Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهید پیرویان شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون گفت: ید در بدن توسط غده تیروئید جذب می‌شود و در ساخته شدن هورمون‌های تیروئید، نقش اساسی دارد.

شهلا خلفی افزود: هورمون‌های تیروئید در پدیده‌های مهمی، چون رشد و تکامل جسمی و عصبی، سوخت و ساز مواد غذایی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و عملکرد طبیعی مغز و سلول‌های طبیعی، نقش موثری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، از عوارض کمبود ید به گواتر، کم کاری تیروئید، کرتینیزم یا عقب افتادگی ذهنی و جسمی در کودکان، اختلال در تولید مثل، کاهش ضریب هوشی و مرگ و میر در کودکان اشاره کرد و افزود: غنی‌ترین منابع غذایی تامین کننده «ید»؛ جلبک دریایی، میگو، صدف و ماهی آب شور است، اما به علت کمی مصرف در رژیم غذایی ، سهم کمی در تامین ید موردنیاز بدن انسان دارند.
این کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت با بیان اینکه ید اغلب از راه آب و غذا به بدن انسان می‌رسد، ادامه داد: این ریزمغذی پس از آن به میزان کمتر در شیر، تخم مرغ و گوشت وجود دارد.
خلفی با اشاره به اینکه میوه و سبزی دارای مقادیر بسیار پایینی از ید هستند، تاکید کرد: بعضی از مواد غذایی از قبیل کلم، شلغم، بادام زمینی، لوبیا و سویا از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری کرده و افراد دارای اختلال‌های تیروئیدی باید از مصرف آن‌ها پرهیز کنند.
این کارشناس تغذیه اعلام کرد: با توجه به محدودیت مصرف غذا‌های دریایی در کشور و فقیر بودن خاک از نظر ید که منجر به فقر ید در سایر منابع گیاهی و حیوانی نیز می‌شود، بهترین گزینه برای رسیدن ید کافی به بدن، استفاده از مواد غذایی غنی شده با «ید» و بهترین گزینه برای غنی سازی، نمک طعام است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خبرگزاری صدا و سیما ید ریزمغذی بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۴۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، یوسف روستا  با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب