Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-29@01:35:22 GMT

قاچاق ۲۵۹۷۹۳ بشکه نفت به کره شمالی در ۵ ماه!

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۳۴۷۶۰

قاچاق ۲۵۹۷۹۳ بشکه نفت به کره شمالی در ۵ ماه!

قاچاقچیان نفت کره شمالی از مواجه با ارتش ایالات متحده اجتناب می‌کنند. کره شمالی هنوز هم علی رغم حضور نظامیان ایالات متحده در آبهای اطراف این کشور برای نظارت بر اجرای تحریم‌های سازمان ملل متحده علیه پیونگ یانگ، باز هم نفت دریافت می‌کند.

به گزارش خبرنگار بین الملل «انرژی امروز» بر اساس آخرین تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحده علیه کره شمالی، خرید نفت این برای این کشور از دسامبر سال ۲۰۱۷ تقریبا غیر ممکن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تحریم‌ها، کره شمالی از اول ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی فقط امکان خرید ۵۰۰ هزار بشکه نفت پالایش شده به مدت یکسال را داشت.

از سویی بر اساس این تحریم‌ها  از ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷ عرضه، فروش یا انتقال نفت خام به کره شمالی در یک بازه زمانی ۱۲ ماهه فقط به مقدار ۴ میلیون بشکه یا ۵۲۵ هزار تن امکان پذیر است.

اخیرا NBC گزارشی محرمانه از دولت ایالات متحده منتشر کرده و به موضوع قاچاق نفت به کره شمالی پرداخته است.

حال بر اساس این گزارش، از طریق انتقال کشتی به کشتی در دریا، نفت بیشتری وارد کره شمالی می‌شود.

البته بعد از گسترش حضور ناوهای جنگی در دریا، کره شمالی این تاکتیک خود را تغییر داده و در آبهای دیگر کشورها اقدام به انتقال کشتی به کشتی نفت کرده است.

کشتی های جنگی و هواپیماهای تجسسی در ماه سپتامبر در اطراف آبهای کره متمرکز بودند اما از آنجایی که هواپیماها برد مشخصی دارند، نفتکش‌ها توانسته‌اند از شناسایی بگریزند.

تاکتیک دیگری که کره شمالی از آن استفاده می‌کند استفاده از قایق‌های کوچک برای انتقال کشتی به کشتی است.

NBC می‌گوید که جستجوی قایق‌های کوچک برای تجهیزات شناسایی مشکل است. به بیان دیگر علی رغم اینکه ایالات متحده تلاش‌های نظامی خود دراین منطقه را افزایش داده و برخی کشورها هم با این دولت همکاری دارند اما به نظر می‌رسد پیونگ یانگ هنوز هم توانسته نفت بیشتری نسبت به محدودیت‌های تعیین شده از سوی تحریم‌های سازمان ملل دریافت کند.

اوایل امسال، واشینگتن در گزارشی به سازمان ملل گفته بود کره شمالی بین اول ژانویه و ۳۰ ماه مه، دست کم ۷۵۹۷۹۳بشکه نفت دریافت کرده که بسیار بیشتر از ۵۰۰ هزار بشکه نفتی است که مجاز به خرید آن بود.

در ماه جولای هم ایالات متحده اعلام کرد که عرضه کنندگان نفت به کره شمالی دست کم ۸۹ بار از طریق انتقال کشتی به کشتی به نفتکش‌های کره شمالی نفت منتقل کردند.

ایالات متحده چین و روسیه را متهم کرد که به طور مدام در انتقال نفت به کره شمالی دست داشتند.

در آن زمان مسکو و پکن هر دو ادعای ایالات متحده مبنی بر کمک این دو کشور به پیونگ یانگ برای دور زدن تحریم‌های ایالات متحده و جلوگیری از تاثیر موثر اقدامات آمریکا برای جلوگیری از عرضه نفت به کره شمالی را رد کردند.

در حال حاضر یک شرکت نفتی روسی به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه این شرکت به اتهمام انتقال نفت به کره شمالی، ورشکسته شده است.

وزارت دارایی ایالات متحده شش نفتکش از ناوگان نفتکش‌های شرکت کشتیرانی Gudzon را به دلیل نقض تحریم‌های کره شمالی و انتقال نفت به این کشور تحریم کرده است.

این نفتکش‌ها از یک ماه پیش تا کنون در یکی از بنادر کره جنوبی معطل مانده اند و دلیل آن تحریم سوخت نفتکش‌های نقض کننده تحریم‌ها علیه کره شمالی است و مقامات بندری کره جنوبی از تحویل سوخت به این کشتی‌ها اجتناب ورزیدند.

بنابراین به نظر می‌رسد علی‌رغم تلاش‌های گسترده ایالات متحده، کره شمالی برای بقای خود به حد کافی نفت دریافت می‌کند.

منابع خبری گزارش NBC می‌گویند شاید این مسائل به آرامی حل شود.

پیش از این اعلام شده که همکاری و ارتباطات بین کشورهای دریای چین شرقی، از اکتبر سال گذشته از انتقال کشتی به کشتی در ۳۰ مورد جلوگیری کرده است.

یکی از منابع این گزارش می‌گوید «ما فشار بر کره شمالی را بیشتر کردیم و اطلاعاتی در خصوص انتقال غیر قانونی نفت به آنها جمع‌آوری کردیم و این اطلاعات را در اختیار میانجیگران گذاشتیم تا اقدامات قانونی و مالی و دیپلماتیک را انجام دهند».

 

واضح است که حتی با وجود توییت‌های ترامپ بعد از گزارش NBC که در توییتی نوشته بود که اقدامات دیپلماتیک برای بهره‌مندی دو طرفه از این اقدامات در حال انجام است، اما ایالات متحده اقدامات خود برای محدود سازی کره شمالی را منتشر نمی‌کند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۳۴۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور تحولات و حذف دشمن مشترک

به گزارش قدس آنلاین، در این یادداشت آمده است: همکاری این کشورها فقط منحصر به نبرد روسیه و اوکراین نیست.

این فقط نوک کوه یخ است و عمق همکاری‌ها بسیار بیشتر است. جنگ اوکراین صرفاً به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری آن‌ها سرعت بخشیده است. در حال حاضر همگرایی در روابط این کشورها به ایجاد یک محور جدید تحولات منجر شده که می تواند چشم انداز ژئوپلتیکی جهان را تغییر دهد.

وقتی دولت‌های ناراضی کارشکنی می‌کنند
این اندیشکده آمریکایی تأکید می‌کند : همگرایی این گروه، به منزله ایجاد یک بلوک انحصاری و متحد نیست، بلکه به منزله شکل‌گیری مجموعه‌ای از دولت‌های ناراضی است که بر سر هدف مشترکی برای براندازی اصول فعلی، اتفاق‌نظر دارند. وقتی این چهار کشور همکاری می‌کنند، اقدامات آن‌ها هم‌افزایی پیدا می‌کند و اثربخشی ابزارهای سیاست خارجی ایالات متحده برای تحریم‌ها را کاهش می‌دهند. در حقیقت باید گفت هدف جمعی آن‌ها ایجاد جایگزینی برای نظم فعلی است که به نظر آن‌ها تحت سلطه ایالات متحده است. 

تشکیل باشگاه ضدغرب
این دو عضو ارشد برنامه‌های امنیتی ایالات متحده ادامه می‌دهند: همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده‌اند. ایران و روسیه نیز پس از شروع جنگ سوریه با یکدیگر همکاری کردند. چین با پیوستن به همکاری‌های روسیه و مشارکت در توافق‌نامه‌های انرژی با ایران، از تهران در برابر اثرات تحریم‌های ایالات متحده حمایت کرده است. مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات تهران بوده و اکنون بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی آن است. صادرات روسیه به ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، ۲۷ درصد افزایش یافته است. برای سه سال متوالی چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان برگزار کرده‌اند که آخرین آن در مارس ۲۰۲۴ بود. 

مجله فارین افرز معتقد است: همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ناشی از مخالفت مشترک آن‌ها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است؛ رویکردی که ریشه در این باور دارد که این سیستم به آن‌ها موقعیت یا آزادی عملی را که شایسته آن هستند، نمی‌دهد. البته تاریخ نشان می‌دهد ممکن است برای گروهی از قدرت‌های ناراضی، آینده مثبت پیش‌رو نباشد. مانند پیمان سه‌جانبه ۱۹۴۰ که آلمان، ایتالیا و ژاپن را متحد کرد و آن‌ها موفق نشدند، اما جنگ جهانی دوم قطعاً تحولات جهانی را به همراه داشت.
 
تهدید چهار قدرت
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین ضمن بررسی همکاری رو به رشد میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه معتقدند اختلافات جدی میان این کشورها وجود دارد؛ چرا که با روی آوردن مسکو به پکن، مسکو به پذیرش نقش شریک کوچک‌تر باید قانع باشد. البته در چنین تحلیلی شدت تهدید نادیده گرفته می‌شود. از سویی دیگر اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ‌تر، ارتش آن به طور قابل توجهی قدرتمندتر و سیستم دموکراتیک آن پایدارتر است و واشنگتن هنوز هم می‌تواند از تحولات این محور جلوگیری کند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • آیا چین می‌تواند؟
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله