Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@21:28:46 GMT

بیابان زدایی در 7230 هکتار عرصه خراسان شمالی اجرا شد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۸۱۰۹۵

بیابان زدایی در 7230 هکتار عرصه خراسان شمالی اجرا شد

بجنورد- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی با اشاره به توجه دولت تدبیر و امید برای مقابله با بیابان زایی گفت: طرح های بیابان زدایی در عرصه های طبیعی استان به گستره هفت هزار و 230 هکتار اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، حسن وحید روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح های بیابان زدایی شامل طرح های نهال کاری و مدیریت روان آب ها است اظهار داشت: تاکنون سطح پنج هزار و 291 هکتار از عرصه های بیابانی استان نهال کاری شده و طرح مدیریت روان آب نیز در سطح یکهزار و 800 هکتار اجرا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وحید گفت: از سال 83 تا 96، برای اجرای طرح های بیابان زدایی، 92 میلیارد ریال اعتبار ملی در استان مصوب شده که 45 میلیارد ریال از این رقم تخصیص یافته است.
وی افزود: در این مدت از منابع استانی نیز 58 میلیارد ریال برای جلوگیری از بیابان زایی در استان مصوب شده بود که 23 میلیارد ریال از این میزان تخصیص داده شد.
وی با اشاره به اینکه اعتبارات بیابان زدایی استان از سال 93 تا کنون روند روبه رشد داشته است گفت: در این مدت اعتبارات بیابان زدایی استان 15 برابر شده است.
وحید تصریح کرد: در سال 96 از محل اعتبارات ملی، بیش از 51 میلیارد ریال برای طرح های بیابان زدایی مصوب شد که از این میزان، 45.6 درصد تخصیص داده شد و از اعتبارات استانی نیز حدود 20 میلیارد ریال مصوب شده است که چهار میلیارد و 600 میلیون ریال جذب شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: عوامل متعددی در بیابان زایی تاثیرگذار است که عوامل طبیعی و انسانی از جمله مهم ترین آن است.
وی تصریح کرد: ماهیت سازندها و زمین شناسی منطقه کال شور در استان به گونه ای است که شرایط برای بیابان شدن وجود دارد و کاهش بارندگی ها هم سبب می شود تا توان اکولوژیکی خاک کاهش یابد البته شرایط در استان بحرانی نیست و می توان با اقداماتی بیابان زایی را کنترل کرد.
وحید با بیان اینکه روش های غیر اصولی در کشاورزی و برداشت های بی رویه از منابع زیر زمینی زمینه ساز بیابان زایی است گفت: چرای بیش از حد مراتع و حضور بیش از ظرفیت دام که سبب از بین رفتن پوشش گیاهی می شود منجر به بیابان زایی می شود.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی دو میلیون و 33 هزار و 36 هکتار است که از این وسعت یک میلیون و 400 هزار هکتار مرتع، بیش از 183 هزار هکتار بیابان و 434 هزار و 550 هکتار جنگل است.
کل مناطق تحت فرسایش بادی (کانون های بحرانی) در استان خراسان شمالی برابر 96 هزار و 861 هکتار است.
از این میزان 92 هزار 642 هکتار آن در منطقه برداشت و چهار هزار 219 هکتار در منطقه رسوب قراردارد.
مجموع کل گستره بیابان های این استان 183 هزار و 636 هکتار است.
7185/6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي منابع طبيعي بيابان خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۸۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود

به گزارش خبرنگار مهر، جواد قناعت، ظهر پنج شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اظهار کرد: عملکرد شورا سال گذشته بسیار خوب بوده است.

وی تصریح کرد: سیاست دولت پیاده سازی گفتمان امام در راستای تعالی هویت اسلامی ایرانی بوده که در این راستا کارهای زیرساختی آغاز شده و در کنار آن توجه ویژه مجموعه کارکنان دولتی به موضوعات فرهنگی مورد تاکید است.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: نمونه آن فعال شدن جلسات شورای فرهنگ عمومی در سطح استان بوده که در سال‌های گذشته این جلسات اینگونه منظم برگزار نمی‌شده است.

قناعت با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی در واقع قرارگاه سیاستگذاری فرهنگی در استان است، گفت: در این شورا بایدها و نبایدها در حوزه فرهنگی مورد بحث و گفتگو قرار گرفته و در نهایت خروجی آن موجب مصوبه شورا می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: در سال گذشته اتفاقات خوبی در این شورا افتاده که یکی از آنها پاسداشت زبان فارسی بوده و در این زمینه شورای پاسداشت زبان فارسی فعال‌سازی شده است.
قناعت ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای فرهنگی عمومی، شهرداران و دستگاه‌های اجرایی باید قانون پاسداشت زبان فارسی را رعایت کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید جلسات شورا جدی گرفته شود و متناسب با دستور کار افراد وارد این جلسه شوند، گفت: نباید مسیر جلسات عوض شده چون اینجا قرارگاه سیاست گذاری فرهنگی است که بر اساس اسناد بالادستی و موضوعات بومی سیاست‌ها و اولویت‌ها در استان مشخص می‌گردند و دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های فرنگی که در خط مقدم این جبهه فعالیت دارند باید دستورالعمل‌های این جلسه را رعایت کنند بنابراین نباید وارد جزئیات شویم.

استاندار خراسان جنوبی از اعضای این جلسه خواست توجه ویژه‌ای به جلسه داشته و خالی از ذهن وارد آن نشوند و با مطالعه وارد شوند.

قناعت به دیگر عملکردهای مثبت شورای فرهنگی عمومی استان اشاره داشت و افزود: طرح کنشگران عفیفانه بزرگداشت بزرگان استان تهیه نقشه مهندسی فرهنگی که بر اساس سند بالادستی تهیه شده و در مرحله رونمایی قرار دارد پیوست فرهنگی گردشگری از جمله این موارد است.

استاندار خراسان جنوبی به ساخت موزه دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: قبل از توجه به ساخت این مکان که البته بسیار مهم است باید ابتدا دغدغه مسئولان کشور را نسبت به این رخداد بزرگ و این معجزه الهی جلب کنیم.

قناعت با بیان اینکه این موضوع باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود و در انعکاس آن مسئولان در سطح ملی پای کار باشند، اضافه کرد: اعتبارات مربوط به این موضوع ملی بوده بنابراین دستگاه‌های مربوطه باید در سطح ملی مطالبه‌گر این امر باشند.

وی در خصوص الزامات فرهنگی تحقق شعار سال گفت: تولید محتوا برای فعالان کسب و کار برگزاری همایش‌های کنشگران مردمی در حوزه اقتصاد و همچنین استفاده از ظرفیت مساجد برای تبیین برخی از موضوعات در جامعه از جمله پرهیز از اسراف از جمله و توجه به تولیدات داخلی این الزامات است.

استاندار خراسان جنوبی به طرح نور اشاره داشت و یادآور شد: خروجی اجرای طرح نور نباید طرحی تنها سلبی باشد و تنها مربوط به نیروهای فراجا نیست.

قناعت با بیان اینکه خراسان جنوبی می‌تواند یک استان نمونه از لحاظ فرهنگی برای دیگر استان‌های کشور باشد، خاطرنشان کرد: در این راستا باید همه تلاش کنند.

کد خبر 6088470

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • تولید ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع فرش درخراسان‌شمالی
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد
  • پیچیده شدن عطر خوش گل‌های محمدی در خراسان جنوبی + فیلم
  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • دختر موتورسوار اهل خراسان شمالی به مسابقات جهانی اعزام می‌شود