Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@09:03:34 GMT

اقتصاد مقاومتی؛ راه حل برون رفت از شرایط رکودی جامعه

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۰۴۹۲۹

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس گفت: اقتصاد مقاومتی راه حل برون رفت از شرایط رکودی جامعه و مقابله با روش هایی است که از ناحیه دشمنان ما برای تخریب اقتصادمان به کار گرفته می شود.
به گزارش مهر به نقل از صداوسیما، حمیدرضا فولادگر با حضور در برنامه «تیترامشب» شبکه خبر افزود: برای تحقق سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری که عمدتاً حول موضوعات اقتصادی بود و نامگذاری های اقتصادی سال های اخیر به این نتیجه می رسیم که موضوع اصلی کشورمان اقتصاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در تداوم اجرای اقتصاد مقاومتی، محور بحث امسال هم تولید و اشتغال است.
فولادگر با اشاره به اینکه آمار رسمی نرخ بیکاری در کشور بر اساس فرمول اتحادیه جهانی کارگری ۱۲ و نیم درصد است، افزود: نرخ بیکاری ما بر اساس اشتغال پایدار و مداوم حدود ۲۴ تا ۲۵ درصد است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری در قشر جوان و دانش آموختگان بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد است و این زنگ خطر بزرگی است که در جامعه به صدا درآمده است.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از نظر قانونی کمبود نداریم، گفت: قانون رفع موانع تولید، قانون برنامه پنجم توسعه، قانون بهبود کسب و کار و قانون حداکثر استفاده از تولید داخل از جمله قوانینی است که در سال های اخیر برای حمایت از تولید و ایجاد اشتغال در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.
فولادگر افزود: مهمترین مشکل تولید کننده ما رقابت با کالاهای خارجی است که واردات بی رویه و قاچاق کالا هم در این زمینه مزید بر علت است.
وی گفت: کمبود نقدینگی برای تولیدکنندگان، مشکلات مالیاتی و مشکلات بیمه ای از جمله تأمین اجتماعی از دیگر مشکلات است.
فولادگر ادامه داد: بیمه تأمین اجتماعی انحصاری است و همین موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی افزود: آیین نامه های اجرایی را به گونه ای می نویسند که راه های فرار از قانون را ایجاد می کند که در این زمینه ها باید مقررات زدایی کنیم.
فولادگر گفت: مجلس باید بر حسن اجرای قوانین نظارت بیشتری کند و اگر قانونی نیاز به اصلاح داشت آن را اصلاح کند و باید اتاق های بازرگانی، تعاون، صنعت و بقیه نهادهای موجود در فضای کسب و کار در این زمینه کمک کنند.
وی افزود: هیئت مقررات زدایی و سهولت فضای کسب و کار داریم که وزیر امور اقتصادی و دارایی رئیس آن است و از هر سه قوه و اتاق ها اعضایی در این هیئت وجود دارند که اختیارات لازم را دارند.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی گفت: نظام تعرفه ای برای کوتاه مدت خوب است اما در دراز مدت پاسخگو نیست و باید روش های تشویقی و تنبیهی را در نظر بگیریم مثلاً برای ارتقاء بهره وری و کیفیت، جوایزی را در نظر بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه قاچاق برای کشور مضر است، گفت: دستگاه های نظارتی باید نظارت خود را در این زمینه بیشتر کنند.
فولادگر با بیان اینکه کمبود نقدینگی از مشکلات مهم تولیدکنندگان است، گفت: بانک ها نیاز به اصلاح ساختار دارند.
وی افزود: ربوی شدن بانک ها برکت را از اقتصاد ما دور می کند.
۸۰ درصد مشکل تولید، تامین اجتماعی، مالیات و قوانین بانکی است
نایب رئیس اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه برای ایجاد اشتغال باید سرمایه گذاری انجام شود گفت: باید زمینه و بستر مناسب برای سرمایه گذاری را فراهم کنیم.
حسین سلاح ورزی افزود: هرچند در چهار سال اخیر از نظر سهولت فضای کسب و کار و رقابت پذیری بهبود نسبی داشتیم اما تا نقطه آرمانی و ایده آل برای از بین بردن بیکاری فاصله معناداری داریم.
وی گفت: برای جذب سرمایه گذاری باید محیط کسب و کار به معنای واقعی بهبود یابد و مناسب برای سرمایه گذاری باشد.
سلاح ورزی ادامه داد: حل معضل اشتغال فقط مربوط به دولت نیست بلکه بخش های دیگر از جمله مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و دیگر ارکان حاکمیت باید پای کار بیایند تا بستر مناسب برای سرمایه گذاری ایجاد شود.
وی گفت: دیپلماسی، روابط بین الملل و حضور در منطقه هم در این زمینه اثرگذار است.
سلاح ورزی افزود: تا زمانی که بستر لازم را فراهم نکنیم وضع اشتغال و تولید بهبود نمی یابد.
نایب رئیس اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: ۸۰ درصد مشکلات تولیدکنندگان در سه حوزه تأمین اجتماعی، مالیاتی و قوانین بانکی است.
سلاح ورزی افزود: هیئت مقررات زدایی اشکالات ساختاری دارد که باید اصلاح شود زیرا تنها سه عضو از بخش خصوصی در آن عضویت دارند.
وی گفت: در شرایط فعلی کشور، حمایت از تولیدات داخلی باید در قالب بسته فراگیر صورت گیرد و صرفاً از طریق نظام تعرفه ای نمی توانیم موجب تقویت توان تولید کشور شویم.
سلاح ورزی افزود: فعال شدن بازار سرمایه و اصلاح ساختار بانکی کشور راهکار مناسبی برای حمایت از تولید است.
وی اضافه کرد: بانک ها به علت مشکلات مختلف، در رقابت مخربی گرفتار شدند و هر کدام پیشنهاد سود بالاتر برای جذب نقدینگی بیشتر می دهند.
سلاح ورزی گفت: قیمت تمام شده پول هم برای بانک زیاد است و نمی توانند آن را ارزان در اختیار تولیدکنندگان قرار دهند. برچسب ها: اقتصاد مقاومتی

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۰۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکت‌های داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند همچنین حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، امروز از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جهت پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان تهران درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم همچنین در جهت حل مشکل فرسودگی ماشین آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

صالحی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به عدم تأمین نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، عدم تخصیص به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت پذیرد.

وی ادامه داد: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد قطعاً در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد همچنین متعاقباً جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولین امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند؛ به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 6094880

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • ۳۳۰ عنوان برنامه طی هفته بسیج سال جاری در کرمانشاه اجرا می‌شود
  • شش مولفه اقتصاد مقاومتی متعلق به مردم است 
  • نقش شوراها در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • بازدید دادستان تهران از دو شرکت‌ داروسازی
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • شاه کلید تولید و اقتصاد جامعه، کارگران هستند
  • اعطای نشان ملی به شرکت آرد هشترود