Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز 24 خرداد مصادف با زادروز "اتله سلبرگ" (Atle Selberg) ریاضیدان برجسته نروژی در زمینه‌ی "نظریه تحلیلی اعداد" است.

به گزارش ایسنا، "اتله سلبرگ" (Atle Selberg) ریاضیدان نامی در 14 ژوئن سال 1917 در منطقه‌ی لانگسوند نروژ ، چشم به جهان گشود.

اتله سلبرگ یک دانشمند در زمینه نظریه "تحلیلی اعداد"  و نظریه "توابع اتومورفیک" و برنده جوایزی همچون مدال "فیلدز" است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادر سلبرگ معلم و پدر وی،" Ole Michael Ludvigsen Selberg" ریاضیدان بود . در زمان تحصیلش در مدرسه، سلبرگ تحت تأثیر مطالعات "سرینیواسا رامانوجان" (Srinivasa Ramanujan) ریاضی‌دان نامی قرار گرفت و توانست یک فرمول دقیق تحلیلی برای نظریه" افراز عدد صحیح "(Partition theory) پیدا کند.  پس از اتمام مدرسه وی تحصیلات خود را تا مقطع دکترا در "دانشگاه اسلو"(University of Oslo) ادامه داد.

 نظریه تحلیلی اعداد، شاخه‌ای از نظریه اعداد است که از روش‌های آنالیز ریاضی برای حل مسائل اعداد صحیح بهره می‌برد.

پس از جنگ جهانی دوم، او مطالعه خود در زمینه نظریه "Sieve" را آغاز کرد. در سال 1947 او نظریه Sieve را در مجله‌ای منتشر کرد. بعد از آن، این نظریه "Selberg sieve" نام گرفت. Selberg sieve یک نظریه در زمینه نظریه تحلیلی اعداد بود.

نظریه Selberg sieve ترکیبی از تکنیک شمارش "اصل شمول و عدم شمول" است.

سلبرگ از سال 1950 به ایالات متحده رفت و در "مؤسسهٔ مطالعات پیشرفته") IAS) به مطالعات o,n ادامه داد. در دهه‌ی 1950 سلبرگ به مطالعه درباره‌ توصیف "نظریه طیفی"(Spectral theory) می‌پرداخت. نظریه طیفی به مجموعه نظریه‌های ریاضی اطلاق می‌شود که پیرامون مسئله مقادیر خاص مربوط به ماتریس‌های مربعی و به‌ویژه در راستا و مسیر امتداد و گسترش آن به‌حوزه عملگرها اطلاق می‌شود. مطالعات او منجر به توسعه فرمول "Selberg trace formula" شد. توسعه این فرمول یکی از کارهای برجسته‌ وی به شمار می‌آید.

اتله سلبرگ موفقیت‌های زیادی در طول زندگی‌اش کسب کرد که از آنها می‌توان به دریافت مدال فیلدز در سال 1950 اشاره کرد.

در سال 1972 او  مدرک دکترای افتخاری را از "دانشگاه فنی نروژ"(Norwegian Institute of Technology) دریافت کرد. سلبرگ همچنین در سال 1986، موفق به دریافت "جایزه ولف در ریاضی"(Wolf Prize in Mathematics ) شد. در سال 2002 نیز "جایزه آبل"(Abel Prize) به وی اعطا شد.

جایزه آبل، جایزه‌ بین‌المللی است که هر ساله توسط شاه نروژ به یک یا چند ریاضی‌دان که کار ارزنده‌ای در ریاضی انجام داده باشد، داده می‌شود. همچنین مدال Gunnerus  از آکادمی علوم نروژ به او اعطا گردید.

او تا آخرین روزهای عمرش در شهر پرینستون، ایالت نیوجرسی آمریکا زندگی می‌کرد. سلبرگ در 6 اوت سال 2007 به دلیل نارسایی قلبی درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام ریاضیدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟

یک معمای جذاب در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که بسیاری را گیج کرده است. 

معما این است:

من ۶ تخم مرغ دارم. ۲ تخم را شکسته‌ام، ۲ تخم مرغ دیگر را پخته‌ام و ۲ تای دیگر را خورده‌ام. حالا چند تخم مرغ باقی مانده است؟ 

 

پاسخ‌های زیادی برای این معما ارائه شده است که به نظر منطقی می‌رسند، اما چرا جواب آنها اشتباه است؟

پاسخ اشتباه ۱: برخی می‌گویند که برای پختن تخم مرغ باید ابتدا آن را شکست؛ بنابراین اگر ۲ تخم مرغ شکسته شود، سپس پخته شود و خورده شود، ۴ تخم مرغ باقی می‌ماند. اما این پاسخ نادرست است.

پاسخ اشتباه ۲: برخی دیگر می‌گویند ۴ تخم مرغ باقی مانده است، چون در کل ۶ تخم مرغ داشتیم، ۲ تا شکسته شد، ۲ تا پخته شد و ۲ تا خورده شد. اما چرا این جواب هم اشتباه است؟..
..
..
..
..

..

..

..

..

..

..

پاسخ درست: اگرچه ممکن است فکر کنید که پاسخ باید ۴ باشد، اما نکته ظریفی در سوال وجود دارد. جمله اول می‌گوید: “من ۶ تخم مرغ دارم. ” این جمله برای زمان حال است، در حالی که بقیه جمله‌ها برای زمان گذشته هستند؛ بنابراین با توجه به این نکته، جواب درست عدد ۶ است، زیرا هرچند شما در گذشته تخم مرغ‌ها را شکسته‌اید، پخته‌اید یا خورده‌اید، اما در زمان حال هنوز ۶ تخم مرغ دارید.

اگرچه این معما ساده به نظر می‌رسد، اما به دلیل تفاوت در زمان‌های فعل، بسیاری از افراد به اشتباه جواب می‌دهند. این نوع معما‌ها نشان می‌دهند که گاهی برای یافتن پاسخ درست باید به دقت به سوال نگاه کرد و تفاوت‌های ظریف در ساختار جملات را درک کرد.

منبع: خبرنامه

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • مایکل اولیسه، نامی محبوب در اولدترافورد و آنفیلد
  • دانشمندان یک «خطای فنی» در لبه کیهان کشف کردند
  • تست هوش ریاضی: تعداد تخم مرغ‌های باقی مانده چند عدد است؟
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • استفاده از تلفن همراه با ۴۶ درصد بالاترین علت بروز تصادف است
  • اسناد ساواک درباره‌ی همسر حاج آقا مصطفی خمینی چه می‌گویند؟