Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: نشریه آمریکایی نشنال اینترست نوشت: ایالات متحده آمریکا، ایران را متهم کرده که هنگام عبور ناو هواپیمابرش از تنگه هرمز، در مجاورت آن اقدام به شلیک موشک کرده است. فرماندهی مرکزی آمریکا در این منطقه، اقدام ایران را بسیار تحریک‌آمیز توصیف کرده است. اما آیا در عمل ایران قادر خواهد بود یکی از این غول‌های شناور آمریکایی را غرق کند؟


 در ادامه این مطلب آمده است: طبق گزارش فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنت‌کام)، قایق های تندرو ایران در فاصله ۱۵۰۰ یاردی از ناو هواپیمابر یو اس اس هری اس، ترومن، ناوشکن یو اس اس بالکلی و ناوگانی از ناوهای فرانسوی، اقدام به برگزاری یک مانور دریایی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به علاوه در این منطقه، کشتی‌های تجاری نیز در حال تردد بودند.
سخنگوی سنت‌کام، کیل ریتس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آتش گشودن در چنین فاصله نزدیکی از کشتی‌های در حال عبور ائتلاف، آن هم در حال عبور از یک مسیر به رسمیت شناخته بین‌المللی، اقدامی مخاطره‌آمیز، غیرحرفه‌ای و ناقض حقوق دریایی بین‌المللی است». البته او به این موضوع نیز اشاره کرد که معلوم بود ایرانی‌ها به سوی ناوگان در حال عبور آمریکا شلیک نمی‌کردند.
تنگه هرمز یک آبراهه طبیعی باریک برای ورود به خلیج فارس است. تنگه در باریکترین قسمت، پهنایش به بیست‌ویک مایل می‌رسد و پهنای خط عبور کشتیرانی، دو مایل است. در هر سوی این خط عبوری نیز تا دو مایل، منطقه حائل محسوب می‌شود. این تنگه یک مکان ایده‌آل برای ایران است تا در صورت نیاز مسیر ورودی به خلیج فارس را مسدود یا به کشتی‌های نیرو‌های ائتلاف حمله کند. اقدامی که در دهه هشتاد میلادی عملا از سوی ایران شاهد بودیم.
طبق گزارش سنت‌کام، ناوچه‌های ایرانی اقدام به شلیک موشک‌های غیرهدایت شونده می‌کردند که اصولاً برای ناوی به بزرگی ترومن یک تهدید قلمداد نمی‌شود. اما یک شلیک شانسی ممکن است به ناو و هواپیماهای مستقر روی آن، خسارت سنگینی وارد آورد. در این فاصله نزدیک، حتی موشک‌های هدایت نشده نیز احتمال برخورد با هدف را دارند.
طبق شبیه‌سازی که توسط چالش هزاره در سال ۲۰۰۲ انجام پذیرفت، شناورهای کوچک تهاجمی ایران تنها با یک حمله گروهی، شانس ورود خسارت قابل‌توجهی به ناوگان دریایی آمریکا در این منطقه را دارند. البته ایران تمرین چنین عملیاتی را پیش‌تر طی مانوری با نام «پیامبر اعظم ۹» در تنگه هرمز تجربه کرده است.
این مانورها شامل به کارگیری مجموعه‌ای از قایق های تندرو مسلح به راکت‌ها و موشک‌های کروز، اژدرهای کالیبر بزرگ و متوسط، مین‌های دریایی، مسلسل‌های سنگین و موشک‌اندازهای دوش پرتاب بودند. شناورهای نبرد کرانه‌ای نیروی دریایی آمریکا، به طور خاص برای مقابله با حملات گروهی قایق‌های تندروی ایرانی طراحی شده‌اند اما هنوز باید یک سیستم موشکی مناسب برای آنها تدارک دیده شود. حملات گروهی بارها در مانورهای تمرینی انجام شده‌اند اما هنوز عملا در یک درگیری واقعی آزموده نشده‌اند.
به نظر می‌رسد موثرترین سلاح ایران برای بستن عملی تنگه هرمز، استفاده از مین‌های دریایی باشد. بخش اعظم نوزده ناو آمریکایی که از جنگ جهانی دوم به بعد غرق شده یا صدمه جدی دیده‌اند، قربانی مین‌های دریایی بوده اند. در واقع در سال ۱۹۸۸ یک مین دریایی ایرانی با طراحی که متعلق به دوران جنگ جهانی اول بود، ناوچه ساموئل رابرتس را تا مرز غرق شدن پیش برد. در سال ۱۹۹۱ طی جنگ خلیج فارس نیز، مین‌های دریایی عراقی برای ناوگان آمریکا دردسرساز شدند.
اسکات تروور، نابغه نبردهای دریایی در این باره می‌نویسد: «در فوریه ۱۹۹۱، ناوگان آمریکا به علت ۱۳۰۰ مینی که عراقی‌ها درست جلوی چشم شناورهای ائتلاف چندملیتی در خلیج فارس ریختند، تسلط خود بر شمال خلیج فارس را از دست داد». این مین‌های عراقی با ارزش کمتر از ۲۵۰۰۰ دلار که عتیقه و از رده خارج محسوب می‌شدند، موفق شدند ناوگان پیشرفته چند میلیارد دلاری آمریکا را فلج کنند. امروز نیز خطر واقعی، موشک‌های ضد ناو و راکت‌های ایرانی نیستند بلکه تهدیدی که اغلب نادیده گرفته می‌شود، همین مین‌های دریایی هستند که باید نگرانی اصلی آمریکا باشند.
منبع: انتخاب برچسب ها: ناو هواپیمابر آمریکا ، خلیج فارس ، ایالات متحده آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: ناو هواپیمابر آمریکا خلیج فارس ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از جمله رادیو ارتش اسرائیل پس از حمله ایران می‌گویند پدافند پاتریوت‌های آمریکا از عهده موشک‌های بالستیک شلیک شده ایران برنیامده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: وبسایت اینترنتی فلسطین کرونیکل در گزارشی می‌نویسد: رادیو ارتش اسرائیل به تازگی اذعان کرد سامانه‌های پاتریوت آمریکا در رهگیری موشک‌های ایرانی موفق عمل نکردند و ایران ۱۲ موشک بالستیک مدرن خود را به پایگاه‌های نظامی اسرائیل کوبید. پس از پایان حمله تلافی‌جویانه ایران‌، تل‌آویو ادعای «رهگیری ۹۹ درصدی» پرتابه‌های ایرانی را مطرح کرد. اما در واقع، سپاه پاسداران ایران، مجموعه‌ای از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف ایجاد وحشت بزرگ و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوائی اسرائیل شلیک کرد. سپس، حدود ۱۲ فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند. سایت‌های نظامی هدف گرفته شده، محافظت‌شده‌ترین مکان‌های روی زمین در مقابل حملات موشکی بالستیک محسوب می‌شدند. بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند ادعای رهگیری ۹۹ درصدی ادعایی ساختگی است.

عملیات پدافند هوائی شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن- و احتمالا عربستان و امارات- بیش از یک میلیارد دلار هزینه، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت. این در حالی بود که آنها ۷۲ ساعت قبل هشدار دریافت کرده بودند.

بر اساس گزارش رادیو ارتش اسرائیل، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-۱۶۱ آمریکا روی کشتی (SM-۳) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست ۷۵ درصدی شده و از ۸ موشک شلیک شده آنها تنها ۲ مورد به هدف اصابت کرده است. بلومبرگ اخیرا مقاله‌ای منتشر کرده است که در آن می‌گوید اسرائیل اکنون سیستم‌های موشکی پاتریوت را بازنشسته می‌کند. اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج‌فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است. در سال ۱۹۹۱، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه‌های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت ۸۹ درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و ۴۴ درصد از کلاهک‌های هدایت شده به سمت اسرائیلی‌ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین ۱ تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

با وجود تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد.

دیگر خبرها

  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • موشک‌های پاتریوت آمریکا مقهور موشک‌های بالستیک ایران شد
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس