Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-30@07:21:13 GMT

میکروب‌هایی که با ما حمام می‌کنند را بشناسید

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۴۲۷۷۴

میکروب‌هایی که با ما حمام می‌کنند را بشناسید

رکنا: دوش حمام محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها است.

پژوهشگران دانشگاه کلرادو- بولدر آمریکا در آخرین تحقیقات خود دریافتند که سر دوش‌های حمام محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها بوده و می‌تواند باعث ایجاد بیماری خطرناک مایکوباکتریوم غیر سلولی ریه شود.
 به‌طورمعمول و طبیعی هدف از دوش گرفتن و حمام کردن پاکیزگی است اما تحقیقات نشان داده که دوش می‌تواند محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها بوده و باعث بروز نوعی بیماری خطرناک ریوی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان در آخرین دستاوردهایشان کشف کردند که سری دوش‌های حمام می‌تواند محل رشد کلونی‌های میکوباکتریوم در زیست لایه لزجی باشد که برای بعضی از افراد، قرار گرفتن در معرض این باکتری می‌تواند بیماری مایکوباکتریوم غیر سلولی (Nontuberculous mycobacteria) ریه را ایجاد کند. لازم به توضیح است که زیست لایه (Biofilm) اجتماعی از سلول‌های میکروارگانیسمی است که به یک سطح متصل شده‌اند و توسط مواد پلی‌مری خارج سلولی پوشیده شده‌اند.

بر اساس داده‌های آماری، این بیماری در ایالات‌متحده آمریکا در بخش‌های کالیفرنیای جنوبی، فلوریدا و نیویورک شایع‌تر هستند.

نوح فیرر (Noah Fierer) سرپرست این تیم تحقیقاتی در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد: «سر دوش خانه شما دنیایی شگفت‌انگیز از میکروب‌ها است که هر زمان شما بخواهید از آن استفاده کنید و دوش بگیرید، در معرض این میکروب‌ها قرار خواهید گرفت.»

او در ادامه توضیحاتش گفت: «بسیاری از این میکروب‌ها بی‌ضرر هستند اما تعداد کمی نیز خطرناک بوده و باعث بیماری می‌شوند. تحقیقات به ما نشان می‌دهند تا درک کنیم که فعالیت‌ها و اقدامات ما می‌تواند ترکیب جوامع میکروبی را تغییر دهد برای نمونه در انواع دستگاه‌های تصفیه آب، از مواد مختلف در لوله‌کشی‌هایمان استفاده می‌کنیم.»

فیرر، از یک موسسه تعاونی- پژوهشی در علوم محیط‌زیست و استاد زیست‌شناسی تکاملی و محیط‌زیست دانشگاه کلرادو- بولدر (Colorado-Boulder) و تیم تحقیقاتش، ۶۵۶ نمونه را از نقاط مختلف ایالات‌متحده و اروپا آزمایش کرده و دریافتند که بروز مایکوباکتری ها در آب‌های شهری بیشتر از آب چاه است.

علاوه بر آن، تحقیقات فوق نشان می‌دهند که سر دوش‌های فلزی نسبت به سر دوش‌های پلاستیکی برای افزایش رشد مکیوباکتری ها مستعدتر هستند زیرا مراحل شیمیایی تولید پلاستیک باعث می‌شود تا این ماده مانع جذب میکوباکتریوم شود.

با توجه به این نتایج، توصیه می‌شود که برای جلوگیری از رشد و افزایش این مکیوباکتری ها به صورت دوره ای سر دوش‌های حمام خود را تمیز و ضدعفونی کنید. برای این کار بهتر است مقداری سرکه و چند قطره سفیدکننده را در ظرفی ریخته و سر دوش حمام خود را برای چند ساعت در آن قرار دهید تا خوب ضدعفونی شود. در غیر این صورت باید به‌طور مرتب سر دوش‌های حمام خود را تعویض کنید تا خطر ابتلا به بیماری مایکوباکتریوم غیر سلولی ریه را در خود و خانواده خود کاهش دهید.

شرح کامل این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در شماره ژانویه سال ۲۰۱۹ میلادی نشریه انجمن آمریکایی میکروب‌شناسی mBio منتشر خواهد شد.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

در مراسم ختم باقری درمنی چه گذشت؟ / تنها بازمانده مرد اعدامی کیست؟ + عکس تجاوز به دختر 11 ساله در خانه مجردی پسر جوان+ عکس نقشه پلید 2 زن برای مسافر مرد یک هتل معروف تهران / در هتل چه گذشت؟ راز زنبیل زرد این زن خوش چهره چه بود؟ / ستار شوهرم همیشه دوست داشت در خانه تنها باشد ! حبس شدن خدمه کشتی ایرانی در شناورها / آب و غذا تمام شده است همه کارگران گروه ملی اهواز آزاد شدند به جز این 7 نفر ! ماجرای به شهادت رسیدن حاج قاسم در دمشق چه بود؟ + تصاویر راننده تاکسی وفادار به همسرش به شهرت جهانی رسید+عکس قتل یک کودک توسط ناپدری سنگدل / پلیس خیلی زود دست به کار شد ۵ عضو شبکه شیطانی در کرج دستگیر شدند اموال مسئولان ایرانی در آمریکا ضبط شد! عکس/ این مرد راننده اتوبوس مرگ دانشجویان علوم تحقیقات بود! حال شهرام ناظری وخیم است/ او در بیمارستان بستری شد انتشار اولین تصاویر از 2 پلیس که در بامداد امروز کرمان شهید شدند ! مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا اعتراف هولناک مخترع جوان برای قتل بازرگان بیرجندی + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: خطر ابتلا به بیماری رشد مواد تولید حمام عکس فیلم تحقیقات دانشجویان دختر بیمارستان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد اتوبوس تصاویر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • این خانه یک سرایدار است، همین قدر زیبا! (+تصاویر)
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • 2 روش هوشمندانه برای ساخت شیرآب و شیر حمام با لوله PVC (فیلم)
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • حمام شیشه‌ای سازه‌ای نوین طراحی دکوراسیون داخلی
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • نحوه تعمیر کردن شیردوش حمام؛ یک روش برای جوشکاری با باتری ۱.۵ ولتی (فیلم)
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید