Web Analytics Made Easy - Statcounter

افکار عمومی به دلیل بد عمل کردن و خطاهای واضح برخی نخبگان سیاسی به مرحله‌ای رسیده که اگر بتوانند در اماکن عمومی با آن‌ها تسویه‌حساب می‌کنند، این موضوع نشان دهنده عمق فاصله مسئولین و مردم است.

به گزارش مشرق، در این چند سطر به این حادثه و بازتاب‌های بعدی آن از نگاه جامعه‌شناختی نگاه شده است؛ این نگاه حتماً موافق با نظر عده‌ای نخواهد بود، اما با توجه به نشانه‌های مهمی که در این حادثه وجود دارد و هر یک از آن‌ها نشان از یک عقبه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارد، خوب است از نگاهی انتقادی حتماً به این حادثه پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روایت ساده ماجرا ازاین‌قرار است: درگیری لفظی یک نماینده مجلس با یک کارمند دولت، استفاده برخی الفاظ رکیک توسط فرد نماینده (هرچند وی منکر این بخش است که البته نیاز به بررسی وجود دارد) و نهایتاً مداخله یک ارباب‌رجوع علیه نماینده مجلس و به بیرون هدایت نمودن نماینده از محل دفتر گمرک.

بیشتر بخوانید: نماینده سراوان عضو کدام فراکسیون مجلس است؟

از منظر جامعه‌شناسی کلان نباید وقایعی ازاین‌دست را به‌صورت جزئی نگریست و آن را در یک‌زمان و مکان مشخص محدود کرد. در ادامه یادداشت برخی از نشانه‌های موجود در این حادثه را برای مخاطبان کمی باز می‌کنیم:

۱- برخورد طلبکارانه و از موضع بالا: آنچه در قطعه فیلم رسانه‌ای شده به‌صورت واضح نمود دارد، برخورد از موضع بالا و طلبکارانه نماینده مجلس با یک کارمند گمرک است، در این خصوص و از منظری جامعه‌شناختی باید گفت یکی از آفات هر نظام سیاسی وجود روحیه اقتدارطلبانه در برابر مردم عادی و نیز حس برتری‌جویی در مقابل آحاد است.

این امر نشان دهنده یک بیماری مهلک درصحنه اجتماع است که مانند آن در بسیاری بخش‌های دیگر جامعه ما هر روز یافت می‌شود اما مثل این حادثه در منظر افکار عمومی به‌صورت عریان مطرح نشده است و یا اگر مطرح شده چندان رسانه‌ای نشده است. این حس حتی در بین هیئت‌رئیسه مجلس که به‌جای تحقیق و تفحص از اصل ماجرا در بادی امر دستور به پیگیری پخش‌کننده قطعه فیلم دادند نیز به‌صورت مشخصی وجود دارد.

۲- طرح دعوای سیاسی در راستای منافع فردی و نه ملی: اساساً درخواست نماینده مذکور برای استیضاح (حتی در صورتی اثبات شود که کارمند گمرک اشتباه نموده است) نشان از آن دارد که بسیاری از دعواهای سیاسی در مجلس شورای اسلامی نه به‌عنوان یک معضل ملی بلکه به‌عنوان معضل جناحی و فردی مطرح است، به گواه بسیاری از افرادی که سابقه نمایندگی در مجلس دارند، بسیار اتفاق افتاده که برخی وزرا قربانی زیاده‌خواهی‌های نمایندگان مجلس شده و به استیضاح کشیده شده‌اند. (با فرض اینکه به نماینده بی‌احترامی شده باشد) چه طور یک نماینده مجلس به خود اجازه می‌دهد به دلیل به احترامی به وی در یک نهادی وزیر آن نهاد را استیضاح کند؟

۳- سوءاستفاده از نقاط حساس جامعه در راستای منافع شخصی: یک نماینده اهل تسنن به هر دلیلی به گمرک تشریف برده‌اند و آنجا بر سر موضوعی درگیری لفظی پیداکرده‌اند، آیا رواست که برای تبرئه خود مسائل قومی و مذهبی را پیش بکشند؟ اصلاً در کلیپ چنین چیزی مطرح است؟ این سوءاستفاده در موضوعات مختلف هر روز در حال رخ دادن است، نمودهای فراوانی از آن در جامعه وجود دارد، اما همان‌طور که در بالا ذکر شد مثل این حادثه به‌صورت عریان در معرض افکار عمومی قرار نگرفته است.

۴- شکسته شدن قبح برخی رفتارهای برتری طلبانه در منظر افکار عمومی: مداخله فردی از ارباب‌رجوع در بیرون کردن نماینده‌ای که از الفاظ رکیک استفاده می‌کرد و تقاضای خارج قانون از کارمند داشت نشان دهنده این است که افکار عمومی به دلیل بد عمل کردن و خطاهای واضح برخی نخبگان سیاسی به مرحله‌ای رسیده که اگر بتوانند در اماکن عمومی با آن‌ها تسویه‌حساب می‌کنند، این موضوع اگرچه دردناک است و نشان دهنده عمق فاصله مسئولین و مردم است اما نکته مثبت آن این است که مسئولان باید بدانند که جدا از مردم نیستند.

۵- تجربه برگزاری انتخابات در کشور نشان دهنده آن است که الگوی رأی‌دهی در انتخابات در برخی مناطق کشور به‌صورت واضحی خروجی درخواست برخی سران آن مناطق از مردم است، به صورتی که در برخی مناطق رأی مردم به برخی کاندیداها چه در انتخابات مجلس، چه شوراها و چه ریاست جمهوری به درخواست برخی افراد برجسته آن منطقه صورت می‌گیرد، شاید مردم آن مناطق لازم باشد در خصوص این نحوه رأی‌دهی تجدیدنظر کنند به این معنا که آیا هرکسی که توسط این افراد معرفی می‌شود باید حتماً توسط ایشان انتخاب شود و یا ملاک‌هایی توسط خود مردم باید لحاظ شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز اعتراضات فرانسه نماینده سراوان گمرک نماینده سراوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۷۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«نبی‌الله محمدی» از حوزه انتخابیه خدابنده به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

*در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

شاهد ظهور جریان جدیدی در کشور هستیم که دارای ایده‌های علمی و تخصصی هستند یعنی مستقلینی که با پشتوانه مردمی وارد انتخابات شدند. مجلس خانه ملت است و مجلسی موفق خواهد بود که اغلب با پشتیبانی توده مردم و اقشار مختلف شکل گرفته باشد. چنین مجلسی می‌تواند حداکثر منافع را برای عموم مردم دنبال کند. امیدوارم با همت والای مردم شریف نتایج دور دور انتخابات در ۲۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ طوری رقم بخورد که شاهد رشد و اثر گذاری جریان مردمی و مستقلین متخصص در مجلس شورای اسلامی آینده باشیم. تلاش احزاب و مستقلین در مجلس برای کسب ریاست فراکسیون‌ها و کمیسیون‌های تخصصی و تلفیق و در ادامه کسب ریاست مجلس وجود خواهد داشت با توجه به اینکه مستقل مردمی هستم جریانی را که بیشتر به عقاید و افکار مردم نزدیک باشد و به فکر منافع مردم و حل جدی مشکلات مردم باشند و منفعت عمومی استان را در بر داشته باشد را ترجیح خواهیم داد.

*مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی، پیش گیری از افزایش بی رویه حجم نقدینگی بدون پشتوانه، مهار تورم، جهش تولید با مشارکت مردم و تسهیل قانونی زیر ساخت‌های لازم برای سرمایه گذاری‌های بیشتر و بهبود رتبه استان در تصویب و تخصیص اعتبارات جاری و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای (افزایش بودجه استان) در حوزه‌های مختلف از جمله موضوعاتی است که باید در مجلس آینده مورد توجه قرار گیرد.

*اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

با توجه به مشکلات موجود در حوزه اقتصاد و معیشت و با عنایت به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم و با توجه به تخصص و سوابق اینجانب اولویت با کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات یا کمسیون اقتصادی مجلس خواهد بود.

*مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۳ را سال تولید با مشارکت مردم نامگذاری فرمودند، مشکلات اقتصادی و معیشتی و تورم از چالش‌های اصلی کشور و استان محسوب می‌شود که از منظر تقنینی و نظارتی توجه به ارتقا نظام شایستگی در اداره امور عمومی و پیش‌گیری از افزایش حجم نقدینگی بدون پشتوانه، سبب بهبود وضعیت خواهد شد. نیز رشد تولید در استان به همراه حفظ محیط زیست از جمله چالش‌هایی هست که از منظر تقنینی و نظارتی توجه به رشد در فناوری و استفاده از فناوری‌های جدید و رعایت استاندارهای تولید، سبب رشد تولید و حفظ محیط زیست به صورت توأمان می‌شود.

با توجه به وسعت و جمعیت استان، پایین بودن درآمد سرانه استان به نسبت درآمد سرانه در کشور مشکلی است که با تسهیل قانونی بسترهای سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران جدید یا رشد در تولید در صنایع مختلف در استان قابل جبران است. عدم انطباق حقوق و مزایا با امرار معاش و با نرخ تورم چالشی است مهم، بطوری که وضعیت حقوق و دستمزد کارکنان بخش دولتی و خصوصی (کارگری) و دریافتی بازنشستگان و دریافتی تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) با توجه به نرخ تورم مناسب نیست و باید نرخ افزایش حقوق از نرخ تورم سالانه کمتر نباشد. عدم انطباق خدمات دولتی در استان زنجان با مالیات دریافتی دولت چالشی دیگر است که مستلزم دریافت سهم استان در بودجه عمومی سالانه است.

مشکلات مربوط به کیفیت خدمات تحت پوشش بهزیستی و نهادهای حمایتی و مشکلات مربوط به بیمه روستایی و عشایری و مشکلات تعاونی‌های مسکن در شهر و مشکلات معطوف به مسکن ملی از قبیل تأخیر در تحویل و نرخ تسهیلات و بهای تمام شده آن، مشکلات زارعین با منابع طبیعی از جمله چالش‌های دیگر در استان و کشور است که باید به طرق قانونی مورد توجه قرار گیرد. مشکل مدیریت آب کشاورزی و آب شرب در برخی روستاها، با توجه به بودجه امسال وضعیت اعتبارات حوزه آموزش، بهداشت و درمان، کشاورزی، ورزش و فرهنگ و در حوزه راه وضعیت جاده‌های قره پشتلو، جاده دندی، و راههای مواصلاتی طارم و راه‌های روستایی از چالش‌های دیگر است که لازم است در سال‌های آتی با تصویب و تخصیص اعتبارات متناسب با درآمدهای استان، شاهد روند بهبود در این زمینه‌ها باشیم.

کد خبر 6079792

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • ارتقای نظام شایستگی در بخش عمومی ومهار تورم در مجلس موردتوجه باشد
  • علی مطهری: در خانواده آیت‌الله مطهری با شکاف بین‌نسلی مواجه نیستیم، اما...
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • مخالفت ۳۰ نماینده مجلس با افزایش ۱۰درصدی تعرفه‌های تاکسی‌های اینترنتی!
  • نماینده مجلس : شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی