Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در ادامه تصمیم‌های ناگهانی  خود در سیاست داخلی و خارجی آمریکا، پشت تریبون خبری رسانه ها حاضر شد و اعلام کرد آمریکا نیروهای نظامی  خود را طی صد روز از سوریه خارج  و در عین حال تاکید کرد که دیگر حاضر به صرف هزینه در افغانستان نیست و تمایل دارد سربازها را به خانه برگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم در فضای داخلی آمریکا و همچنین حوزه بین المللی واکنش های زیادی را به دنبال داشت  به طوری‌که در عرصه داخلی سناتورهای جمهوری خواه و دموکرات  از این تصمیم ترامپ شوکه شدند و واکنش های متفاوتی را از خود نشان دادند، چنانچه  کریس کونز، سناتور دموکرات اهل ایالت دلور و عضو کمیته روابط خارجی سنا در واکنش به تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه مدعی شد، ترامپ در حال اهدای هدیه بزرگ کریسمس به روسیه و ایران است. این تصمیم در بین متحدان آمریکا هم واکنش هایی را برانگیخت به طوری‌که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه  از اینکه آمریکا تصمیم گرفته  است نظامیان خود را از سوریه خارج و به عملیات نظامی در این کشور پایان دهد، ابراز تأسف کرد و گفت که یک متحد، باید قابل اتکا باشد.

در ادامه این  تصمیم  ناگهانی دونالد ترامپ، حضور ناو هواپیمابر آمریکا در آبهای خلیج فارس خبرساز شد و خبرگزاری «آسوشیتدپرس» غروب جمعه نوشت،  حضور ناو هواپیمابر "یو. اس. اس جان استنیس" در منطقه، اولین مورد در نوع خود بعد از خروج آمریکا از برجام است. این ناو بعد از غیبتی ۸ ماهه وارد منطقه می‌شود که طولانی‌ترین غیبت منطقه‌ای برای ناوگان دریایی آمریکا بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به شمار می‌رود، عزم برای خروج از غرب آسیا و در عین حال حضور ناو هواپیما بر در آبهای خلیج فارس پارادوکسی را در ذهن مخاطبان نسبت به سیاست آمریکا در منطقه ایجاد می کند او همچنین  گمانه زنی هایی را در مورد فریب کاخ سفید  مطرح کرد؛ با توجه به این مسئله و اهمیت تحولات منطقه پیرامونی بر سیاست های جمهوری اسلامی ایران، گفت‌وگویی را  با مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل منطقه داشته‌ایم که در ادامه می خوانید؛

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تصمیم دونالد ترامپ  رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامی کشورش از سوریه و افغانستان و در عین حال حضور ناو هواپیما بر این کشور در آبهای خلیج فارس،اظهار کرد:حقوق و منافع ملی از مهم ترین پایه های سیاست های خارجی آمریکا است که از بین این دوگزینه منافع ملی مهم ترین نقش را در تعیین دستور کارهای این کشور  دارد، در واقع با اولویت بخشی به منافع ملی کنش‌های سیاست خارجی آمریکا در عرصه بین‌المللی مشخص و معین می شود. 

کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه  آمریکا منافع ملی‌اش را بر اساس قدرت خود تعریف می کند، بیان کرد: منافع ملی این کشور اجازه نمی‌دهد به طور دائم از خاورمیانه و یا محیط‌های هدف گوناگون جدا شود.

وی ادامه داد:ترامپ یک رئیس جمهور تاجرمسلک است که بر اساس رویکرد اقتصادی و محاسبه سود و زیان تصمیم‌گیری می‌کند، اما به خوبی نسبت به این مسائل واقف است که حضور نیروهای  نظامی  با این هزینه می‌تواند منافع ملی ایالات متحده آمریکا را نه تنها در حوزه‌های سیاسی، امنیتی بلکه در حوزه اقتصادی هم تامین کند.

مطهرنیا گفت:در مورد خروج کامل نیروهای آمریکایی از خاورمیانه تردید وجود دارد، زیرا آمریکا خروج خود از عراق را در شرایطی اعلام کرد که حدود 30 پایگاه نظامی در این کشور دارد و در اطراف کشورهای گوناگون منطقه پیرامونی ایران هم  بسیاری از پایگاه‌های نظامی خود را حفظ کرده و در حال تقویت آنها است.

وی با بیان اینکه نه تنها هزینه نظامی آمریکا در دوران ترامپ کاهش نیافته بلکه این کشور در حال افزایش  قدرت نظامی خود است،تصریح کرد: اگرچه ایالات متحده آمریکا اعلام به ترک منطقه می‌کند اما، هدفش کم رنگ جلوه دادن انعکاس حضورش در منطقه است  و می خواهد زمینه های حضورش در خاورمیانه  را تحریک کند.

کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: با خروج آمریکا  از خاورمیانه  زمینه‌های شکل‌گیری طغیان‌های منطقه‌ای فراهم   و بحران‌ها  زمینه‌ ساز حضور مستقیم  و دوباره  آمریکا  در منطقه می شوند.

وی افزود: باید این نکته را مد نظر قرار دهیم  که موقعیت غرب آسیا  متمایل به ایجاد فضای آشوب  است و  بحران ها تلاش دارند کشورهای واقع  در خاورمیانه را به لبه پرتگاههای امنیتی سوق بدهند.

مطهرنیا تشریح کرد:  دونالد ترامپ با در پیش گرفتن دکترین مرد دیوانه  در صدد است ابهام و پیچیدگی را در منطقه افزایش بدهد و هزینه‌های  امنیتی ایالات متحده را به بازیگران بومی  تحمیل کند.

وی با اشاره به ظهور گروههای افراطی در منطقه و شکل گیری یک بحران فراگیر و گسترده علیه کشورهای غرب آسیا، تصریح کرد: با ظهور داعش، عراق اولین کشوری بود که در خواست دوباره برای حضور آمریکا در خاک کشورش را مطرح کرد  و زمینه‌های بازگشت آنها  را با بهانه‌های قوی‌تری فراهم ساخت.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دونالد ترامپ افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۲۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت

ایسنا/زنجان فرماندار زنجان گفت: با وجود خانه‌های بهداشت مجهز، می‌توانیم از تحمیل بسیاری از هزینه‌های جانبی به بیماران و نیز جامعه پیشگیری کنیم.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی فرمانداری زنجان، پرویز خالقی به مناسبت هفته سلامت و در دیدار با کارکنان مرکز بهداشت شهرستان زنجان، عنوان کرد: همه‌ ما بایستی تلاش کنیم شعار پیشگیری بهتر از درمان را به منصه ظهور برسانیم، چرا که پیشگیری بسیار سهل‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. 

وی افزود: اگر بتوانیم امر پیشگیری را به خوبی مدیریت کنیم، درصد بالایی از بیماری‌ها و مشکلات بعدی دامن‌گیر افراد جامعه نخواهد شد.

خالقی با تأکید بر اهمیت تجهیز کردن خانه‌های بهداشت، افزود: اگر خانه‌های بهداشت مناطق کوچک و کمتر توسعه‌یافته نظیر روستاها مجهز و به‌روز باشند، شاهد کاهش مشکلات بهداشتی و درمانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خواهیم بود.

او گفت: این موضوع سبب رفع مشکلات بهداشتی و درمانی ساکنان این مناطق شده و موجبات آسودگی آنان را فراهم خواهد آورد و طبعاً با وجود خانه‌های بهداشت مجهز، می‌توانیم از تحمیل بسیاری از هزینه‌های جانبی به بیماران و نیز جامعه پیشگیری کنیم.

فرماندار شهرستان زنجان با اشاره به شأن و جایگاه والای فعالان حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد: حیطه‌ کاری بهداشت و درمان از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. از آن‌جایی‌که این حوزه کاری با جان و حیات انسان‌ها در ارتباط است، فعالان حوزه بهداشت و درمان بایستی نهایت دقت و ظرافت را سرلوحه‌ کار خود قرار دهند. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • آمریکا یک بسته کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • آمریکا کمک نظامی جدید ۶ میلیارد دلاری به اوکراین اختصاص داد
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • رایزنی دو مقام نظامی ایران و چین درباره حمله به اسرائیل، مسائل امنیتی منطقه و ...
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت