Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - قزوين – ايرنا – حضور سوداگران چوب در الموت موجب شده تا باغات اين منطقه که بخش زيادي از زيبايي هاي طبيعت در اين محدوده بکر وابسته به آنهاست در معرض تهديد قرار بگيرند.

به گزارش ايرنا، بخش قابل توجهي از زيبايي هاي طبيعت در الموت را بايد به لطف برخورداري اين منطقه از باغات رنگارنگ و متنوع آن دانست، با اين وجود اخيرا درختان اين باغات با تهديد جدي روبرو شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضور دلالان و سوداگران در الموت در پي افزايش قيمت چوب و سوء استفاده آنها از وضعيت مالي نه چندان مناسب باغداران موجب شده تا باغات ميوه در اين منطقه در معرض تخريب و نابودي قرار بگيرند.
مسئولان جهاد کشاورزي استان قزوين تاکنون به اين موضوع واکنشي نشان نداده و مدير جهاد کشاورزي شهرستان قزوين نيز از اين اتفاق اظهار بي اطلاعي کرده، با اين حال بخشدار منطقه قطع درختان باغات و حضور سوداگران چوب در روستاهاي الموت را تاييد کرده است.
درج اخباري از اين موضوع در فضاي مجازي همچنين واکنش مديريت ارشد استان را بدنبال داشت و براساس اعلام مديرکل روابط عمومي استانداري، استاندار قزوين خواستار پيگيري و بررسي اين موضوع شده است.
** همه روستاهاي الموت با پديده قطع درختان درگير هستند
بخشدار الموت شرقي گفت: متاسفانه حضور سوداگران چوب در سطح منطقه و قطع درختان صحت دارد و تاييد مي شود
محمدرسول اماني اظهار داشت: با همکاري اداره منابع طبيعي بخش از روز گذشته يک پست نگهباني براي جلوگيري از قطع درختان در منطقه فعال شده است که با توجه به گستردگي بخش و تعداد زياد روستاها بدون شک کافي نيست.
وي اظهار داشت: پس از محدوديت هايي در خصوص قطع درختان در منطقه زاگرس و جنگل هاي شمال سودگران چوب به منطقه الموت هجوم آورده اند.
بخشدار الموت شرقي با بيان اينکه برخي سودجويان شبانه اقدام به قطع درختان و بارگيري تنه آنها مي کنند، اظهار داشت: برخي افراد نيز با مجوز دستگاه هاي مربوطه مانند منابع طبيعي اقدام به اين کار مي کنند که در اين رابطه بايد دستگاه هاي مسئول پاسخ دهند اما بحث ما بيشتر به موضوع قطع غيرمجاز درختان و قاچاق چوب است که اقدامي غيرقانوني به شمار مي رود.
اماني اظهار داشت: برخورد با پديده قطع درختان و قاچاق چوب به يک دستگاه بازمي گردد بلکه بايد مجموعه اي از دستگاه ها شامل استانداري، فرمانداري، بخشداري، جهاد کشاورزي، حفاظت محيط زيست، منابع طبيعي و آبخيزداري، نيروي انتظامي و دستگاه قضا در اين خصوص ورود پيدا کنند.
بخشدار الموت شرقي ادامه داد: البته استاندار در اين خصوص پيگير هستند و اميدواريم با حمايت ها و دستورات وي شاهد جلوگيري از اين پديده رو به افزايش در الموت باشيم.
اماني با بيان اينکه پديده قطع درختان بيشتر به باغات شخصي مردم منطقه مرتبط است، افزود: در قانون و دين ما مالکيت شخصي محترم شمرده شده است اما از سوي ديگر قطع هر درخت نيز مذموم شمرده شده و با خود تبعات منفي زيستي و طبيعي بدنبال دارد.
وي با بيان اينکه بايد به زواياي مختلف خبر قطع درختان الموت پرداخت، اظهار داشت: چرايي اين موضوع مهم است که چرا عده اي از شهروندان منطقه درختان باغات خود را شايد آن هم به ثمن بخس به فروش مي رسانند.
اين مسئول اضافه کرد: امسال سرمازدگي باغات الموت را شاهد بوديم و متاسفانه باغداران منطقه درآمد خاصي نداشتند و خيلي ها از آنها دست خالي بوده و نياز مالي مبرم دارند.
بخشدار الموت شرقي خواستار نظارت بيشتر دستگاه هاي مسئول براي جلوگيري از پديده قطع درختان و نابودي باغات الموت شد و گفت: باغات اين منطقه مواريث طبيعي ارزشمندي هستند که در اثر نابودي خسارات جبران ناپذيري را به منطقه وارد مي کند و با خود تبعات فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي بدنبال خواهد داشت.
وي در پايان اظهار داشت: معتقدم در اين خصوص نبايد همه وقت و انرژي خود را صرف پيدا کردن مقصر بگذاريم بلکه بايد از طريق فرهنگ سازي، اطلاع رساني و آموزش کاري کنيم که ناهنجاري و پديده زشت متوقف شود.
** منابع طبيعي قزوين قطع درختان الموت را به استانداري گزارش کرد
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري قزوين نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: براي نخستين بار اين دستگاه ما بود که قطع درختان الموت در سطح وسيع را به استانداري گزارش کرد البته از آنجا که اين اتفاق در حوزه اراضي ملي بوقوع نيپوسته است بايد از سوي ديگر دستگاه ها از جمله جهاد کشاورزي پيگيري و بررسي شود.
علي اکبر اسدالهي اظهار داشت: قطع درختان در محدوده هاي مربوط به منابع طبيعي نبوده و اغلب به باغات شخصي مردم شامل درختان گردو، آلبالو، گيلاس و توت اختصاص دارد.
وي اظهار داشت: سوداگران چوب با حضور در منطقه و ارايه پيشنهاد به باغداران، اقدام به قطع درختان و خريداري آنها مي کنند.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري قزوين گفت: قيمت چوب درختان افزايش يافته است و همين موضوع پاي سوداگران و دلالان را به برخي مناطق از جمله الموت باز کرده است.
** از قطع درختان ميوه الموت بي اطلاع هستيم
مدير جهاد کشاورزي شهرستان قزوين نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: از ماجراي قطع درختان ميوه در الموت بي اطلاع هستم.
عباس عليخاني با بيان اينکه در شهرستان قزوين 32 هزار هکتار باغ و حدود 450 روستا داريم، اظهار داشت: قادر نيستيم به طور مداوم باغ ها و تعداد درختان آنها را رصد کنيم.
اين مسئول با بيان اينکه جز چوب درخت گردو ساير درختان الموت چندان بدرد دلالان و سوداگران چوب نمي خورد، اظهار داشت: تاکنون نامه و گزارش اداري با موضوع پيگيري قطع درختان بدست ما نرسيده است.
وي اظهار داشت: دستگاه جهاد کشاورزي در صورت بروز اين اتفاق نيز به دليل آنکه باغات شخصي و در مالکيت افراد هستند نمي توانيم ورود چندان خاصي کند و قانوني در اين رابطه براي ما وجود ندارد.
** استاندار قزوين دستور بررسي قطع درختان الموت را صادر کرده است
دبير شوراي اطلاع رساني استان و مديرکل روابط عمومي استانداري قزوين نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: بدنبال ارايه گزارش هاي مردمي و مراجع ذيصلاح به استاندار در خصوص قطع درختان باغات الموت، وي دستور بررسي موضوع و صحت و سقم آنرا به جهاد کشاورزي استان صادر کرده است.
نصرت الله عليرضايي اظهار داشت: البته ماجرا آن گونه که در فضاي مجازي پيچيده نيست و استاندار قزوين در اين خصوص هنوز به شکل مکتوب دستوري نکرده است و در اين رابطه بايد ابتدا گزارش دستگاه مربوط دريافت شود و مورد بررسي قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه مديريت ارشد استان نسبت به مسايل زيست محيطي حساسيت بالايي دارد و از مسايل مربوط به اين حوزه بي تفاوت عبور نمي کند، اظهار داشت: بدون شک در صورت صحت اين موضوع دستورات لازم در خصوص تشديد نظارت و جلوگيري و برخورد با اين پديده صادر مي شود.
3013
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۰۹۱۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌کاربران فضای مجازی غرب مازندران متنی کوتاه با عنوان " فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی؛ قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر" منتشر و اعلام کردند ۴۰ اصله درخت قطور و پهن پیکر در اراضی روستای منجیر این بخش توسط افرادی ناشناس قطع شده است

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس در خصوص این خبر گفت: محل قطع این درختان در مستثنیات اشخاص در نزدیکی ساختمان اداره محیط زیست منطقه قرار داشت که پارسال با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده است.

عبدالله شمس با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • برداشت گل محمدی از شهر همسایه قله تفتان
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • پروژه قزوین- الموت در تابستان امسال به بهره برداری می‌رسد
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • چرا برخی درختان در محدوده باغ‌موزه قصر قطع شده‌اند؟
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی