Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، در طول تاریخ، تمدن‎های زیادی بر اثر بلاهای طبیعی، تغییرات آب‎وهوایی، جنگ، غارت یا دخالت انسان از بین رفته‎اند ولی ناپدیدشدن بعضی از آن‎ها به شکل مرموزی اتفاق افتاده‎ و هیچ‎گاه علت نابودی و محو شدن‎شان مشخص نشده‎است. هرچند تعدادی از آن ها، سال‎ها بعد کشف شدند و توجه کاوشگران را به خود جلب کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نادیده گرفتن این تمدن‎ها و افسانه‎های‎شان که روزی در اوج شکوه بوده و به ناگاه بی‎هیچ اثری محو شده‎اند، غیرممکن است. چرا یک تمدن با شکوه و جلال و درحال رشد، ناگهان متوقف می‎شود و ساکنانش از بین می‎روند و معماری‎اش تبدیل به متروکه  ای می‎شود؟ نظریه‎پردازان ، حدس و گمان‎هایی عجیب و دور از ذهن می‎زنند ازجمله ربوده شدن توسط موجودات فضایی، نفرین بیگانگان و انتقام موجودات فرازمینی.

بیشتربخوانید :با عجیب‌ترین خانه‌ها در سراسر دنیا آشنا شوید +تصاویر نبطی‎ها|ساخته نیروهای ماوراءالطبیعه


تمدن گمشده نبطی‎های باستان که جنوب اردن، کنعان و شمال عربستان را شامل می‎شد، در قرن ششم پیش از میلاد گسترش یافت. مهندسی آب، مدیریت سدهای پیچیده، ساخت کانال‎ها و مخازنی که زندگی در منطقه خشک کویری را ممکن می‎کرد، ازجمله مهارت‎های نبطی‎ها بود. حدود قرن 4میلادی، این قوم به دلیل نامشخصی شهر «پترا» را ترک کردند. پترا واقع در اردن امروزی، شهری در دل کوه و در تخته‎سنگ‎هایی به رنگ گل سرخ، تراشیده شده و پایتخت نبطی‎ها بوده‎است. بعضی‎ها معتقدند انسان نمی‎توانسته جایی با این ظرافت بسازد و نیروهای ماوراءالطبیعه این شهر را ساخته‎اند. برخی بر این باورند که موجودات فرازمینی حتی مدتی را در آن‎جا زندگی کرده و بدون بر جای گذاشتن هیچ اثری از خود، آن جا را ترک کرده‎اند. سرانجام شکوه خیره‎کننده «پترا» و آوازه ثروت آن، امپراتوری روم را به طمع تصرف آن انداخت و به تدریج فرهنگ نبطی از آن رخت بربست.

الدورادو| شهر گمشده طلایی


براساس افسانه‎ها در این شهر تمام خانه‎ها، معبدها و همه اسباب زندگی از جنس طلاست حتی کف رودخانه‎ها و مراتع به جای سنگ و خاک، پر از طلا و جواهرات است. این افسانه ریشه در قرن شانزدهم دارد و ظاهرا در مراسم خاصی، پادشاه بدن خود را به یک ماده چسبنده آغشته می‎کرد و افراد قبیله روی او گرد طلا می‎پاشیدند سپس سوار بر قایقی می‎شد و با مراسمی به وسط دریاچه گواداتیتا می‎پرید و بدن آغشته به طلای‎اش را در آب می‎شست و به این ترتیب پادشاهی او به تایید رب‎النوع قبیله می‎رسید. در سال‎های ۱۵۴۵ تا 1580 تلاش‎هایی برای کشف گنجینه‌های الدورادو انجام و آثاری از طلا در نوار ساحلی دریاچه گواداتیتا یافت شد. باستان‎شناسان احتمال دادند این آثار مربوط به شهر تاریخی الدورادو است اما نمی‌توانستند دریاچه را به اندازه کافی تخلیه کنند تا به گنجینه‎های درونش دست یابند. سال ۱۹۶۵دولت کلمبیا این دریاچه را منطقه حفاظت‎شده نامید و تمام جست‎وجوها متوقف شد.

شهر گمشده زی|پنهان در قلب آمازون


این شهر را یک کلنل انگلیسی به اسم«پرسی هریسون فاست» که ادعا می‎کرد در دل جنگل‎های آمازون شهری مدرن وجود داشته‎، نام‎گذاری کرده‎است. «پرسی» در تحقیقاتش به مدارکی معروف به «دست‎نوشته 512» دست یافت که توسط یک پژوهشگر نوشته شده‎بود. به گفته این پژوهشگر، او به خرابه‎های این تمدن دست پیدا کرده‎بود. در این مدرک، جزئیات کامل این شهر بدون ذکر محل آن آورده شده‎بود.در سال 1925، فاست در آخرین تلاش برای پیدا کردن این شهر به اتفاق پسر و دوستش در جنگل، بی هیچ نشانی گم شد. اگرچه این شهر هرگز پیدا نشد اما بقایای شهرهای باستانی و اماکن مقدس بسیاری در سال‎های اخیر با استفاده از فناوری اسکن در جنگل‎ های گوآتمالا، برزیل، بولیوی و هندوراس پیدا شده‎است. بعید نیست روزی شهر باستانی و افسانه‎ای «زی» پیدا شود یا شاید هم آن را پیدا کرده و مثل بسیاری از اکتشافات پنهان نگه داشته‎اند.

مصر باستان|تمدنی با  رازهای تمام‎نشدنی


یکی از کهن‌ترین و اعجاب‌انگیزترین تمدن‌های بشری، تمدن مصر باستان با بیش از شش ‎هزار سال قدمت است. در میان مصریان، معماران و مهندسان بزرگ فراوان بودند و شاهان نیرومندی در اوج جلال بی‎پایان و ثروت بی‎کران می‎زیستند. ازبسیاری از جزئیات  آن تمدن چیزی جز بناهای نیمه‎خراب باقی نمانده  است تا مورخان را به تحقیق و جهان گردان را به اعجاب وادارد. به تازگی باستان‌شناسان مصری، مقبره ای متعلق به ۴۴۰۰سال پیش با دست‎کم 55 مجسمه درمنطقه «سقاره» در نزدیکی قاهره کشف کردند که مقبره و همگی مجسمه ها سالم هستند. تندیس‌ها ی رنگارنگ، قفسه‌هایی با نقوشی بر ردیف‌بندی آن ها و نوشته‌های خطاطی هیروگلیف در این مقبره دیده می‌شود. براساس یافته‌های باستان‌شناسان این مقبره به احتمال زیاد به یک روحانی عالی‌‌رتبه‌ به نام «واح‌تی» و به دوره پنجمین پادشاهی مصر تعلق دارد.

امپراتوری خمر|تمدن مخفی در جنگل


این امپراتوری یکی از حکومت‎هایی است که بین قرن‎ 9 تا 13میلادی در جنوب‎شرقی آسیا در اوج قدرت بود و امروزه «آنگکور» در کامبوج مهم‎ترین شهر به‏جا مانده از آن است که بعد از 150سال به‎طور اتفاقی کشف شد. باستان‎شناسان به‎تازگی با استفاده از فناوری‌ لیزری، سیستم آب‎رسانی پیشرفته‎ای در این امپراتوری کشف کرده‎اند. یافته‌‎های جدید می‌تواند فرضیه‎هایی درباره چگونگی شکل‌‎گیری امپراتوری «خمر»، قدرت یافتن و سقوط آن در قرن ۱۵میلادی همچنین نقش تغییرات آب‎و‎هوایی و مدیریت آب را در این فرایند به چالش بکشد. احتمالا این تمدن به دلیل حملات بیگانگان، مرگ بر اثر طاعون، بحران آب و نزاع بر سر قدرت در میان خانواده‎های سلطنتی، ضعیف و درنهایت دربرابر تایلندی‎ها تسلیم و نابود شده است. بعد از آن بقایای شهر خالی از سکنه در دل جنگل به حال خود رها شد، گیاهان و درختان در اطراف آن روییدند و آن را در خود پنهان کردند.

آتلانتیس|آرمان‎شهری پر از گنجینه‌های مادی و غیرمادی


اولین‎بار در سال 360 قبل از میلاد مسیح در دست‎نوشته‎های افلاطون به وجود جزیره‌ شگفت‎‌انگیزی اشاره شد که در آن دانش و ثروتی بی‌‎نهایت ارزشمند وجود داشت و به عنوان تنها آرمان‌‎شهر روی زمین شناخته می‌شد. گفته می‎شود این جزیره، خانه و مأمن پادشاهان قدرتمندی با فناوری پیشرفته، نیروی دریایی بزرگ و اقتصاد شگفت‎انگیز بوده‎است.
حدود 9600سال قبل از میلاد مسیح، کل جزیره با پدیده‎ای ناشناخته که آن را «شبح وحشتناک آتش و زلزله» توصیف کرده‎اند، در دریا غرق شد. در طول قرن‌های گذشته، افراد زیادی برای پیداکردن این شهر، وقت و انرژی  خود راصرف کردند.
 هرکدام براساس شواهدی، مناطقی مانند قطب جنوب، اقیانوس اطلس،‌ آلمان،‌ بولیوی،‌ ترکیه، کارائیب و مکان‌های دیگر را محل استقرار این جزیره اعلام کرده‌اند.

امپراتوری اینکا|تمدنی در ارتفاع 2500متری


این امپراتوری در قرن 15میلادی متشکل از بومی‎های آمریکای جنوبی بود. «اینکاها»به دلیل توانایی‎شان در استفاده از تخته‎سنگ‎های عظیم برای خانه‎سازی و برپاداشتن معبدهای باشکوه به «مردمان سنگ» مشهور بودند. به گفته مورخان، در سال‎های اولیه میلاد مسیح، قومی بسیار وحشی و قدرتمند به این مردم حمله و آن‎ها را به گریز به سمت کوهستان‎های پوشیده از درخت «پرو» وادار کردند. اینکاها از بیم حمله‎ای دیگر بر فراز کوهی بلند در نقطه‎ای دوردست، قلعه‎ای از تخته‎سنگ‎های عظیم ساختند. با افزوده شدن جمعیت اینکاها، یک امپراتوری وسیع که مرزهای آن کلمبیا، شیلی، اکوادور و پرو امروزی بود، تشکیل شد. شهر «ماچوپیچو» احتمالا شگفت‎انگیزترین ساخته شهری امپراتوری اینکا در اوج قدرتشان است؛ شهری با دیوارهای غول‎پیکر، تراس‎ها و رمپ‎هایی طبیعی که اینکاها آن را با هنر سنگ‎تراشی ساخته بودند. حدود یک قرن بعد از ساخت ماچوپیچو، به دلیل جنگ‌های اسپانیا با اینکاها که منجر به نابودی این قوم شد، ماچوپیچو هم متروکه شد و چون در ارتفاعات دورافتاده‌ای ساخته شده‎بود، کسی از وجود آن خبری نداشت.تا این که در سال 1911  بقایای این شهر کشف شد.

مایا|همکاران موجودات فرازمینی


قلمروی مایاها، شبه‎جزیره‎ای به نام «یوکاتان» بوده که امروزه شامل«مکزیک»، «گواتمالا» و «بلیز» است و مایاهای کنونی هنوز در آن زندگی می‎کنند. مایاها از معروف‎ترین قبایل سرخ پوست بودند که دستاوردهای چشمگیری در هنر، معماری، ستاره‎شناسی و ریاضیات داشتند و خط ابتدایی هیروگلیفی هم متعلق به آن‎هاست. به اعتقاد آن‎ها دنیا در روز 11آگوست قبل از میلاد مسیح شکل گرفته‎است و این دقیقا همان تاریخی است که تقویم آغاز می‎شود. تمدن بزرگ مایا قبل از ورود مهاجران اروپایی رو به نابودی رفت. تغییرات آب‎وهوایی و درگیری‎های قومی از محکم‎ترین نظریه‎ها درباره نابودی این تمدن بزرگ است.

مردم مایا در طراحی و ساخت هرم و معبد، تبحر ویژه‎ای داشتند و یکی از بزرگ‎ترین هرم‎های دنیا به‎نام «لا دانتا» به این تمدن تعلق دارد. دانشمندان به آثار قابل توجهی دست پیدا کرده‎اند که براساس آن‎ها ارتباط احتمالی مایاها و فرازمینیان اثبات می‎شود. یکی از بارزترین نمونه‌ها، آثاری است که شش سال پیش توسط گروهی از محققان با پخش تصاویری از اشیای باستانی شبیه سفینه فضایی و موجودات فرازمینی کشف و باعث حیرت جهانیان شد.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

تمدن‎هایی که در دل تاریخ فرو رفتند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وحشتناک ترین ها دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۳۹۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)

عصر ایران - پلاناریا (Planaria) یا کرم های مسطح پلاناریایی موجوداتی بسیار ابتدایی هستند زیرا فقط یک دستگاه عصبی نردبانی مانند دارند. پلاناریا بر اساس اکوتیپ خود طبقه بندی می شود زیرا گونه هایی وجود دارند که در زیست بوم های خشکی، زیست بوم های آب شیرین یا در زیست بوم های دریایی زندگی می کنند. این که چند گونه پلاناریا در سراسر جهان وجود دارد، نامشخص است.

پلاناریا گوشتخوار است و از انواع بی مهرگان کوچکتر مانند میگو و کک های آبی در زیستگاه های آبی یا دیگر کرم های کوچک تغذیه می کند. برخی از گونه های بزرگتر ساکن خشکی از کرم های خاکی نیز تغذیه می کنند. آنها به دور طعمه خود پیچیده و با ترشح نوعی مخاط آن را حل می کنند.

گونه های پلاناریا ممکن است جنسی و/یا غیرجنسی باشند. پلاناریای جنسی هرمافرودیت – دارا بودن هر دو اندام تناسلی نر و ماده – است و توانایی تخم گذاری دارد. به عنوان شکلی از تولیدمثل غیرجنسی، پلاناریا پس از آسیب دیدگی و جدا شدن یک قسمت از بدن خود توانایی شگفت انگیزی برای باززایی و شکل گیری دو موجود مستقل دارد.

اندازه پلاناریا می تواند بسیار متفاوت باشد به طوری که برخی از گونه های آب شیرین مانند Dugesia از چند میلیمتر پس از خروج از تخم تا یک سانتیمتر در زمان بالغ شدن رشد می کنند. برخی گونه های ساکن خشکی مانند Australoplana می توانند تا 4 سانتیمتر رشد کنند. پلاناریا می تواند بدن خود را گسترش داده و جمع کند و سلول های این موجود می توانند در زمان کمبود غذا کوچک شوند، از این رو، اندازه گیری دقیق آن دشوار است.

توانایی شگفت انگیز پلاناریا در باززایی خود توجهات بسیاری را به سوی این کرم مسطح جلب کرده است. در برخی موارد مستند، باززایی حتی از تکه یک دویستمی جدا شده از بدن اصلی صورت گرفته است. اگر سر پلاناریا از بدن جدا شود، قسمت سر یک دم جدید را شکل خواهد داد و در قسمت بدن جدا شده نیز یک سر جدید رشد می کند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کرم سر چکشی: بی رحم، جاودان و عجیب! (+فیلم و عکس)

دیگر خبرها

  • پلاناریا ؛ این موجود توانایی باز زایی عجیبی دارد! (+فیلم و عکس)
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • گروگانگیری ۳۰ روزه برای اخاذی ۱۰ میلیاردی | راز ناپدید شدن یک ماهه جوان گمشده فاش شد
  • فیلم| اعزام بالگرد برای یافتن دختر گمشده در کلاله‌
  • فوت مرموز دختری بعد از مهمانی رفتن با نامزدش
  • فیلم/ اعزام بالگرد برای یافتن دختر گمشده در کلاله‌
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟
  • اجساد عجیبی که طبیعت آن‌ها را پس می‌زند!
  • مستندی درباره مادری که دو بازیگر نقش دو دختر گمشده اش را بازی می کنند
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست