Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@06:32:02 GMT

افزایش آمار سوختگی درکودکان

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۰۶۵۰۹۷

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: امروز آمار سوختگی در ایران هشت برابر کل دنیا است و با معضل افزایش سوختگی در کودکان نیز روبرو هستیم. ناطقان: فریبرز مکاریان ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت یک دی و روز پیشگیری از سوختگی اظهار داشت: امروز شاهد روند رو به افزایش سوختگی در میان مردم به ویژه کودکان هستیم به طوری که امسال تاکید ما بر رعایت ۱۶ توصیه پیشگیری از سوختگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان داشت: سوختگی اگر برکسی عارض شود به دلیل هزینه‌های سرسام آور آن، هیچ گاه پوست به همان حالت اول خود بر نمی گردد و همین مسئله اهمیت پیشگیری از سوختگی را نشان میدهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه روزی شاهد روند رو به افزایش سرطان سینه بودیم و شاهد مراجعه افراد با توده سرطانی بین سه الی پنج سانتیمتر بودیم که اکان هیچ اقدام درمانی مثبت بر روی این افراد نیست، افزود: این در حالی است که طی۱۰ سال اطلاع رسانی و حساس سازی زنان به این مطلب که اگر توده سفتی را در سینه خود احساس کردید به پزشک مراجعه کنید، شاهدمراجعه زنان مبتلا به سرطان با توده بین یک و نیم تا دو سانت بوده ایم.

ریختن آب بر سوختگی نه باعث عفونت نه آب آوردگی محل سوختگی می شود

وی گفت: ما امروز این حساس سازی و اطلاع رسانی را برای پیشگیری از سوختگی نیاز داریم تا مادران به کودکان خود توجه بیشتری داشته باشند و بدانند به هنگام بروز سوختگی از بهترین روش یعنی گرفتن زیر آب استفاده کنند و سپس سریع به پزشک مراجعه کنند.

مکاریان با اشاره به اینکه سوختگی همواره از ساده‌ترین روشهایی ایجاد می شود که مورد غفلت خانواده‌هاست، گفت:مثلا مادران باید بدانند نباید فرزند خود را بغل کرده و اقدام به آشپزی کنند یا مراقب کتری آبجوش در روی اجاق گاز باشند و کتری آب جوش را به همراه خود دروسط اتاق نیاورند، به طور کلی کودک را از وسایل داغ و احتمال سوختگی دور نگه دارند.

وی با اعلام اینکه زیر آب گرفتن محل سوختگی در همان ۵ دقیقه و زمان طلاییبه بهبودی سوختگی و روند درمان کمک بسیار می‌کند، ادامه داد: بر خلاف اعتقاد عمومی که همان ابتدا روی سوختگی نباید آب ریخت چراکه باعث عفونت و آب‌آوردگی شود این مطلب یک اشتباه محض است و باید محل سوختگی را بلافاصله در زیر آب گرفت.

گذاشتن محل سوختگی در آرد سرد یا استفاده از خمیردندان یک اشتباه محض است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: این اعتقادات که در اذهان مردم ریشه دوانده است که باید بر روی محل سوختگی از آرد، خمیر دندان،کرم مرطوب کننده یا عسل استفاده کنند کاملا اشتباه است و تنها روش درمانی و علمی زیر آب گرفتن محل ضایعه و مراجعه به پزشک است.

مکاریان مکاریان تأکید کرد: درمان سوختگی بسیار سخت است چرا که کم‌هزینه‌ترین راه در کنترل سوختگی پیشگیری از وقوع آن است.

وی با بیان اینکه در ایران سوختگی ناشی از گاز، شایع‌ترین دلیل سوختگی با شعله محسوب می شود، به اقدامات اولیه لازم در مواجهه با سوختگی نیز پرداخت و بیان داشت: در ابتدا باید لباس فردی که دچار سوختگی شده را از بدن وی خارج کرده و در صورت شدت سوختگی با قیچی چید،  محل سوختگی را با آب خنک به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه شستشو داده و ناحیه سوختگی با یک گاز استریل یا یک دستمال تمیز پوشانده شود و فرد به مرکز سوختگی رسانده شود؛ یخ، آرد، سیب‌زمینی، کره، سفیده تخم مرغ، خمیر دندان و سایر مرهم‌های خانگی نباید مورد استفاده قرار گیرد و از دست‌کاری تاول‌ها نیز باید خودداری کرد.

۶۹ درجه حرارت در کمتر یک ثانیه تمام ضخامت پوست را می سوزاند

وی با تأکید بر این‌که مایعات داغ به ویژه آب جوش، علت اصلی سوختگی در کودکان زیر  چهار سال است، بیان داشت:  ۶۹ درجه سانتیگراد حرارت در طول یک ثانیه تمام ضخامت دست را می‌سوزاند و این عدد برای کودکان در حدود ۶۵ درجه سانتیگراد است.

مکاریان گفت: سهل‌انگاری والدین یا مراقبان آنها شایع‌ترین علت سوختگی در کودکان است.

وی با اشاره به این‌که انتخاب تجهیزات ایمنی مناسب برای مقابله با آتش‌سوزی در منزل و همچنین آشنایی با نحوه استفاده از آن‌ها ضروری است، ادامه داد: از یخ و آب یخ برای تسکین درد سوختگی استفاده نکنید، اگر لباس کسی آتش گرفت اجازه ندهید بدود، بایستد، بخوابد و یا بغلتد.

وی به شروع اغلب آتش‌سوزی‌های خانه از آشپزخانه اشاره و بیان داشت: ظروف پخت و پز را طوری روی اجاق گاز قرار دهید که دسته آن‌ها به سمت بیرون نباشد، از شعله‌های عقب اجاق گاز برای قرار دادن ظروف پخت و پز استفاده کنید، بیماران صرعی به تنهایی در کنار اجاق گاز قرار نگیرند و فضای یک متری اجاق گاز برای کودکان باید منطقه ممنوعه باشد. منبع: مهر برچسب ها: سوختگی ، کودکان ، معضل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سوختگی کودکان معضل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۶۵۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مرکز فوریت‌های پزشکی مراغه اعلام کرد:براثر انفجار گاز در یک مجتمع مسکونی در مراغه چهار نفر دچار سوختگی شدند که یک نفر به‌خاطر سوختگی بالای ۵۰ درصد به تبریز اعزام شد.

۳نفر از مصدومان حادثه نیز به خاطر سوختگی سطحی به بیمارستان‌های سینا و شهید بهشتی مراغه منتقل شدند.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله
  • افزایش آمار بازداشت معترضان به ۲هزار نفر در دانشگاه‌های آمریکا
  • افزایش نگرانی اسرائیل از قرار گرفتن در لیست سیاه سازمان ملل
  • جنگ غزه / آمار قربانیان به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
  • آمار شهدای غزه به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجار گاز شهری در مراغه
  • مصدومیت ۴ نفر بر اثر انفجاری گاز شهری در مراغه
  • تداوم حمله های رژیم صهیونیستی به غزه