Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی است که در سایه کم توجهی و غفلت مسئولان فرهنگی و ورزشی شاهد گسترش روز افزون تورهای گردشگری غیرمجاز با تبلیغات گسترده در شبکه‌های اجتماعی به صورت مختلط هستیم که متاسفانه گاه همراه با پدیده شوم کشف حجاب همراه می‌شود.هیچ کس مخالف پبشرفت استان و شهرستان نیست و همه با جان و دل خواهان پیشرفت همه جانبه دیارمان هستیم؛ اما آیا بی‌عفتی پیشرفت است؟! ترویج لاابالی گری فرهنگی پیشرفت است؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، بدون شک توریسم یکی از ارکان درآمدزایی هر شهر و کشوری است و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب، می‌توان از آن برای آبادانی شهر و شهرستان و کشور استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


اندر فواید توریسم و گردشگری
معرفی مناطق دیدنی و بکر و ارائه صنایع دستی و تولیدات داخلی و... بستر مناسبی برای اشتغالزایی و ایجاد فرصت‌های جدید شغلی است.

اما در کنار همه محاسنی که این صنعت دارد، معایبی نیز هست که عدم توجه به آنها و نداشتن اهتمام برای رفع این معایب، می‌تواند بنیان فرهنگی منطقه هدف توریسم را به نابودی بکشاند.

چندی است که در سایه کم توجهی و غفلت مسئولان فرهنگی و ورزشی شاهد گسترش روز افزون تورهای گردشگری غیرمجاز با تبلیغات گسترده در شبکه‌های اجتماعی به صورت مختلط هستیم، که متاسفانه گاه همراه با پدیده شوم کشف حجاب همراه می‌شود.

وقتی وجوه منفی گردشگری مورد تبلیغ قرار می‌گیرد
تبلیغات گسترده‌ای این روزها فضای مجازی را پُر کرده است و همراه با تصاویری است که جوانان را به سمت خودشان جذب می‌کند؛ تبلیغاتی همچون اردوهای دانشجویی، تورهای دانشجویی، تورهای گردشگری، تورهای طبیعت‌گردی،تورهای ورزشی و...

عناوینی هستند که به شدت در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند آن هم بصورت کاملاً آزاد فعالیت غیرمجازی که هیچ گونه نظارتی بر روی آن نیست و به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در راستای تخریب فرهنگ و ارزش‌ها فعالیت می‌کنند.

تبلیغات منفی غالب بر تبلیغات مثبت
تبلیغات این تورهای گردشگری غیر مجاز اغلب در شبکه‌های اجتماعی همراه با ارایه شماره تماس و آدرس دفاتری است که مبادرت به تدارک و سازماندهی این اردوهای عمدتاً غیر مجاز می‌کنند.

به نظر می‌رسد که عده‌ای از این طریق درصدد هستند تا برای رسیدن به مقاصد اقتصادی و غیر اقتصادی خود، فرهنگ ولنگاری و بی بندوباری را در میان جوانان گسترش داده و با قبح شکنی روابط خارج از عرف و شرع را عادی سازی کنند.

حسن روشنی‌فرد، ساکن یکی از مناطق گردشگری مازندران، اوضاع کنونی گردشگری را غیرقابل تحمل می‌داند و می‌گوید: "ما کمتر شاهد حضور توریست خارجی هستیم، اکثر آنانی که به این منطقه خوش آب و هوا با مناظر زیبای جنگلی می‌آیند، از داخل کشور و مخصوصاً از دانشگاه‌ها و دانشجویان هستند که اغلب این اردوها مختلط و با رفتارهای فوق‌العاده غیراخلاقی و غیرشرعی است.

چرا باید عطایش را بر لقایش ببخشند؟!
وی این نوع از اردوها را تنها تفریحی و غیراقتصادی ذکر کرد و افزود: حضور این گروه‌ها برای اهالی منطقه هیچ دستاورد اقتصادی ندارد که حتی اگر هم می‌داشت، ما عطایش را به لقایش می‌بخشیدیم چراکه مهم‌ترین سرمایه ما، که زن و فرزندان‌مان هستند، دچار آسیب‌های جدی اخلاقی و رفتاری شده‌اند.

بی‌توجهی به مسائل فرهنگی برای برگزارکنندگان تورهای گردشگری  ظاهراً امری عادی است و آنها برای کسب درآمد بیشتر، حاضرند بسیاری از قوانین و مقررات و هنجارهای اجتماعی را زیر پا بگذارند، اما مسئولان در برابر این هنجارشکنی‌ها چه کرده و می‌کنند؟.

داخلی‌ها هنجارشکن‌ترند
میرعماد فیضی، که سن خود را 64 سال ذکر کرده و ساکن یکی از مناطق توریستی غرب مازندران است، می‌گوید: "حدود 20 درصد گردشگران این منطقه را غیرایرانی و بیشتر عرب‌ها تشکیل می‌دهند. اگر ما از خارجی‌ها انتظار چندانی نداشته باشیم، که آنها هم باید تابع مقررات و اعتقادات ما باشند و یا حداقل با احترام‌گذاری، رعایت بکنند، از هم‌وطنان خودمان که توقع رعایت داریم.

این هم‌استانی در ادامه به گروه‌های مختلط اشاره کرد و گفت: واقعاً نمی‌دانیم که چرا مسئولان جلوی بی‌بندو باری را نمی‌گیرند. این گروه‌ها به بهانه گردشگری از جاهای دیگر کشور به این مناطق می‌آیند و با توهین به اعتقادات‌مان هر کاری را که بخواهند انجام می‌دهند و می‌روند و تاثیرات غلط و بدآموزی‌های خود را برای‌مان می‌گذارند. 

آیا برگزاری تورهای مختلط و بعضاً همراه با کشف حجاب توریست‌ها، خلاف قانون و هتک حرمت جامعه اسلامی نیست؟ پاسخگوی این حرمت شکنی‌ها چه کسی است؟
 
وقتی که پدیده‌ای از هدف خود دور می‌افتد، نابودکننده خواهد بود
هدف از توریسم - همانگونه که گفته شد- درآمدزایی و پیشرفت است، اما به چه قیمتی؟! آیا پیشرفت در کشف حجاب و برگزار کردن تورهای مختلط است؟

هزینه این هنجارزدایی‌ها را مردمی خواهند داد که با خون دل کسب درآمد می‌کنند و از سفره گردشگری، جز اندکی نصیب‌شان نخواهد شد.

بارها به مسئولان و نمایندگان مجلس، که به تبلیغ توریسم می‌پرداختند و همچنان نیز می‌پردازند،  آسیب‌ها تذکر داده شد و راهکارهایی نیز ارائه شد ولی کسی توجهی نکرد و همچنان نیز این بار زمین مانده است.

شاید زمان آن باشد که برخی مسئولان که ادعا می کردند "عده اندکی، شاید در گوشه‌ای از فضا سوءاستفاده کنند" بیایند و پاسخگوی بی‌توجهی خود باشند.

تخریب و تحریف فرهنگ بومی مازندران، که فرهنگ دینی و اهلبیتی است بویژه در برخی از مناطق این استان همچون سوادکوه که به اقرار دوست و دشمن دارای فرهنگی غنی است،  با ندانم کاری و فرار از مسئولیت مسئولان رو به فزونی نهاده و کسی هم پاسخگو نیست، نحوه استقبال از گردشگران خارجی نمونه بارز آن بود که هیچ کس پاسخی به این تحریف فاحش فرهنگی نداد و مجری آن در حاشیه امن، به کارش ادامه داده و می‌دهد.  

لطفاً منطقی و غیراحساسی برخورد کنید
این نوشتار به‌شدت معتقد به همه وجوهات مثبت توریسم و گردشگری است و اعتقاد دارد که مناطق مختلف با رویکردهای غالب فرهنگی و سنتی خود باید مورد برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری قرار گیرند تا با حفظ ساختارهای مثبت و سرمایه‌ای فرهنگی و سنتی خود، مواهب منطقه خویش را در معرض استفاده دیگران نیز قرار دهند و با خلق ظرفیت جدید، هم مروج شاخصه‌های فرهنگی و آداب و رسوم خوب خود باشند و هم، از این مسیر به اقتصاد سالم حوزه گردشگری دست یابند بدون آنکه دچار وادادگی و تهی‌شدن فرهنگی و فسادهای اخلاقی و اجتماعی گرفتار آیند.

بدین جهت، متهم‌سازی این اندیشه و ایجاد جو روانی علیه سالم‌اندیشان نه تنها به اوضاع گردشگری مازندران  سایر نقاط کشورکمکی نمی‌کند، که موجب از دست دادن فرصتها و بروز آسیب‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی می‌شود. زیان اصلی و اساسی، از بین رفتن نیروی انسانی و فضای سالم کار و تلاش سازنده خواهد بود. 

استدعا بر اقدام سازنده استاندار و مسئولان مربوطه است
اکنون باید منتظر پاسخ مسئولان باشیم که چرا درمقابل این بی‌فرهنگی‌ها که به نام فرهنگ انجام می‌شود، سکوت کرده و پاسخی نمی‌دهند؟  چرا سخن دلسوزانی را که تبلیغ و انجام گردشگری بی ضابطه را گوشزد کرده بودند، توجهی نکرده و اکنون نیز چاره‌ای نمی‌اندشند؟

هیچ کس مخالف پبشرفت استان و شهرستان نیست و همه با جان و دل خواهان پیشرفت همه جانبه دیارمان هستیم؛ اما آیا بی‌عفتی پیشرفت است؟! ترویج لاابالی گری فرهنگی پیشرفت است؟  

با کج گناه و فساد هیچگاه به منزل مطلوب نمی‌رسد
انجام تورهای مختلط و ایجاد فضای گناه و فساد پیشرفت است؟!و...

در بسیاری از موارد برگزاری چنین تورهای هنجار شکن، که با آلودگی‌های زیست محیطی نیز همراه است، موجب خشم و اعتراض مردم بومی روستاهای محل برگزاری این تورها شده‌است.

از لحاظ امنیتی نیز گروه‌های منحرف فکری و سیاسی نیز در پوشش برگزاری چنین تورهایی اقدام به جذب نیرو و اشاعه افکار و مرام‌های منحرف خود می‌کنند.

اکنون زمان پاسخگویی و نگاه هوشمندانه‌تر به این مقوله است، امید است که مسئولان استان مازندران و در رأس آنان استاندار محترم خود را در برابر خدا، دین، قانون و مردم مسئول بدانند و به این مورد چالش‌آفرین رسیدگی جدی و عملی بعمل آورند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد

ایسنا/گیلان استاندار گیلان، خواستار افتتاح طرح های سالم سازی دریا از اول خردادماه شد و اضافه کرد: فرمانداران برای کاهش غریق تلاش کنند.

اسدالله عباسی امروز، ۱۲ اردیبهشت ماه در ستاد ساماندهی سواحل استان گیلان، با بیان اینکه امسال پیوست فرهنگی در طرح های سالم سازی دریا در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: دستگاه های فرهنگی طرح ها و برنامه های ویژه سواحل را تدوین کنند.

وی با اشاره به تقارن تعطیلات تابستان با ماه محرم، افزود: فضای فرهنگی باید بر سواحل قالب باشد و مردم و گردشگران از برنامه های مناسبتی بهره ببرند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم بهره مندی از سواحل در قالب شناگاه ها و طرح های سالم سازی، عنوان کرد: فرمانداران حتما طرح های سالم سازی منطقه خود را ساماندهی و آسیب شناسی کنند.

عباسی استان گیلان را دارای حدود ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی دانست و خاطرنشان کرد: همه نقاط نوار ساحلی مناسب برای حضور مردم نیست و باید طرح های سالم سازی را فعال کنیم.

وی خواستار افتتاح طرح های سالم سازی دریا از اول خردادماه شد و اضافه کرد: فرمانداران برای کاهش غریق تلاش کنند و از هم اکنون تجهیزات و لجستیک را مد نظر داشته باشند.

استاندار گیلان در ادامه به کاهش چشمگیر آمار غریق در سواحل استان طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: همایش آغاز طرح سالم سازی دریا را برگزار و بر اهمیت صفر شدن غریق تاکید کنید.

وی با بیان اینکه طرح های سالم سازی به برنامه های فرهنگی و اجتماعی بپردازند و برای مردم نشاط ایجاد کنند، افزود: از سرمایه گذاری گردشگری در سواحل استقبال می کنیم.

عباسی همچنین خواستار نصب پرچم های قرمز متحدالشکل در مناطق شناممنوع شد و خاطرنشان کرد: آموزش منجیان غریق حتما در دریا باشد تا بتوانند با شرایط دریا به افراد کمک کنند؛ نه استخر.

وی با بیان اینکه افراد فقط باید در طرح های سالم سازی شنا کنند، گفت: مسئولیت غریق با فرمانداران است و باید از شنا کردن افراد در خارج از محدوده‌های طرح جلوگیری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح های سالم سازی دریا در گیلان از اول خرداد
  • بررسی ۵۳ فقره پرونده در دیدار مردمی دادگستری مازندران
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه و پیشرفت همه جانبه جامعه می‌شود
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • تقویت مرزبانی سبب گستردگی توسعه جامعه می‌شود
  • «کوه نور» ظرفیت جدید تفریح شهر زندگی است/ میزبانی از ۹ هیئت خارجی در هفته فرهنگی اصفهان
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • تفریح حق مسلم شهروندان است/ برگزاری تورهای رایگان گردشگری ویژه محلات کم‌برخوردار اصفهان