Web Analytics Made Easy - Statcounter

از نبرد ۶ امتیازی بندرنشینان تا کار سخت سپیدرود برای حفظ صدرنشینی

هفته سی‌ودوم لیگ آزادگان با برگزاری ۹ دیدار در روز دوشنبه ۲۸ فروردین پیگیری می‌شود که در مهم‌ترین دیدارها، پارس جنوبی و ملوان یک دیدار شش امتیازی را برگزار می‌کنند و سپیدرود صدرنشین در یک دیدار سخت به مصاف ایرانجوان بوشهر می‌رود.

هفته گذشته لیگ آزادگان با شکست دوباره گل گهر و مس همراه شد تا نمایندگان استان کرمان از مدعیان فاصله بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هفته رقابت بین سپیدرود، ملوان و پارس جنوبی جم است که ملوان و پارس جنوبی یک دیدار حساس را در شهر جم برگزار می‌کنند. در انتهای جدول هم، فجرسپاسی اکنون در یک قدمی خیبر خرم‌آباد است و می‌تواند با پیروزی یا حتی مساوی در دیدار امروز مقابل خونه به خونه و عدم نتیجه‌گیری خیبر، خودش را از منطقه سقوط بالا بکشد. فولاد یزد هم در خانه به مصاف نساجی مازندران می‌رود. این تیم هم همچنان امیدوار به بقا در لیگ یک است.
پارس جنوبی جم- ملوان بندر انزلی
در مهم‌ترین دیدار هفته سی و دوم لیگ آزادگان، تیم‌های دوم و سوم جدول رده‌بندی که در امتیاز ۵۶ برابر هستند، در شهر جم به مصاف هم می‌روند. پارس جنوبی که ۲۱ هفته است مقابل حریفان شکست‌ناپذیر بوده مقابل ملوانی قرار می‌گیرد که در نیم فصل دوم در برابر تیم‌های بالای جدول، توفیقی کسب نکرده و نتوانسته هیچ  کدام از آنها را شکست دهد. پارس جنوبی هفته گذشته هم توانست با شکست دادن گل‌گهر سیرجان که تا هفته گذشته مدعی اصلی صعود به لیگ برتر بود، این تیم را از مدعیان جدا کند. ملوان هم در یک دیدار سخت در مقابل مس رفسنجان به برتری دو بر یک رسید. دیدار رفت این دو تیم با تساوی یک بر یک به پایان رسید.
سپیدرود رشت- ایرانجوان بوشهر
سپیدرود صدرنشین و ۵۷ امتیازی این هفته کار نسبتا سختی در خانه دارد و باید مقابل ایران‌جوانی قرار گیرد که هر کاری برای بقا در لیگ یک انجام می‌دهد. به گفته علی نظرمحمدی، سرمربی سپیدرود، این دیدار سخت‌ترین بازی آنها در سه هفته آینده است. سپیدرود هفته گذشته در یک دیدار خارج از خانه، در حالی که با یک گل از اکسین البرز عقب افتاده بود، توانست به بازی برگردد تا با نتیجه دو بر یک پیروز از زمین بازی خارج شود. ایرانجوان بوشهر هم در یک دیدار شش امتیازی انتهای جدول توانست همانند سپیدرود بازی باخته را پیروز شود و با نتیجه‌ دو بر یک فولاد یزد را شکست دهد. دیدار رفت این دو تیم با پیروزی سه بر یک بوشهری‌ها به پایان رسیده ولی باید به این نکته توجه کرد که بازی این هفته در خانه سپیدرود برگزار می‌شود. جایی که آنها بیش از دو سال است شکست نخورده‌اند.
آلومینیوم اراک- گل‌گهر سیرجان
سیرجانی‌ها با شکستی که هفته گذشته متحمل شدند، تقریبا از گردونه مدعیان خارج شدند و کار بسیار دشوار برای لیگ برتری شدن پیش روی خودشان دارند. آنها در دو هفته گذشته بازنده شدند تا تیمی که هفته بیست و نهم، صدرنشین لیگ یک بود دیگر شانس زیادی برای صعود نداشته باشد. با این حال آنها امیدوارند در دیدار سخت امروز مقابل آلومینیوم اراک که در نیم فصل و پس از آمدن مهدی پاشازاده نمایش و نتایج خوبی در این رقابت‌ها گرفته‌اند، پیروز باشند. آلومینیوم اراک در شش دیدار گذشته‌اش، چهار پیروزی کسب کرده و در آخرین بازی که برگزار کرد با یک گل از سد نساجی مازندران گذشت. در حال حاضر آلومینیوم اراک با ۴۶ امتیاز در جایگاه هشتم و گل‌گهر سیرجان با ۵۳ امتیاز در جایگاه چهارم جدول رده‌بندی قرار گرفته‌اند. در دیدار دور رفت، گل‌گهر سیرجان در یک دیدار پرگل توانست با نتیجه سه بر دو از سد آلومینیوم بگذرد.
برنامه کامل هفته سی و دوم لیگ آزادگان به شرح زیر است:
* فولاد یزد ............................. نساجی مازندران / ساعت ۱۶:۴۵
* مس رفسنجان ........................... بادران تهران / ساعت ۱۶:۴۵
* خونه به خونه بابل.......... فجر سپاسی شیراز / ساعت ۱۶:۴۵
* آلومینیوم اراک ................. گل‌گهر سیرجان / ساعت ۱۶:۴۵
* راه‌آهن تهران ............................... مس کرمان / ساعت ۱۶:۴۵
* سپیدرود رشت .................. ایران‌جوان بوشهر / ساعت ۱۶:۴۵
* اکسین البرز ................. نفت مسجد سلیمان / ساعت ۱۶:۴۵
* پارس جنوبی جم ....................... ملوان بندرانزلی / ساعت ۱۷
* استقلال اهواز ......................... خیبر خرم‌آباد / ساعت ۱۷:۱۵

-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده

به گزارش خبرنگار مهر، روزهای پایانی اسفند سال گذشته مهمترین قرارداد حوزه نفت یعنی فشار افزایی پارس جنوبی به امضا رسید. قراردادی که به گفته وزیر نفت ۲۰ میلیارد دلار بار مالی دارد اما به گفته مسؤولان وزارت نت ۹۰۰ میلیارد درآمد عاید کشور می‌کند.

وزیر نفت مدعی شده بود این طرح می‌توانست هشت سال پیش آغاز شود اما انتظار برای ورود شرکت‌های خارجی به این طرح نتیجه بخش نبود و شیب بزرگترین میدان گازی مشترک جهان که به سمت قطر است موجب شد فرار گاز به سمت کشور رقیب روز به روز بیشتر شود.

به گفته وزیر نفت طرح ملی فشار افزایی در پارس جنوبی از سال ۲۰۱۷ میلادی معطل و بلاتکلیف بود، وزارت نفت در دولت جدید همتی جانانه کرد و با انجام کارهای کارشناسی تصمیم گرفته شد احداث واحد فشار افزایی در دریا باشد، این در حالی است که قطر هم چند ماه پیش به‌منظور توسعه و فشار افزایی در بخش قطری پارس جنوبی (گنبد شمالی) در دریا، با شرکت‌های خارجی قرارداد امضا کرد.

اوجی با اشاره به اینکه با ادامه برداشت از این میدان بدون اجرای طرح‌های فشار افزایی، شاهد افت فشار در این میدان خواهیم بود، ادامه می‌دهد اهمیت بهره‌برداری از این میدان مشترک آنجاست که ۹۳ درصد سوخت نیروگاه‌ها و صنایع گاز و بخش عمده‌ای از خوراک پتروشیمی‌ها از گاز این میدان تأمین می‌شود.

آنطور که اوجی گفته بود، سکوی فاز ۱۳ آلفا که کشتی بحرینی به آن برخورد کرده بود در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ راه اندازی می‌شود و طی سه تا چهار سال آینده فشار افزایی در میدان مشترک پارس جنوبی آغاز خواهد شد.

امروز که بیش از یک ماه از امضای این قرار داد با شرکت‌های داخلی می‌گذرد خوب است نگاهی به این قرارداد بیاندازیم تا وضعیت آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری، از رؤیا تا واقعیت

۷۰ درصد گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی برداشت می‌شود و ۴۵ درصد خوراک پالایشگاه‌های نفتی از تولیدات این میدان است و با راه‌اندازی سکوهای فشار افزایی در این میدان، تا ۷۰ سال برداشت گاز از پارس جنوبی ادامه پیدا می‌کند، اوجی هم با تاکید بر این موضوع اذعان کرد: ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران در میدان مشترک پارس جنوبی واقع شده است، در دولت سیزدهم تحریم‌ها مانع رشد توسعه صنعت نفت و گاز نشده است و امسال در ۴۰ سال گذشته برای نخستین بار برای سه فصل پیاپی، شاهد رشد اقتصادی بالای ۲۰ درصد در بخش نفت و گاز بوده‌ایم.

البته موضع به همین جا ختم نمی‌شود چرا که محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه طرح ملی فشار افزایی، ۹۰ تریلیون فوت مکعب به برداشت گاز و ۲ میلیارد بشکه افزایش برداشت میعانات گازی از پارس جنوبی می‌افزاید، گفت: این اقدام درآمد ۹۰۰ میلیارد دلاری برای کشور به‌دنبال خواهد داشت.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه این طرح از نظر گستردگی فنی و اجرایی و فناوری طرح بزرگی است و یک ظرفیت سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری را در اختیار پیمانکاران ایرانی قرار می‌دهد، گفت: نباید اقدام‌های خود را شرطی کنیم و باید بتوانیم مهمترین و بزرگترین کارهای کشور را به نتیجه برسانیم.

روش تأمین مالی پروژه فشار افزایی همچنان در هاله‌ای از ابهام

اکنون گاز خام از میدان مشترک پارس جنوبی با ۳۸ سکوی تولیدی و پشتیبان برداشت می‌شود و قرارداد اجرایی طرح ملی فشار افزایی در پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی به امضا رسید و آنطور که وزیر نفت گفته بود، با ساخت ۲۸ سکو (۱۴ سکوی فشار افزا و ۱۴ سکوی پشتیبان در هفت منطقه تعیین شده) اجرا خواهد شد. پیمانکاران اصلی در اجرای طرح ملی فشار افزایی میدان مشترک پارس جنوبی، شرکت‌های پتروپارس، اویک، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص) و مپنا هستند و پیمانکار مهندسی مفهومی، پایه مقدماتی و پیشرفته یک شرکت مشاور ایرانی است.

اگرچه مسؤولان صنعت نفت بهره برداری از سکوهای فشار افزایی را برنامه‌ای چهار ساله عنوان کرده‌اند اما هم اکنون برای اجرایی شدن آن چند ابهام وجود دارد اول آنکه شرکت ملی نفت ایران به عنوان متولی این پروژه چرا اطلاعات، آمار و ارقام روشنی را برای تأمین مالی این پروژه بیان نمی‌کند. حتی با وجود اینکه هزینه این پروژه را ۲۰ میلیارد دلار برآورد کرده‌اند اما مشخص نیست تأمین مالی این پروژه در چند مرحله و چگونه صورت خواهد گرفت و متولیان تأمین مالی کدام بانک‌ها و شرکت‌ها هستند؟

دیگر ابهامی که در رابطه با این قرارداد وجود دارد به درستی مشخص نشده است که سکو های فشار افزایی تماماً ساخت داخل است یا آنکه فناوری‌های روز دنیا هم مورد استفاده قرار می‌گیرد اگر تماماً ساخت داخل است با شرکت‌های دانش بنیان قراردادی به امضا رسیده است یا خیر! اگر چنین قراردادی به امضا رسیده است چرا جزئیاتی از آن وجود ندارد.

مساله دیگر این است که شرکت ملی نفت ایران به عنوان متولی و کارفرما چرا اجرای این طرح‌ها را در اختیار شرکت‌های شبه دولتی قرارداده است و به صحبت‌های رهبری که در دیدار با بخش خصوصی مطرح شد کمترین توجه شده است مقام معظم رهبری بارها به مشارکت بخش خصوصی تاکید داشتند و اصلاً به همین دلیل سال جاری را سال جهش تولید با مشارکت بخش خصوصی نامگذاری کردند.

اگرچه خبرنگار مهر کاملاً به این موضوع توجه دارد که کشور در شرایط تحریم به سر می‌برد و قطعاً نمی‌توان انتظار داشت تا جزئیات دقیق نحوه اجرای این پروژه رسانه‌ای شود اما مساله نحوه تأمین مالی و همچنین حضور شرکت‌های به اصطلاح خصولتی به جای خصوصی ربطی به موضوع تحریم ندارد و مسؤولان ارشد شرکت ملی نفت ایران باید در این زمینه شفاف سازی کنند.

کد خبر 6087257

دیگر خبرها

  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • ساعت بازی فوتبال پرسپولیس - آلومینیوم در جام حذفی
  • تاکید فدراسیون فوتبال: تماشای بازی‌ها نباید رایگان باشد
  • نبی: هیچ باشگاهی نباید رایگان بودن رقابت‌ها را اعلام کند
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی ها نباید رایگان باشد
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی‌ها نباید رایگان باشد
  • برگزاری دومین جلسه کارگروه نظارت و صیانت با حضور رئیس فدراسیون فوتبال
  • تعیین تیم های داوری لیگ برتر با تایید کارگروه صیانت
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • جمعی از کارگران خراسان جنوبی با رهبری دیدار می‌کنند