانی که امکان حضور در نمایشگاه را ندارند بستری مجازی ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: دو سالن به حوزه فناوری و دانشگاه‌ها اختصاص پیدا کرده است که ۸۰ شرکت دانش بنیان و بخشی در اختیار شرکت‌های استارت آپ قرار گرفته است که با توجه به ظرفیت در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند.

به گفته جمالی یکی از برنامه‌های مهم این رویداد رویدادهای جانبی از برنامه‌های مهم این نمایشگاه است مه سال گذشته در همین رویدادها ۱۵۰ تفاهم نامه و قرارداد به امضا رسیده است.

کد خبر 6098414 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • عاقبت شکار جوجه تیغی توسط پلنگ گرسنه (فیلم)
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد با ۶۷۰ دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
  • اوجی: معطل خارجی‌ها و برجام نبودیم؛ از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده کردیم
  • بی وای دی شارک : این پیکاپ چینی، خارجی شد! (+تصاویر)
  • شکایت تیک‌تاک از دولت آمریکا
  • واردات اتوبوس‌های برقی هم مافیایی شد؟ / شهرداری تهران؛ متهم ردیف اول!
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند
  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی