Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، «فلج اطفال» غول خاموشی که به جان کودکان می‌افتد و نوشکفته‌ها را از طعم شیرین کودکی و قدرت حرکت محروم می‌سازد، بیماری که درمان ندارد و تنها راه نجات از آن پیشگیری با واکسن است، فلج اطفال بیماری عفونی است که عامل آن ویروس وحشی پولیو نام دارد و بیشتر از راه ویروس‌های دهانی، مدفوع یا آب و غذای آلوده منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ویروس وحشتناک پولیو که فقط در بدن انسان زنده می‌ماند، سریع در روده رشد پیدا می‌کند و به سیستم اعصاب بدن حمله ور می‌شود و پس از چند ساعت، فرد را فلج و معلول می‌کند و از علائم آن می‌توان به تب، خستگی، سردرد، استفراغ، سفتی گردن و بدن درد اشاره کرد.

در کشور ما تاریخچه درست و دقیقی از موارد ابتلا به فلج اطفال در دهه ۴۰ و ۵۰ نیست، اما تخمین زده می‌شود که در دهه ۵۰ حدود  ۵۰۰ تا هزار نفر به بیماری فلج اطفال در کشور مبتلا می‌شدند، هر چند که از سال ۴۶ وزارت بهداری آن زمان اقدام به خرید واکسن فلج اطفال از خارج کشور می‌کردند اما چون پوشش همگانی واکسیناسیون نداشتیم این بیماری ریشه کن نشد و همچنان شاهد موارد ابتلا به بیماری بودیم.

پس از انقلاب اسلامی به دنبال ایجاد شبکه بهداشتی و برنامه ایمن‌سازی همگانی کودکان که در کمیته کشوری ایمن‌سازی وزارت بهداشت و درمان مصوب شده بود و با اجرای آن از سال ۷۳، پوشش واکسیناسیون اطفال زیر ۵ سال از ۲۰ درصد سال ۶۳، به بیش از ۹۵ درصد در سال ۸۰ برسد و این میزان پوشش واکسیناسیون حتی در کشور‌های اروپای غربی هم کمتر دیده می‌شود و در نهایت واکسیناسیون علیه بیماری‌های واگیرداری، چون فلج اطفال آمار مرگ‌ومیر کودکان زیر ۵ سال را تا حد زیادی کاهش داد.

ایران تولیدکننده واکسن فلج اطفال در خاورمیانه
مؤسسه سرم سازی رازی تنها تولیدکننده واکسن فلج اطفال در خاورمیانه است، پوشش واکسیناسیون در ایران پیش از انقلاب حدود ۳۰ درصد بود، اما اکنون به پوششی بیش از ۹۸ درصدی رسیده ایم و با پوشش همگانی  واکسیناسیون است که موردی از فلج اطفال در کشور گزارش نشده است.

در نهایت سال ۱۳۹۵ سازمان بهداشت جهانی گواهینامه ریشه‌کنی فلج را به ایران اعطا کرد و این بیماری رسما در ایران ریشه کن شده محسوب شد، اما نکته مهم این است که حفظ موفقیت و دستاورد انقلاب اسلامی در ریشه کنی فلج اطفال در کشورمان بسیار حائز اهمیت است چرا که با وجود تلاش‌های جهانی برای ریشه کنی فلج اطفال، اما همچنان این بیماری در سه کشور افغانستان، پاکستان ونیجریه) قربانی می‌گیرد.

فلج اطفالی، غول بیماری زایی که ریشه کن شده است/از ترریق فلج اطفال تا تولید واکسن ایرانی

مرز مشترک ایران و افغانستان و پاکستان و سفر متعدد اتباع این کشور‌ها به ایران خود عامل خطری برای ابتلا به فلج اطفال به حساب می‌آید و به منظور پیشگیری از بیماری، واکسیناسیون اتباع بیگانه در کشور انجام می‌گیرد و همه مهاجران و پناهندگان قانونی و غیرقانونی مقیم کشور تحت واکسیناسیون رایگان با قطره فلج اطفال قرار می‌گیرند و گران‌ترین واکسن فلج اطفال به‌ صورت رایگان به ایرانیان و مهاجران داده می‌شود تا این ویروس هولناک جان کودکی را تهدید نکند.

افزون بر این یکی از اقدامات مهم برای مقابله با ورود موارد فلج اطفال از کشو‌های همسایه است و در این راستا کسانی که از مرز کشور‌هایی مانند عراق، افغانستان و پاکستان وارد ایران می‌شوند یک بار واکسن فلج اطفال دریافت می‌کنند.

یک و نیم میلیون کودک ایرانی علیه فلج اطفال واکسینه می شوند
سالانه یک و نیم میلیون کودک در ایران چشم به جهان می‌گشایند و در سن چهار ماهگی در کنار چند واکسن دیگر، واکسن فلج اطفال دریافت می‌کنند.

در استان‌های جنوب شرقی کشور عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال به شکل خانه به خانه سالی دو بار انجام می‌شود؛ در واقع حدود یک میلیون کودک زیر پنج سال در مناطق پرخطر کشور سالی دو بار به فاصله یک ماه واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت می‌کنند.

ریشه کنی فلج اطفال یک کار جهانی مشترک بین کشورهاست چرا که اگر حتی فلج اطفال در یک کشور بروز کند، بقیه کشور‌ها خیال آسوده نخواهند داشت و از خطر ابتلا به این بیماری در امان نخواهند بود.

فلج اطفالی، غول بیماری زایی که ریشه کن شده است/از ترریق فلج اطفال تا تولید واکسن ایرانی

واکسن تزریقی فلج اطفال در راه است
بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی کشور‌ها باید به سمت استفاده از واکسن تزریقی فلج اطفال بروند تا هر چه زودتر بتوان به هدف ریشه کنی جهانی فلج اطفال دست پیدا کرد و واکسن تزریقی فلج اطفال در یک نوبت به برنامه واکسیناسیون اطفال اضافه شود.

دانش فنی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی در موسسه رازی وجود دارد و این در حالی است که تنها در ۵ کشور جهان شاهد این مهم هستیم و بنابر گفته‌های رئیس موسسه سرم سازی رازی، این موسسه اکنون به صورت آزمایشگاهی به تکنولوژی تولید واکسن فلج اطفال تزریقی دست پیدا کرده است و به زودی قادر به تولید صنعتی واکسن فلج اطفال تزریقی خواهد بود و باید تلاش کنیم این دستاورد مهم انقلاب اسلامی همچنان با موفقیت حفظ شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۷۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: فرآیند واکسیناسیون تکمیلی مرحله اول فلج اطفال ویژه اتباع خارجی در کردستان به اتمام رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، جهانبخش یوسفی اظهار کرد: برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت است.

وی افزود: هر چند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه همچنان تداوم دارد، اما افزایش تردد به داخل کشور از کشورهای همسایه نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: عملیات ایمن سازی تکمیلی سال ۲۰۲۴ میلادی در مناطق غیر گرمسیری در مرحله اول از روز یکشنبه دوم اردیبهشت تا روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت سال جاری همزمان با سراسر کشور شروع و به اتمام رسید و مرحله دوم نیز از سی‌ام اردیبهشت تا یکم خرداد سال جاری اجرا خواهد شد.

یوسفی خاطرنشان کرد: در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کردستان طرح ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال با هدف ریشه‌کن کردن کامل این بیماری در کودکان زیر پنج سال مهاجران خارجی اجرا شد و بیش از ۷۵ درصد موارد واکسیناسیون شدند.

کد خبر 749770

دیگر خبرها

  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • انجام مرحله نخست واکسیناسیون فلج اطفال اتباع خارجی در کردستان
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان