Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه آموزشی مربیان آموزش سامانه سجام ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

به گزارش ایسنا، رفاهی مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی در کارگاه آموزشی مربیان آموزش سامانه سجام ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از حضور نمایندگان شهرستان‌ها برای اولین بار در اداره کل پیشگیری‌های مردمی خبر داد و گفت: چرا ما در دفاع مقدس پیروز شدیم؟ عوامل زیادی در این زمینه تاثیر داشت، اما رهبری‌های داهیانه حضرت امام (ره) و بسیج مردمی از عوامل بسیار تاثیرگذار در این پیروزی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در سیاست جنایی می‌گوییم تمام ظرفیت‌های دولتی و غیردولتی را بکار می‌گیریم تا به کاهش جرایم کیفری برسیم.

رفاهی عنوان کرد: اگر در پیشگیری از ظرفیت های مدنی و مردمی استفاده نکنیم نمی توانیم اقدامی انجام دهیم و حتی دولت به معنای عام هم نمی تواند کاری انجام دهد. استفاده از جلسات خانگی در استان ها که بعضا انجام می شود می‌تواند تاثیرگذار باشد، حتی از این طریق که به ائمه جماعات در استان ها آمارهایی داده شود تا در این مسیر وارد شوند و بتوان ظرفیت های مردمی را در این راستا مورد استفاده قرار داد.

وی افزود: سرقت تعزیری رتبه اول در جرایم را دارد. اگر به مردم بیاموزیم از مال خود مراقبت کنند بسیاری از سرقت ها کنترل می شود. برای مثال یک فرد ماشین 30 میلیونی را با وام می خرد اما برای خرید قفل فرمان و ... کوتاهی می کند؛ زیرا به آموزش در این مسائل بی‌توجه بودیم؛ در نتیجه این اقدامات برای افراد سخت است تنها به این دلیل که روی این فضا کار نشده است. ما باید با دقت به این موضوعات بپردازیم تا امور مربوط به پیشگیری شدنی شوند.

مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی گفت: ما برای اموری مانند رانندگی و خیاطی و ... الزام به آموزش داریم و برای آموزش آن ها اقدام می کنیم، حالا در مقایسه با انگیزه های آموزشی در این موارد آیا بدست گرفتن فرمان زندگی از فرمان ماشین کم اهمیت‌تر است؟ بدست آوردن ١٠ مهارت قبل از انتخاب همسر لازم است. ما باید خانواده ها را به سمتی ببریم که به این باور برسند، برای مثال تا مشاوره را انجام ندادند تمایلی به این نداشته باشند زندگی مشترک شان را آغاز کنند. اگر از ظرفیت مردمی استفاده کنیم و در این فضا کار کنیم اقدامات مثبتی روی خواهد داد.

وی خاطرنشان کرد: در استان های البرز، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و ... در این زمینه اقداماتی آغاز شده است. ما باید کاری کنیم که جوان ها به شرکت در این دوره ها تمایل پیدا کنند. اگر این موضوع عملیاتی شود چند درصد از دعاوی کاهش پیدا خواهد کرد.

رفاهی با بیان اینکه آمارها نشان می‌دهد ٥٠ درصد طلاق های ایران مربوط به ٥ سال اول زندگی مشترک است و ١٣ درصد این آمار مربوط به یک سال اول زندگی مشترک، ادامه داد: قطعا در شهرستانی که هر یک از ما در آن زندگی می کنیم چند نفر هستند که می گویند ما کار شما را فی سبیل الله انجام می دهیم. این تعداد اگر بکار گرفته شوند افراد زیادی را تشکیل می دهند که می توان از ظرفیت های آنها برای بسیاری از امور استفاده کنیم.

وی با اشاره به هدف برگزاری این کارگاه با محوریت هدایت، راهبری و سازماندهی دیده بانان پیشگیری از طریق فعال سازی سامانه سجام عنوان کرد: سجام یعنی سیستم جامع اطلاعات مردمی؛ حاضرین در جلسه حتما موضوعات را برای شهرستان ها ارسال کنند و سامانه سجام را به دوستان شهرستان ابلاغ کنند و عزیزان در شهرستان نیز آن را مطالبه کنند.

وی افزود: هدف سجام این است که بزرگوارانی را به عنوان دیده بان پیشگیری طبق دستور العمل جذب کنند. در هر استان چند جرم اولویت دار داریم. ١٠ مورد اولویت دار در عناوین مجرمانه وجود دارد که تقریبا در همه استان ها مشترک هستند. اولین عنوان مجرمانه سرقت تعزیری است که سال ٩٥ در مقایسه با سال ٩٤ خوشبختانه قدری کاهش داشته است. ضرب و جرح عمدی، توهین، تصادفات، تهدید، تخریب، کلاهبرداری، خیانت در امانت، نگهداری و مالکیت مواد مخدر، رانندگی بدون پروانه از جرایم اولویت دار بعدی محسوب می شوند.

رفاهی اضافه کرد: دیده‌بان پیشگیری باید وضعیتی که مشاهده می کند را اعلام کند و این اطلاع رسانی از طریق سیستم به دستگاه مربوطه ارجاع می شود و تلاش است که در مدت یک ماه پاسخ آن دریافت شود. پیشنهاد این است که در هر روستا یک نفر برای دیده بان پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد که این افراد در مجموع تعداد قابل توجهی را تشکیل می دهند و تاثیر گذار خواهند بود.

مستشار قضایی و مدیرکل پیشگیری های مردمی و مشارکت های مدنی خاطرنشان کرد: در پیشگیری باید تعامل وجود داشته باشد، برای پیشگیری بیش از ١٦ مدل شناسایی شده که یکی از مدل‌ها سطوح سه گانه پیشگیری است؛ به این معنی که باید اقدامی صورت گیرد که اصلا اختلاف و دعوا و جرم شکل نگیرد که ٧٠ درصد کار پیشگیری در این حوزه است.

وی گفت: در دفاتر املاک چند درصد از پرونده‌ها از دل قولنامه‌ها بیرون می آید. خریدار نمی داند و فروشنده نمی داند که برای مثال خیار غبن چیست و سندی را امضا می کند، بعد به مشکل می خورد و بدون اطلاعات درگیر پرونده می شود و سیستم قضایی را درگیر می کند که به چنین پرونده هایی رسیدگی کنند. در نتیجه آموزش های مردمی و بکار گیری ظرفیت های مرمی برای نظارت به این موارد بی تاثیر در کاهش خروخی جرایم نخواهد بود.

رفاهی در پایان با بیان اینکه در حوزه پیشگیری موضوع خروجی جلسات پیشگیری بسیار اهمیت دارد، گفت: با توجه به اهمیت جلسات بعد از این جلسه و پس از گذشت مدتی آقای الفت حتما نتیجه و خروجی برگزاری این کارگاه را جویا خواهند شد. ان شاء الله بتوانیم ظرفیت های مردمی را مورد استفاده قرار دهیم.

در ادامه این کارگاه مهدی رحیمی دبیر اجرایی دیده بان پیشگیری با اشاره به اینکه از سال ٩٥ برنامه‌ای تحت عنوان شجام ابلاغ شد که در آن سال مقداری افت و خیز داشت، عنوان کرد: ان شاءالله در سال ٩٦ بتوانیم آن را اجرایی تر کنیم. ١٢ گام برای اجرایی کردن این طرح در استان ها در نظر گرفتیم که امیدواریم در این راستا اقدامات مفیدی داشته باشند. اطلاع رسانی گام اول محسوب می شود و برگزاری نشست های تخصصی هدفمند در سطح استان به منظور تبیین رویکردها و نحوه فعالیت این سامانه، برگزاری نشست توسط دستگاه های استانی با مدیران استانی، برگزاری نشست های تخصصی با روسای دادگستری و دادستان های شهرستان ها، توسعه جذب و گزینش دیده بان ها برخی از گام های اجرایی کردن این طرح به شمار می روند.

وی در ادامه در خصوص تاریخچه و پیشینه شکل‌گیری معاونت پیشگیری و در نهایت تاکیدات مقام معظم رهبری بر بکارگیری نیروهای مردمی در اجرایی کردن امور پیشگیرانه اشاره کرد و همچنین در قالب یک کارگاه آموزشی به تبیین نحوه گزینش دیده بان و اهداف اجرایی کردن این طرح توضیح داد.

پس از معرفی سجام و شیوه اجرایی شدن این طرح توسط دبیر اجرایی دیده بان پیشگیری، اختری مشاور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به طرح نکات کلیدی در تهیه گزارش در سجام پرداخت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افراد جویای کار به سامانه ملی رصد اشتغال مراجعه کنند

شریفی رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی رفسنجان در کارگروه اشتغال در محل فرمانداری رفسنجان که با حضور رحمانی معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری و جمعی از مسئولان شهرستانی برگزار شد، گفت: سامانه ملی رصد اشتغال از امروز سه شنبه باز شده است و متقاضیان جویای کار می‌توانند نسبت به ثبت اطلاعات و مشخصات خود در این سامانه اقدام کنند.

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی نسبت به تحقق سهمیه اشتغال اداره خود در این سامانه اقدام کنند.

شریفی بیان کرد: یکی دیگر از موارد مربوطه در حوزه اشتغال کمبود نیروی مهارت دیده در حوزه‌های مختلف صنایع و معدن است که قرار شد مرکز فنی و حرفه‌ای شهرستان در خصوص آموزش نیرو‌های مورد نیاز صنایع و معادن تدابیر لازم را به کار بگیرد و اقدامات لازم را در خصوص تأمین نیروی مهارت دیده انجام و نیروی مهارت دیده تحویل جامعه دهد.

وی تصریح کرد: کمبود نیروی تخصصی در زمینه‌های برق، مکانیک، حفاری و ... به شدت در صنایع و معادن احساس می‌شود و امیدواریم در این حوزه بتوان گام‌های موثری برداشت.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • سازماندهی ۴۹۰ تیم عملیاتی و امدادی برای مقابله با حوادث احتمالی سامانه بارشی
  • باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • ساخت و ساز ویلایی از طریق مشارکت‌های مردمی رشد پیدا کرد
  • افراد جویای کار به سامانه ملی رصد اشتغال مراجعه کنند