Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری «الجزیره»؛ وال استریت ژورنال در این گزارش با هشدار نسبت به این که آثار اسلامی و میراث فرهنگی و تاریخی یمن در معرض نابودی است، آورده: یمن به دلیل قرارگرفتن بر سر راه ارتباطی شبه جزیره عرب، شرق آفریقا و اقیانوس هند و وجود باران‌های موسمی در آن، صاحب تمدن عظیمی قبل از اسلام و بعد از آن بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  این روزنامه آمریکایی اشاره کرده؛ همه این عوامل باعث شده که یمن از تنوع فرهنگی برخوردار باشد و 4 آثار تاریخی از این کشور نیز در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شود که یکی از این آثار، شهر قدیمی صنعا است که این اثر تاریخی به همراه آثار دیگر از جمله  مساجد تاریخی، مجموعه موزه‌ها و آثار دوره استعمار در 3 سال اخیر به دلیل جنگ‌های داخلی تخریب شده یا در معرض خطر نابودی قرار گرفته‌ است.   در این گزارش آمده؛ از زمان شروع جنگ داخلی یمن در سال 2015 میلادی تاکنون علاوه بر بحران انسانی و گسترش قحطی و گرسنگی وشیوع بیماری وبا، آثار اسلامی و میراث فرهنگی و تاریخی یمن نیز در معرض خطر نابودی قرار گرفته است.
 
روزنامه وال استریت ژورنال در ادامه گزارش آورده؛ همچنین یکی از داستان‌های فراموش شده بحران یمن، کتابخانه‌های این کشور هستند که با خطر جدی‌ مواجه‌‌اند. نسخه‌های خطی اسلامی نیز از جمله آثاری هستند که در معرض خطر جدی قرار گرفته‌اند، یکی از مشهورترین این نسخه‌ها، «مصحف صنعا» است که در سال 1972 میلادی کشف شد، این نسخه قرآنی از قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآنی در جهان به شمار می‌رود که قدمت آن به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد و خط آن با خطی که امروزه مسلمانان استفاده می‌کنند، متفاوت است.
 
در این گزارش همچنین تأکید شده که نسخه‌های قدیمی مربوط به زیدی‌های یمن و آثار خطی متعلق به مؤلفان سنی، شیعیان دوازده امامی و اسماعیلیان این کشور نیز در معرض خطر نابودی قرار دارند.
 
 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن بین الملل ایکنا یمن آثار تاریخی جنگ قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۱۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • ماکرون: اروپا در معرض خطر قریب‌الوقوع قرار دارد
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • فراخوان نخستین سالانه تبادل عکس ایران
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • وال‌استریت ژورنال: آتش‌ بس در غزه دو مرحله دارد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!