Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-26@22:26:37 GMT

اظهارات مبارک علیه مرسی در دادگاه مصر

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۲۸۹۷۷

به گزارش پارس نیوز، 

حسنی مبارک دیکتاتور مخلوع مصر در پرونده موسوم به «تجاوز و یورش به مرز‌های شرقی» علیه محمد مرسی رئیس جمهور سابق مصر شهادت داد.

وی در دادگاه گفت: عمر سلیمان (رئیس اسبق دستگاه اطلاعات مصر) به من گفت که ۸۰۰ تبعه خارجی از طریق مرز‌های شرقی با کمک اهالی شمال سیناء وارد کشور شدند.

مبارک در عین حال اظهار داشت من نمی‌دانم آن‌ها کیستند، اما آن‌ها برای کمک به اخوان المسلمین وارد کشور شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیکتاتور مخلوع مصر افزود این افراد با هدف تشدید هرج و مرجی که از بیست و پنجم ژانویه سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شده بود وارد کشور شدند و خود را به زندان‌هایی مانند زندان "وادی النطرون" و دو زندان دیگر رساندند تا عناصر حزب الله، اخوان المسلمین و حماس را که در زندان بودند آزاد کنند.

حسنی مبارک همچنین گفت: اتباع خارجی که به میادینی مانند قاهره رفته با کمین کردن روی بام ساختمان‌ها تظاهرات کنندگان را به گلوله بستند.

دیکتاتور مخلوع مصر اظهار داشت: من از طرحی به رهبری آمریکا و با مشارکت اخوان المسلمین، حزب الله و ترکیه چیزی نشنیده‌ام.

حوادث موسوم به «تجاوز و یورش به مرز‌های شرقی» مربوط به سال ۲۰۱۱ میلادی در جریان انقلاب ژانویه و در پی حمله به زندان وادی النطرون و تاسیسات امنیتی رخ داد.

دادگاه کیفری قاهره در سال ۲۰۱۵ میلادی، حکم اعدام محمد مرسی رئیس جمهور منتخب پس از انقلاب ژانویه علیه مبارک و نیز محمد بدیع رهبر اخوان المسلمین و چند عضو دیگر این جنبش را صادر کرده بود. دادستان کل مصر، مرسی و برخی دیگر از اعضای اخوان المسلمین را به آنچه تجاوز و یورش به مرز‌های شرقی کشور و تاسیسات امنیتی و قتل افسران پلیس در اوایل انقلاب ژانویه ۲۰۱۱ عنوان کرده، متهم کرده بود.

جلسه بعدی محاکمه مُرسی اواخر ژانویه ۲۰۱۹ برگزار می‌شود

دادگاه جنایی قاهره جلسه محاکمه محمد مُرسی رئیس‌جمهور عزل شده مصر و ۲۸ نفر دیگر درباره پرونده «نفوذ از مرزهای شرقی» را به ۲۴ ژانویه موکول کرد.

دادگاه جنایی قاهره امروز سه‌شنبه پس از شهادت حسنی مبارک علیه مرسی در خصوص پرونده «نفوذ از مرزهای شرقی»، جلسه محاکمه رئیس‌جمهور مصر و ۲۸ نفر دیگر را به ۲۴ ژانویه سال ۲۰۱۹ موکول کرد.

دادگاه جنایی قاهره بعد از ظهر امروز جلسه‌ای را با حضور حسنی مبارک رئیس‌جمهور مخلوع مصر به اتهامات «محمد مرسی» رئیس‌جمهور عزل شده مصر در خصوص پرونده نفوذ از مرزهای شرقی برگزار کرده بود.

مبارک در این جلسه به بیان شهادت خود پرداخت و گفت که سرلشگر «عمر سلیمان» رئیس دستگاه سابق اطلاعات مصر به او گفته بود ۸۰۰ نفر از مرزهای شرقی به داخل کشور نفوذ کرده‌اند و این افراد با سلاح و خودرو از مرز وارد شده‌اند اما علت نفوذ آنها را به من اطلاع نداد.

وی مدعی شده بود که اوایل حوادث ۲۵ ژانویه (۲۰۱۱) عناصری از مرزهای شرقی به کشور نفوذ کردند و شماری از اعضای گروه اخوان‌المسلمین، حزب‌الله و حماس را از زندان‌ها فراری دادند.

مبارک در این جلسه گفته بود که اخوان‌المسلمین و غیره در جنایت یورش به مراکز پلیس و قتل نیروهای پلیس در جریان حوادث ۲۵ ژانویه شریک هستند.

دادستانی مصر، مرسی و دیگر متهمان این پرونده اعم از محمد بدیع، رشاد البیومی، محیی حامد، سعد الکتاتنی و ۲۰ نفر دیگر و نیز تعدادی از اعضای حماس و حزب‌‌الله و برخی افراد تکفیری و جهادی در سیناء را به ارتکاب جرم در جهت بر هم زدن استقلال کشور در جریان انقلاب ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ متهم کرد.

محمد مرسی و تعدادی از رهبران و اعضای گروه اخوان‌المسلمین از زمان عزل مرسی در سال ۲۰۱۳ تاکنون در زندان به سر می‌برند.

پیش از این، دادگاه فرجام خواهی مصر حکم اعدام صادره علیه مرسی در پرونده یورش به زندان‌ها و نیز حکم حبس ابد صادره علیه وی در پرونده جاسوسی برای حماس را لغو کرده بود.

محمد مرسی همچنین در پرونده جاسوسی برای قطر نیز به حبس ابد و در پرونده «حوادث کاخ الاتحادیه» به ۲۰ سال حبس محکوم شد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: حسنی مبارک رئیس جمهور اخوان المسلمین حماس زندان حزب الله ترکیه انقلاب محمد مرسی تجاوز قتل خودرو جرم استقلال حبس جاسوسی قطر جاسوسی رئیس جمهور قتل محمد مرسی مصر پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۲۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردپای خانم بازیگر در پرونده تتلو

  به گزارش خبرنگار جام‌جم،دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو،معروف به تتلو دیروزبه ریاست قاضی حجت‌الاسلام افشاری درشعبه۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد.براساس اعلام قوه قضائیه، دراین جلسه علاوه بر وکیل متهم، خانواده‌اش نیز مانند جلسه نخست حضور داشتند. 
ابتدای جلسه نماینده دادستان تهران که برای دفاع از کیفرخواست در دادگاه حاضر شده بود، به تفهیم اتهامات تتلو پرداخت. بر اساس کیفرخواست، تشویق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم کردن شرایط آن، فعالیت تبلیغی علیه نظام، دایر کردن سایت شرط‌بندی برای قمار و تشویق دیگران به آن، انتشار محتویات مستهجن در قالب تولید کلیپ و آهنگ، تحریک و دعوت مخاطبان‌ به ارتکاب جرائم منافی عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور با توصیه به هواداران و فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر شرع‌اسلام، هشت اتهام امیرحسین مقصودلو در این پرونده است که رئیس دادگاه با اشاره به آنها از تتلو خواست از خود دفاع‌کند.
وقتی متهم در جایگاه قرار گرفت، قاضی خطاب به او گفت: قبول دارید رفتار‌هایی داشتید که خلاف ادب و شأن انسانی بوده است؟ 
متهم گفت: بله در خیلی از موارد این‌طور بوده است.
متهم درپاسخ به اتهامش درباره تبلیغ قمار و شرط‌بندی مدعی شد: صاحب سایت شرط‌بندی نبودم. صاحبان سایت شرط‌بندی مشخص هستند. من فقط تبلیغش می‌کردم. در آن زمان برای بنده اعلان پلیس اینترپل صادر شده بود و دستگیرم کردند. پس از دستگیری در ترکیه با کمک گردانندگان اصلی سایت شرط‌بندی و قمار آزاد شدم و برایم ویلایی خریداری کردند.‌
متهم درباره اقداماتش درفضای مجازی در اغتشاشات سال۱۴۰۱ گفت: درآن بازه یکی ازبازیگران زن کشور که اکنون ساکن ترکیه است؛ مرا تحریک کرد تا آهنگی درست کنم. البته بعد‌ها متوجه اشتباهم شدم و این آهنگ را پاک کردم.
در بخش دیگری از جلسه دادگاه به اقدامات متهم در تولید و انتشار کلیپ‌های مستهجن و غیر اخلاقی پرداخته شد.متهم مقصودلو در پایان این جلسه دادگاه گفت: بابت همه اشتباهاتم عذرخواهی‌می‌کنم.‌پس از پایان دفاعیات متهم قاضی افشاری گفت: در جلسه بعدی متهم اگر مطالب دیگری داشت، بیان کند و همچنین نماینده دادستان نیز موارد خود را شرح‌دهد. 
براساس محتویات پرونده، تتلو چندبار درسال‌های۸۶، ۹۲ و۹۵درداخل کشور دستگیرشده بود.متهم سال۹۷ کشوررا به مقصد گرجستان ترک و سال ۹۸ ‌به کشور ترکیه مهاجرت کرد. وی درآذرماه پارسال توسط پلیس ترکیه به مرز ایران منتقل و با هماهنگی صورت گرفته و حکم قضایی دستگیر شد.

دیگر خبرها

  • انتقاد برنی سندرز از اظهارات نتانیاهو در محکوم کردن اعتراضات دانشگاهی در آمریکا
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • جزئیات جدید درباره پرونده امیر تتلو؛ «س. ق» یا «پ. ص»؛ کدام بازیگر زن تتلو را گرفتار کرد؟!
  • «س.ق» یا «پ.ص» ؛ کدام بازیگر زن باعث اغفال امیر تتلو در ترکیه شد؟
  • نخست‌وزیر سابق فرانسه مجرم شناخته شد
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • ردپای خانم بازیگر در پرونده تتلو
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !