Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، این روزها به دلیل شرایط بد اقتصادی از یک سو توان خرید مردم کاهش یافته است و از سوی دیگر قیمت کالاهای مختلف به شدت بالا رفته ، بخشی از اقلام گران شده ، محصولات کشاورزی هستند، محصولاتی که در خاکی پرورش می یابند که این روزها درباره فرسایش و نامرغوب بودن آن زیاد می شنویم، درباره تاثیر نامرغوب شدن خاک کشور بر افزایش قیمت محصولات کشاورزی و دلایل فرسایش خاک کشور با غلامحسین هادی زاده رئیسی، عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران گفت و گو داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامحسین هادی زاده رئیسی  در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، درباره تاثیر نامرغوب شدن خاک کشور بر افزایش قیمت محصولات کشاورزی با بیان اینکه فرسایش خاک کشور ما بیش از میانگین جهانی است، گفت: این مساله باید به وسیله عملیات خاک ورزی مناسب و برگرداندن باقیمانده گیاهان به خاک حل شود یعنی دوباره سهم خاک را به آن بازگردانیم.

وی با اشاره به اینکه بیشترین مناطق کشاورزی ما دارای خاکی با PH  بیش از عدد 7 هستند، ادامه داد: بالا بودن PH خاک نشان دهنده قلیایی بودن شدید آن است، که این موضوع باعث ایجاد مشکل برای گیاهان در حال رشد در خاک می شوند.

عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با تاکید بر ضرورت پایین آوردن PH  خاک اظهار کرد: همچنین راهکار دیگر آن است که تغذیه گیاه را از طرق ترکیب خاک و برگ انجام دهیم، اگر بخواهیم پی اچ را کاهش دهیم باید مقادیر زیادی گوگرد و کود حیوانی به خاک بدهیم، اما در کشور ما به دلیل عدم رعایت آیش محصولات کشاورزی و فرسایش شدید خاک به هیچ عنوان نمی توانیم خاک زراعی مان را که عمق آن به بیش از 4، 5 سانتی متر نمی رسد، حفظ کنیم.

وی در ادامه افزود : بادهای شدید، عدم بارندگی، عدم پوشش گیاهی مناسب به دلیل چرای بی رویه دام ها و کشاورزی و کشت نامناسب در اراضی کشاورزی، بهیمه کاری در مناطقی که مناسب بهیمه کاری نیست و استفاده از ماشین آلات خاک ورزی نامناسب و صدها عامل دیگر باعث شده که ما جزو اولین کشورهایی باشیم که به شدت در حال از دست دادن خاک زراعی و مرغوب مان هستیم.

هادی زاده با اشاره به ضرورت دخالت وزارت بهداشت در موضوع اصلاح خاک و اختصاص دفتری به موضوع خاک، عنوان کرد: ضروری است با توجه به نوع، بافت، آمایش سرزمین، نوع محصولی که در هر منطقه کشت می شود به صورت اساسی به مساله خاک بپردازیم.

وی با بیان اینکه  سیستم های ماهواره ای می توانند خاک های ما کاملا رصد کرده و اطلاعات ماهواره ای می تواند به ما کمک کند، ، تصریح کرد: نامرغوب شدن خاک کشور، میزان بهره وری را به شدت کاهش داده و مصرف آب را به شدت افزایش داده که وقتی چنین شرایطی ایجاد می شود، به این معناست که میزان دو آیتم سرمایه گذار در تولید محصولات کشاورزی افزایش یافته و روی قیمت تاثیر می  گذارد، همچنین وقتی خاک نامرغوب  بوده و نتواند آب را در خود نگه دارد، گیاه مرتب دچار تنش کم آبی و بی آبی بوده و به همین علت راندمان تولید کاهش می یابد و این تنش ها باعث آسیب پذیری گیاه در مقابل آفات و بیماری ها می شود چنین گیاه باید مرتب مورد سم پاشی و کودپاشی با کودهای گران قیمت قرار بگیرد که این موضوع نیز باعث بالارفتن هزینه های تولید می شود .

عضو شورای مرکزی خانه کشاورزی با بیان اینکه عوامل متعددی باعث افزایش قیمت محصولات کشاورزی شده است، تصریح کرد: سهم نامرغوب بودن خاک  در این فرایند 15 درصد است که اگر مدیریت بهینه خاک و آب انجام شود این سهم می تواند کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: اگر کشاورزان دانش و آگاهی لازم را داشته باشند که با در شرایط خاک بد و تنش های حرارتی و محیطی چگونه عمل کنند، حتما می توانند تولید بیشتر و بهتری داشته و قیمت محصولات شان را متعادل نگه دارند.

 

 

خبرنگار: شادی مکی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خاک کشاورزی پوشش گیاهی فرسایش خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۳۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

بازار در آخرین روز کاری هفته شاهد روند صعودی قیمت طلا و سکه نسبت به روز پیش است.

آخرین نرخ اونس طلا

هر اونس طلا، امروز به ۲،۳۱۹ (دو هزار و سیصد و نوزده) دلار رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۱.۵۵ درصدی داشته است.

آخرین نرخ گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا بالا رفت و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۴۵۲،۲۰۰ (سه میلیون و چهارصد و پنجاه و دو هزار و دویست) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۲۳ درصدی داشته است.

آخرین نرخ مثقال طلا ۱۸ عیار

همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با افزایش ۰.۲۳ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۴،۹۵۴،۰۰۰ (چهارده میلیون و نهصد و پنجاه و چهار هزار) تومان معامله شد.

قیمت دلار مبادله‌ای امروز

قیمت دلار مبادله‌ای در بازار داخلی هم ۴۴،۳۱۴ (چهل و چهار هزار و سیصد و چهارده) تومان قیمت خورد.

قیمت یورو مبادله‌ای امروز

یورو مبادله ای، امروز به ۴۷،۳۲۶ (چهل و هفت هزار و سیصد و بیست و شش) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۰۵ درصدی داشته است.

قیمت پوند امروز

پوند امروز با افزایش ۰.۳۸ درصدی، از ۷۷،۲۰۰ (هفتاد و هفت هزار و دویست) تومان به ۷۷،۵۰۰ (هفتاد و هفت هزار و پانصد) تومان رسید.

قیمت درهم امارات مبادله‌ای امروز

درهم امارات مبادله‌ای در بازار داخلی هم ۱۲،۰۶۶ (دوازده هزار و شصت و شش) تومان قیمت خورد.

آخرین نرخ لیر ترکیه

لیر ترکیه، امروز به ۱،۹۱۰ (یک هزار و نهصد و ده) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۵۲ درصدی داشته است.

قیمت دلار کانادا امروز

دلار کانادا امروز با افزایش ۰.۵۵ درصدی، از ۴۴،۹۰۰ (چهل و چهار هزار و نهصد) تومان به ۴۵،۱۵۰ (چهل و پنج هزار و یکصد و پنجاه) تومان رسید.

آخرین نرخ دلار استرالیا

همچنین دلار استرالیا با افزایش ۰.۹۸ درصدی نسبت به روز قبل، ۴۰،۵۰۰ (چهل هزار و پانصد) تومان معامله شد.

قیمت دینار عراق امروز

دینار عراق در بازار داخلی هم ۴۷ (چهل و هفت) تومان قیمت خورد.

قیمت سکه امامی امروز

قیمت سکه امامی به ۴۱،۷۰۰،۰۰۰ (چهل و یک میلیون و هفتصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۴۷ درصدی داشته است.

قیمت نیم سکه امروز

نیم سکه، امروز به ۲۴،۲۰۰،۰۰۰ (بیست و چهار میلیون و دویست هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، افزایش ۰.۸۲ درصدی داشته است.

قیمت ربع سکه امروز

همچنین ربع سکه با افزایش ۱.۲۹ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۴۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و چهارصد هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه گرمی

همچنین هر سکه گرمی با افزایش ۱.۳۶ درصدی نسبت به روز قبل، ۷،۳۰۰،۰۰۰ (هفت میلیون و سیصد هزار) تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • قیمت طلا و سکه امروز 13 اردیبهشت 1403
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی درآذربایجان غربی