Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@14:05:18 GMT

معلولان موفق و گذر از مشکلات

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۵۰۱۶۲

معلولان موفق و گذر از مشکلات

تبریز - ایرنا - وقتی از معلولیت صحبت می کنیم بلافاصله به یاد یک چرخ ویلچر و فرد مهجور و محدود می افتیم؛ غافل از اینکه معلولانی داریم که نه تنها محدود و مهجور و ویلچری نیستند بلکه هزاران بار توانمندتر و هنرمند تر و قوی تر از افراد عادی هستند.

به گزارش ایرنا، بیکاری، عدم حمایت شایسته از خانواده های دارای معلول، بیمه درمانی معلولان، پایین بودن نرخ مستمری، نبود وسایل توان بخشی استاندارد و مورد نیاز معلولان، مسکن و اجرا نشدن ماده مربوط به مسکن معلولان در قانون جامع، اختصاص نیافتن بودجه کافی و لازم برای اجرای کامل قانون جامع و کمبود جدی بودجه سازمان بهزیستی به عنوان متولی معلولان، وجود باورهای منفی و غلط مردم نسبت به معلولان، ابهام در قانون بازنشستگی معلولان، عدم حمایت از معلولان سطح متوسط و ضعیف، تنها بخشی از مشکلات گریبانگیر یک معلول و خانواده اش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با همه مشکلات جسمی و حرکتی فرد معلول، این قشر هیچ گاه در برابر مشکلات منفعل نبوده و با تلاش و پشتکار مثال زدنی کارهایی انجام می دهند که حتی افراد سالم نیز برای رسیدن به آن موفقیت ها باید تلاش مضاعف کنند.
برای معرفی معلولان موفق و برتر ورزشی، هنری و شنیدن مشکلات و خواسته هایشان خبرگزاری ایرنا مرکز تبریز میزگردی با حضور چند معلول موفق برگزار کرده است.

** از افتخارآفرینی های بین المللی ورزشی تا فعالیت های سینمایی
«وحید شیرزاد»، هنرمند برجسته تئاتر، سینما و قهرمان دو و میدانی است که هر چیزی و هر کسی بگویی است، الا معلول! در ظاهر معلول است اما توانایی ها و هنرهایش، معلولیت را به حاشیه برده و تنها چیزی که می توان در وی دید؛ شجاعت، جسارت و صراحت است.
قهرمانی دو و میدانی، عضویت در تیم ملی، کسب نشان بهترین بازیگر در جشنواره بین المللی تئاتر اصفهان با حضور هنرمندان 6 کشور خارجی، کسب عنوان بهترین بازیگر مرد در جشنواره شمال غرب کشور در زنجان، دریافت جایزه سوم بازیگری مرد در جشنواره تئاتر استانی و نامزد بهترین بازیگر مرد در جشنواره تئاتر فجر، بخشی از افتخارآفرینی های «وحید شیرزاد» است.
شیرزاد در مورد فعالیت هایش گفت: سال 1390 از طریق دوستان وارد رشته ورزشی دو و میدانی شدم و اصلا نمی دانستم که معلولان و جانبازان هم ورزش می کنند؛ تا کنون هم هر جا ورزش کرده بودم با افراد سالم بود، بعدها با حمایت خانواده و سرمربی تیم ملی، آقای کاظم زاده، بطور رسمی وارد ورزش معلولان شدم.
وی با بیان اینکه در اولین حضورم با یک ماه تمرین، مقام سوم کشوری را در سال 1391 به دست آوردم، افزود: با ادامه تمرینات در سال 1392 نایب قهرمان و در سال 1394 قهرمان کشور ذر رشته دو و میدانی شدم.
وی با بیان اینکه ورود به عرصه بازیگری مرا از میدان ورزش دور کرد، گفت: در جشن روز جهانی معلولان در سال 1394 خانم نازیلا ایران زاد، کارگردان تئاتر، برای انتخاب بازیگر آمده بود، که با انتخاب من مسیر زندگی ام تغییر یافت.
شیرزاد با بیان اینکه من از بازیگری، اصطلاحاتی مانند حس، میزانسن و هیچ چیز دیگر نمی دانستم، افزود: با تمرینات پرفشار و حمایت های بی دریغ خانم ایران زاد، به عنوان اولین بازیگر معلول به صورت حرفه ای وارد تئاتر شدم و حتی مقام کشوری را هم کسب کردم.
وی ادامه داد: بارها و بارها گفتم که نمی توانم، ولی خانم ایران زاد اصرار کرد که می توانی؛ آن قدر کار کردیم که در مرحله نهایی کاراکتر «شاپشال»، معلم روس محمدعلی شاه، را در نمایش «زینب پاشا» که نقش بسیار سنگینی هم بود اجرا و لهجه روسی ترکی را برای نخستین بار در تئاتر خلق کردم.
شیرزاد از کسب مقام سوم بازیگری در تئاتر «پاشا» خبر داد و گفت: همچنین در جشنواره تئاتر فجر پارسال نیز کاندیدای بهترین بازیگر شدم که در بین پنج بازیگر برتر سالم کشوری، به عنوان بهترین بازیگر انتخاب شدم و خبرنگار تهرانی گفت: «وحید شیرزاد قوی ترین فرد تالار وحدت است».
وی فعالیت در عرصه سینما را نیز جزو افتخارات خود دانست و افزود: اولین کارم را با فیلم«آوازهای مادرم» شروع کردم؛ بعد از آن در فیلم سینمایی «دری» (پوست) حضور داشتم و هم اکنون هم در ساخت سریال «جلال» همکاری می کنم.
مهدی هاشم زاده، قهرمان جهان در رشته دو و میدانی، نیز که ورود به عرصه ورزش را مدیون پدرش، جانباز و ورزشکار است و گفت: سال 1387 با رشته دو و میدانی آشنا شدم و در سال 1388 در اولین مسابقات برون مرزی کشور ژاپن شرکت کردم.
هاشم زاده با بیان اینکه ورزش، زندگی ام را خیلی تغییر داده و مرا از گوشه نشینی خارج کرد، افزود: از سال 2009 تا 2016 چهار مدال جهانی، 6 مدال آسیایی را کسب کردم و رکوردار آسیا و جهان و کشور هستم.
هاشم زاده ادامه داد: در سال 2009 در ژاپن نقره گرفتم، 2011 در مسابقات جهانی چک در رشته «دریک» اول و در وزنه دوم شدم؛ 2013 پاراآسیایی مالزی 2 مدال طلا گرفتم و در آخرین مسابقه سال 2016 دبی در پرتاب دیسک نقره گرفتم.
مهسا حسین پور، دارنده مدال طلا و نقره کشوری در رشته شنا و دانشجوی مددکاری اجتماعی نیز درباره ورود به عرصه ورزش اظهار داشت: سال 1390 به طور غیرحرفه ای شنا کار می کردم که مربی ورزشی ام استعداد مرا کشف کرد و در عرض یک ماه تمرین مقام قهرمانی کشور را به دست آوردم.
وی با بیان اینکه با تشویق ها و حمایت های مربی ام، خانم جاوید، فعالیت حرفه ای را در رده بزرگسالان ادامه دادم، افزود: در کنار شنا در رشته تنیس نیز شروع به تمرین کردم که در استعدادیابی نیز پذیرفته شدم.
اکرم قربانی، دانشجو و ورزشکار تنیس بازی نیز که به تازگی وارد عرصه حرفه ای ورزش شده است، گفت: با تشویق دوستان و حمایت خانواده وارد این عرصه شدم و به مدت یک سال مشغول تمرین هستم.
وی با بیان اینکه به ورزش و به ویژه تنیس خیلی علاقه دارم، اظهار داشت: ورزش بهانه ایست تا خانم ها و به خصوص معلولان از خانه بیرون بیایند.

** حمایت از معلولان بسیار ناچیز است
هاشم زاده، قهرمان جهان در رشته دو و میدانی، در مورد مسایل و مشکلات حوزه معلولان با بیان اینکه رشته دو و میدانی رشته خیلی سنگینی است که شامل 26 ماده و انفرادی است، گفت: در رشته های انفرادی همه مشکلات هم از نظر استرس و فشار روحی و هم هزینه ها فقط بر عهده یک نفر است در حالی که در رشته های گروهی، شکست و هزینه بر عهده همه نفرات تیم است.
هاشم زاده مشکلات ورزش معلولان را نبود سالن تمرین و هزینه های بالای کفش و لباس اعلام و اظهار داشت: برای معلولان یک سالن فوتسال برای تمرین می دهند که آن هم یک تایم مخصوص آقایان و تایم بعدی در اختیار بانوان است، در حالی که سالن سرپوشیده دو و میدانی در تبریز موجود است، اما برای ما نمی دهند.
وی با بیان اینکه تمرین در هوای سرد بیرون آسیب دیدگی های شدیدی به همراه دارد، گفت: همه رقبای من در تهران و لرستان در هوای سرد جای مخصوص تمرین دارند اما ما از آن محروم هستیم.
هاشم زاده با بیان اینکه یک گونی مدال در خانه دارم که برای آن ارزش خاصی قایل نیستند، اظهار داشت: حین تمرین دچار آسیب دیدگی شده و نتوانستم خودم را برای مسابقات آماده کنم، انتظار دارم حالا که این همه زحمت کشیده ام حمایتی از من بشود.
وی با بیان اینکه من لیسانس تربیت بدنی دارم و خودم هم متاهل هستم، افزود: از سال 1394 بابت اشتغال سه درصدی حق معلولان نامه نگاری های زیادی با شورای شهر و شهرداری داشتم، اما هر جا رفتم پاسکاری کردند و با این همه مقام و رشته تحصیلی دستم جایی بند نیست.
وحید شیرزاد، بازیگر تئاتر و سینما، نیز با بیان اینکه در تئاتر معلولان استعداهای فراوانی وجود دارد که هم این قشر را از گمنامی و مهجوری خارج می کند و هم زمینه اعتلای هنر است، گفت: در همه استان ها کانون تئاتر معلولان وجود دارد اما در آذربایجان شرقی به زغم استعدادهای فراوان هنوز در این زمینه کاری انجام نشده است.
مهسا حسین پور، دارنده مدال نقره شنای کشور، نیز مناسب سازی شهری و فضاهای عمومی را از عمده ترین مشکلات معلولان ذکر کرد و گفت: من در عرصه تئاتر هم در رشته عروسک گردانی فعالیت داشتم و در سال 1394 به عنوان بهترین بازیگر انتخاب شدم اما به دلیل مشکلات رفت و آمد با ویلچر و هزینه های بالای رفت و آمد نتوانستم ادامه دهم.
قربانی، ورزشکار تنیس، نیز مناسب سازی را مشکل عمده یک فرد معلول دانست و گفت: خیابان های تبریز طوری است که یک معلول با ویلچر نمی تواند برود و از طرفی اتوبوس ها هم سوار نمی کنند و خانواده ها هم توان مالی ندارند، این عوامل سبب می شود معلولان در کلاس های هنری و یا ورزشی نتوانند حضور یابند.
وی در مورد شهریه دانشگاهی معلولان نیز اظهار داشت: بهزیستی از 70 درصد شهریه فقط 50 درصد را می پردازد و ما علاوه بر هزینه های درمانی و فیزیوتراپی با هزینه تحصیل نیز دست و پنجه نرم می کنیم.

**اشتغال و حمایت های مالی مهم ترین خواسته معلول است
شیرزاد در مورد انتظارات وخواسته هایشان از جامعه و نهادهای مسوول با بیان اینکه تبریز در روی کاغذ «شهر اولین ها» نامیده می شود اما واقعیت چنین نیست، افزود: بهزیستی به عنوان متولی معلولان مرا نمی شناسد و حضور ما فقط در روز جهانی معلولان ملموس است .
وی گفت: خیلی از معلولان با کمبود وسایل کمک حرکتی مواجه اند؛ معلول علاوه بر مشکل عصا و ویلچر، به خاطر پلاستیک ساده زیر عصا در خانه می ماند و نمی تواند برای امور شخصی بیرون بیاید.
شیرزاد ادامه داد: در قانون آمده است برای خانواده های دارای 2 معلول باید بهزیستی خانه تهیه کند اما این ها وقتی مراجعه می کنند، گفته می شود شما خانه را بخرید و سند را بیاورید ما فقط 20 میلیون تومان می دهیم؛ آیا با این پول در تبریز می شود خانه خرید.
وی کارت معلولیت صادر شده از بهزیستی را فاقد ارزش دانست و گفت: در ترکیه وقتی این کارت را به پلیس نشان دادم، پلیس برایم تاکسی گرفت و با این کارت خودش مرا سوار هواپیما کرد، اما در ایران با این کارت حتی نمی توانیم سوار اتوبوس بشویم.
هاشم زاده نیز کارت ورزش معلولان را فاقد ارزش دانست و گفت: با این کارت نه تنها هیچ امکاناتی به ما نمی دهند بلکه برای تمدید آن باید سالانه 10 هزار تومان هم بپردازیم.
وی خواستار اعمال سهمیه استخدام سه درصد معلولان شد و افزود: مددکار بهزیستی باید خودش معلول باشد تا هم یک شغل ایجاد شود و هم درد معلول را بفهمد.
هاشم زاده با بیان اینکه هزینه های معلول متاهل علاوه بر معلول مجرد است، گفت: چرا یک معلول باید بخاطر امرار معاش دستفروشی کند و آن هم با سنگ اندازی مامور شهرداری مواجه بشود؛ آیا بهزیستی توانایی ایجاد اشتغال برای 10 معلول را هم ندارد.
قربانی نیز خواستار اعمال سهمیه سه درصد و نیز آموزش مهارت از طرف بهزیستی شد و گفت: با وام اشتغال بدون مهارت نمی توان کاری کرد و باید معلول هنر و حرفه ای داشته باشد.
وی افزود: حتی وام 10 میلیون تومانی اشتغال را هم برای پروانه کسب می دهند که ما نداریم و از طرفی اقساط آن برای یک معلول و خانواده اش کمرشکن است و اگر اقساط را ندهی مستمری 45 هزار تومانی ات را قطع می کنند.
حسین پور نیز اولین و آخرین خواسته یک معلول را اشتغال ذکر کرد و گفت: مسئولان حداقل هزینه رفت و آمد یک معلول به سالن ورزشی برای تمرین را بدهند تا معلول بیش از این در کنج خانه نماند.
به گزارش ایرنا، با همه مشکلات و موانع برای یک فرد معلول، اینها افرادی به مراتب قوی تر، بااستعدادتر و پشتکارتر از انسان های عادی هستند و با وجود مشکلات حرکتی، کارهای شگفت آور و تحسین برانگیزی انجام می دهند و تنها خواسته شان از مردم تغییر نگاه به این قشر است و اینکه «با نگاه ترحم آمیز ما را رنجور نسازند».
اینها معلول هم باشند، شهروندان این کشور و فرزندان این ملت اند و از حقوقی برابر با همه طبق قانون برخوردارند، پس به حقوق اولیه شان احترام بگذاریم.
یک روز در تقویم رسمی جهان و ایران به عنوان «روز معلولان» نامگذاری شده است؛ معلولان می گویند وجودمان فقط در آن یک روز خلاصه شده و بعد از آن ما گمشدگانیم؛ ترحم دردی از ما دوا نمی کند، ما حمایت می خواهیم.
نگارش از: نعمت مرادپور
6132/518

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي ميزگرد ايرنا معلولان تبريز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۵۰۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«با چرا شروع کنید» تا موفق شوید

کتاب «با چرا شروع کنید» که در ۶ بخش و ۱۴ فصل نگاشته شده، مثال‌هایی از افراد و شرکت‌هایی وجود دارد که کارشان را با چرایی شروع کردند و به موفقیت‌های بزرگ رسیدند؛ اگر چرایی‌تان را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، می‌توانید در هر عرصه‌ای که هستید یکه‌تاز باشید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، افراد و شرکت‌هایی وجود دارند که کارشان را با چرا و چگونگی شروع کردند و به موفقیت‌های شگرفی دست یافتند؛ اگر چرایی‌تان را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، می‌توانید در هر عرصه‌ای که هستید یکه‌تازی کرده و مشتریان و دنبال‌کنندگان وفاداری برای خودتان پیدا کنید و همین عنصر فوق استراتژیک وفاداری است که در این یکه تازی شما را تا انتها همراهی کرده و موفق نگاه می‌دارد.

حالا چند پرسش در اینجا مطرح می‌شود؛ آیا برخی از سازمان‌‎ها موفق هستند؟ چرا کسب وکارها یا فعالیت‌‎هایی را سراغ داریم که همه عناصر انسانی‌اش یکدل هستند تا سازمان را به اوج برسانند؟ چرا برخی مدیران الهام‌‎بخش هستند؟ آیا اپل فقط به دلیل تحول در فناوری موفق بود؟ تفاوت یک گروه، سازمان یا شرکت موفق با دیگران در چیست؟ سایمون سینک در کتاب معروف «با چرا شروع کنید» به این سوال پاسخ می‌‎دهد. کتابی که می‌تواند برای همه در هر سطحی که کار و فعالیت دارند خواندنی و جذاب باشد.

اهمیت چرایی موفقیت یک سازمان

افراد و سازمان‌های موفق «چرایی» انجام کارشان را می‌دانند، در واقع از چرایی قدم گذاشتن در مسیری که طی می‌کنند، اطلاع دارند و در مقابل، سازمان‌هایی هم هستند که در مسیر بسیار هموارتری حرکت می‌کنند، ولی چرایی طی آن مسیر را نمی‌دانند یا در جایی از مسیر، چرایی‌شان را از دست داده‌اند و این سردرگمی، خودشان و کارمندان‌شان را دچار ابهام و تردید کرده است.

به‌طور مثال برادران رایت با کمترین امکانات موفق به اختراع هواپیما می‌شوند، ولی رقیب‌شان با آن همه پول و ارتباطاتی که داشت، راه به جایی نمی‌برد و حتی شاید ماجرای وجود چنین رقیبی را نشنیده باشید.

«سایمون سینک» مولف اهل انگلستان در این کتاب از فرمولی به نام «دایره طلایی» می‌گوید؛ او معتقد است که دسترسی به منابع مالی و انسانی، به‌خودی‌خود کارساز نیست و برای مدیریت افراد و سازمان‌ها باید چرایی فرد یا سازمان روشن باشد. به اعتقاد او، اگر نمی‌دانید چرا مشتریان‌تان از شما خرید می‌کنند، احتمالاً کارمندان‌تان هم نمی‌دانند چرا برای شما کار می‌کنند و در نبود این چرایی، محصول یا خدمات‌تان حکم کالایی را دارد که هر شرکت دیگری می‌تواند آن را با همان کیفیت و قیمت یا حتی قیمت رقابتی‌تر عرضه کند.

شروع با «چرا» راز موفقیت

در این کتاب که در ۶ بخش و ۱۴ فصل نگاشته شده، مثال‌هایی از افراد و شرکت‌هایی وجود دارد که کارشان را با چرایی شروع کردند و به موفقیت‌های بزرگ رسیدند. اگر چرایی‌تان را بدانید و فقط با خودتان به رقابت بپردازید، می‌توانید در هر عرصه‌ای که هستید یکه‌تازی کرده و مشتریان و دنبال‌کنندگان وفاداری برای خودتان پیدا کنید. در این‌جا، وفاداری یعنی مردم محصول یا قیمت بهتری را کنار بگذارند تا به خرید از شما ادامه دهند و این فقط با روشن بودن چرایی کارتان به دست می‌آید.

نویسنده معتقد است که اندازه سازمان، نوع صنعت، محصول یا خدمت اهمیتی ندارد، اگر همه با چرایی شروع کنیم و الهام‌بخش دیگران باشیم تا همین کار را بکنند، در کنار هم می‌توانیم دنیا را تغییر دهیم.

مثالی از شرکت اپل

از جمله مثال‌های جالبی که سایمون سینک به آن اشاره دارد، شرکت فناور اپل است؛ او می‌گوید از نظر فنی هیچ چیز خاصی در مورد اپل وجود ندارد و این شرکت شبیه به شرکت‌های دیگر است.

هیچ تفاوت واقعی با رقبای آن وجود ندارد. اما چرا مردم از اپل استقبال می‌کنند؟

اپل توانسته است وضعیت موجود را به چالش بکشد و فرد را توانمند سازد بنابراین همین موضوع به اپل اعتبار داده است.

برخی از متخصصان بازاریابی معتقدند اپل شیوه زندگی نمی‌فروشد، اپل به سادگی یکی از آن برندهایی است که افراد با سبک زندگی خاص به آن علاقه دارند.

نویسنده معتقد است چرایی رشد اپل کاملاً واضح است. این برند توانسته است نمایندگان وفاداری را جذب خود کند. اپل با مخاطب خود پیوند عمیقی ایجاد کرده است.

او همچنین در ابتدای کتاب با چرا شروع کنید، این طور نوشته است: ممنون که منو برداشتی و کنجکاوی که بدونی چی می‌خوام بهت یاد بدم. قرار نیست فرمول موفقیتِ یه‌شبه رو بهت بگم، قرارم نیست بگم چطوری موشک هوا کنی، فقط می‌خوام بهت بگم چطوری می‌تونی با کشف چرایی‌، کاری رو که عاشقش هستی به بهترین شکل انجام بدی، که شاید اون کار موشک هوا کردن باشه!

این کتاب جذاب خواندنی را همچنین در قالب کتاب صوتی هم می‌توانید بشنوید و لذت ببرید و بکار ببندید.

کد خبر 724756

دیگر خبرها

  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • تردد سخت ۲ هزار معلول در شهر چابهار
  • یک دستگاه خودروی ون برای حمل و نقل نابینایان و معلولان تجهیز می شود
  • ۸۴ درصد حوادث‌برق خراسان رضوی معلول شتابزدگی است
  • خرید بیش از ۹۵میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • توزیع 40 هزار اقلام توانبخشی بین معلولان خراسان جنوبی
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • ببینید | راهبردهای موفق حماس در نبرد با صهیونیست ها
  • «با چرا شروع کنید» تا موفق شوید
  • تراشه‌ای جدید که محدودیت‌های معلولان را رفع می‌کند (فیلم)