Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از ادغام دو اتحادیه قرآنی در استان‌ها(اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت و اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور) و در نهایت تشکیل «اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت» در هر استان و گذشتن بیش از یک سال و چند ماه از به سرانجام رسیدن آن و در ادامه تب و تاب و کش و قوس تشکیل اتحادیه مدغم در کشور و اما و اگرهایی که در میانه این راه از سوی برخی از مسئولان و یا اتحادیه‌ها به وجود آمد، نهایتا مجمع عموم اتحادیه مدغم کشوری دهه نخست آذرماه با پیگیری و مطالبه مجدانه کمیته پیگیری که متشکل از مدیران عامل اتحادیه‌های استانی بود، تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجمع عمومی اتحادیه مدغم قرآنی کشور با مُهر تأیید شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت مردمی و مستقل و با حضور 234 نماینده اتحادیه‌های استانی و براساس قوانین مصوب این شورا با قوت بیشتر تشکیل شد.
خروجی این مجمع رأی‌گیری و انتخاب 15 عضو اصلی، پنج عضو علی‌البدل هیئت مدیره و سه عضو اصلی و دو عضو علی‌ا‌لبدل هیئت بازرسی بود. اعضایی که از استان‌های متعدد و چهره‌های شاخص قرآنی کشور و با تحصیلات عالی آکادمی و یا علوم حوزوی به با رأی مردمی انتخاب شدند.
این افراد به مدت سه سال به عنوان اعضای هیئت مدیره و بازرسی انتخاب شدند و طی جلسه نخست این هیئت مدیره رئیس و نایب رئیس و سایر احکام مشخص شد و روند ثبتی اتحادیه پس از تکمیل و ارسال فرم‌های مربوطه از سوی سازمان ثبت استان در حال انجام است.
حسین قادری، رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآن یزد در گفتوگو با ایکنا با تأکید بر اینکه اتحاد و یکپارچگی در سطح اتحادیه کشوری باید حفظ شود، اظهار کرد: جای تأسف است که پس از روند طولانی چند ساله که به تصویب موضوع ادغام اتحادیه‌های کشوری در شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور گذشت و در بسیاری از استان‌ها، مجمع عمومی و انتخابات هیئت مدیره و بازرسی اتحادیه‌های واحد استانها شکل گرفت اما هنوز این امر در کشور محقق نشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن وعترت کشور ادامه داد: انتظارم به عنوان فعال قرآنی و عضو کوچک اتحادیه استانی به گفت‌وگوهای فی مابین مجددا رو بیاورند و این اختلافات را به تدریج کاهش دهند چرا که برخی ز این موضوعات چون هیئت رسیدگی را می‌توان، حل کرد و امیدوارم در آینده شاهد این باشیم که به آرزوی دیرینه جامعه قرآنی کشور مبنی بر تشکیل اتحادیه واحد فراگیر توانمند قرآنی، باشیم. انتظار دیگر این است افرادی که رأی آورد‌ه‌اند به دو منظر خدمت کنند، منظر نخست این است که خواسته‌های شخصی و منفعت‌های سازمانی و مؤسسات مربوط به خود را به هیچ وجه مبنا قرار ندهند و نسبت به انتخاباتی که انجام شده، احترام بگذارند و برای منفعت جامعه قرآنی کشور تلاش کنند.
چه اتحادیه‌های کشوری به نتیجه برسند و چه نرسد، در استان یزد این اتحاد بهم نمی‌خورد
قادری با تأکید بر اینکه در هر صنفی چون قصاب‌ها و زرگرها یک اتحادیه داریم، اظهار کرد: افرادی که درمجمع عمومی اتحادیه تشکل‌ها در مشهد رأی آوردند و یا افرادی که طی مجمع عمومی اتحادیه واحد کشوری حائز بالاترین آراء شدند، تفکر کنند، چنانکه بنا بر صریح قرآن است که « وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ » یعنی با یکدیگر نزاع نکنید و ایجاد تفرقه و شکاف نکنید چون موجب فشلی و سستی می‌شود. این دو هیئت مدیره که رأی آورده‌اند باید به این مسئله نگاه کنند و به راهبردی برسند حتی اگر ادغام صورت نگیرد. می‌توانند با یکدیگر به گونه‌ای تعامل کنند، هر دو اتحادیه یکدیگر را به رسمیت بشناسند و در پیگیری مطالبات از مراجع بالادستی باهم هماهنگ عمل کنند.
وی بیان کرد: نکته دیگر این است که در استان یزد بدون تعارف کاری کردیم که می‌تواند برای تمام کشور، الگو شود، پیش از ادغام اتحادیه‌های استانی، این اتحادیه‌های قرآنی در استان یزد در یک ساختمان بود و با یکدیگر به حل مسائل مؤسسات قرآنی استان می‌پرداختیم و پس از ادغام نیز در استان یزد این امر قوی‌تر انجام می‌شود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآن یزد تأکید کرد: در اینجا اقرار می‌کنم اگر اتحادیه‌ها منفک شود و این انفکاک ادامه پیدا کند، به ادغامی که در استان یزد انجام شده، لطمه‌ای وارد نمی‌شود بلکه اتحادیه قرآنی استان یزد هرگز به دوگانگی‌ها دامن نمی‌زند، چنانکه در حال حاضر نیز در جلسه‌های اتحادیه هم نماینده‌ای از سوی فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد حضور دارد و هم از سوی سازمان تبلیغات اسلامی استان حضور دارد و وفاق و همدلی کلی میان اعضا وجود دارد. چه اتحادیه‌های کشوری به نتیجه برسند و چه نرسد، در استان یزد این اتحاد و یگانگی را بهم نمی‌زنیم و اتحادیه‌های دیگر استا‌ن‌ها نیز خیلی به دنبال ادغام در اتحادیه واحد کشوری نباشند و خودشان سعی کنند با الگوگیری از استان یزد، اتحاد اتحادیه‌ها را حفظ کنند که موجب استحکام فعالیت‌های قرآنی در استان خود خواهند شد.
انتخاب مدیرعامل کارآمد و جامع‌الشرایط برای اتحادیه
مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشکل‌‌‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت کشور با اشاره به اینکه پس از نخستین جلسه هیئت مدیره پس از انتخابات به دنبال روند ثبتی اتحادیه هستیم، اظهار کرد: فرم‌های مربوطه تکمیل شده و زمان ثبت‌ نیز به فرآیند روند ثبتی سازمان ثبت اسناد بستگی دارد و همچنین به دنبال انتخاب مکانی ثابت به منظور استقرار اتحادیه هستیم.
وی با اشاره به اینکه طی تصمیم اعضای هیئت مدیره مدیرعاملی کارآمد و جامع‌الشرایط برای اتحادیه انتخاب می‌شود، اظهار کرد: شعارمان این است که یکپارچگی جامعه قرآنی را روز به روز تقویت کنیم و نهاد مردمی ـ قرآنی، نهاد مستقلی باشد و در عین حال تعامل و همکاری را با دستگاه‌های حاکمیتی داشته باشیم. متأسفانه دستگاه‌های حاکمیتی جایگاه نهادهای مردمی ـ قرآنی را که پس از هیئات مذهبی، مُهر بزرگتر‌ین تشکل را با پنج هزار نهاد مردمی بر پیشانی دارد، قبول ندارند و حال آنکه این وظیفه دستگاه حاکمیتی است و باید تشکل‌های مردمی را به رسمیت بشناسند.
مکانیزم توزیع اعتبارات قرآنی به تشکلها و مؤسسات و اتحادیه‌های قرآنی کشور مشخص نیست
وی بیان کرد: متأسفانه عدم حمایت و توجه به این جایگاه مردمی ـ قرآنی توسط دستگاه‌های حاکمیتی در روند فعالیت آنها اثرگذار است. مشخص نیست که مکانیزم توزیع اعتبارات قرآنی به تشکل‌ها و مؤسسات و اتحادیه‌های قرآنی کشور در اختیار کیست؟ اگر اتحادیه‌ و مؤسسات، قانوناً به رسمیت شناخته می‌شوند، باید نمایندگانی از آنها در دستگاه‌های حاکمیتی به منظور تصمیم‌گیری حضور مؤثر داشته باشند.
طلایی تأکید کرد: اگر با تشکل‌های مردمی فارغ از اینکه دو تا یا واحد بودند، به طور یکسان و برابر برخورد می‌شد، شاید امروز شاهد این مشکلات و حواشی نبودیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه قرآنی استان تهران گفت: اتحادیه‌های استانی در عین استقلال به نوعی امتداد اتحادیه کشوری هستند. متأسفانه، این وقفه‌ای که برای ادغام دو اتحادیه رخ داد، همراه با عوارضی بود که اتحادیه‌های استانی این عوارض را شاهد بودند. بلاتکلیفی اتحادیه کشوری نیز اتحادیه استان تهران را دربرگرفت به‌ گونه‌ای که در فعالیت‌هایش مردد بود.
به اختلافات پایان دهید و پیگیر مطالبات مؤسسات قرآنی باشید
بنا بر گفته سیده مریم موسوی‌زاده، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی مردمی قرآن و عترت خوزستان «اتحادیه قرآنی خوزستان نیز پیش از جریان روند ادغام اتحادیه‌های استانی از حدود سال 93 دارای یکپارچگی و اعضای هیئت مدیره و بازرسی واحدی بوده است».
وی با ابراز گلایه از اینکه حمایت‌های لازم طی یک سال گذشته از مؤسسات قرآنی و اتحادیه‌های استانی انجام نشده، ادامه داد: البته اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت حمایت‌‌های مطلوبی از مؤسسات داشته است و فعلا و در سال اخیر متولی اصلی و حامی اصلی مؤسسات امور قرآنی، اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت بوده است.
موسوی‌زاده اظهار کرد: انتظارم این است که به اختلافات پایان دهند و پیگیر مطالبات مؤسسات قرآنی باشند و به دنبال حمایت از تشکل‌های مردمی باشند.
اتفاق نظر و وحدت و کنار گذشتن دو دستگی‌ها مهمترین مطالبی است که مدیران عامل اتحادیه‌های استانی بر آن تأکید دارند، چنانکه سیدمحمدجعفر پروانیان، مدیرعامل اتحادیه واحد قرآنی اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا با تأکید بر دوری کردن از اختلاف و دو دستگی، اضافه کرد: جامعه قرآنی با این منیت‌ها و دو دستگی‌ها ضرر می‌خورد و اگر وحدت باشد، بسیاری از مشکلات حل می‌شود و متأسفانه این وحدت نیست.
محمدعلی عباسی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت زنجان نیز با تأکید بر اینکه ادغام به طور کلی انجام شود، اظهار کرد: این دوگانگی‌ها مانع این می‌شود که اتحادیه‌ها پیگیر مطالبات و خواسته‌های و نشان دادن ظرفیت‌ها و پتانسیل مؤسسات قرآنی به دیگر دستگاه‌ها و نهادها باشند.
جامعه قرآنی با این منیت‌ها و دو دستگی‌ها ضرر می‌خورد
وی در گفت‌وگو با ایکنا بااشاره به اینکه مجمع عمومی اتحادیه واحد کشور در قم به خوبی و به صورت کاملا مردمی و با حضور حجت‌لاسلام حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با قوت تشکیل شد، ادامه داد: اتحادیه‌های قرآنی کشور باید باهم به تفاهم برسند تا پیگیر خواسته‌های تشکل‌های مردمی باشند و به دنبال ابلاغ برنامه و ارتقای فعالیت‌های کیفی و کمی مؤسسات قرآنی ـ مردمی باشند.
همچنین سیدحمید موسوی، سرپرست اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی فارس طی گفت‌وگویی که با موضوع «انحلال اتحادیه مدغم قرآنی فارس شایعه‌ای بیش نیست» بر روی خروجی ایکنا قرار گرفت، گفت: مسئولان باید به خواسته‌های تشكل‌های قرآنی نیز توجه كنند و در شرایط فعلی كه مؤسسات قرآنی بعد از سال‌ها اختلاف به سرانجامی رسیده‌اند و متحد شده‌اند، خواسته‌شان این است كه ادغام و اتحاد حفظ شود، پس باید به این خواسته آن‌ها توجه ویژه داشت.
امید است پس از این همه تلاش به منظور تشکیل اتحادیه واحد قرآنی در کشور، بالاخره روزی فرارسد تا به این هرج و مرج‌ها و اما و اگرها پایان داده شود و با حفظ وحدت و یکپارچگی اتحادیه واحد قرآنی در کشور با بهره‌گیری از نظرات صاحب نظران، ظرفیت مؤسسات قرآنی را به دستگاه‌ها و نهادهای قرآنی کشور به منظور بهره‌مندی از این پتانسیل نشان دهد.
همچنین روزی فرا رسد تا اتحادیه قرآنی واحد کشوری برای پیگیری مطالبات و خواسته‌های تشکل‌های مردمی، ابلاغ برنامه‌ها و ارتقای سطح کیفی و کمی برنامه‌های مؤسسات قرآنی ـ مردمی و همچنین توزیع بودجه‌ها و اعتبارات به اتحادیه‌های استانی گام‌های مؤثری بردارد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی اتحادیه مدغم اتحادیه تشکل های قرآن و عترت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۴۹۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم

 
به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

«میخاییل گالوزین» معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی حکومت طالبان به «آمو» گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی «فراگیر» است.

حدود یک هفته پیش نیز «سراج‌الدین حقانی» وزیر کشور حکومت طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: «کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایندگان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است».

 منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • تاسیس مؤسسات خدمات هوشمند ترافیک/ برای واردات خودرو هیچ چیزی معطل پلیس نیست
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • زنجیره یکپارچه تامین و تولید مرغ در گلستان تشکیل می‌شود
  • کاهش ۲۲ درصدی تعداد حوادث ناشی از کار در زنجان
  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • تشکیل کمپین علیه آنتونیو؛ احتمال کودتا در استانبول!
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • وزیر کشور : تقسیم استان تهران به ۲ استان شرقی و غربی