Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@02:22:35 GMT

وضعیت یوز آسیایی وخیم پیش‌بینی می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۵۱۵۷۵

یک کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی گفت: آخرین آمار رسمی منتشر شده در مورد جمعیت یوزپلنگ‌های آسیایی مربوط به سال ۲۰۱۶ است که در آن تعداد یوز‌ها کمتر از ۴۰ قلاده تخمین زده شد. در صورت انتشار اطلاعات جدید مشخص می‌شود که وضعیت یوز وخیم‌تر است.

علی شمس کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی در گفت: وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه وضع جمعیتی یوزپلنگ آسیایی، نسبت به دهه ۸۰، بحرانی‌تر شده است، گفت: یوز آسیایی تنها در ایران باقی مانده است و بر اساس مقاله‌ای که در دسامبر ۲۰۱۶ در مورد جمعیت یوز‌ها منتشر شده؛ تعداد یوز‌ها کمتر از ۴۰ قلاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به این پرسش که آیا بعد از سال ۲۰۱۶ جمعیت یوز‌های کشور تخمین زده شده است؟ گفت: طی دو سال گذشته برآورد جمعیت در بعضی زیستگاه‌های یوز انجام شده، اما اعلام هر آمار جدیدی نیازمند مطالعات علمی و چاپ مقاله است.

کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه آمار جمعیت برآورده شده در ابتدای دهه ۸۰ بیش از ۷۰ یوز اعلام می‌شد و اکنون به کمتر از ۴۰ عدد رسیده، می‌توان نتیجه گرفت که جمعیت یوز‌های آسیایی طی دو دهه گذشته روند نزولی داشته است.

شمس در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است در برآورد جدید، جمعیت یوز‌ها تا حد قابل توجهی کمتر شده باشد؟ گفت: شرایط نسبت به گذشته وخیم‌تر شده و تعداد یوز‌ها کمتر است. در ۶ ماه گذشته ۳ یوز دیگر را از دست داده‌ایم و ممکن است تعداد تلفات بیش از این‌ها بوده و لاشه پیدا نشده باشد. از سوی دیگر بعد از سال ۲۰۱۶، ثبت زادآوری در اکثر زیستگاه‌های یوز، کمتر شده است.

وی ادامه داد: در ۶ سال گذشته در زیستگاه‌های جنوبی یوزپلنگ آسیایی شامل استان‌های یزد، اصفهان و کرمان هیچ زادآوری ثبت نشده و حتی هیچ یوز ماده‌ای هم مشاهده نشده است. در زیستگاه‌های شمالی شامل توران و میاندشت زادآوری ثبت شده است، اما در این مناطق بیشترین تعارض بین دامداران و سگ‌های گله وجود دارد و تلاش‌ها برای خرید آغل‌ها و خروج دام‌ها از منطقه با همین هدف است که زیستگاه برای یوز امن‌تر شود. از طرفی توسعه‌های ناپایدار بالاخص رشد شبکه جاده‌ای و معادن در این دو دهه تاثیر بسیار زیادی در کاهش جمعیت یوزپلنگ آسیایی بالاخص در زیستگاه‌های جنوبی داشته است.

کارشناس بخش پژوهش انجمن یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه پایش مستمر یوزپلنگ آسیایی در بعضی زیستگاه‌ها انجام می‌شود، گفت: دوربین‌گذاری‌های دوره‌ای سیستماتیک انجمن یوزپلنگ ایرانی کمک می‌کند تا بتوانیم پایش مستمری از زیستگاه‌ها داشته باشیم. به طور کلی از سال ۱۳۹۰ پایش یوزپلنگ توسط انجمن آغاز شده و تاکنون در سه فاز ادامه داشته است.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی وضعیت هوا طی چهار روز آینده/ بارش باران و رعد و برق در این نقاط

به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران و در برخی نقاط وقوع رعد و برق خبر داد.

صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: امروز (۱۱ اردیبهشت) در مناطقی از استان‌های ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، همدان، آذربایجان غربی، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات البرز مرکزی در مازندران بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ می دهد.

وی اضافه کرد: این وضعیت چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) علاوه بر مناطق فوق در مناطقی از استان‌های بوشهر ، کرمان، هرمزگان همچنین خلیج فارس و تنگه هرمز پیش بینی‌ می‌شود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه گفت: پنجشنبه (۱۴ اردیبهشت) به غیر از استان‌های ساحلی دریای خزر ، زنجان، قزوین، البرز و تهران که وقوع رگبار پراکنده در آن‌ها دور از انتظار نیست، در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه رخ خواهد داد.

وی افزود: جمعه (۱۵ اردیبهشت) نیز در جنوب و جنوب شرق کشور بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان اضافه کرد: شنبه (۱۶ اردیبهشت)در نقاطی از نوار شمالی کشور، شمال شرق ، شرق، شمال غرب، غرب و جنوب غرب شاهد بارش پراکنده خواهیم بود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه گفت: خلیج فارس و تنگه هرمز سه شنبه و پنجشنبه مواج و چهارشنبه توفانی خواهد بود. دریای عمان نیز چهارشنبه و پنجشنبه مواج پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: طی چهار روز آینده به تناوب در مناطقی از سیستان و بلوچستان و شرق کرمان و جمعه در خراسان جنوبی و یزد در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک رخ خواهد داد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۲ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری، وزش باد، گاهی وزش باد شدید، از بعد از ظهر افزایش ابر و با احتمال رگبار. رعد و برق با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۶ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۳۷ و ۳۲ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901237

دیگر خبرها

  • جدیدترین پیش‌بینی وضعیت دما و بارش‌ها تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۳
  • پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران
  • پیش بینی بارش سنگین باران در برخی استان‌ها تا خرداد
  • بارش شدید باران در ایلام آغاز شد
  • هوای گرم و آفتابی تا پایان هفته در مازندران
  • پیش‌بینی وضعیت هوا طی چهار روز آینده/ بارش باران و رعد و برق در این نقاط
  • پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!