Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@02:47:15 GMT

علت برکناری عادل الجبیر از سمت وزارت

تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۴۴۳۴۰

به گزارش مهر به نقل از درگاه خبری میدل ایست آی، وزارت خارجه عربستان روز پنج شنبه با اشاره به حکم سلطنتی «ملک سلمان» پادشاه عربستان اعلام کرد که «ابراهیم العساف» جانشین «عادل الجبیر» وزیر خارجه کنونی عربستان خواهد شد. طبق این حکم سلطنتی، عادل الجبیر به سمت «مسئول امور خارجی» در این وزارتخانه تنزل مقام یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

العساف، وزیر دارایی پیشین عربستان و عضو هیأت مدیره شرکت نفتی آرامکو است. وی از جمله افرادی بود که در جریان کمپین «مبارزه با فساد»- که از سوی ولیعهد جوان و جویای نام عربستان، محمد بن سلمان در نوامبر ۲۰۱۷ راه افتاده بود- بازداشت شد.

العساف برای مدت کوتاهی در هتل پنج ستاره «کارلتون ریتز» ریاض به همراه دهها تن از شخصیتهای برجسته خاندان سلطنتی سعودی و بازرگانان تحت بازداشت بود. با این حال، مقامات سعودی اعلام کردند که در تحقیقات خود هیچگونه شواهد و مدرکی دال بر ارتکاب جرم از سوی ابراهیم العساف نیافته و بدین ترتیب، وی از اتهامات وارده تبرئه شد.

«علی شیهابی» رئیس یک اتاق فکر مستقر در واشنگتن موسوم به بنیاد عربستان و از افراد نزدیک به دولت این کشور، در پیامی توئیتری تنزل مقام عادل الجبیر را موضوعی کم اهمیت دانسته و آن را راهی برای «برداشتن بار مسئولیت اداره این وزارتخانه از روی دوش الجبیر» خواند.

با این حال یک منبع آگاه سعودی به درگاه خبری «میدل ایست آی» گفت که تنزل مقام عادل الجبیر بیش از آنکه یک اخراج علنی باشد، اقدامی تحقیرآمیز از سوی این پادشاهی است.

به گفته این مقام آگاه، این خانه تکانی در هیأت حاکمه عربستان به درخواست و دستور «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی انجام شده است.

این مقام آگاه گفت که ولیعهد سعودی درصدد بود تا عادل الجبیر را به دلیل قصور و کوتاهی اش در پشتیبانی و حراست کافی از وی در برابر رسوایی قتل «جمال خاشقجی مجازات نماید» و به همین دلیل او را تحقیر کرد.

گفتنی است که جمال خاشقجی، روزنامه نگار و منتقد برجسته خاندان سعودی، روز دوم اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در شهر استانبول به دست عوامل سعودی به قتل رسید. «سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا» (سیا) در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که محمد بن سلمان در صدور دستور این قتل مسئول و مقصر است.

میدل ایست آی از طریق منابع آگاه دریافت که عادل الجبیر در مورد سیاستهای خارجی اخیر ریاض ملاحظاتی قائل بود؛ از جمله در مورد محاصره کشور قطر؛ و نارضایتی خود را در باب این موضوع آشکارا اعلام کرد.

گفتنی است که الجبیر یکی از باتجربه ترین دیپلماتهای خاندان سعودی است که پیشتر به عنوان سفیر عربستان در آمریکا (۲۰۱۱- ۲۰۰۷) فعالیت کرده است.

یکی دیگر از جابجایی های صورت گرفته توسط مقامات ریاض، اخراج سفیر عربستان سعودی در بریتانیا، شاهزاده محمد بن نواف است. منبع مورد استناد میدل ایست آی، اخراج شاهزاده محمد بن نواف را گوشمالی دیگر مقامات وزارت خارجه خواند.

این منبع آگاه همچنین گفت که این سفیر به دلیل نزدیکی به احمد بن عبدالعزیز- برادر ملک سلمان که پس از رسوایی قتل خاشقجی از محل اقامت خود در لندن به عربستان سعودی بازگشت-  مجازات شد. میدل ایست آی در آن زمان گزارش داد که شاهزاده احمد بن عبدالعزیز در تلاش برای کاستن از قدرت محمد بن سلمان به ریاض بازگشت.

این منبع آگاه افزود که دلیل محکومیت محمد بن نواف، حضور وی در یک فیلم ویدئویی است که در آن شاهزاده احمد بن عبدالعزیز خطاب به معترضان در محوطه بیرونی خانه خود در شهر لندن می گوید که «ملک سلمان و محمد بن سلمان را مسئول جنگ یمن می داند».

طبق یک حکم سلطنتی دیگر، ساختار شورای امور سیاسی و امنیتی عربستان به ریاست محمد بن سلمان- وارث ۳۳ ساله تاج و تخت پادشاهی سعودی- تغییر می یابد.

به گزارش مهر، به موجب این حکم  «عبدالله بن بندر بن عبدالعزیز» به عنوان وزیر گارد ملی عربستان سعودی و «ترکی بن عبدالله الشبانه» به عنوان وزیر اطلاع رسانی و «حامد الشیخ» نیز به سمت وزارت آموزش منصوب شدند.

همچنین «فیصل بن خالد» برکنار و به جای وی «ترکی بن طلال» به عنوان امیر منطقه عسیر معرفی شده است.

«سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز» که از ریاست هیئت گردشگری و میراث ملی کنار گذاشته شده است، به ریاست هیئت تازه تاسیس موسوم به «هیئت فضا» منصوب شده است.

«ترکی آل الشیخ» رئیس هیئت عمومی ورزش نیز برکنار شده است. وی که دست راست ولیعهد بود، به سمت مدیر کلی «هیئت ترفیه» (تفریح و سرگرمی) منصوب شده است.

در میان سایر انتصابات، «عبدالعزیز بن ترکی الفیصل» جانشین «ترکی الشیخ» شد. «خالد بن قرار الحربی» نیز به سمت مدیر امنیت عمومی عربستان تعیین شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۴۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری

به گزارش قدس آنلاین، وزرای بازرگانی و نفت پاکستان امروز در پایگاه هوایی نورخان در مجاورت شهر اسلام‌آباد از هیات بلندپایه تجاری سعودی استقبال کردند.

هیات سعودی به ریاست معاون وزیر سرمایه‌گذاری این کشور متشکل از ۵۰ نفر از مسوولان ارشد شرکت‌های تجاری، سرمایه‌گذاری مرتبط با حوزه‌های انرژی، کشاورزی، فناوری اطلاعات، پتروشیمی، بندرگاه، پالایشگاه، معاون، مخابرات و راه و ارتباطات است.

سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان درحالی انجام می‌شود که شهباز شریف نخست وزیر پاکستان هشتم اردیبهشت امسال و برای دومین بار به عربستان رفت؛ جایی که وی علاوه بر شرکت در اجلاس ویژه مجمع جهانی اقتصاد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دیدار کرد.

علاوه بر این، پاکستان در بیست و هشتم فروردین میزبان فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان و هیات بلندپایه اقتصادی همراه وی بود. در این بازدید، مسوولان عربستانی قول افزایش سرمایه‌گذاری در پاکستان و ترغیب شرکت‌های بزرگ تجاری سعودی برای ورود به بازار پاکستان را دادند. سفر امروز هیات دیگری از عربستان در نتیجه توافق اخیر ۲ کشور برای گسترش تعاملات تجاری و یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری عربستان در پاکستان صورت می‌گیرد.

روابط عمومی وزارت بازرگانی پاکستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات سعودی از سوی جام کمال خان وزیر بازرگانی و مصدق ملک وزیر نفت پاکستان مورد استقبال قرار گرفت و قرار است در طول سه روز آینده مسوولان ۳۰ شرکت پاکستانی با طرف‌های سعودی خود پیرامون سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌های مشترک مذاکرات کنند.

وزیر بازرگانی پاکستان در این خصوص اعلام کرد که هر ۲ کشور توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متقابل را برای شناسایی راهکارهای سرمایه‌گذاری و اشتغال زایی تبیین خواهند کرد.

ترافیک سفر مقامات پاکستان و عربستان سعودی به کشورهای یکدیگر به ویژه از زمان آغاز به کار دولت شهباز شریف به خوبی نشانگر عمق روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری مابین اسلام‌آباد و ریاض و همچنین میل و اشتیاق پاکستان به توسعه روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری با عربستان دارد.

در نقطه مقابل برخی از منتقدان در پاکستان معتقدند، عربستان چندین بار از سرمایه‌گذاری‌های مختلف در پاکستان صحبت کرده است، ولی تا به حال هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. با این حال در آذرماه گذشته عربستان سپرده گذاری ۳ میلیارد دلاری خود در بانک مرکزی پاکستان را با هدف حمایت از بهبود معیشتی این کشور برای یکسال دیگر تمدید کرد.

سال گذشته دولت پاکستان با حمایت ارتش این کشور شورایی موسوم به «شورای ویژه تسهیل سرمایه‌گذاری SIFC» را تشکیل داده که هدف اصلی آن تسهیل سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان به ویژه از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است و نقش ارتش نیز به عنوان تضمین دهنده سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان تعریف شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • ببینید | فوری؛ ترور محمد بن سلمان ناکام ماند!
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند