Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور فتحعلی مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران ، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم وفناوری ایسکانیوز، با بیان این‌که در سال‌جاری 12 سرمایه‌گذاری ریسک پذیر با سرمایه 3.5 میلیارد تومان در حوزه صنعت برق سرمایه‌گذاری کرده‌اند، اظهار کرد: شرکت‌هایی که با آنها همکاری می‌کنیم اکثرا جدید تاسیس هستند و در این بین 3 شرکت دانش بنیان نیز مشغول به فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: چندین سال است که تمرکز ما بیشتر سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر و نهادینه کردن این نوع سرمایه‌گذاری در پژوهش و فناوری است. همچنین هدف کمک به توسعه و ارتقای پژوهش و فناوری در صنعت برق کشور، به‌ عنوان یکی از کلیدی ترین حوزه‌های دارای رشد مستمر در فناوری، و نیز در راستای ماده ۱۰۰ قانون سوم و ماده ۴۵ قانون چهارم و بند الف ماده ۱۷ قانون پنجم برنامه توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۴۴ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور تشکیل گردیده که ماموریت اصلی آن گسترش پژوهش‌های انجام یافته با محوریت بخش خصوصی و تعاونی و بطور کلی تسهیل و گسترش فعالیت‌های بخش غیر دولتی درعرصه‌های تحقیقات و انتقال و جذب دانش فنی در صنعت برق ایران است.

فتحعلی گفت: این شرکت‌ها در زمینه آزمایشگاه مولدهای سی اچ پی، و تجدیدپذیر هستند که بیشتر نوآوری وفناوری می کنند. می‌توان گفت؛ در اصل نمونه تحقیقاتی آنها شکل گرفته و یا در حال تکمیل هستند و بخاطر همین این فناوری‌ها با سرعت بیشتر به صنعت برق وارد می شوند تا براساس یک برنامه زمانبندی به سمت تجاری سازی حرکت کنند.

وی ادامه داد: ما مذاکرات اولیه را براساس برنامه ریزی صورت گرفته از روز اول انجام داده و اکنون به توافق رسیدیم تا در مقاطع تعریف شده با آنها سرمایه گذاری کنیم.

فتحعلی تاکید کرد: هم‌ اکنون شرکت آزمایشگاه‌های بین‌المللی برق و انرژی را با هدف ایجاد آزمایشگاه‌های مرجع و با محوریت ایجاد آزمایشگاه قدرت ( اتصال کوتاه ) با همکاری صندوق پژوهش صنعت برق و انرژی، اپیل و جهاد دانشگاهی به ثبت رساندیم و هدف اصلی ما از ایجاد این آزمایشگاه ایجاد امکان تست اتصال کوتاه در داخل کشور و جلوگیری از خروج مقادیر قابل توجهی ارز از کشور برای انجام تست‌های اتصال کوتاه مورد نیاز است.

وی یادآور شد: آزمایشگاه مرجع در اصل یک سرمایه گذاری سنگین انجام شده الان طراحی آزمایشگاه توسط نیروهای داخلی تکمیل شده و در حال سفارش تجهیزات هستیم. عمده تجهیزات آن ژنراتور، ترانسفورماتور، راکتور و یکسری تجهیزات به اصطلاح کلیدزنی و سویچ زنی است. اولویت ما این است که از شرکت‌های فعال در این حوزه حمایت کنیم.

مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق ایران، با اشاره به این که آزمایشگاه به سرمایه سنگین، حدود 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اظهار داشت: هم‌اکنون در تامین منابع برای رسیدن به اهداف عالی مشکل داریم،امیدواریم این مورد به زودی برطرف شود. همچنین یکی از اهداف‌مان صدور ضمانتنامه در زمینه مختلف برای اخذ وام است تا بتوانیم افزایش سرمایه را داشته باشیم.

وی تاکید کرد: قرار بود که در سال‌جاری 100 میلیارد تومان تحقق سرمایه داشته باشیم اما متاسفانه تا به امروز هنوز ریالی محقق نشده است.

فتحعلی همچنین به شرکت مدیریت ساخت دستگاه‌های تست و بازرسی در جهت توسعه فناوری ساخت تجهیزات تست و برندسازی آنها اشاره کرد و اظهار داشت: در کنار موارد فوق قصد داریم 20 شرکت تخصصی دیگر را با اهداف و اولویت‌های صندوق به صنعت برق اضافه نماییم تا به سمت خود‌کفایی حرکت کنیم. این شرکت‌ها با مشارکت بخش‌های خصوصی یا حمایت بخش‌های دولتی در حال شکل‌گیری است. شکل اصلی این شرکت‌ها، ریسک‌پذیر است و صندوق تا چند سال از آنها حمایت می‌کند و بعد از 1 یا 2 سال تحویل شرکت‌های دانش‌بنیان و فعال صنعتی می‌شود.

وی ادامه داد: هم‌اکنون کارهای پژوهشی چند طرح مولد مقیاس کوچک با نوآوری در صنعت برق قابلیت اطمینان تولید پراکنده به اتمام رسیده و برای اجرای نیازمند سرمایه است. همچنین با صندوق نوآوری و شکوفایی برای گرفتن منابع در حال مذاکره هستیم.

اگر از نظر سرمایه‌گذاری و پشتوانه صدور ضمانتنامه ما را در این بخش‌ها کمک کنند، می توانیم خدمات را توسعه دهیم.

انتهای پیام/

169 / 279 هفته پژوهش فناوری تحقیق نوآوری صنعت برق

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: هفته پژوهش فناوری تحقیق نوآوری صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۲۸۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک گفت: عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی مخاطراتی به دنبال دارد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، بهروز مینایی ظهر امروز در افتتاحیه رویداد استارتاپی هوش مصنوعی از داده تا ثروت که در دانشگاه اراک برگزار شد، اظهار داشت: تعریف پارلمانی اروپا از هوش مصنوعی نیز توانایی یک ماشین برای نشان دادن رفتارهایی چون یک انسان از قبیل استدلال، یادگیری، برنامه‌ریزی و خلاقیت است. بنابراین هوش مصنوعی توانایی استدلال، تجزیه و تحلیل و حل مسائل، توانایی پردازش حجم عظیمی از داده‌های ساختاریافته و بدون ساختار و توانایی یادگیری دارد.

وی افزود: ابرهوش مصنوعی از هوش انسانی پیشی می‌گیرد و کارها را بهتر از انسان انجام دهد. هوش مصنوعی عمومی توانایی تفکر، یادگیری و به کار گیری هوش خود در حل مسائل پیچیده شبیه به انسان را دارد، هوش مصنوعی محدود انجام یک وظیفه مشخص مانند تشخیص چهره، تشخیص گفتار را دارد و مجموعه‌ای از رفتار انسان را براساس مجموعه محدودی ازپارامترها شبیه‌سازی می‌کند.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و رباتیک با اشاره به ویژگی‌های ممتاز فناوری هوش مصنوعی گفت: فناوری امیدآفرین، فناوری توسعه بخش و فراحوزه‌ای، فناوری اقتدارآفرین و فناوری با قابلیت استفاده عمومی از جمله ویژگی‌های ممتاز فناوری هوش مصنوعی است. زمینه استفاده از هوش مصنوعی در حکمرانی ملی، سلامت و بهداشت، لجستیک و حمل و نقل، شبکه‌های برق و انرژی الکتریکی، مهندسی ارتباطات، نفت و گاز و غیره است. 

مینایی عنوان کرد: بیش از 90 درصد کشورها در حوزه سلامت و بهداشت از هوش مصنوعی برای تشخیص بیماری، معالجه بیمار و طراحی داروهای جدید بهره‌مند می‌شوند. همچنین ناترازی انرژی را می‌توان از طریق هوش مصنوعی معالجه کرد، بیشترین مشکل ناترازی انرژی در حوزه تولید و انتقالی است؛ گرچه انتقال 12 درصد تلفات دارد که با هوش مصنوعی قابل جبران است، اما در حوزه مصرف نیز حدود 20 الی 30 نحوه مدیریت مصرف از طریق هوش مصنوعی قابل کنترل است.

وی با بیان اینکه عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی یک مخاطره امنیت ملی به شمار می‌رود، ادامه داد: دولت آمریکا طی 10 سال 250 میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده است. این در حالی است که کشورهایی که از هوش مصنوعی سال‌ها استفاده می‌کنند توانستند پیشرفت خوبی داشته باشند، اگر قرار است در حوزه هوش مصنوعی موفق شویم سرمایه گذاری باید از شرکت‌های خصوصی آغاز شود.

دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک با اشاره به راه‌های درآمدزایی از طریق هوش مصنوعی گفت: وبلاگ نویسی، ساخت دوره انلاین فروش پرامپ برای هوش مصنوعی، ساخت موسیقی، خدمات طراحی وب، بازاریابی ایمیلی، ساخت اپلیکیشن متکی بر هوش مصنوعی، فروش تصاویر تجاری و غیره از جمله راه‌های درآمد زایی از طریق هوش مصنوعی است.
 
مینایی با بیان اینکه دانشگاه هوشمند و خانه هوشمند می‌تواند زیربخش‌های شهر هوشمند باشد، افزود: هوش مصنوعی در تمام رشته‌های دانشگاهی جریان دارد. به طوری که آموزش عمومی و آکادمیک و رسمی برای هوش مصنوعی پیش بینی شده است، سواد هوش مصنوعی برای حرفه‌های مختلف باید به وجود آید و نحوه درست استفاده ازهوش مصنوعی باید آموزش داده شود.

وی خاطرنشان کرد: از هوش مصنوعی به عنوان تربیت توسعه دهنده یاد می‌شود، هوش مصنوعی در ساخت، تولید و فرایند بهره‌وری تولید می‌تواند موثر باشد، آینده مسیری است که باید ساخته شود که ساختن آن هم سازنده و هم مقصد را دگرگون می‌سازد.

هوش مصنوعی هیچ زمانی چیزی جای نوآوری را نمی‌گیرد  

مجتبی ذوالفقاری، ر‌ئیس دانشگاه اراک در این آیین اظهار داشت: هوش مصنوعی ابزار است و به عنوان هدف مطرح نیست. هیچ زمانی چیزی جای نوآوری را نمی‌گیرد و هوش مصنوعی مرکب فوق‌العاده‌ای به شمار می‌رود.

وی افزود: مدلی که در دانشگاه آینده پیگیری می‌شود این است که ترکیب هوش طبیعی و مصنوعی چه نتایجی به همراه خواهد داشت. ما حتماً از هوش مصنوعی عبور خواهیم کرد. باید به سمتی برویم که بتوانیم از هوش مصنوعی به خوبی استفاده کنیم. 

ر‌ئیس دانشگاه اراک با بیان اینکه دانشگاه باید به روز شود، گفت: ارتباط منطقی بین سطح بالای علم و تولید ثروت وجود دارد. تولید ثروت سطح علم بسیار بالا نیاز دارد، هوش مصنوعی در تمانی رشته‌ها کاربرد دارد و الزام است، امیدواریم رویداد هوش مصنوعی ادامه‌دار باشد.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • توسعه فناوری های قیر و آسفالت، گامی نو در صنعت راهسازی کشور
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • توسعه فناوری همگام با تحولات آموزشی/ تولید نرم‌افزار داخلی با قابلیت آزمایشگاه فیزیکی شخصی