Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون پوتین: نقش روبل در ذخایر ارزی جهان رو به رشد است، فراخوان یک خودروساز به‌دلیل نقص گیربکس، «اچ‌پی» و «آی‌بی‌ام» هک شدند، چرا بانک‌ها باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ربا از مردم بگیرند؟، پلاتین گران‌تر می‌شود؟ و خروج ارز از کشور برای واردات چوب ماهیگیری را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پوتین: نقش روبل در ذخایر ارزی جهان رو به رشد است

ولادیمیر پوتین ریئس جمهور روسیه گفت: سهم روبل به عنوان ارز ذخیر در کشور‌هایی که خواهان کنار گذاشتن دلار به دلیل محدودیت‌های مالی ایالات متحده هستند، در حال تقویت شدن است. پوتین افزود: نقش روبل به رشد خود به ویژه در پرداخت‌ها بین اعضای اتحادیه اقتصادی اورآسیا ادامه خواهد داد. وی گفت: پرداخت‌های بین المللی روسیه و بلاروس تقریبا ۷۰ درصد به روبل است. نقش روبل به عنوان یک ارز ذخیره در پراخت‌ها رو به افزایش است. نقش روبل از آنجایی که مرتبط با هزینه‌های پرداخت دلار نیست و بیشتر قابل اعتماد است، تقویت خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که تلاش‌های روسیه برای کاهش نقش دلار آمریکا در اقتصاد خود چه بوده است، گفت: دلار نقش بزرگتری در روسیه به نسبت سایر ارز‌ها دارد؛ اما بسیاری از صادرات ملی از قبیل: نفت و گاز به دلار انجام می‌گیرد. پوتین به آمار صندوق بین المللی پول اشاره کرد و گفت: تعداد عملیات‌های جهانی به دلار آمریکا از تقریبا ۶۳ درصد به ۶۲ درصد کاهش پیدا کرده؛ اما نقش دلار در روسیه ۶۹ درصد از ارز‌های مرتبط با پرداخت یا تسویه حساب است. وی گفت: حذف دلار در روسیه فقط بر روی عملیات‌ها بین سازمان‌ها تاثیر می‌گذارد و بر روی حق مردم بمنظور داشتن و تجارت دلار تاثیری نمی‌گذارد. روسیه نیازمند کاهش نوسان ارز ملی خود و توسعه زیرساخت مالی قوی‌تر است. پیش از این، قرقیزستان یکی از اعضای اتحادیه اقتصادی اورآسیا پیشنهاد داده بود که سازو کار مرزی در این اتحادیه کنار گذاشته شود و یک ارز مشترک مانند اتحادیه اروپا اتخاذ شود.

ارزش واقعی یارانه ۴۵،۵۰۰ تومانی چقدر است؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه دولت در لایحه بودجه ٩٨ توجهی به افزایش یارانه نقدی نداشته است، گفت: پیشنهادی مبنی بر افزایش یارانه نقدی مردم از سوی برخی نمایندگان با توجه به وضعیت معیشتی جامعه مطرح شده است. نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در زمانی که یارانه نقدی برای اولین بار پرداخت شد ارزش پول ملی ما حداقل ٣ برابر زمان فعلی بوده است، افزود: در حال حاضر ۴۵ هزار و ۵٠٠ تومان یارانه نقدی کمتر از ١۵ هزار تومان ارزش دارد. وی با بیان اینکه پولی که تحت عنوان یارانه نقدی به مردم پرداخت می‌شود از جیب دولت خارج نمی‌شود، تصریح کرد: زمانی که بحث هدفمندی یارانه‌ها مطرح شد دولت برای جلوگیری از اسراف منابع اقدام به اجرای این طرح کرد، اما متاسفانه مسیر اشتباه طی شده در این طرح کمکی به استفاده بهینه از حامل‌های انرژی هم نکرد. موسوی لارگانی با تاکید بر اینکه پرداخت یارانه به ثروتمندان بیش از فقرا صورت گرفته است، گفت: فرد متمول پس از اجرای طرح هدفمندی از حامل‌های انرژی بیشترین استفاده را کرده در حالی که فرد ضعیف جامعه تنها همان ۴۵ هزار و ۵٠٠ تومان را دریافت کرده است. وی ادامه داد: اگر قانون به درستی اجرا شده بود مشکلات فعلی وجود نداشت، از اینرو اینکه دولت می‌گوید بحث پرداخت ماهانه یارانه دست و پاگیر شده صحت ندارد، زیرا این منابع از جیب مردم تامین می‌شود تا از خزانه دولت. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایبِنا یادآور شد: نمایندگان با ارایه پیشنهادی خواهان افزایش یارانه کم درآمد‌ها بوده و به طور حتم با پیگیری این موضوع بهبود وضعیت معیشتی اقشار متوسط و ضعیف جامعه را دنبال می‌کنند.

فراخوان یک خودروساز به‌دلیل نقص گیربکس

شرکت خودروسازی تویوتا فراخوانی را برای بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودروی کرولا هاچ‌بک خود در استرالیا صادر کرده است. دلیل این فراخوان وجود نقص فنی در جعبه دنده این خودرو‌ها اعلام شده است. بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، این نقص فنی می‌تواند موجب افزایش احتمال ریسک سوانح رانندگی شود. تعداد خودرو‌های مشمول این فراخوان درحدود ۲ هزار و ۶۴۰ دستگاه کرولا هاچ‌بک می‌شوند. این خودرو‌ها دارای پیشرانه‌های ۲ لیتری بنزینی هستند و بین ماه‌های آگوست تا اکتبر به دست مشتریان رسیده‌اند. خودرو‌های مذکور از گیربکس‌های سی‌وی‌تی بهره می‌برند و براساس اعلام تویوتا نقص فنی به‌دلیل احتمال کاهش ناگهانی توان خودرو می‌تواند منجر به افزایش ریسک سانحه رانندگی شود. این خودروساز ژاپنی از مالکان این خودرو‌ها درخواست کرده است تا آن‌ها را به نزدیک‌ترین نمایندگی تویوتا انتقال دهند. مشکل فنی کرولا‌های مذکور بدون دریافت هیچ هزینه‌ای برطرف خواهد شد. تویوتا پیش‌تر نیز در ماه جاری فراخوانی را برای خودرو‌های شاسی‌بلند خود نظیر تاکوما و لندکروز صادر کرده بود.

«اچ‌پی» و «آی‌بی‌ام» هک شدند

رویترز گزارش داد: به گفته ۵ منبع آگاه، هکر‌های چینی که برای دولت این کشور کار می‌کرده اند، شبکه‌های شرکت‌های «هیولت پاکارد» (HP) و IBM را هک کرده اند. آن‌ها در مرحله بعد وارد رایانه‌های مشتریان شده اند. دولت آمریکا ادعا می‌کند این بخشی از حمله چین به نام Cloudhopper است که تهیه کنندگان خدمات فناوری را به منظور سرقت اسرار  مشتریان هدف گرفته است.  نمایندگان شرکت‌های HP و IBM در این باره هیچ اظهار نظری نکرده اند. هرچند شرکت‌های امنیت سایبری و سازمان‌های دولتی از سال ۲۰۱۷ میلادی هشدار‌هایی درباره این حمله صادر کرده اند، اما هنوز هویت شرکت‌های فناوری که شبکه شان هک شده، آشکار نشده است.  وزارت دادگستری آمریکا به طور رسمی دو هکر چینی را متهم کرد که سایت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی متعددی را هک کرده اند. این هکر‌ها برای دولت چین فعالیت می‌کرده اند. هکر‌های مذکور متهم هستند با راه‌اندازی یک کمپین جهانی هک، اسرار ۴۵ شرکت بزرگ را در کشور‌های مختلف به سرقت کرده اند و به دولت چین تحویل داده اند.

تصمیم اوپک برای تقویت بهای طلای سیاه

محمد بارکیندو، دبیرکل سازمان کشور‌های تولید و صادر کننده نفت (اوپک) در نامه‌ای اعلام کرده است، اوپک در نظر دارد تا جدولی از جزئیات سهم کاهش تولید اعضایش و همچنین هم پیمانانش نظیر روسیه با هدف کمک به تقویت قیمت نفت منتشر کند. وی افزود به منظور تحقق کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه در روز، کشور‌های عضو باید ۳.۰۲ درصد میزان تولید خود را کاهش دهند. این رقم بیش از ۲.۵ درصد مورد بحث اولیه اوپک است، چراکه اکنون ایران، لیبی و ونزوئلا از این کاهش معاف شده اند. وی از عربستان که وعده داده تا از ماه ژانویه تولید خود را به ۱۰.۲ میلیون بشکه در روز کاهش دهد، قدردانی کرد. منابع آگاه در ابتدا گفته بودند که اوپک سهم جداگانه هر کشور را منتشر نخواهد کرد. وی در نامه‌ای به اعضای اوپک نوشته است: «به منظور شفافیت بیشتر و تقویت از احساس  و اعتماد حاکم بر بازار، ضروری است که این تغییرات در میزان تولید را به صورت علنی اعمال کنیم.» «من از شما عالی جنابان‌ می‌خواهم که تعهد کشورهایتان نسبت به اجرای تصمیمات مورد توافق را اعلام کنید. این امر همچنین برای تقویت اعتماد به تصمیمات ما و حفاظت ما در برابر افراد مردد نسبت به تعهداتمان، ضرورت دارد.» وی افزود دبیرخانه اوپک در نظر دارد تا این جدول را تا پایان این هفته منتشر کند.

چرا بانک‌ها باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ربا از مردم بگیرند؟

خطیب جمعه شیراز، با انتقاد از رباکاری در بانک‌ها گفت: این مشکل باید سامان یابد، سوال ما این است چرا بانک‌ها باید ۳۰۰ هزار میلیارد تومان ربا از مردم بگیرند و در جیب یک عده کوچک بریزند؟ آیت‌الله دژکام در خطبه‌های نمازجمعه شیراز، اظهار داشت: ربایی که بانک‌ها می‌گیرند و چند برابر سود و جریمه نیز به آن می‌افزایند، همگی در جیب یک عده معدود حدود ۵۰۰ خانواده می‌رود و این نظام باید در تمام کشور اصلاح شود. وی خاطرنشان کرد: نظام بانکی ما در رابطه با خلق پول مشکل دارند و مراجع نیز بار‌ها در این خصوص فتوا داده‌اند و باید به سمتی برویم تا مشکلات موجود برطرف شود. /تسنیم

خروج ارز از کشور برای واردات چوب ماهیگیری؟!

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۶ ماهه نخست سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۷ تن انواع چوب ماهیگیری از ۴ کشور جهان وارد ایران شده است. واردات ۷ هزار و ۴۶ کیلوگرم چوب‌های ماهیگری باعث خروج ۷۶ هزار و ۹۶۴ دلار یا به عبارتی ۳ میلیارد و ۷۲ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۸۶۵ ریال شده است. واردات از کشور‌های آلمان، ترکیه، چین و هنگ کنگ صورت می‌گیرد. به نقل از میزان، بنا بر آمار بیشترین واردات از کشور چین به حجم ۶ هزار و ۱۵۵ کیلوگرم و به ارزش ۵۹ هزار و ۹۱۶ دلار یا به عبارتی ۲ میلیارد و ۴۱۴ میلیون و ۸۳۶ هزار و ۶۲۷ ریال ثبت شده است.

واردات هواپیما‌ها در دوران تحریم امکان پذیر است؟

عابدزاده رئیس سازمان هواپیمایی درباره خرید هواپیما‌ها در شرایط تحریم گفت: همان‌طور که در سال‌های گذشته شرکت‌های هواپیمایی توانستند هواپیما وارد و خریداری کنند بنابراین در این دوره با انجام اقدامات لازم و درست می‌توان هواپیما وارد کرد، همچنین با همکاری وزارت راه وشهرسازی و دولت امیدواریم با مشکل خاصی در این زمینه مواجه نشویم. /باشگاه خبرنگاران جوان

پلاتین گران‌تر می‌شود؟

بانک "استاندارد چارترد" کمبود عرضه پالادیوم نسبت به تقاضا را ۷۶۵ هزار اونس در سال ۲۰۱۹ پیش‌بینی کرده است و انتظار دارد پالادیوم سال ۲۰۱۹ را در قیمت ۱۱۰۰ دلار در هر اونس به پایان ببرد و میانگین قیمت آن در کل سال ۱۰۵۸ دلار باشد. بانک ABN AMRO میانگین قیمت این فلز در سال میلادی آینده را ۱۰۵۶ دلار پیش‌بینی کرده و انتظار دارد این فلز در سه ماهه اول تا رکورد ۱۱۲۵ دلار صعود کرده و سپس تا سه ماهه چهارم به ۱۰۰۰ دلار سقوط کند. شرکت ناتیکسیس میانگین قیمت پالادیوم برای کل سال ۲۰۱۹ را ۱۰۱۵ دلار پیش‌بینی کرده است، در حالی که کومرس بانک و کپیتال اکونومیکس پیش‌بینی کردند این فلز در نیمه اول سال تحت تاثیر ثابت ماندن یا کاهش تقاضای خودرو، به حدود ۱۰۰۰ دلار عقب‌نشینی خواهد کرد. استفاده اصلی پالادیوم در کاتالیزور‌های خودروست و بازار‌ها به فروش قوی خودرو در بازار‌های بزرگی مانند آمریکا و چین چشم دوخته‌اند. به گفته کوپر، ریسک اصلی برای قیمت پالادیوم این است که خودروسازان از پلاتین بیش‌تر استفاده کنند. معمولا پالادیوم به دلیل ارزانی قیمت برای خودرو‌های بنزینی مورد استفاده قرار گرفته، اما در چند ماه اخیر از پلاتین گران‌تر شده است. به گفته تحلیلگران، دو عامل به تقاضا برای پلاتین آسیب زده‌اند. خودرو‌های دیزلی به پلاتین نیاز دارند، اما این نوع خودروها، سهم بازارشان را از دست داده‌اند. هم‌چنین تقاضا برای جواهرات پلاتین نیز به خصوص در کشور مصرف کننده بزرگی مانند چین ضعیف شده است.

چرا توتال ۵۰۰ هزار یورو جریمه شد؟

رویترز گزارش داد: عصر جمعه، دادگاهی در فرانسه شرکت توتال فرانسه را برای پرداخت رشوه به مقامات خارجی در ارتباط با قرارداد‌های نفتی ۱۹۹۷ ایران، ۵۰۰ هزار یورو جریمه کرد.  توتال متهم شده بود تحت پوشش یک قرارداد مشاوره، ۳۰ میلیون دلار رشوه پرداخت کرده است تا شرایط توافق توسعه پارس جنوبی برای این شرکت تسهیل شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لایحه بودجه ٩٨ یارانه نقدی روبل روسیه پوتین فراخوان خودرویی نقص فنی خودرو اوپک طلای سیاه پلاتین واردات هواپیما توتال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۵۴۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سیاست ارزی بانک مرکزی از شروع ریاست فرزین در این بانک، با نام تثبیت ارزی عجین شده است تا بتواند از رشد تورم و گرانی‌ها جلوگیری کند؛ رویکردی که از همان ابتدا با تخصیص ارز ترجیحی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های ضروری، اساسی و دارویی و همچنین تخصیص ارز نیمایی برای واردات سایر نیاز‌های کشور همراه شد. اما منتقدان نیز ساکت نبودند و از تجربه تلخ و فساد دلار ۴۲۰۰ تومانی زمان دولت روحانی سخن گفتند و از ادامه این مسیر ابزار نگرانی کردند و توصیه و پیشنهادشان به بانک مرکزی، اجرایی کردن سیاست ارز تک نرخی در اقتصاد ایران بود؛ اتفاقی که نه تنها اتفاق نفتاد، بلکه نرخ‌های جدیدی که به دادوستد‌های ارزی کشور اضافه شد؛ همچون نرخ مرکز مبادله!

اما در هر صورت سال گذشته، به گفته فرزین رئیس کل بانک مرکزی، نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای واردات کالا‌های اساسی، تخصیص و تامین یافت و از طریق مرکز مبادله ارز و طلا نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان برای واردات تمامی کالا‌های قانونی تخصیص یافت. فرزین با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اصلا کاری به نرخ کانال‌ها و بازار غیررسمی ندارد اظهار داشت: بانک مرکزی در سال گذشته ۶۹ میلیارد دلار ارز تامین کرد.

حال یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم و افکار عمومی از بانک مرکزی در مقام تصمیم گیر در حوزه سیاست‌های ارزی کشور، شفاف سازی در خصوص دریافت کنندگان ۶۹ میلیارد دلاری است که شخص رئیس کل به آن اشاره داشته است؛ یعنی دو گروه که یکی به ارز ۲۸۵۰۰ دسترسی داشته و گروه دیگر نیز به دلار نیمایی با نرخ زیر ۴۰ هزار تومان.

با این حال؛ به رغم سکوت بانک مرکزی و عدم پاسخ به این مطالبه مردم و کارشناسان اقتصادی، گمرک کشورمان در اقدامی قابل تقدیر، لیست ۱۰۰ واردکننده نخست در سال گذشته را همراه با میزان ارز دریافتی منتشر کرده است؛ لیستی که در مجموع نشان می‌دهد از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان اسفندماه سال قبل، ۶۶ میلیارد دلار و ۲۰۴ میلیون دلار به صد شرکت واردکننده جهت واردات کالا‌های خود از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص یافته و تامین شده است. وارداتی که در لیست دیگری که توسط گمرک در خصوص آمار واردات طی دوازده ماهه سال گذشته  منتشر شده، مشخص است که در این مدت، از اسکوتر گرفته تا کنجاله و سویا و قطعات خودرو و ویتامین های دارویی وارد کشور شده است و دامنه گسترده ای را شامل می شود.

لیست کامل ۱۰۰ واردکننده نخست ۱۴۰۲ را «اینجا» ببینید.

اما نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که به رغم اینکه در فضای مبهم و عدم اطلاع رسانی از سوی سیاست گذار ارزی، انتشار چنین لیستی از سوی گمرک، با اهمیت است؛ اما نکته مهم آنجاست که مشخص نشده است که کدام شرکت در گروه ارز ۲۸۵۰۰ تومانی قرار دارد و کدام در گروه دلار نیمایی و صرفا مجموعه‌ای از هر دوی این‌ها آورده شده است. به عنوان نمونه شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، مشخصا در امر واردات کالا‌های اساسی فعالیت می‌کند و بر اساس آمار گمرک، در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون دلار دریافت کرده است که به احتمال بسیار زیاد، همه این میزان ارز به نرخ ۲۸۵۰۰ بوده است؛ اما برای سایر شرکت‌های فعال در حوزه‌های خودرویی، فولادی، غذایی و ...، نمی‌توان به طور مشخص گفت که چه نوع ارزی دریافت کرده اند.

بنابراین ضرورت دارد تا در ادامه شفاف سازی گمرک در خصوص صد واردکننده و میزان دریافت ارز، بانک مرکزی نیز در گزارشی دقیق، آمار و ارقامی از دریافت کنندگان ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی منتشر کند تا برای مردم مشخص شود که ۲۰ میلیارد دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به چه شرکتی و در چه حوزه‌ای رسیده است تا در نهایت در خصوص تغییرات قیمتی کالا‌های وارد شده توسط شرکت‌ها و عملکرد درست یا نادرست آن در تامین نیاز کالا‌هایی بازار، شفاف سازی شود.

مطالبه بالا در شرایطی اهمیت پیدا کرده است که به تازگی رئیس کل اسبق بانک مرکزی که زمانی در راس مدیریت و سیاست گذاری ارزی کشور قرار داشته است، در یادداشتی خیرخواهانه به مسوولان دولتی گفته است: براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹ میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است. از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹ میلیارد ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰ میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸ هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالا‌های مصرفی، مواد اولیه و کالا‌های واسطه تخصیص و تامین ارز شده است.

همتی تاکید داشته است: "در طول سال ۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵ هزار تومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰ میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی میانگین اختلاف ۲۵ هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰ درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است. "

 

 

دیگر خبرها

  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سکه امامی به کانال ۴۱ میلیونی صعود کرد
  • قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۲۴ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ / طلای ۱۸ عیار روی مدار سقوط
  • گمرک به جای بانک مرکزی، شفاف سازی کرد/ ۶۶ میلیارد دلار برای ۱۰۰ واردکننده/ لیست دقیق دریافت کنندگان دلار ۲۸۵۰۰ تومانی را منتشر کنید