Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، سبک زیپ مانند تکثیر DNA بدین معنی است که رأس کروموزوم ها نمی تواند کپی شود و همین امر موجب می شود که بعد از تقسیم سلولی، کروموزوم ها کوتاه تر می شوند. برای جلوگیری از دست رفتن اطلاعات ژنتیکی، انتهاهای کروموزومی بوسیله کلاهک هایی موسوم به تلومر پوشانده می شوند که مناطقی تکراری و فاقد ژن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر تقسیم موجب کوتاه شدن طول تلومرها می شود و زمانی که آن ها به طور کامل از بین بروند این امر موجب می شود که آن ها برای مدت زمان طولانی تری تقسیم نشوند. در صورتی که سلولی نیاز به تقسیم نامحدود داشته باشد(مانند سلول های بنیادی)، آنزیمی به نام تلومراز موجب افزایش طول تلومرها می شود و در نتیجه سلول می تواند کماکان به تقسیم خود ادامه دهد. اما سلول های سرطانی از این قابلیت تلومرازها استفاده می کنند و به تکثیر نامحدود می پردازند، به همین دلیل سرکوب تلومراز می تواند مکانیسم مهمی برای مهار سرطان باشد.

تلومزار به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است اما مکانیسم سرکوب آن ناشناخته است. با علم به این امر که تلومراز در انسان و موش تقریبا شبیه است اما در موش سرکوب نمی شود، دکتر شانگ لی و همکارانش دو سوئیچ ژنتیکی را با فاصله در کنار ژن تلومراز قرار دادند. آن ها دریافتند که یک تنظیم کننده اصلی تکوین به نام HOXC5 و میکرو RNAیmir-615-3p که در نزدیکی ژن HOXC5 قرار دارد با یکدیگر عمل می کنند تا از طریق این سوئیچ های دور تلومراز را سرکوب کنند. مطالعات بیشتر نشان داد که این سوئیچ ها در بسیاری از پستاندارانی که طول عمر طولانی دارند(از جمله انسان و شمپانزه) نیز وجود دارند و به عنوان یک سد اضافی مانع از افزایش خطر تومورزایی مربوط به طول عمر زیاد می شوند.

برای اثبات فرضیه شان، این محققین به طور مصنوعی HOXC5 و miR-615-3p را در سلول های توموری پیوند شده به موش افزایش دادند. رشد تومور به لطف سرکوب گستردگی تلومر، قویا مهار شد و تلومرها سریعا کوتاه شده و تقسیم سلولی مختل شد. این مطالعه مثال کلاسیکی است از این که چگونه یک ژن کد کننده پروتئین موسوم به HOXC5 و میکروRNAی مربوط به آن، بیان تلومراز را کنترل می کنند و نقص در این مکانیسم می تواند منجر به پیشرفت سرطان شود.

تلومراز دلیل 85 درصد سرطان های انسانی است و به همین دلیل درمان هایی که این آنزیم را هدف قرار می دهند می توانند کاربردهای وسیعی داشته باشند.

انتهای پیام/

169 / 279 کروموزوم سلول بنیادی درمان سرطان پیری دانشگاه انسان موش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کروموزوم سلول بنیادی درمان سرطان پیری دانشگاه انسان موش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۸۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز

ایسنا/خوزستان رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند، گفت: این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است.

محمد صباییان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فعالیت‌های شاخص مرکز لیزر دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهارکرد: مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای غرب کشور در سال ۹۹ آغاز به کار کرد؛ این مرکز روی لیزرهای پالسی کوتاه و فوق کوتاه یعنی لیزرهای نانوثانیه و فمتوثانیه کارهای تحقیقاتی و پژوهشی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: لیزر در بخش‌های مختلفی از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی، داروسازی و... کاربردهای فراوان و متنوعی دارد. پلاسما نیز در شیمی و زیست‌شناسی کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز روی تصویربرداری فراطیفی کار می‌شود که در صنایع غذایی کاربرد دارد، گفت: یکی از مهمترین کاربردهای لیزر و اپتیک در پزشکی، دندانپزشکی، زیست‌شناسی و کشاورزی است و محققان و دانشجویان این مرکز نیز در حال فعالیت در این بخش‌ها هستند.

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی نو در این مرکز عنوان کرد: برخی از کارهای تحقیقاتی این مرکز در فناوری بسیار بالا اجرا می‌شوند به عنوان مثال محققان مرکز اهواز در حال تحقیق و پژوهش روی درمان سرطان ریه با استفاده از نانوذرات و لیرز مادون قرمز هستند. این کار مشترک با گروه‌های فیزیک، شیمی، ژنتیک دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی محققان و داروسازان خارج از کشور در حال انجام است و در فاز تحقیقاتی است.

صباییان گفت: برای تولید غشاء تصفیه‌خانه‌ها نیز از پلاسما در پلیمر استفاده می‌شود. از این غشاء در تصفیه‌خانه‌ها، برای تصفیه آب استفاده می‌شود. این طرح نیز در فاز پژوهشی و تحقیقاتی قرار دارد.

وی افزود: دستگاه و سامانه لیدار نیز در مرکز اهواز طراحی شده است؛ این سامانه ذرات گرد و غبار را آشکارسازی می‌کند که این فرآیند با استفاده از لیزرهای پالسی کوتاه انجام می‌شود. این سامانه وجود ذرات گرد و غبار در هوا را به صورت دقیق تشخیص می‌دهد.

رئیس مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در بخش فیزیک اتمی و مولکولی نیز چندین پژوهش در دست اجرا هستند که عموما سطح بالا و در مرحله تئوری هستند. این بخش، برهم‌کنشی لیزر، اتم‌ها و مولکول‌ها را مورد مطالعه قرار داده است. در طرحی دیگر نیز از لیزر برای تسریع در جوانه‌زنی بذر استفاده شد.

وی عنوان کرد: طراحی و ساخت سنسورهای گازی با استفاده از لیزر نیز از دیگر فعالیت‌های موفق در مرکز تحقیقات اهواز بود که خوشبختانه به ثمر رسیده است. این طرح در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفت. در این طرح، از لیزر برای تشخیص وجود گاز استفاده می‌شود. اسپکترومتر نیز که دستگاه طیف‌سنج است و برای اندازه‌گیری تغییرات یک مشخصه فیزیکی در یک محدوده مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای یک شرکت دانش بنیان ساخته شد.

صباییان گفت: علاوه بر این، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای اهواز با مراکز علمی مهم و معتبری همچون بنیاد ملی علم ایران، ستاد ملی کوانتوم و اپتیک و ستاد ملی نانو ارتباطات علمی و پژوهشی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان